Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

• 3 weeks later...

Ljudi vratila sam se iz:

Постављена слика

Eh kad bih mogla da stavim u riječi kako sam se osjećala, i kad bih mogla da vam darujem dio blagodati koja se spustila na mene, mojoj sreći ne bi bilo kraja. Ljudi, ko nije išao - što prije put pod noge, mogla sam umrijeti a da ne vidim ovakvu divotu. srce mi je kao jastuk  confused winter :(confused1 :cheesy:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Ljudi vratila sam se iz:

Постављена слика

Eh kad bih mogla da stavim u riječi kako sam se osjećala, i kad bih mogla da vam darujem dio blagodati koja se spustila na mene, mojoj sreći ne bi bilo kraja. Ljudi, ko nije išao - što prije put pod noge, mogla sam umrijeti a da ne vidim ovakvu divotu. srce mi je kao jastuk  confused winter :(confused1 :cheesy:

Zavidim ti  :(

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Mislila sam na vas kad sam bila tamo. ;)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

;) bila sam. Jesi li išla u Žiču Mirođijjo? Kako je tebi bilo?

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Много  пута, сејо мила.

Неописану  радост  сам  осетила 1989. када  сам  као  трудница у  седмом  месецу

трудноће, са мужем  ишла  да  се  поклоним  моштима  Светог  Кнеза  Лазара!

;) и честитоме  Кнезу!

Подели на овим сајтовима

;) 0102_laugh :) blessyou

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Не могу да заборавим свој "први" излив осећања у Студеници. Желим да га поделим са вама.

Кренули смо са групом парохијана на поклоничко путовање. Била сам почетник у вери, још нисам била крштена (мада, понела је моја будућа кума сву опрему за крштење у немањићком манастиру-кад не могу на Јордан, онда БАР Студеница, шалили су се са мном). Кад смо након дугог пута коначно стигли у Студеницу биле смо јако уморне.

Отишле смо на вечерње и једва чекале да се заврши па да се опружимо у предивним, удобним, тада новим конацима манастира.

Отворили су кивоте са моштима Светог Симона и Преподобне мати Анастасије и река људи стала је испред кивота да се поклони моштима. Стала сам и ја,више из знатижеље јер никад нисам видела мошти. Мајка свештеника који нас је водио рекла ми је, након мог питања, да могу да станем иако нисам крштена. Дуго смо стајали у реду, врпољећи се тамо-амо, проучавајући фреске на зидовима док није дошао ред да се и ја попнем. Испред мене је била једна жена која се дуууго молила над моштима, а ја сам била нестрпљива да ВИДИМ. Кад сам стала изнад мошти Светог Симона, мислила сам да ће ми се плућа распасти и почела сам да се гушим у сузама. Склањала сам их руком са лица да не би кануле на свеца док сам му целивала чело. Као да сам била парализована, нисам желела да се макнем одатле. Хтела сам да заувек останем над моштима нашег првог краља и да до краја века плачем. У себи сам осећала покајање, љубав, понос јер припадам немањићком народу, радост, благодат Божју... Утроба ми се цепала. Очева мајка ме узела под руку, повела доле, да целивамо руку свештенику који је служио и тражимо благослов. На сав глас сам ридала желећи да над његовом руком останем што дуже. Већ сам му била добро поквасила руку кад ме је бака нежно одвела до кивота Преподобне мати Анастасије. Река суза и даље ми се сливала низ лице, кад сам целивала мошти мајке која нам је подарила највећег сина нашег народа. Мислила сам да ћу да се распаднем на ћелије.

Тада ми је "прорадио" разум и једина мисао која ми је била у глави је била да не скрећем пажњу на себе. Истрчала сам из цркве ридајући, чучнула  по страни и плакала, плакала од радости.

Тада сам била сигурна ко је Истина.

joooj

stadaradim dada :) 70A.gif dada :)

Подели на овим сајтовима

Невероватно,благодат и блаженство! blessyou blessyou blessyou

t4431 dada  stadaradim ово  су  сузе радости, драга Растко!

Управо си  описала до савршенства оно што сви осећамо крај таквих

светаца.

Драга сестро! hvala

:) 70A.gif dada :)joooj:( 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Не могу да заборавим свој "први" излив осећања у Студеници. Желим да га поделим са вама.

Кренули смо са групом парохијана на поклоничко путовање. Била сам почетник у вери, још нисам била крштена (мада, понела је моја будућа кума сву опрему за крштење у немањићком манастиру-кад не могу на Јордан, онда БАР Студеница, шалили су се са мном). Кад смо након дугог пута коначно стигли у Студеницу биле смо јако уморне.

Отишле смо на вечерње и једва чекале да се заврши па да се опружимо у предивним, удобним, тада новим конацима манастира.

Отворили су кивоте са моштима Светог Симона и Преподобне мати Анастасије и река људи стала је испред кивота да се поклони моштима. Стала сам и ја,више из знатижеље јер никад нисам видела мошти. Мајка свештеника који нас је водио рекла ми је, након мог питања, да могу да станем иако нисам крштена. Дуго смо стајали у реду, врпољећи се тамо-амо, проучавајући фреске на зидовима док није дошао ред да се и ја попнем. Испред мене је била једна жена која се дуууго молила над моштима, а ја сам била нестрпљива да ВИДИМ. Кад сам стала изнад мошти Светог Симона, мислила сам да ће ми се плућа распасти и почела сам да се гушим у сузама. Склањала сам их руком са лица да не би кануле на свеца док сам му целивала чело. Као да сам била парализована, нисам желела да се макнем одатле. Хтела сам да заувек останем над моштима нашег првог краља и да до краја века плачем. У себи сам осећала покајање, љубав, понос јер припадам немањићком народу, радост, благодат Божју... Утроба ми се цепала. Очева мајка ме узела под руку, повела доле, да целивамо руку свештенику који је служио и тражимо благослов. На сав глас сам ридала желећи да над његовом руком останем што дуже. Већ сам му била добро поквасила руку кад ме је бака нежно одвела до кивота Преподобне мати Анастасије. Река суза и даље ми се сливала низ лице, кад сам целивала мошти мајке која нам је подарила највећег сина нашег народа. Мислила сам да ћу да се распаднем на ћелије.

Тада ми је "прорадио" разум и једина мисао која ми је била у глави је била да не скрећем пажњу на себе. Истрчала сам из цркве ридајући, чучнула  по страни и плакала, плакала од радости.

Тада сам била сигурна ко је Истина.

slava3

kafa i novine klapklap nasznak heaven heaven heaven

slava3

70zfof0qsamomolitva

apel.png

Подели на овим сајтовима

0304_smile4 bila sam. Jesi li išla u Žiču Mirođijjo? Kako je tebi bilo?

bighugbighug  bighugbighug

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...