Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 33 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Naravno da je too više nego neponovljiv momenat, da to nije ne bi se nalazio u Jevandjelju. Takvih momenata je u jevandjelju mnogo, Bilo je riječi o PRIMJENLJIVOSTI tih više nego li samo istorisjki neponovljivih momenata a ne o njihovoj neponovljivosti ili simbolizmu i poruci. Šta misliš na koliko je ljudi primjenljivo ovo? SVETOPISAMSKI TEKST: “I gle, pristupi mu netko i reče: “Učitelju, koje mi je dobro činiti da imam život vječni?” A on mu reče: “Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi.” Upita ga: “Koje?” A Isus reče: Ne ubij! Ne čini preljuba! Ne ukradi! Ne svjedoči lažno! Poštuj oca i majku! I ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga!” Kaže mu mladić: “Sve sam to čuvao. Što mi još nedostaje?” Reče mu Isus: “Hoćeš li biti savršen, idi, prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom.” Na tu riječ ode mladić žalostan jer imaše velik imetak. A Isus reče svojim učenicima: “Zaista, kažem vas, teško će bogataš u kraljevstvo nebesko. Ponovno vam velim: Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje.” Čuvši to, učenici se silno snebivahu govoreći: “Tko se onda može spasiti?” A Isus upre u njih pogled pa im reče: “Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće”.” (Mt 19, 16-26.) Pa jer vidiš da sam Isus svojim propovijedima isključuje cijele društvene slojeve, ovdje konkretno bogataše iz udioničarstava u spasenju jer se nisu držali njegove Blage Vijesti ttako da je ta primljenljivost vrlo upitna kad vidiš ovdje takvu situaciju s tim razbojnikom. S drugim parabolama ogledno primljenljivost je još gora situacija, šta tek čeka zločince, ubice, lopove, bludnike, mekoputnike i izjelice? Ja sam te pitao u čemu viodiš da je ta situacija sa razbojnikom primjenljiva na tebi a ti mi odgovaraš sasvim nešto drugo. Isus nam je dao jasan navod, uputstvo kako da živimo da se ne nadjemo u toj takvoj istoj situaciji kao ta dva razbojnika i radije će ocijeniti kad Ga u tom poslušamo i do takve situacije uopšte ni ne dodjemo nego da se moramo pouzdavat na Njegovo nekonačno milosrdje jer smo pokvarili u svom životu sve što se pokvarit dalo i moglo i još nam to sve nije bilo dosta pa smo pokvarili desetinama, stotima, hiljada a negdje i milionima drugih osoba mnogo toga u njihovom životu, negdje im ga čak i oduzeli. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Ovo su ta pravila a vrlo su tvrda, važe za sve jednako i nema u njima izuzetaka ni milosti ni za koga: A Isus reče svojim učenicima: “Zaista, kažem vas, teško će bogataš u kraljevstvo nebesko. Ponovno vam velim: Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje.” Čuvši to, učenici se silno snebivahu govoreći: “Tko se onda može spasiti?” A Isus upre u njih pogled pa im reče: “Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće”.” (Mt 19, 16-26.) Iznimke ostavi iznimkama. Šta misliš da se krije pod ovim? “Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće”.” (Mt 19, 16-26.) Čistilište, upravo to se krije a odnosi se na onu najveću masu ljudi ni vrućih ni hladnih već mlakih i bljutavih koje bi Bog najradije ispljunuo kako se to u sv. Pismu piše i koji nisu dovoljno sveti da bi dosegli Raja a ni tako previše zli da bi zaglavili u Paklu. “Tko se onda može spasiti?” A Isus upre u njih pogled pa im reče: “Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće”.” (Mt 19, 16-26.) Kroz Čistilište dakle će se svi oni spasiti jer Čistilište je baš takvo mjesto azila za takve koji nisu ni desni razbojnik a ni Marija Magdalena. ni vrući ni hladni, nemasni, neslani i bljutavi. Previše lijeni da bi se molili i mislili na Boga i ne sasvim zli da bi zaslužili Pakla. Okrenite se oko sebe i uvidjećete da je pri najmanjem svaki drugi koga lično znate takav. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Zayron рече koje bi bog najradije ispljunuo Ko je tvoj Bog? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 1 minute ago, Paradoksologija рече Ko je tvoj Bog? Koje je tvoje sveto Pismo? Čitala si ikad sveto Pismo? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Управо сада, Zayron рече Koje je tvoje sveto Pismo? Moje Pismo, čak ni Otkrovenje, ne kaže da bi Bog najradije ispljunuo 'mlake'. Zoran Đurović and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 2 minutes ago, Paradoksologija рече Moje Pismo, čak ni Otkrovenje, ne kaže da bi Bog najradije ispljunuo 'mlake'. Ozbiljno? Ali jer si mlak, i nijesi ni studen ni vruć, izbljuvat ću te iz usta svojih. http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?gid=1171&prijevod=sve Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 2 minutes ago, Zayron рече Ozbiljno? Ali jer si mlak, i nijesi ni studen ni vruć, izbljuvat ću te iz usta svojih. http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?gid=1171&prijevod=sve NAJRADIJE?! Ali ne sme/ne može jer šta? Nego mora, siroma', da ponudi neke dodatne muke i ipak ne izbljuje, iako bi to najradije učinio? 'Najradije' ne postoji nigde u Svetom Pismu kao izraz za osudu grešnika. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 8 minutes ago, Paradoksologija рече Moje Pismo, čak ni Otkrovenje, ne kaže da bi Bog najradije ispljunuo 'mlake'. Očigledno da to tvoje "Pismo" onda spada u kategoriju ovakvih ako u njemu ne piše ono isto što i kod mene: Jer ako onaj koji dolazi drugoga Isusa propovijeda kojega mi ne propovijedasmo, ili drugoga Duha primite kojega ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpljeli. http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?prijevod=sve&knjiga=2. Korinćanima&glava=11 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 6 minutes ago, Paradoksologija рече NAJRADIJE?! Ali ne sme/ne može jer šta? Nego mora, siroma', da ponudi neke dodatne muke i ipak ne izbljuje, iako bi to najradije učinio? 'Najradije' ne postoji nigde u Svetom Pismu kao izraz za osudu grešnika. Može ali neće jer smo otkupljeni kao roblje predragocjemnom Krrvlju njegova Sina. Najradije zato što mrzi grijeh no to ipak ne čini jer ne mrzi grješnika, šalje ga u Čistilište. Nakon toga grješnik može biti uveden u Nebesku slavu jer ništa nesvetog se ne može približiti, opstati ni prebivati u Božijoj blizini. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 Moje Pismo propoveda Isusa koji je Pastir Dobri, pa ostavi stado da traži izgubljenu ovcu. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 5 minutes ago, Paradoksologija рече Moje Pismo propoveda Isusa koji je Pastir Dobri, pa ostavi stado da traži izgubljenu ovcu. Naravno, to propovijeda i moje i istovremeno i to da je Sudija Strašnog suda, Pantokrator, Svedržitelj. I nisu to dva Isusa i dvije različite Osobe već jedna te ista, oboje važi jednako i istovremeno i Pastir i Sudija. A Čistilište je upravo to mjesto u Crkvi kako sam to već napisao gdje je Isus jednako i Sudija i Pastir. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 4 minutes ago, Zayron рече Može ali neće jer smo otkupljeni kao roblje predragocjemnom Krrvlju njegova Sina. Najradije zato što mrzi grijeh no to ipak ne čini jer ne mrzi grješnika, šalje ga u Čistilište. Nakon toga grješnik može biti uveden u Nebesku slavu jer ništa nesvetog se ne može približiti, opstati ni prebivati u Božijoj blizini. Ja bih mogla donekle prihvatiti ideju nekakvog 'čistilišta' kao izraz Božije milosti prema onima koji su klicu imali u sebi, ali su okoreli prema Ljubavi, pa ih treba malo omekšati i otopiti da bi bili u stanju da tu Ljubav prihvate. Sama bih to za sebe rado birala. Ali ovo o čemu pričaš se ne samo suprotstavlja svemu što mene Gospodu privlači, nego i svemu što znam od divnih katolika koje poznajem (i živih uživo i 'mrtvih' i dalekih napismeno). Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 24, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 19 minutes ago, Zayron рече Čistilište, upravo to se krije a odnosi se na onu najveću masu ljudi ni vrućih ni hladnih već mlakih i bljutavih koje bi Bog najradije ispljunuo kako se to u sv. Pismu piše i koji nisu dovoljno sveti da bi dosegli Raja a ni tako previše zli da bi zaglavili u Paklu. “Tko se onda može spasiti?” A Isus upre u njih pogled pa im reče: “Ljudima je to nemoguće, ali Bogu je sve moguće”.” (Mt 19, 16-26.) Kroz Čistilište dakle će se svi oni spasiti jer Čistilište je baš takvo mjesto azila za takve koji nisu ni desni razbojnik a ni Marija Magdalena. ni vrući ni hladni, nemasni, neslani i bljutavi. Previše lijeni da bi se molili i mislili na Boga i ne sasvim zli da bi zaslužili Pakla. Okrenite se oko sebe i uvidjećete da je pri najmanjem svaki drugi koga lično znate takav. Зајрон, католички брате талибану, замолио бих те да одговараш и да више ове форе, Јеванђеље по Зајрону не дајеш. Ми треба да расправљамо на основу Писма. Јер у Јеванђеље по Зајрону пише: "Čistilište, upravo to se krije a odnosi se na onu najveću masu ljudi ni vrućih ni hladnih već mlakih i bljutavih koje bi Bog najradije ispljunuo kako se to u sv. Pismu piše i koji nisu dovoljno sveti da bi dosegli Raja a ni tako previše zli da bi zaglavili u Paklu". Не, у Откр. 3, 16 стоји: Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих. οὕτως, ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου. Не треба ти Писмо себи да прилагођаваш него себе Писму! Намеравам да те испљунем (μέλλω), сада ћу да те испљунем ако не... И онда следи текст о покајању Лаодикијске цркве у историји а не у неком Чистилишту! poelbuster, Volim_Sina_Bozjeg and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 12 minutes ago, Paradoksologija рече Ja bih mogla donekle prihvatiti ideju nekakvog 'čistilišta' kao izraz Božije milosti prema onima koji su klicu imali u sebi, ali su okoreli prema Ljubavi, pa ih treba malo omekšati i otopiti da bi bili u stanju da tu Ljubav prihvate. Sama bih to za sebe rado birala. Ali ovo o čemu pričaš se ne samo suprotstavlja svemu što mene Gospodu privlači, nego i svemu što znam od divnih katolika koje poznajem (i živih uživo i 'mrtvih' i dalekih napismeno). Ja uopšte ne razumijem o čemu to ti pričaš. O mlakim, ni studenim a ni vrućim tj. o bljutavim hrišćanima se propovijeda često jer to tačno odražava sliku, mentalitet i stanje današnjih pretjerano sekularizovanih a premalo pobožnih i skoro nikako spiritualnih hrišćana. Ti mi imputiraš neki fanatizam ili šta? Naravno da je Čistilište izraz Božije milosti jer iz njega se ide isključivo u Raj, samo u jednom smjeru, nikako u Pakao. Ne shvatam šta ima tako groznog u tome što ja pišem kad su to normalne teme propovijedi kod nas, Duhovna mlakost i indiferentnost, nezainteresovanost za svoje lično pa i tudje spasenje, recimo svoje rodjene djece itd. i kritika toga kroz te stihove Otkrivenje 3,16 Ali jer si mlak, i nijesi ni studen ni vruć, izbljuvat ću te iz usta svojih. Kakve to sad ima veze s tim divnim ili kakvim katolicima i u čemu ti ja sad kao "rušim" tu sliku i razočaravam te? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 24, 2016 Пријави Подели Написано Јун 24, 2016 A ja sam čitala mnogo tumačenja stiha o 'mlakima' i neka mi delju daleko logičnija od ideje da moramo biti nemilosrdni prema svetu i bližnjima i samo terati i ganjati i kinjiti sve redom. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука