Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

Ma.;toliko ljudi s radoscu ceka da se pomesa radost moja s njihovom, radost zajednicarenja, ako se zadrzimo na osobama kojima to nije modus vivendi i opteretimo se guranjem sizifovog kamena, propusticemo mnoge korisnije stvari u zivotu...mislim da tako to treba gledati i ostaviti drugima njihove odgovornosti uz blagu-im napomenu zasto se na njihovom velicanstvu ne zadrzavate? Moze biti da tako treba smej.gif

Подели на овим сајтовима

nadam se da Mileva nece ni doci pre nego sto sve iskucam:) To sam od mame na smej.gif dobila knjigu Akatisti presvetoj Bogorodici (Biblioteka "Obraz svetacki"), njoj je prodala jedna monahinja a gde se moze nabaviti stvarno ne znam, ja nisam u otadzbini...

Подели на овим сајтовима

Ma.;toliko ljudi s radoscu ceka da se pomesa radost moja s njihovom, radost zajednicarenja, ako se zadrzimo na osobama kojima to nije modus vivendi i opteretimo se guranjem sizifovog kamena, propusticemo mnoge korisnije stvari u zivotu...mislim da tako to treba gledati i ostaviti drugima njihove odgovornosti uz blagu-im napomenu zasto se na njihovom velicanstvu ne zadrzavate? Moze biti da tako treba greengrin

То ми се допада, лепо диваниш сејо... greengrin greengrin

Љутња и преиспитивање много коштају а живот пролази...Срећом мене брзо прође и лако се радујем.

Колико имаш  дечице и колики су? greengrin

Подели на овим сајтовима

HRISTOS SE RODI!!!

Ja sam iz Valjeva, i naravno da sam posetila sve ove manastire, cak stavise, moja prva ispovest - pre 11 godina - bila je bas u manastiru Lelic. Osecaj je neopisiv, kao i prilikom posete manastiru Ostrog.

Ваистину се роди сејо! Христос посреди нас! greengrin

Добро нам дошла Миро! greengrin

Драго ми је да са нама овде.Ја сам из Чачка и видиш скоро смо земљакиње. greengrin

Твоја исповест у Лелићу је вероватно била упечатљива у сваком смислу.А Острог је увек у нашем срцу

када једном тамо уђе, сам се закључа. Свети Василије, слава му и милост, делује невидљиво и тихо,али

јако.

Да ли си била у неком од наших Овчарско-кабларских манастира? greengrin

Подели на овим сајтовима

E, drago mi je da si tu:)

Ne znam da li Akatist treba jos Milevi, ako da, ja cu ovako, peske, nije problem, knjigu Akatista Bogorodici imam

Draga moja sestro  greengrin, hvala ti za sav tvoj trud, Gospod će ti platiti za ovakav podvig. Ne znam kako da ti se zahvalim zaista nemam riječi, samo mogu da ti kažem kako si ti jedno greengrin veliko. Slažeš li se da kada otkucaš ovaj akatist da ga postavimo u molitvenik, u temi akatist ovoj ikoni? Kako bi i drugi mogli da ispunjavaju svoje srce riječima ove predivne molitve? Ne znam kako da ti kažem hvala i zato će ti slika reći više:

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

dada se rodi!

Dobro dosla Miro, mada sam i ja skoro pridosla (prekjuce:))) i osetila se k'o riba u vodi sa ovim divnim dushicama:)

Mileva, ma kakvo zahvaljivanje, zavrsicu veceras i okacite gde hocete, rekoh i ja kad kuckam bolje dozivim svaku rec, nikakav trud meni gresnoj Akatiste citam lezeci, eh mladosti joooj

Imam tri sina, jedan od 22 i blizanci od 16, dobra deca hvala Bogu dada

Подели на овим сајтовима

vaistinu se rodi!

Dobro dosla Miro, mada sam i ja skoro pridosla (prekjuce:))) i osetila se k'o riba u vodi sa ovim divnim dushicama:)

Mileva, ma kakvo zahvaljivanje, zavrsicu veceras i okacite gde hocete, rekoh i ja kad kuckam bolje dozivim svaku rec, nikakav trud meni gresnoj Akatiste citam lezeci, eh mladosti greengrin

Imam tri sina, jedan od 22 i blizanci od 16, dobra deca hvala Bogu :)

Свака част мајко!Нека су ти живи и здрави! 319.gif

0442_feel                              0442_feel                                    0442_feel

Подели на овим сајтовима

Mileva, ja ti poslah dve privatne poruke, ali nisam podesila da se sacuva poslato pa ni ne znam da li si dobila?

Haker u potpisu 89898989898989

Примила  bleh

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

KONDAK 10

Zeleci da spases svet,Ti si, Vladicice u svim gradovima i selima objavila neizrecivo cudo pronalaska svete ikone Tvoje da, videci Te kako u sjaju i slavi u njih dolazis, radosno Trojedinom Bogu uzviknu: Aliluja!

IKOS 10

Stena si i neopisiva cistota, neizrecivo milosrdje, pobeda koja sve pobedjuje, Bogoizabrana Devojko,pogledaj na nas koji se uvek smireno pred Tvojom ikonom molimo i pevamo Ti, Blagodatna, ovako:

Raduj se, nepresusni izvore milosti!

Raduj se, jer svima duhovnu zedj utoljavas!

Raduj se, Milosrdna Zastupnice za nas gresne!

Raduj se, jer se neprestano za nas Hristu  Bogu molis!

Raduj se,spasenja naseg nado i pribeziste!

Raduj se, milostiva za nas pred Bogom Posrednice!

Raduj se, Nebesna Mati nasa, jer Svojim recima : Ja sam sa vama i niko ne moze protiv vas - dusama nasim blagodatnu silu darujes!

Подели на овим сајтовима

KONDAK 11

Blagodarne pesme prinosimo Ti mi, gresne i nepotrebne sluge Tvoje, Bogorodice Djevo. A Ti, ipak dostojno hvale stitis sve one koji se Tebi obracaju i Bogu klicu: Aliluja!

IKOS 11

Imamo Te kao svetlonosnu svecu, Presveta mati i Djevo, jer nas prosvetljujes svetloscu Sina Tvoga i jer si nam darovala Svoju pobedonosnu ikonu, da se ne spotaknemo u noci poslednjih vremena, nego da, Tobom cuvani, posluzimo Gospodu u svetlosti Njegovoj, uzdajuci se u Tebe:

Raduj se, rana grehovnih Isceliteljko!

Raduj se, u Carstvo Bozije Putevoditeljko!

Raduj se, jer si na Svojim rukama nosila Svedrzitelja svega!

Raduj se, zlatna vrata Carstva Nebeskog!

Raduj se, jer nas svetloscu Sina Svoga prosvetljujes!

Raduj se, jer se gledanjem ikone Tvoje nasladjujemo!

Raduj se, Nebesna Mati nasa, jer Svojim recima : Ja sam sa vama i niko ne moze protiv vas - dusama nasim blagodatnu silu darujes!

Подели на овим сајтовима

KONDAK 12

Zazelevsi da blagodat darujes ljudima Svojim, Ti si nam, Vladicice, darovala ikonu Svoju i sa njom obecanje: Ja sam sa vama i niko ne moze protiv vas, koje nikada ne moze ukinuti niko od nasih vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Svemilostivom Bogu, koji ima takvo bozanstveno promisljanje o nama klicemo: Aliluja!

IKOS 12

Pevajuci o cudesima Tvojim, Svemocna Vladicice, znamo te kao toplu i briznu Zastitnicu, jer svi koji Tebi priticu ne ostaju postidjeni, nego Tobom uvek cuvani, klicu ovako:

Raduj se, uteho nevoljnih!

Raduj se, ogrado onih koji se u Boga uzdaju!

Raduj se, Ti, od koje nasi neprijatelji drhte!

Raduj se, jer oni koji imaju ikonu Tvoju likuju!

Raduj se, jer proslavljas one koji Tebe slave!

Raduj se, velika zastitnice Rusije i svih hriscana u svetu!

Подели на овим сајтовима

KONDAK 13

O, Presveta, Precista, Preblagoslovena Bogorodice Djevo Marija, Svemilostiva Majko Boga i ljudi, pogledaj na zalosne duse nase i smiluj se, Precista; uznesi pravednom Sudiji Svoju mnogomocnu molitvu da pomiluje nas gresne. Pogledaj na nas, Sveopevana Bogorodice, zasijaj prosvecenje pomracenim srcima i obasjaj stado Svoje, Precista, da spaseni Tobom radosno zapevamo Bogu: Aliluja,Aliluja, Aliluja!

(ovaj Kondak se cita tri puta)

I opet se cita IKOS 1  - Angeli na nebesima proslavljaju velicinu i savrsenstvo Tvoje...i opet Kondak 1 - Tebi, izabranoj od svih narastaja, Vladicici sveta...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...