Jump to content

Коло сестара ЖРУ

Оцени ову тему

Guest Оливера

Имате ли подршку у бављењу ручним радом  

19 члановâ је гласало

1. 1. Имате ли подршку у бављењу ручним радом

• подржава ме у сваком погледу
      6
    • главном ме подржава
      3
    • Нико ме не подржава
      2
    • Подржава ме помало
      3
    • Нема никаквог утицаја
      5

Препоручена порука

О, какав диван кафућино... kafica

Хвала ти пуно Милевче!

Долазила сам на форум,али нисам писала,сасвим мало!

Видим да има доста нових чланова,Слава Богу, а некако ми се привиђа  klapklap, да би неки волели да

испарим одавде.

Нешто сам им тешка. Не знам  само зашто. 1000000001010

Подели на овим сајтовима

Ooooooooooooo sejice moja, koji su to da odmah  dada sFun_bat sFun_bat - šalim se. Vjerujem da to nepomjanik sije loše misli - odbaci to sele od sebe. Često mi se da da tako razmišljam, ali vremenom uvidim da zaista niko nije imao stvarne takve želje. A i ako ima takvih onda je to njihov problem a ne moj  4chsmu1

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

У  праву си  Милевче, а и ја нисам злопамтило, волим шалу, и на свој рачун, али понекад и мене обиђу

они људи муве. Нека им је просто.

Него како си ми ти? Тражила сам у два наврата онај акатист, остаје ми још да погледам у Јовању.

Ево, препознаћеш овај манастир, јуче сам била, по јаком мразу на служби.А и путешествије је било

права авантура због снега и леда, срећом па ови саобраћајци прописали нове гуме, хвала им, не би могли

другачије да одемо.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

На жалост нисам била у овом манастиру, али драго ми је због тебе што си отишла, и хвала ти што мислиш на мене, и не знаш колико ми то значи. Тјеши ми кад видим колико се трудиш око мене. Нека ти Бог плати за сву твоју љубав.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

И теби хвала Милева на лепим речима. 4chsmu1

Мислила сам да си била у Тројицама,а да, ти си била у Преображењу,Ваведењу и Сретењу чини ми се.

Тројице су близу Сретења, и велика су светиња сејо.

Још ми је душа радосна од те посете.

Људи често заборављају колика је благодат имати такав родни крај, окићен светињама где се молитве

уздижу вековима.Где се манастирска огњишта не гасе још из 12.века.

Моји преци који су помагали те светиње су ме научили да ценим и волим људе,да помогнем и утешим,

све у част Бога нашег јединога.Јер све што је помогло да се одржимо и као савремено друштво

обликујемо, дошло је из наших светих манастира и цркава,од Божије речи и закона.

Многи су то заборавили, али многи и нису, Бог то види. prstgore

Подели на овим сајтовима

Akatist Bogorodici "Ja sam sa vama"

Tebi, izabranoj od svih narastaja Vladicici sveta, djevi Bogorodici, prinosimo pohvalne darove, jer i sada kao i nekada pale podizes, nemocne ukrepljujes, bolesne isceljujes, od vidljivih i nevidljivih neprijatelja izbavljas, one koji sumnjaju urazumljujes, pale duhom sokolis, ucis nas da verujemo u blagodatnu moc svetih ikona Tvojih i udostojavas nas da sa zahvalnoscu i skrusenim srcem Tebi pevamo:

Raduj se, nebesna Mati nasa, jer Svojim recima: Ja sam sa vama i niko ne moze protiv vas - dusama nasim blagodatnu silu darujes.

Ikos 1

Angeli na nebesima proslavljaju velicinu i savrsenstvo Tvoje, o Mati i Djevojer si nam Premilostivog Boga i Spasitelja rodila. Mi, pak, na zemlji, podrazavajuci ih usudjujemo se da gresnim ustima tebe u pesmama velicamo i ovako ti klicemo:

Подели на овим сајтовима

Raduj se, jer Ti se na nebu neprestano dive!

Raduj se, jer Te na zemlji sa radoscu postuju!

Raduj se, jer zlobu i duhovnu tamu odgonis!

Raduj se, jer one sto tebi pribegavaju mirom i ljubavlju ispunjavas!

Raduj se, jer Sina Svoga molis da pomiluje nas, gresne!

Raduj se, jer nam od Svoje ikone reke milosti izlivas!

Raduj se, nasa Nebesne Mati, jer Svojim recima: Ja sam sa vama i niko ne moze protiv vas-nasim dusama blagodatnu silu darujes!

Kondak2

Providevsi duhovnim ocima da dolazi vreme strasnog bogoborstva, Sveti pravedni Jovan,nazvan Kronstatski blagoslovi da se naslika sveta ikona Tvoja, Bogomati, da bude pomoc i zastita svima koji su u nevolji i koji pripadaju Tebi i sa nadom u spasenje Tvome Sinu i Bogu nasem klicu: Aliluja!

Подели на овим сајтовима

E, drago mi je da si tu:)

Ne znam da li Akatist treba jos Milevi, ako da, ja cu ovako, peske, nije problem, knjigu Akatista Bogorodici imam

Треба  јој  сејо, и пуно ти пуно хвала што се трудиш. 1405_love

И ја ћу да га  препишем. klapklap

Срце си! :bla: 0110_hahaha 0442_feel

Подели на овим сајтовима

IKOS2

Ikona ova razum ljudski prosvecuje, jer ne odgonimo neprijatelje svojim mocima,nego silom Bozijom i zastupnistvom Bogomajke, koja iz Svoje ikone bujicu cudesa izliva, da je kao Svemocnu Zastitnicu slavimo:

Raduj se, brzo ukrepljenje palih i iznemoglih!

Raduj se, od demona i zlih ljudi sigurna Zastitnice!

Raduj se, jer nas u casu iskusenja i nedoumice urazumljujes!

Raduj se, zalutalima pravi put nalazis!

Raduj se, jeresi i raskole iskorenjujes!

Raduj se, brza odgoniteljko tame bogoborstva!

Raduj se, Nebesna Mati nasa, jer Svojim recima: Ja sam sa vama i niko ne moze protiv vas- dusama nasim blagodatnu silu darujes!

KONDAK3

Sila bezboznih gonitelja ustade na hriscane i zbi se poruganje svetinja njihovih. Otac Serafim, nazvan Viricki, dobi i sacuva svetu ikonu Tvoju, Bogomati. Neka oni koji pribegavaju zastiti Carice Nebeske, monasi i svi verni, krepljeni silom Bozijom, sa trepetom i ljubavlju zapevaju Spasitelju Bogu: Aliluja!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...