Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 21 hours ago, Panthera Leo рече Хвала копитару што ме похвалио и онако се лепо изразио о мени неко погледа мало мој профил на фејсбуку Željko Poznanović са сликом лава.Ја само идем где ме Дух води као још неки а испашћу луђи од Ђуровића,али као што неко рече ми смо будале Христа ради.Мислим да су људи који само понављају научено у вери а немају никакав религиозни доживљај као што за њих мисли и Владета Јеротић психички болесни. Ја се не бојим да било шта кажем што мислим јер ми је Бог дао већу радост него њима кад им роди пшеница и вино и то не само лично него и космички јер након дуго времена HABEMUS PAPAM Kako sad da ti objasnim da DOGME nisu "religioznio doživljaj"? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 18 minutes ago, Zayron рече Kako sad da ti objasnim da DOGME nisu "religioznio doživljaj"? НА основу чега се, онда, па формирају? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 2 minutes ago, Џуманџи рече НА основу чега се, онда, па формирају? Ko, religiozni doživljaji ili dogme? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 49 minutes ago, Џуманџи рече НА основу чега се, онда, па формирају? Da nije riječ o religioznim dogadjajima, da nisi na to mislila? Religiozni dogadjaj je jedna stvar a religiozni doživljaj opet druga stvar. Dogme se formiraju ili formulišu na osnovu svetog Pisma i učenja Crkve - hrišćanske tradicije. Religiozni dogadjaji su istorijski dogadjaji koji su se desili a opisani su u svetom Pismu, u širem smislu i svi ostali religiozni dogadjaji su religiozni dogadjaji - Misa u Zagrebu i Liturgija u Beogradu. Religiozni doživljaj je subjektivna percepcija nekog realnog religioioznog dogadjaja ili izviješća o njemu. Postoje i mistički religiozni doživljaji a oni su subjektivna percepcija onostranih religioznih dogadjaja. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 Ти си Зајроне или невешт софиста или ти ништа није јасно.Па свакако да се догме формирају на основу религиозног доживљаја и веровање да је нешто из Светог Писма тачно исто тако религиозни доживљај.Са друге стане ти говориш о мистичком доживљају као о нечем субјективном.Ако мистички доживљај перципира субјективну реалност онда се ради о самообмани.Мистички доживљај је објективан.Кад будеш то разумео много тога ће ти бити јасније. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 5 hours ago, Zayron рече Da nije riječ o religioznim dogadjajima, da nisi na to mislila? Religiozni dogadjaj je jedna stvar a religiozni doživljaj opet druga stvar. Dogme se formiraju ili formulišu na osnovu svetog Pisma i učenja Crkve - hrišćanske tradicije. Religiozni dogadjaji su istorijski dogadjaji koji su se desili a opisani su u svetom Pismu, u širem smislu i svi ostali religiozni dogadjaji su religiozni dogadjaji - Misa u Zagrebu i Liturgija u Beogradu. Religiozni doživljaj je subjektivna percepcija nekog realnog religioioznog dogadjaja ili izviješća o njemu. Postoje i mistički religiozni doživljaji a oni su subjektivna percepcija onostranih religioznih dogadjaja. Prijatelju dogme moraju obuhvatati i istok i zapad, da bi ti mogao o njima govoriti na nacin na koji govoris. Do tada... nade,nating. nista. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 2 minutes ago, Panthera Leo рече Ти си Зајроне или невешт софиста или ти ништа није јасно.Па свакако да се догме формирају на основу религиозног доживљаја и веровање да је нешто из Светог Писма тачно исто тако религиозни доживљај.Са друге стане ти говориш о мистичком доживљају као о нечем субјективном.Ако мистички доживљај перципира субјективну реалност онда се ради о самообмани.Мистички доживљај је објективан.Кад будеш то разумео много тога ће ти бити јасније. Nema duhovnog ispunjenja bez istnskog pravovernog misticizma. Mnogi su izleceni upravo tim zrenjem, mnogi oci su svoja najveca nasledja ostavljali upravo u tim haljinama, sa tim da je važno napomenuti, da u pravovernoj mistici mora postojati trajna i istinska svetlost, koja se najbolje vidi u coveku koji preživljava i doživljava Boga i na takav način. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 28 minutes ago, Panthera Leo рече Мистички доживљај је објективан.Кад будеш то разумео много тога ће ти бити јасније. Opet je dislexia u pitanju ili neštoi slično. Ja sam to napisao negdje da je mistički doživljaj NEOBJEKTIVAN? Postoje i mistički religiozni doživljaji a oni su subjektivna percepcija onostranih religioznih dogadjaja. Onostranih znači transecedentnih. Nigdje nisam napisao da nije objektivan ili da je umišljen, uobražen. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 33 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Prijatelju dogme moraju obuhvatati i istok i zapad, da bi ti mogao o njima govoriti na nacin na koji govoris. Do tada... nade,nating. nista. Katolička Crkva ima SVOJE dogme i istok i zapad i sjever i jug. Pravoslavna Crkva ima SVOJE dogme i istok, zapad, sjever i jug. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 Vidimo da crkva uzima u obzir misticnne događaje i vidjenja svetaca , te ona na neki način pomaže crkvi da donese pravovaljani dogmu , ili to možda nije tako? Slučaj Lurda u crkvi se raspljavlja da se donese dogma o Bezgrešnog začeća BDM u isto vrijeme vidjenja u lurdu Gospe koja se predstavlja, Ja sam Bezgrešnog začeće.. Zoran Đurović and Panthera Leo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 15 minutes ago, kopitar рече Vidimo da crkva uzima u obzir misticnne događaje i vidjenja svetaca , te ona na neki način pomaže crkvi da donese pravovaljani dogmu , ili to možda nije tako? Slučaj Lurda u crkvi se raspljavlja da se donese dogma o Bezgrešnog začeća BDM u isto vrijeme vidjenja u lurdu Gospe koja se predstavlja, Ja sam Bezgrešnog začeće.. Jesi li vidio ovo? Vatican To Take Over Medjugorje? Javio mi to poznanik iz Amsterdama koji se upravo danas tj. ovih dana, od juče nalazi u Medjugorju, ostaće tamo još par dana. A njemu to javio njegov župnik iz Amsterdama, takodjer danas, poslijepodne. PPotom sam ja išao to provjerit i naišao na taj gore članak. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Nema duhovnog ispunjenja bez istnskog pravovernog misticizma. Mnogi su izleceni upravo tim zrenjem, mnogi oci su svoja najveca nasledja ostavljali upravo u tim haljinama, sa tim da je važno napomenuti, da u pravovernoj mistici mora postojati trajna i istinska svetlost, koja se najbolje vidi u coveku koji preživljava i doživljava Boga i na takav način. Jedan je teolog rekao da će u Raj ući samo mistici tj sveti , vidimo i u sv. Pismu " nebude li vaša prebednost veća od pism. i farizeja... , ako ne budete kao djeca, zato ispada da je mali broj spašenih , možda je to razlog da crkva uvodi čistilište. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 22 minutes ago, Zayron рече Jesi li vidio ovo? Vatican To Take Over Medjugorje? Javio mi to poznanik iz Amsterdama koji se upravo danas tj. ovih dana, od juče nalazi u Medjugorju, ostaće tamo još par dana. A njemu to javio njegov župnik iz Amsterdama, takodjer danas, poslijepodne. PPotom sam ja išao to provjerit i naišao na taj gore članak. Odgovor komisije znamo, još se čeka papina konačna odluka koja će biti ista, a opet plodovi su veliki jer se milijuni mole i primaju sakramente , u interesu je svih da to tako i ostane. Dobro je da je Vatikan preuzeo upravu , da se jednom prekine ta drama između franjevaca i biskupa. Zoran Đurović, Panthera Leo and Zayron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 35 minutes ago, kopitar рече Jedan je teolog rekao da će u Raj ući samo mistici tj sveti , vidimo i u sv. Pismu " nebude li vaša prebednost veća od pism. i farizeja... , ako ne budete kao djeca, zato ispada da je mali broj spašenih , možda je to razlog da crkva uvodi čistilište. Da, iz ovih razgovora je uglavnom vidjet da neki učesnici diskusije ili imaju previše nisko mišljenje o svetosti ili previše visoko mišljenje o ljudima iz realnog života i tim oko sebe koji ih okružuju. U prvom slučaju se mogu neugodno iznenadit kad ustanove da je svetost nešto mnogo zahtjevnije od toga što su pretpostavljali a u drugom vrlo razočarat kad shvate da ljudi nisu ustvari tako dobri ni sveti kako su ih zamišljali i idealizovali. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2016 Пријави Подели Написано Јул 3, 2016 13 minutes ago, kopitar рече Odgovor komisije znamo, još se čeka papina konačna odluka koja će biti ista, a opet plodovi su veliki jer se milijuni mole i primaju sakramente , u interesu je svih da to tako i ostane. Dobro je da je Vatikan preuzeo upravu , da se jednom prekine ta drama između franjevaca i biskupa. Da, sve si napisao što sam i ja mislio, ti si jasnovidec? Jasnozřivá bytost, čitaš mi misli ko iz otvorene knjige! kopitar је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука