Рапсоди Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 11 minutes ago, Дијана. рече Od blagodati do prelesti sklizak je put. Наравно, али и од преподобности до пуританства исто тако .../ Леди Ди сори, нисам могла да одолим / Дијана. and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 @ВСБ, неки Свети Оци кажу да ће на Страшном суду бити веееликих изненађења. Бај д веј, ако се погледа Јеванђеље потпуно је јасно да су се многи Христови противници управо позивали на Бога, предање, Аврама, Мојсија, Писмо... Oh, the irony... Рапсоди, Дијана., Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 23 minutes ago, Џуманџи рече Прилично сумануто, а примећује се код многих верујућих. Нажалост, то је толико озбиљно да заслужује посебну тему, али ваља напоменути када се већ дотакосте. Ček, ček, ima li razlike između patrijarha Pavla i nas? I u čemu je ta razlika? Može li se ona čak i čulima zapaziti, pa na neki način i osjetiti razlika i kvaliteta i kvantiteta te sile Duha? Zašto su neki prozorljivi, iscjeljuju i ostalo (danas i nema veće svetosti i većih čuda). Mi bre imamo mrvice SD u sebi a spremni smo teološke planine da pomjeramo... a naša molitva ne može pomjeriti ni nečije nastrojenje uma... manite me djeco... idem ručak da mi ne zagori a usput ću da se zabavim I.m. Ionako sam ja tu samo da pazim da svi budemo fini i da se lijepo družimo... A vi se raspravljajte. Forum za to i služi. I da, ja sam ovde dežurni puritanac, konzervativac, čuvar ljudi i foruma, borac za čistotu misli i riječi... Priznajem . More bit' da mnogo sudim pa i da griješim, ali mi je čovjek važniji od subote, a pod subotu svašta se može podvesti. АлександраВ, Рапсоди, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 8 minutes ago, Џуманџи рече @ВСБ, неки Свети Оци кажу да ће на Страшном суду бити веееликих изненађења. Бај д веј, ако се погледа Јеванђеље потпуно је јасно да су се многи Христови противници управо позивали на Бога, предање, Аврама, Мојсија, Писмо... Oh, the irony... Знаш, најгоре од свега је што 6 година проведених на форуму, због неке форме или не знам ти ја шта, нико не жели јасно да каже оно што се недвосмислено види. А то је да ВСБ никада није нити то показује у било каквој најави икада оспоравао а камоли вређао ауторитет Хришћанских светитеља. После 13 тисућа исписаних порука од стране ВСБ је довољан ауторитет да се са ВСБ не расправља о томе да ли је ВСБ себи допустио могућност да увреди Православне Хришћанске светитеље. То једноставно није могуће! То би било могуће само да се је ВСБ јавно тако декларисао. Ето рече ја. Рапсоди and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 4 minutes ago, Дијана. рече Ček, ček, ima li razlike između patrijarha Pavla i nas? I u čemu je ta razlika? Može li se ona čak i čulima zapaziti, pa na neki način i osjetiti razlika i kvaliteta i kvantiteta te sile Duha? Zašto su neki prozorljivi, iscjeljuju i ostalo (danas i nema veće svetosti i većih čuda). Mi bre imamo mrvice SD u sebi a spremni smo teološke planine da pomjeramo... a naša molitva ne može pomjeriti ni nečije nastrojenje uma... manite me djeco... idem ručak da mi ne zagori a usput ću da se zabavim I.m. Ionako sam ja tu samo da pazim da svi budemo fini i da se lijepo družimo... A vi se raspravljajte. Forum za to i služi. I da, ja sam ovde dežurni puritanac, konzervativac, čuvar ljudi i foruma, borac za čistotu misli i riječi... Priznajem . More bit' da mnogo sudim pa i da griješim, ali mi je čovjek važniji od subote, a pod subotu svašta se može podvesti. Чек,чек, па шта каже Павле по овом питању? Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 3 minutes ago, Дијана. рече I da, ja sam ovde dežurni puritanac, konzervativac, čuvar ljudi i foruma, borac za čistotu misli i riječi... А не, не, ти си овде дежурна Преподобна , додуше ја не знам, мени не личиш, али тако причају и рече чини ми се, један преподобни форумаш, то јест Мурамаша преподобни а у судове преподобних није добро сумЉати... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 10 minutes ago, Дијана. рече Ček, ček, ima li razlike između patrijarha Pavla i nas? I u čemu je ta razlika? Može li se ona čak i čulima zapaziti, pa na neki način i osjetiti razlika i kvaliteta i kvantiteta te sile Duha? Zašto su neki prozorljivi, iscjeljuju i ostalo (danas i nema veće svetosti i većih čuda). Mi bre imamo mrvice SD u sebi a spremni smo teološke planine da pomjeramo... a naša molitva ne može pomjeriti ni nečije nastrojenje uma... Дарови су привремени и не припадају једном човеку, него заједници којој тим даром (верујући) служи на изградњу. Волимо да мислимо да има разлике вероватно због класификације и рангирања, а самим тим је то ушушкавање у сигурност, потврда... нечега. Међутим, код Христа тога просто нема - или цео човек или ништа. А понајмање има сигурице. Дијана. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 2 minutes ago, Џуманџи рече Дарови су привремени и не припадају једном човеку, него заједници којој тим даром (верујући) служи на изградњу. Волимо да мислимо да има разлике вероватно због класификације и рангирања, а самим тим је то ушушкавање у сигурност, потврда... нечега. Међутим, код Христа тога просто нема - или цео човек или ништа. А понајмање има сигурице. А ја несрећник понекад помислим, да неке ствари исто знам као и Павле а неке наравно не. Дијана. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 9 minutes ago, Џуманџи рече Дарови су привремени и не припадају једном човеку, него заједници којој тим даром (верујући) служи на изградњу. Волимо да мислимо да има разлике вероватно због класификације и рангирања, а самим тим је то ушушкавање у сигурност, потврда... нечега. Међутим, код Христа тога просто нема - или цео човек или ништа. А понајмање има сигурице. A još više smo skloni da se zbog darova pogordimo, i da nikako ne služe na korist ni daronosiocu a još manje zajednici. Treba čistim okom da gledamo na darove - a sve je dar što je na dobro svih- u drugima, a naši da nas čine poniznijima i bratoljubivijima. Ovde gledam tu žalosnu činjenicu svaki dan, brat se rastrzava zbog svoje gordosti a pod racionalizacijom ideje i istine. Slabo smo mi ovde svjesni odgovornosti trajno napisane riječi (i formom i sadržinom!) na ovako masivnom i uticajnom javnom mediju... Koga smo povrijedili? Koga sablaznili (bilo kojim stavom), udaljili od zajednice, od hrišćanstva, Hrista? Jesmo li mi premudri, prepametni, u vjeri presnažni...? a neko je neznaven, neobdaren, slab, početnik, lutajući..? Ok je da ga sablaznimo, da ga otjeramo i proglasimo glupanom, talibanom, ovim i onim? Ovde nije naučio, a mi ga još i okrivimo za to... Baš od Pavla učim o tome 'da se ne sablazni onaj radi kog Hrist umrije'. Šta i kako pričamo, kako mi to svjedočimo, šta i koga? Treba neko filosofski obrazovan da objasni koliko je forma važna, u odnosu na sadržaj (suštinu). U stvarnom životu gledaju ukupnu našu ličnost i naš život; ovde ljudi vide samo naše riječi... I te riječi trebaju biti i pedagoški, ne samo psihološki, primjerene. Pa onda dođemo do srži - valjanosti sudova, iskaza, ideja i teorija, na pravilan način... Rapso: dvostruko - nisam. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 4 minutes ago, Дијана. рече Rapso: dvostruko - nisam. Леди Ди / троструко -јеси / Са два ли се прста крстиш или са три... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Нису увек у праву. Било је отаца који су имали погрешна учења. На пример Св. Иринеј Лионски о хилијазму. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 31 minutes ago, Дијана. рече Slabo smo mi ovde svjesni odgovornosti trajno napisane riječi (i formom i sadržinom!) na ovako masivnom i uticajnom javnom mediju... Koga smo povrijedili? Koga sablaznili (bilo kojim stavom), udaljili od zajednice, od hrišćanstva, Hrista? Jesmo li mi premudri, prepametni, u vjeri presnažni...? a neko je neznaven, neobdaren, slab, početnik, lutajući..? Ok je da ga sablaznimo, da ga otjeramo i proglasimo glupanom, talibanom, ovim i onim? Ovde nije naučio, a mi ga još i okrivimo za to... Мислим да смо тему развили у правцу "свети је рек'о то и то", па сам сходно томе и писала. Са таквима просто нема расправе, јер иду на одређене теме и проналазе јеретике, незнабожце, вукове у јагњећим кожама и сл. па тако и "потврде" своје персоналне светости. Имају свој непогрешиви, свети клан ком свим срцем припадају и то је то. Мислим, заиста се ретко нађе неко ко жели да нешто научи, обично желимо да учимо друге и то туђим радовима (цитирањем Отаца и фрљањем статистикама и линковима). АлександраВ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Da, uzajamno osuđivanje/odbacivanje i barikadiranje u sopstvenim stavovima/zabludama... a suprotno bi trebalo da se dešava. A smireno ga treba poučiti, razložno, naći taktičnu caku... Ili bar pokušati... 'koliko do nas stoji' Mnogo je do komunikacije... svijesti i odgovornsoti... slabo koga zanima to na čemu ja insistiram, znaš i uspjelost takvih mojih tema... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 Слажем се, ал' чим видим "Свети ______ је..." одма' се сморим к'о петопарац. АлександраВ and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 23, 2016 Пријави Подели Написано Јун 23, 2016 ih, ista si ova curica na slici Н И Н Е and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука