Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 20 minutes ago, Zoran Đurović рече Зајрон, католички брате талибану, замолио бих те да одговараш и да више ове форе, Јеванђеље по Зајрону не дајеш. Ми треба да расправљамо на основу Писма. Јер у Јеванђеље по Зајрону пише: "Čistilište, upravo to se krije a odnosi se na onu najveću masu ljudi ni vrućih ni hladnih već mlakih i bljutavih koje bi Bog najradije ispljunuo kako se to u sv. Pismu piše i koji nisu dovoljno sveti da bi dosegli Raja a ni tako previše zli da bi zaglavili u Paklu". Не, у Откр. 3, 16 стоји: Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих. οὕτως, ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου. Не треба ти Писмо себи да прилагођаваш него себе Писму! Намеравам да те испљунем (μέλλω), сада ћу да те испљунем ако не... И онда следи текст о покајању Лаодикијске цркве у историји а не у неком Чистилишту! Da, to objašnjava da hrišćanin ne smije biti mlak, tamo nisam rekao da se to odnosi na čistilište već da postoje takvi koji nisu ni studeni ni vrući, ni za Raja a ni za Pakla. Prosto se se pomirite s tom činjenicom da naša teologoija ima Čistilište, smatra Čistilište dijelom tradicije i to učenje o njemu se prenosi sve do danas. Mogu vam prevesti i ovaj članak pa ako ne budete zadovoljni ni sa jednim od ta dva članka ja tu ne mogu uradit ništa dalje ni više. Što se tiče mene smatram argumentaciju tamo navedenu dovoljnom kako bi se složio sa zaključkom da Čistilište postoji i da je nauk o Čistilištu pravovjernim i sastavnim dijelom Crkve koje sam članom ja tj. KC sa sjedištem u Rimu. Ta dva članka su pisali dakle katolički teolozi. http://www.pastorace.cz/Clanky/Ocistec-je-sice-produktem-premysleni-ale.html http://revue.theofil.cz/revue-clanek.php?clanek=952 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Zayron рече http://www.pastorace.cz/Clanky/Ocistec-je-sice-produktem-premysleni-ale.html http://revue.theofil.cz/revue-clanek.php?clanek=952 Било би лепо да одговориш за Разбојника. Управо завршавам превод Мађија па ће и то бити овде. Ја, који сам фин човек, а не верујем у Чистилиште, да ли могу директно на небо да одлетим? Или ипак да мало посетим Чистилиште због ове моје невере? poelbuster, Panthera Leo and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 13 minutes ago, Zayron рече Prosto se se pomirite s tom činjenicom da naša teologoija ima Čistilište, smatra Čistilište dijelom tradicije i to učenje o njemu se prenosi sve do danas. Mi smo potpuno pomireni da vasa teologija ima cistiliste, samo mi ne verujemo toj vasoj dogmi, pa se sad i ti pomiri sa tim vise. I tako pomireni mi ti necemo u nedostatku argumenata nabacivati nasu ili vasu ili ko zna ciju teologiju sa sve argumentom POMIRITE SE SA TIM. mi smo do sada na svako tvoje pitanje dali odgovor a da li se on tebi dopada ili ne to je vec druga stvar i nije predmet kulture dijaloga a ti radi kulture nama dugujes jedan odgovor. Panthera Leo and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 25 minutes ago, Zayron рече Prosto se se pomirite s tom činjenicom da naša teologoija ima Čistilište, smatra Čistilište dijelom tradicije i to učenje o njemu se prenosi sve do danas. @Zoran Đurović mislim, stvarno kad vam je lepo Zajron sve objasnio prosto se pomirite, smirite se. To sto vi MISLITE da ste doktorirali na rimskom univerzitetu i to teologiju, mozda ste se zaneli, mozda je to bila neka umetnost, il ekonomija, mozda ste to sanjali. I to sto poznajete silne ucene teologe i ljude rimokatolike i sto ste sa patrologijom na prst u ... to kad vam lepo Zajron kaze nije tako pa valjda on zna. Dakle ne odoleh, osim sto je majstor trolovanja Zajrone od sad si majstor i demagogije, pa ti si katolicki markovit, sto lepo odma ne kaza Panthera Leo and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Зашто чистилиште не назову мучилиште било би јасније о чему се ради? Наиме ја сам пре нешто мање од 20 година радио као помоћник директора за правне послове ЈКП Градска чистоћа и увек када чујем чистилиште сетим се термина из те фирме-депонија смећа,одвожење кућног смећа, сакупљање секундарних сировина,чишћење и прање улица,одвожење кабастог смећа -све као неко велико чистилиште. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 11 minutes ago, Panthera Leo рече Зашто чистилиште не назову мучилиште било би јасније о чему се ради? I to privremeno od nekoliko tisuca godina do sveopsteg vaskrsenja , kad konacno onako nauceni golootacki udju u raj jer za pre toga nisu bili dovoljno dobri a ya vecne muke nijesu bili dovoljno losi. milina od ljubavi Paradoksologija, Светислав Павловић, Panthera Leo and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Например имали смо и термин секундарно гашење пожара.Сећам се када је била погођена телевизија послао сам као дежурни да поливају цистернама-80 цистерни околне зграде и делове који нису били у пламену да се пожар не прошири.тако да ме то подсећа на Енглезе и милу им демократију. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Најморбидније учење је извињавам се ако је поменуто,нисам на послу могао да пратим тему,да сви морају да прођу чистилиште.Зашто је онда Спаситељ умро на крсту.Са друге стране паписти уче да се спашавамо и сувишним добрим делима светаца.Дакле и они који чине сувишна добра дела морају у чистилиште.Нема лабаво.Сви у чистилиште да се то још мало преконтролише. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 3 minutes ago, Panthera Leo рече спашавамо и сувишним добрим делима светаца.Дакле и они који чине сувишна добра дела морају у чистилиште Koliko ja shvatam, to ipak samo znači da postoji matematički precizna količina dobrih dela i molitava neophodnih za odlazak u raj, a sav višak odlazi onima u čistilištu, dočim su oni u paklu nedodirljiva za sva 'suvišna' dobra dela i sve moguće molitve. Ja znam samo par katolika koji ovako nešto misle, svi ostali su... ljudskiji... ali to bi bilo to, čini mi se. Zoran Đurović, Panthera Leo and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 hour ago, Zoran Đurović рече Било би лепо да одговориш за Разбојника. Управо завршавам превод Мађија па ће и то бити овде. Ја, који сам фин човек, а не верујем у Чистилиште, да ли могу директно на небо да одлетим? Или ипак да мало посетим Чистилиште због ове моје невере? O tom sam već pisao. Odgovor - Razbojnik Meni su biblistiku i egzegezu predavali prof fra Bonaventura Duda i prof. Celestin Tomić. S lingvističke strane se taj izraz "danas" može razumjeti u proširenom extended značenju jer ne postoji drugi način da se to formuliše, danas tamo ne mora da znači a ni ne znači doslovno "danas" već je dijelom sintagme kojom se služimo pri uvjeravanju u nešto što će se sigurno vrlo brzo desiti. zato Isus nije proglasio,. bićeš u Raju zajedno sa mnom već sutra, prekosutra ili za 24, 36, 48, 72 sati itd jer to ne daje nikakav smisao i zvuči čudno. Tako da nije uopšte potrebno zabivat se takvim detaljima, bitno je shvatiti smisao cijele te kompozicije. Prosto se neke stvari u kolokvijalnom jeziku ne mogu baš reći na mnogo načina, smisla ima samo par obrata a ostali već smisao ne daju. Slično se na primjer rješavalo to, kakvim je kolokvijalnim jezikom govorio Franc Kafka kad je razgovarao sa prijateljima u pivnici i sa članovima porodice ili ženom, kućnom pomoćnicom, sluškinjom koja mu je prala i peglala veš. Nije govorio književnim jezikom i nije se koristio rečeničkim obratima kojim je pisao svoje knjige. izražavao se kao i svi ostali "smrtnici" i dosta redukovanim rječnikom, nije se koristio svim tim riječima i vrlo bogatim rječnikom koje je koristio pri pisanju knjiga.Nešto tako bi se moglo reći i za Isusa u situacijama koje su bile takve svakodnevne i ljudske a ne recimo učiteljske i propovjedničke. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 55 minutes ago, Јелена011 рече @Zoran Đurović mislim, stvarno kad vam je lepo Zajron sve objasnio prosto se pomirite, smirite se. To sto vi MISLITE da ste doktorirali na rimskom univerzitetu i to teologiju, mozda ste se zaneli, mozda je to bila neka umetnost, il ekonomija, mozda ste to sanjali. I to sto poznajete silne ucene teologe i ljude rimokatolike i sto ste sa patrologijom na prst u ... to kad vam lepo Zajron kaze nije tako pa valjda on zna. Dakle ne odoleh, osim sto je majstor trolovanja Zajrone od sad si majstor i demagogije, pa ti si katolicki markovit, sto lepo odma ne kaza Ali o kakvom tom trolovanju govoriš. Jeste li vi svjesni uopšte o čemu govorite? Diploma i akademski gradi su jedna stvar a katolički katihizis i ispovijedanje katoličanstva sasvim druga. Neko može imati diplome i Augustinianuma i Biblicuma i Gregorianuma a opet ne bit katoličkim teologom ni katoličkim doktorom. To može biti samo ako ispovijeda kompletan katolički nauk uključujući i Filioque i Čistilište i papinski primat itd. U suprotnom ako to nije slučaj onda se smatra teologom koji je promovisao, magistrirao, doktorirao na katoličkom fakultetu a nikako "katoličkim teologom". I ja ako bi mi bio odobren studij na PBF-u u Beogradu s diplomom PBF-a bi na kraju postao teologom koji je studirao na PBF-u a nikako "pravoslavnim teologom", Tim pravoslavnim teologom bi postao tek kad bi počeo ispovijedati sve što ispovijeda pravoslavlje a prestao ispovijedati sve što ispovijeda katoličanstvo. Znate li koliko je pravoslavnih sveštenika u Češkoj studiralo na protestantskom i katoličkim bogoslovnim fakultetima? Dvije trećine su takvih, poslije ih šalju u rusiju i svuda drugdje po pravoslavnom svijetu kako bi dopunili svoje obrazovanje stzečeno tamo. A niko od njih nije ni protestantski a ni katolički teolog iako imaju diplome tih fakulteta jer ne ispovijedaju ni protestantizam a ni katoličanstvo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 У чему је проблем у јуридизму паписта.Ја сам правник и они једноставно чине неколико грешака 1.Бога који је изнад свих категорија спуштају на ниво права као да Бог има неке правне циљеве које жели да оствари као да није потпун.Оно што је свеобухватно Бог-не може се подводити под ниже категорије -право.То је тако рећи дечија логичка грешка. 2.Бог са својим створењима ступа у правне односе.Он их је створио и све што имају то је од њега, дакле Бог са самим собом ступа у неки математички однос. 3.Тако да Бог није живо Биће или Нужно биће како каже Авицена него математички конструкт. 4.Ако Бог поступа јуридички значи да подлеже законима и да он није створио законе већ закони непрекидно стварају њега. Овако кад овако читам испада да је то мало more geometrico и да је папизам помало спинозизам.Али није Спиноза је своју филозофију поставио као хипотезу и није је апсолутизовао.2011 године сам око 40 пута прочитао Етику на разним језицима и дошао сам до закључка да он није веровао да је то што говори коначна истина иако је Етика филозофски савршено исправна.Са друге стране овом кратком анализом види се да учење о чистилишту није чак ни јуридичко него више неки веома груби и неконзистентни јуридизам са елементима чулне распаљености што је врло чудно комбинација. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 19 minutes ago, Zayron рече O tom sam već pisao. Odgovor - Razbojnik Meni su biblistiku i egzegezu predavali prof fra Bonaventura Duda i prof. Celestin Tomić. S lingvističke strane se taj izraz "danas" može razumjeti u proširenom extended značenju jer ne postoji drugi način da se to formuliše, danas tamo ne mora da znači a ni ne znači doslovno "danas" već je dijelom sintagme kojom se služimo pri uvjeravanju u nešto što će se sigurno vrlo brzo desiti. zato Isus nije proglasio,. bićeš u Raju zajedno sa mnom već sutra, prekosutra ili za 24, 36, 48, 72 sati itd jer to ne daje nikakav smisao i zvuči čudno. Tako da nije uopšte potrebno zabivat se takvim detaljima, bitno je shvatiti smisao cijele te kompozicije. Prosto se neke stvari u kolokvijalnom jeziku ne mogu baš reći na mnogo načina, smisla ima samo par obrata a ostali već smisao ne daju. Slično se na primjer rješavalo to, kakvim je kolokvijalnim jezikom govorio Franc Kafka kad je razgovarao sa prijateljima u pivnici i sa članovima porodice ili ženom, kućnom pomoćnicom, sluškinjom koja mu je prala i peglala veš. Nije govorio književnim jezikom i nije se koristio rečeničkim obratima kojim je pisao svoje knjige. izražavao se kao i svi ostali "smrtnici" i dosta redukovanim rječnikom, nije se koristio svim tim riječima i vrlo bogatim rječnikom koje je koristio pri pisanju knjiga.Nešto tako bi se moglo reći i za Isusa u situacijama koje su bile takve svakodnevne i ljudske a ne recimo učiteljske i propovjedničke. Zajrone kad ces shvatiti više da se pokajanom razbojniku dan na Krstu završava u raju? Inače rekao sam već jednom i o.Zoranu Luka piše loodački. Panthera Leo је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 @Zayron et alii Ево ти ових католика па мало објасни њима доктрину о чистилишту. Или напиши Папи да их анатемише због херезе. Превише су православни Panthera Leo, Volim_Sina_Bozjeg and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 50 minutes ago, Panthera Leo рече Најморбидније учење је извињавам се ако је поменуто,нисам на послу могао да пратим тему,да сви морају да прођу чистилиште.Зашто је онда Спаситељ умро на крсту.Са друге стране паписти уче да се спашавамо и сувишним добрим делима светаца.Дакле и они који чине сувишна добра дела морају у чистилиште.Нема лабаво.Сви у чистилиште да се то још мало преконтролише. A vi ste to pročitali gdje? Da svi MORAJU proći kroz čistilište. Ni toga nema nigdje u katoličkom nauku. teško je pvoditi dijalog o stvarima koje ne poznajete i istovremeno ne čitate što sam ja već do sada na temi napisao jer je tamo nekoliko puta bilo objašnjeno da se čistilište odnosi samo na one koji ili nisu dovoljnoi sveti da se nadju odmah u raju ili nisu tako grješni da bi zaslužili pakao. Koliko mislite da je takvih dovoljno svetih da bi momentalno išli pred Boga i bila ga dostojni motrit licem u lice? Krenite od vaših episkopa i arhiepiskopa a mi ćemo od naših biskupa i nadbiskupa. Jesu li svi zaista medju njima na takvom nivou svetosti da bi toga bili dostojni i iz ovog svijeta u Raj prešli kao iz sobe u sobu? A o ostalim ljudima, obišnim sveštenicima i svećenicima i laicima, mirjanima da i ne spominjem. Ako si mislite da je medju nama toliko svetih koji su toga dostojni onda ih nabrijete koji su to? Kad ih je toliko lako vam ih je onda i imenovat. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука