Jump to content

Шећер је отров!

Маша

Препоручена порука

• Одговори 52
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Изволте ги

http://www.coolinarika.com/recept/baklava-sa-suvim-sljivama

пс боља је класична бакљава

Да знате само какву баклаву праве муслиманке за бајрам  :drugarstvo: 4chsmu1 Чиста 5. Једна ми је рекла да су правили баклаву са кекс-Плазма испало је супер

Та  баклава  је  супер, јер се у њу  ставља  масло. Е, сад  та  плазма, може бити  добра једино

ако  замењује  тирит.

Али, брате нема лепше баклаве од  Аранђеловданске, мислим када пада мрсно, са тиритом од јаја.

То ти је то! dada

Подели на овим сајтовима

Највише волим Никољске колачиће које сама правим и посну Никољску баклаву..

Иначе, то ми је слава, и све што једемо тога дана је најслађе.

Мада могу рећи да су то одлични колачи јер правим оне у које иде најмање шећера.

Иначе, ова твоја баклава Машо је права бомба.Замисли, суве шљиве,шећер, мед... :drugarstvo:

Спашавај се после ове клопе,јер мој проблем је што не могу да поједем само једно парче...

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog!

ovo je metoda lecenja secera, koju sam i ja licno primenila, i POMOGLO MI JE DA SECER SVEDEM NA NORMALU, IAKO NISAM VEROVALA OVOJ METODI...... Ali kad mi je doktorka rekla rezultate, za koje se i sama cudila, znajuci da ne uzimam tablete Betformin sto mi je dala, ja joj rekoh za ovaj recept sto sam koristila...

Ovaj recept nije samo za secer, nego i za sve druge navedene bolesti u tekstu.......

Nadam se da ce nekom jos pomoci kao meni, koja vise nemam secer zahvaljujuci tome....

***********************************************************************************

PIJTE VODU NA PRAZAN ŽELUDAC

U Japanu je navika piti vodu odmah nakon budjenja. I znanstveni testovi su također uvidjeli prednosti te tehnike. Liječenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti kao i za "nova " moderna oboljenja - priznato je kao 100%-tno efikasno za liječenje slijedećih bolesti:

glavobolja, bolovi u tijelu, srčani sustav, artritis, brzi otkucaju srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TB, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemeroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti materice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.

METODA LIJEČENJA

1. čim se probudite ujutro, prije nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode

2. operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta

3. nakon 45 min. možete mormalno jesti i piti

4. nakon 15 min. (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti ili piti ništa narednih 2 sata.

5. oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te 4 čaše vode.

6. ova metoda izliječit će bolesne i a zdravi će uživati još veće zdravlje

KOLIKO JE DANA POTREBNO DA SE IZLIJEČE SLIJEDEĆE BOLESTI:

1. visoki krvni tlak - 30 dana

2. gastritis - 10 dana

3. dijabetes - 30 dana

4. zatvor - 10 dana

5. rak - 180 dana

6. TB - 90 dana

7. oni koji imaju artritis, ovu metodu liječenja mogu provoditi samo 3 dana u prvom tjednu, a od drugog tjedna nadalje,  dnevno.

Ovo liječenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće ići mokriti.

Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom cijelog života, a ne samo dok liječimo bolest. Pijete vodu i ostanite aktivni.

Ima smisla. Kinezi i Japanci piju vruć čaj tijekom jela ... ne hladnu vodu. Možda je vrijeme da usvojimo njihove navike pijenja (u malim gutljajima) tijekom jela.

Ovaj članak je koristan za one koji piju hladnu vodu.

Lijepo je popiti neko hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će zbiti masnoće koje ste upravo konzumirali - usporit će probavu . Kada takve tvorevine reagiraju s kiselinom, slome se i crijeva ih apsorbiraju brže nego krutu hranu. To će izbrazdati crijeva (oštetiti crijevne resice) i uskoro će uzrokovati debljinu i voditi do raka. Zato je bolje piti toplu juhu ili toplu vodu nakon jela .

Važna napomena o srčanom udaru: morate znati da nisu uvijek isti simptomi prije srčanog udara bol u lijevoj ruci. Budite svjesni intenzivne boli u čeljusti (vilici). Mučnina i intenzivno znojenje također su uobičajeni simptomi. 60% ljudi koji su imali srčani udar tijekom sna, nisu se više probudili. Bol u čeljusti može vas probuditi iz čvrstog sna. Budite pažljivi i svjesni toga. Što više znamo, imamo više šansi za preživljavanje...

Kardiolozi savjetuju svakome tko dobije ovaj mail da ga proslijedi dalje - bit će vrijedno ako spasimo bar 1 život.

ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ, УТЕШИ МЕ ПРИСУСТВОМ ТВОЈИМ!

Подели на овим сајтовима

што би рекло, пост на води је најздравији начин живљења ...

Откуд ти то?

Није, кажу нутриционисти, јер морају се уносити и масноће и све друге намирнице из група основних намирница.

Једино ако не мислиш на пустињаке, оно, они и ти под руку :)

Подели на овим сајтовима

могу да кажу шта 'оће доктори, ал ја не знам нити једног који тако или прилично здраво живи а да није доживео стотку и да није имао нити једну болест данашњице, рак или срчку за почетак.

тако да то ''морање'' постаје прилично дискутабилно ...

и не, нисам у фазону да пустињашим у мирјанству  :)

није пост, али може да се једе и кувано месо и животињске намирнице, далеко је здравије од печеног, а поготово онако како га ми једемо или запршке разне и слично, у Срба генерално.

сва срећа, не хранимо се као европљани или амери, мислим да бисмо умирали ко снопље ...

уосталом нека једе ко како жели и нек пази на своје здравље, или не пази ...

Подели на овим сајтовима

Веле мудри Чајнизи, ко не пуши, не пије (додајем и здраво се храни), умреће здрав pecanje)

кажу и Цигани - умро човек од смрта, мада они обично све супротно раде :)
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pomaze Bog!

ovo je metoda lecenja secera, koju sam i ja licno primenila, i POMOGLO MI JE DA SECER SVEDEM NA NORMALU, IAKO NISAM VEROVALA OVOJ METODI...... Ali kad mi je doktorka rekla rezultate, za koje se i sama cudila, znajuci da ne uzimam tablete Betformin sto mi je dala, ja joj rekoh za ovaj recept sto sam koristila...

Ovaj recept nije samo za secer, nego i za sve druge navedene bolesti u tekstu.......

Nadam se da ce nekom jos pomoci kao meni, koja vise nemam secer zahvaljujuci tome....

***********************************************************************************

PIJTE VODU NA PRAZAN ŽELUDAC

U Japanu je navika piti vodu odmah nakon budjenja. I znanstveni testovi su također uvidjeli prednosti te tehnike. Liječenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti kao i za "nova " moderna oboljenja - priznato je kao 100%-tno efikasno za liječenje slijedećih bolesti:

glavobolja, bolovi u tijelu, srčani sustav, artritis, brzi otkucaju srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TB, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemeroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti materice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.

METODA LIJEČENJA

1. čim se probudite ujutro, prije nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode

2. operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta

3. nakon 45 min. možete mormalno jesti i piti

4. nakon 15 min. (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti ili piti ništa narednih 2 sata.

5. oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te 4 čaše vode.

6. ova metoda izliječit će bolesne i a zdravi će uživati još veće zdravlje

KOLIKO JE DANA POTREBNO DA SE IZLIJEČE SLIJEDEĆE BOLESTI:

1. visoki krvni tlak - 30 dana

2. gastritis - 10 dana

3. dijabetes - 30 dana

4. zatvor - 10 dana

5. rak - 180 dana

6. TB - 90 dana

7. oni koji imaju artritis, ovu metodu liječenja mogu provoditi samo 3 dana u prvom tjednu, a od drugog tjedna nadalje,  dnevno.

Ovo liječenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće ići mokriti.

Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom cijelog života, a ne samo dok liječimo bolest. Pijete vodu i ostanite aktivni.

Ima smisla. Kinezi i Japanci piju vruć čaj tijekom jela ... ne hladnu vodu. Možda je vrijeme da usvojimo njihove navike pijenja (u malim gutljajima) tijekom jela.

Ovaj članak je koristan za one koji piju hladnu vodu.

Lijepo je popiti neko hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će zbiti masnoće koje ste upravo konzumirali - usporit će probavu . Kada takve tvorevine reagiraju s kiselinom, slome se i crijeva ih apsorbiraju brže nego krutu hranu. To će izbrazdati crijeva (oštetiti crijevne resice) i uskoro će uzrokovati debljinu i voditi do raka. Zato je bolje piti toplu juhu ili toplu vodu nakon jela .

Važna napomena o srčanom udaru: morate znati da nisu uvijek isti simptomi prije srčanog udara bol u lijevoj ruci. Budite svjesni intenzivne boli u čeljusti (vilici). Mučnina i intenzivno znojenje također su uobičajeni simptomi. 60% ljudi koji su imali srčani udar tijekom sna, nisu se više probudili. Bol u čeljusti može vas probuditi iz čvrstog sna. Budite pažljivi i svjesni toga. Što više znamo, imamo više šansi za preživljavanje...

Kardiolozi savjetuju svakome tko dobije ovaj mail da ga proslijedi dalje - bit će vrijedno ako spasimo bar 1 život.

Добродошла  сестро Пелагија, и пуно ти хвала на овом мејлу.

Недавно је и моја пријатељица добила такве инструкције при посети

лекару у лечилишту, баш због нешто увећаног шећера и лошег холестерола. nasznak

ПС. Иначе су ово и најновије препоруке америчких лекара у лечењу првонствено дијабетеса.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Прешла сам на пиринчани слад, који је најздравија замена за шећер.

•lekovita svojstva:

Korišćenje jednostavnih šećera, poput belog, meda ili javorovog sirupa može uticati na raspoloženje tokom dana - nagli euforični usponi a zatim padovi raspoloženja, a na dugoročan period i izazivanje određenih mentalnih bolesti, kao i hipoglikemiju i dijabetes. Zato je mnogo bolje koristiti pirinčani slad koji sadrži oko 30% rastvorljivog kompleksa karbohidrata, oko 45% maltoze, 3-4% glukoze i oko 20% vode. Glukoza se istog trenutka apsorbuje u krv, maltozi treba nekih sat i po, dok karbohidratima treba oko 4 sata pa je pirinčani slad konstantan izvor energije, za razliku od jednostavnih šećera. Takođe sadrži i nekoliko vitamina B i minerala koji se nalaze u pirinču.

•način primene:

Pirinčani slad ima pun, nežan ukus i odlična je zamena za rafinisani šećer u mnogim receptima, a pored toga se koristi u još neke svrhe, npr. prelivi za salate.

Manje je sladak od šećera, javorovog sirupa ili meda, pa da bi se dobila jednaka slast, stavlja se više od drugih zaslađivača (11/2  šolja za 1 šolju šećera ili  1/2  meda). Tada je potrebno voditi računa da se smanji količina ostale tečnosti u receptu srazmerno razlici između šećera i pirnčanog slada. Zato nije loše napraviti kombinaciju pirinčanog slada i šećera ili meda.

Gustina pirinčanog slada zavisi od mesta gde ga držite, a ako je preterano gust, onda stavite neotvorenu teglu u lonac sa vodom i zagrejte ga minut do dva.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

А где ми људи са села да набавимо тај перинач?  89898989898989 Мислим, има ли то негде да се купи?

Ја први пут чујем да тако нешто и постоји. То ме подсети на оне рецепте из fancy часописа, када напишу неке састојке које нормалан човек не зна ни да изговори.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...