Jump to content

Старачки дом - да ли је хришћански сместити мајку у дом за старе?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, nikola888 рече

pa eto kad pitas mene za zrtvu prvo pitaj sebe jer kazes da nebi mogao da im menjas pelene nego neko drugi al bi bio uz njih ,,,,tu brate nit zrtve nit logike a racionalno moram da upotrebljavam jer ljudi neracionalno razmisljaju !!! 

reko sam da bi obezbedio da to neko drugi radi, a spreman sam na svakakve zrtve za svoje svetinje

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

starci nisu samo starci vec ljudi koji su tebe rodili, dali ti zivot, hranili, odgojili, i trebamo ostati ljudi, a ne egoisti.

Po kom osnovu ti nekog nazivaš egoistom i držiš lekcije? Čak ni ne živiš u istoj državi sa roditeljima, već si vrlo racionalno rešila taj problem. Sama si pisala da ćeš da pošalješ koliko je potrebno da se zbrinu...i to je vrlo korektno. Izvini, ali niko ovde nije napisao da bi bacio svoje stare na otpad da ih više ne pogleda. Razmišljamo šta je najracionalnije i najbolje rešenje za sve. Je l bi umela da zbrineš nekog sa ranama, da nadgledaš stalno, hraniš, kupaš ili bi ipak morala da nađeš nekog stručnijeg da ti pomogne? To košta, dakle morala bi i da radiš i platiš. Rad zahteva vreme i posvećenost. 

Smanjite malo doživljaj sa tom "saosećajnošću", pogotovo ako ste daleko od svojih. Niko nije pisao da ih treba odbaciti, samo sagledati širu sliku. I taj stav-rodili te, pa im duguješ je katastrofa. Moji su super, ali koliko ima matoraca koji dušu izvade deci i unucima. Čega sam se naslušala, pa neka su ih rodili 100 puta, da ih lapotiraju da im ne bude žao. Mast im izvade, bukvalno, jetra se pije na cevčicu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

klasicno za egoiste, koji misle samo na sebe i da njima bude lepo

ako nije dobro meni onda nije ni onima oko mene ,,,daleko sam ja od egoiste al hvala kad tako lako lepis etikete !!! Hriscanstvo je radovanje i ako ljudi razmisljaju hriscanski onda u starosti mogu da prenebregnu takve situacije !!! Roditeljstvo i odnos dete - roditelj nije duznicki ni uzrocno posledicni nego treba da bude uzrastajuci za obe strane !! Ako mislimo da je zrtva biti pored nekog kad umire onda je nasa vera pogresna i vera smrti a ne NADE i VECNOG ZIVOTA !!! 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, kordun рече

tebe bi vezao za radijator

Znači podsetnik da ipak ima tu nečega :smeh1:. Pa čekaj, ne bi menjao pelene, niko to ne osuđuje. Dakle, platio bi nekog da to radi umesto tebe. Verovatno bi morao da prilagodiš kupatilo i krevet i platiš stručnu pomoć. Dakle, to bi koštalo poprilično. Morao bi da radiš, znači minimum 8 sati bi bio odsutan, još ako imaš ženu i decu, bio bi red i njih da obiđeš. I šta si dobio-jeftiniju verziju doma :D.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Po kom osnovu ti nekog nazivaš egoistom i držiš lekcije?

po onome sto pise, meni je to jezivo i sebicno

пре 7 минута, Natasa. рече

Čak ni ne živiš u istoj državi sa roditeljima, već si vrlo racionalno rešila taj problem

naravno, uz dogovor nas troje, sto ne znaci da se to nece promeniti(ko ce biti uz njih), i ako treba i kako treba, mi smo slozni i zelimo najbolje za nase roditelje i zahvalni smo im za sve sto su nam pruzili

пре 7 минута, Natasa. рече

Razmišljamo šta je najracionalnije i najbolje rešenje za sve.

racionalno iskljucuje hriscansku ljubav, racionalno je vaganje, merenje, a ljubav treba da bude bezuslovna i bez vaganja

пре 9 минута, Natasa. рече

Je l bi umela da zbrineš nekog sa ranama, da nadgledaš stalno, hraniš, kupaš ili bi ipak morala da nađeš nekog stručnijeg da ti pomogne? To košta, dakle morala bi i da radiš i platiš. Rad zahteva vreme i posvećenost.

Da, vec sam to radila strancima, tesko je, ali ako imas ljubavi prema coveku, onda sve mozes, kao dobri Samaricanin

пре 11 минута, Natasa. рече

Smanjite malo doživljaj sa tom "saosećajnošću", pogotovo ako ste daleko od svojih

osecaj ili imas ili nemas, intenzitet je isti, bez obzira na fizicku udaljenost

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Natasa. рече

Po kom osnovu ti nekog nazivaš egoistom i držiš lekcije? Čak ni ne živiš u istoj državi sa roditeljima, već si vrlo racionalno rešila taj problem. Sama si pisala da ćeš da pošalješ koliko je potrebno da se zbrinu...i to je vrlo korektno. Izvini, ali niko ovde nije napisao da bi bacio svoje stare na otpad da ih više ne pogleda. Razmišljamo šta je najracionalnije i najbolje rešenje za sve. Je l bi umela da zbrineš nekog sa ranama, da nadgledaš stalno, hraniš, kupaš ili bi ipak morala da nađeš nekog stručnijeg da ti pomogne? To košta, dakle morala bi i da radiš i platiš. Rad zahteva vreme i posvećenost. 

Smanjite malo doživljaj sa tom "saosećajnošću", pogotovo ako ste daleko od svojih. Niko nije pisao da ih treba odbaciti, samo sagledati širu sliku. I taj stav-rodili te, pa im duguješ je katastrofa. Moji su super, ali koliko ima matoraca koji dušu izvade deci i unucima. Čega sam se naslušala, pa neka su ih rodili 100 puta, da ih lapotiraju da im ne bude žao. Mast im izvade, bukvalno, jetra se pije na cevčicu.

potpisujem od reci do reci ! ubi nas lazni moral i lazna bolesna saosecajnost vise nego ekonoska kriza !! ma idi koliko primera sam video i cuo gde roditelji prete da nece da im prepisu imanje ako ih ne cuvaju i jos sto sta i onda se cudimo sto smo zemlja sa tolikim brojem ubistava i samoubistava nazalost sve krece od odrastanja i dosta toga iz porodice i onda sam taj nezdrav odnos ne moze da stvori zdravog coveka !!

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Znači podsetnik da ipak ima tu nečega :smeh1:. Pa čekaj, ne bi menjao pelene, niko to ne osuđuje. Dakle, platio bi nekog da to radi umesto tebe. Verovatno bi morao da prilagodiš kupatilo i krevet i platiš stručnu pomoć. Dakle, to bi koštalo poprilično. Morao bi da radiš, znači minimum 8 sati bi bio odsutan, još ako imaš ženu i decu, bio bi red i njih da obiđeš. I šta si dobio-jeftiniju verziju doma :D.

ne svodi se briga o roditelju samo na mjenjanje pelena, moze i zena da mjenja pelene mom roditelju jel tako, ne moram ja.

ionako nisma za to da zene rade po tudjim firmama, kao sto nisam ni za to da pametuju nit da imaju pravo glasa na izborima, to ti je poznato, sta se onda cudis

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

po onome sto pise, meni je to jezivo i sebicno

naravno, uz dogovor nas troje, sto ne znaci da se to nece promeniti(ko ce biti uz njih), i ako treba i kako treba, mi smo slozni i zelimo najbolje za nase roditelje i zahvalni smo im za sve sto su nam pruzili

racionalno iskljucuje hriscansku ljubav, racionalno je vaganje, merenje, a ljubav treba da bude bezuslovna i bez vaganja

Da, vec sam to radila strancima, tesko je, ali ako imas ljubavi prema coveku, onda sve mozes, kao dobri Samaricanin

osecaj ili imas ili nemas, intenzitet je isti, bez obzira na fizicku udaljenost

lele pa ti cak i ne zivis u Srbiji a drzis pridike ,pusti onda to opusti se i uzivaj u zivotu !! 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kordun рече

ne svodi se briga o roditelju samo na mjenjanje pelena, moze i zena da mjenja pelene mom roditelju jel tako, ne moram ja.

ionako nisma za to da zene rade po tudjim firmama, kao sto nisam ni za to da pametuju nit da imaju pravo glasa na izborima, to ti je poznato, sta se onda cudis

nisam ni ja da zene glasaju na izborima iz mnogo razloga al zato ne mozes zenu da uposlis da ti roditeljima menja pelene jer je nisi zbog toga ozenio nego da joj pruzis sigurnost i uzivanje u zajednickom zivotu ,,,gde se zena istrosi pshicki i fizicki oko staraca tu posle nema ni sexa a gde nema sexa prestaje i ljubav pa i sam brak i onda upropastis sve totalno a to nije poenta ni ovoga sto pisemo a ni zivota 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

moze i zena da mjenja pelene mom roditelju jel tako, ne moram ja.

A i ne mora baš, je l tako? Ako ne možeš ti, ne mora ni ona. Tačno sam znala da ćemo do ovoga da dođemo. Neću da menjam pelene i brišem fekalije, žena će. 

пре 3 минута, kordun рече

Kakve veze ima sad to sa plaćanjem stručne pomoći? Došli smo do zaključka da je ipak neophodna.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...