Jump to content

Старачки дом - да ли је хришћански сместити мајку у дом за старе?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 1. 6. 2018. at 18:06, kordun рече

staracki dom ima smisla ako je neko sam, nema nikoga. sve drugo je polupano za mene.

Expand  

Da li radiš? Imaš posao i radno vreme? Šta ako ti se roditelji ozbiljno razbole tako da im treba pažnja 24h dnevno na duže staze? Kako to tačno misliš da izvedeš?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:10, Paradoksologija рече

Da li radiš? Imaš posao i radno vreme? Šta ako ti se roditelji ozbiljno razbole tako da im treba pažnja 24h dnevno na duže staze? Kako to tačno misliš da izvedeš?

Expand  

nisam imao velike muke sa mojim rodteljima, ja sam imao nesrecu da su mene i mladju sestru roditelji relativno kasno dobili, pa sam relativno rano i ostao bez roditelja, bili su vitalni skoro do samog kraja, imali su svoju kucu i imali su pomoc svoje djece i mnogih drugih ljudi, zato sto su bili  casni ljudi koji su mnoge zaduzili, za njih nista nije bio problem, bilo sta da im se pomogne, kad ja nisam bio tu, kad sam bio daleko 1200 km, samo okrenem nekoga od mojih prijatelja  kod kojih sam zasluzio da mi pomognu sve sta treba za tako neke stvari, eto to je normalno, a nije normalno da roditelj pored zive i zdrave djece se skloni u staracki dom, znamo mi svi kakvi su tamo uslovi, nije red da niciji roditelj to prolazi i gotovo

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

inace radim jako puno kako sam iz skole izasao, ne zato sto sam neki ekstra vrijedan, vec zato sto necu da mi fali nista, hocu da imam sve sta mi treba. i nisma ravnopravan sa zenama, zaradjujem mnogo vise i mnogo vise vredim, el to spada u rasizam?

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:15, kordun рече

nisam imao velike muke sa mojim rodteljima, ja sam imao nesrecu da su mene i mladju sestru roditelji relativno kasno dobili, pa sam relativno rano i ostao bez roditelja, bili su vitalni skoro do samog kraja, imali su svoju kucu i imali su pomoc svoje djece i mnogih drugih ljudi, zato sto su bili  casni ljudi koji su mnoge zaduzili, za njih nista nije bio problem, bilo sta da im se pomogne, kad ja nisam bio tu, kad sam bio daleko 1200 km, samo okrenem nekoga od mojih prijatelja  kod kojih sam zasluzio da mi pomognu sve sta treba za tako neke stvari, eto to je normalno, a nije normalno da roditelj pored zive i zdrave djece se skloni u staracki dom, znamo mi svi kakvi su tamo uslovi, nije red da niciji roditelj to prolazi i gotovo

Expand  

Znači, nisi ni imao situaciju koja bi iziskivala starački dom. Tako kaži.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:06, kordun рече

staracki dom ima smisla ako je neko sam, nema nikoga. sve drugo je polupano za mene.

Expand  

znas sta mi je prvo rekla doktorka na prijemu u bolnicu moje majke, koja je bila srcani bolesnik sa vodom u plucima i uz to imala nepokretnu demenciju : razmisljajte o domu, ne danas, ali vec sutra, jer ce te upropastiti svoj zivot, a njoj pomoci necete. 

i koliko god tebi izgledalo sebicno u pravu je, par meseci smo je negovali moj sin i ja na smenu, i ne znam koliko bi izdrzali tako. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:20, Paradoksologija рече

Znači, nisi ni imao situaciju koja bi iziskivala starački dom. Tako kaži.

Expand  

nisam, bilo je dana kada mama nije bila u stanju da ustane iz kreveta , da si spremi jesti, da se odveze doktoru, ali bili su tu drugi ljudi kad nije mogao neko od djece, da je bio tezi slucaj ja bi se brinuo za sve, ne bi mogao mamu da vodim k sebi, bila je na interpolovoj potjernici, nije smjela da mrdne iz srbije jer bi bila isporucena u hrvatsku, ali ja bi napustio sve, pa to je moja mati, nije tudja!

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:21, Снежана рече

znas sta mi je prvo rekla doktorka na prijemu u bolnicu moje majke, koja je bila srcani bolesnik sa vodom u plucima i uz to imala nepokretnu demenciju : razmisljajte o domu, ne danas, ali vec sutra, jer ce te upropastiti svoj zivot, a njoj pomoci necete. 

i koliko god tebi izgledalo sebicno u pravu je, par meseci smo je negovali moj sin i ja na smenu, i ne znam koliko bi izdrzali tako. 

