Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

Ih sad se sve skupile kad ja moram da idem  greengrin, ma ljubim vas sve. Proleće javi se bona češće.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Hvala sele, pričaću vam kako je bilo, a vjerujem da će mi biti prelijepo. A kad se vrnem reći ću vam i gdje je to. Sad stvarno idem  greengrin

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Eve me, vratila sam se  0442_feel. Evo da otkrijem tajnu putovanje je bilo slijedećim redoslijedom: Lelić (tu smo bili na Liturgiji i poklonili se moštima Sv.Nikolaja Žičkog, obišli muzej posvećen ovom Svetitelju, čak su nas i odveli u kuću gdje je stanovao. O Bože koliko skromno, kućica u drvetu, sve je tako jednostavno, čak nije ni zategnuto, nekakav osjećaj da je još juče neko tu boravio, sjajno), potom Pustinja (mati Nina nas je dočekala baš domaćinski, lijepo nas poslužila, i bila mi je mnooogo simpatična kad je ušla u Crkvu i kaže, e neću vi ste pojale a ja nisam čula, ajd opet :cheesy:, kako žive oči ima i kako je razumna a ima poprilično godina. Tu smo upoznali sasvim slučajno jednu sestru iz Moskve Irinu koja je došla da obilazi srpske svetinje. Božijom voljom ona nastavlja svoje putovanje sa nama. Mnogo je simpatično bilo to što smo komunicirale na klimavom srpskom - njenom, i još klimavijem mom ruskom  crvenilo, ali smo se sve razumjele. Spada u one žene za koje znate da su ruskinje kad ih vidite sa 100 metara. Iako nismo nešto previše pričale, nekako su nam se duše prepoznale i bila nam je radost što smo skupa), Jovanje (otac Mihail nas je jedva pustio da nastavimo put, usta puna hvale za Rusiju, pričao nam je o RPC, o tome koliko je vjeran njihov narod, o iskušenjima današnjice, o tv-u, internetu, ma o svemu. Upijali smo svaku riječ. Kod njega smo ručali neke divne mliječne prerađevine, a u Pustinji smo jeli med kao da je u Raju stvoren. Na kraju nam je darivao vodu sa Istočnika Sv.Serafima Sarovskog 1405_love i malo zemlje po kojoj je hodila Bogorodica), manastir Gračanica (zadržali smo se kratko, mali manastir, svega 3 monaha ako sam dobro shvatila, kažu da je u ovom manastiru u vrijeme turaka stradalo nekoliko stotina monaha  :(), i na kraju Ćelije (ne mogu da opisujem riječima kako mi je bilo na grobu Ave Justina, jer ni jedna riječ nije dovoljna, mogu samo da od srcee preporučim da odete, tu smo bili nekih pola sata, i onda je održano bdenje, a služili su Vladika Atanasije i Vladika Teodosije, veliko sestrinstvo, divno poju, mene mučio umor, ali sam izdržala do kraja. Poslije bdenja sestre su nas praktično odvukle sa groba u kuhinju na večeru, koja je bila obilata i ukusna, puna pošalica Vladike Atanasija, mnogo gosta. Otac Nikolaj nas je pozvao na konak, ali na žalost nismo bili u prilici da ostanemo, kad smo pošli kući penjali smo se pješke do auta 1.8km Gospode zvijezde su izgledale kao da se rukom mogu dohvatiti, vedro nebo, svuda naokolo svici sjaje, miriše na šumu i travu - ma Raj na zemlji a u duši blagodat, uz radost u srcu i osmijeh na licu napustili smo ovo sveto mjesto kasno u noć). Pomislih Bože voljela bih da sam mogla da juče imam uz sebe sve one koje volim. OTIĐITE PRELIJEPO JE. 0442_feel 0442_feel 0442_feel

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Eve me, vratila sam se  0442_feel. Evo da otkrijem tajnu putovanje je bilo slijedećim redoslijedom: Lelić (tu smo bili na Liturgiji i poklonili se moštima Sv.Nikolaja Žičkog, obišli muzej posvećen ovom Svetitelju, čak su nas i odveli u kuću gdje je stanovao. O Bože koliko skromno, kućica u drvetu, sve je tako jednostavno, čak nije ni zategnuto, nekakav osjećaj da je još juče neko tu boravio, sjajno), potom Pustinja (mati Nina nas je dočekala baš domaćinski, lijepo nas poslužila, i bila mi je mnooogo simpatična kad je ušla u Crkvu i kaže, e neću vi ste pojale a ja nisam čula, ajd opet :cheesy:, kako žive oči ima i kako je razumna a ima poprilično godina. Tu smo upoznali sasvim slučajno jednu sestru iz Moskve Irinu koja je došla da obilazi srpske svetinje. Božijom voljom ona nastavlja svoje putovanje sa nama. Mnogo je simpatično bilo to što smo komunicirale na klimavom srpskom - njenom, i još klimavijem mom ruskom  crvenilo, ali smo se sve razumjele. Spada u one žene za koje znate da su ruskinje kad ih vidite sa 100 metara. Iako nismo nešto previše pričale, nekako su nam se duše prepoznale i bila nam je radost što smo skupa), Jovanje (otac Mihail nas je jedva pustio da nastavimo put, usta puna hvale za Rusiju, pričao nam je o RPC, o tome koliko je vjeran njihov narod, o iskušenjima današnjice, o tv-u, internetu, ma o svemu. Upijali smo svaku riječ. Kod njega smo ručali neke divne mliječne prerađevine, a u Pustinji smo jeli med kao da je u Raju stvoren. Na kraju nam je darivao vodu sa Istočnika Sv.Serafima Sarovskog 0442_feel i malo zemlje po kojoj je hodila Bogorodica), manastir Gračanica (zadržali smo se kratko, mali manastir, svega 3 monaha ako sam dobro shvatila, kažu da je u ovom manastiru u vrijeme turaka stradalo nekoliko stotina monaha  :(), i na kraju Ćelije (ne mogu da opisujem riječima kako mi je bilo na grobu Ave Justina, jer ni jedna riječ nije dovoljna, mogu samo da od srcee preporučim da odete, tu smo bili nekih pola sata, i onda je održano bdenje, a služili su Vladika Atanasije i Vladika Teodosije, veliko sestrinstvo, divno poju, mene mučio umor, ali sam izdržala do kraja. Poslije bdenja sestre su nas praktično odvukle sa groba u kuhinju na večeru, koja je bila obilata i ukusna, puna pošalica Vladike Atanasija, mnogo gosta. Otac Nikolaj nas je pozvao na konak, ali na žalost nismo bili u prilici da ostanemo, kad smo pošli kući penjali smo se pješke do auta 1.8km Gospode zvijezde su izgledale kao da se rukom mogu dohvatiti, vedro nebo, svuda naokolo svici sjaje, miriše na šumu i travu - ma Raj na zemlji a u duši blagodat, uz radost u srcu i osmijeh na licu napustili smo ovo sveto mjesto kasno u noć). Pomislih Bože voljela bih da sam mogla da juče imam uz sebe sve one koje volim. OTIĐITE PRELIJEPO JE. 0442_feel :cheesy: crvenilo

Dobrodošla među nas draga moja  0442_feel Vidim,puna si utisaka,tako da ćemo o ovoj temi još podrobnije pričati kad se sve malo slegne i razmenjivati iskustva,jer i ja sam obišla ove manastire pre dve godine  slava3  i isto je bilo u jednom cugu...Odmori malo,pa ćemo pričati o svemu...Ljubi te tvoja seka i na zdravlje i spasenje ti bilo sve što si doživela tamo  1405_love :( srcee

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Милева, искрено и претпостављала сам да се ради о оваквом путовању, кад си рекла да идеш на пут. Драго ми је да си се лепо провела и хвала ти што си са нама поделила утиске.

Подели на овим сајтовима

Милевче, извештај је такав да кад га читаш, као да си тамо...а по томе како си писала, види се да си све доживела на прави начин...а ко је организовао тако дивно путовање?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Zamolio bih članstvo "Kola srpskih sestara "  dan poradi na tome da priženi neke članove

foruma koji zbog prevelike energije istu troše po forumima i praznim pričama.

Bolje energiju da troše brinući o ženi i deci...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Zamolio bih članstvo "Kola srpskih sestara "  dan poradi na tome da priženi neke članove

foruma koji zbog prevelike energije istu troše po forumima i praznim pričama.

Bolje energiju da troše brinući o ženi i deci...

Teško to,batke,teško...jedino da ti i ja otvorimo onu agenciju za Bračno posredovanje,kako smo joj beše dali ime,ja zaboravila? bliss jeeee.gif' class='bbc_emoticon' alt='bliss jeeee' />
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Aaaa jes,pa da nas proglase da smo provodadžike i ovako nas proglasiše feministkinjama  bliss jeeee bliss jeeee 0110_hahaha

Pa fali mi još jedna etiketa pa da popunim album sa sličicama i etiketama... bliss jeeee
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...