Expand  

pa i moja mam je imala to plus jos popije svaki dan saku tableta i litru crnog vina,a  nekad joj i dojade te tablete pa ih i ne pije. sta ce joj staracki dom, kakav staracki dom. nije bila jedino nepokretna, da je bila nepokretna imala bi kucnu njegu, kada imas takvu situaciju u porodici, e onda treba porodica da bude slozna, nista to nije problem, nego ljudi danaS NEMAJU PORODICU, imaju je samo teorijski, e to je problem

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:23, kordun рече

nisam, bilo je dana kada mama nije bila u stanju da ustane iz kreveta , da si spremi jesti, da se odveze doktoru, ali bili su tu drugi ljudi kad nije mogao neko od djece, da je bio tezi slucaj ja bi se brinuo za sve, ne bi mogao mamu da vodim k sebi, bila je na interpolovoj potjernici, nije smjela da mrdne iz srbije jer bi bila isporucena u hrvatsku, ali ja bi napustio sve, pa to je moja mati, nije tudja!

Expand  

Napustio bi da si imao ženu i sitnu decu koju izdržavaš i posao kojim ih izdržavaš i rekao im neka se snalaze sami, samo da se o tvojoj majci sličajno ne bi starali ljude koje platiš, umesto što su se ponekad starali ljudi koje si na drugi način zadužio?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:26, Paradoksologija рече

Napustio bi da si imao ženu i sitnu decu koju izdržavaš i posao kojim ih izdržavaš i rekao im neka se snalaze sami, samo da se o tvojoj majci sličajno ne bi starali ljude koje platiš, umesto što su se ponekad starali ljudi koje si na drugi način zadužio?

Expand  

moja zena i djeca se nbe bi snalazili sami dok sam ja ziv, a to ako bi nekom smetao moj nemocni caca ili mama, e pa natakario bi ga na najvisu banderu, meni se te stvari ne mogu desiti zato sto ja svima dam do znanja ko sma ja i sta je moja svetinja,a  roditelj mi je svetinja, ja sma malo bio grub prema roditeljima, nista ih nisam slusao, mada oni ni nisu pokusavali da mi njesto upravljaju, ali su mi svetinja, znaci nema sanse nikakv dom, u nikakvim uslovima, ako bi zena pocela da me ucjenjuje natakario bi je na banderu, takva zena mi ne treba, sta ce meni ustasa u kuci, jes ti normalna

Подели на овим сајтовима

i kako nekome moze da smeta moj nemocni roditelj ili recimo da nekom smeta mala beba, pa taj kom to smeta to je djubre, a ja za djubrad imam jako kratke zivce., a inace sam dobrica, samo me tako ljute neke stvari kad su mi svetinje u pitanju

Подели на овим сајтовима

Ајде бре кордун не филозофирај,причаш напамет, хипотетички, нити имаш жену ни децу, а ни родитеље...иди гастабајтеру шљакај да зардиш ,да имаш све (за своје дупе) :dry:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:37, Зосима рече

Ајде бре кордун не филозофирај,причаш напамет, хипотетички, нити имаш жену ни децу, а ни родитеље...иди гастабајтеру шљакај да зардиш ,да имаш све (за своје дупе) :dry:

Expand  

ne pricam napamet, ja sam to vec prosao, oba roditelja sam sahranio, nisam imao onaj  najgori scenario ali ga je imala moja djevojka sa svojom babom i to onaj najgori oblik,  baba je godinama bila nepokretna, nikada nije zavrsila u starackom domu nit je to nekom padalo na pamet. ja sebe poznajem bolje nego sto me ti poznajes, znam tacno sta mogu, a sta ne mogu i to javno i kazem da se zna, ako je tebi to nevjerovatno to je ok, nemam ja sa tim problem jer mi ti ne znacis u zivotu nista, ti postupaj kako ti smatras da je ok, ja tacno znam sta cu ja! sto se tice rada, ne radim ja samo za svoje dupe, ruzne pomisli imas, popravljaj to stanje.

Подели на овим сајтовима

On 1. 6. 2018. at 18:31, kordun рече

moja zena i djeca se nbe bi snalazili sami dok sam ja ziv, a to ako bi nekom smetao moj nemocni caca ili mama, e pa natakario bi ga na najvisu banderu

Expand  

Поента је да када радиш 8 сати дневно не можеш да се клонираш и да истовремено бринеш и о родитељу. Има старих људи којима треба 24часовна нега. Значи и да платиш некога да брине о њему 9 сати док не дођеш с посла (а зашта ти треба цела једна плата) после посла мораш ти да бринеш о њему и дежураш у току ноћи по потреби. А ако имаш и малу децу којима такође треба брига, тешко да можеш постићи. 

Не прича нико о томе да неком родитељи сметају јер је лењ и бахати се, него о реалним животним ситуацијама о којима ти, хвала Богу, појма немаш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...