Adelaida Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Slucajnosti ne postoje. Kakve veze ima da li je makedonska crkva, ukrajinska crkva, crnogorska crkva priznata ili ne, molimo se za isto, zaboga. ( prastajte i ne pocinjite sa crkvenom politikom, molim vas, za mene vera nema veze sa politikom) Pravoslavci smo. A i taj zalosni Jaroslav ispod onog videa sto nema dovoljno saznanja o srpskoj istoriji se ne razlikuje mnogo od onog jos zalosnijeg sto mu odgovara na komentare, takodje ne poznajuci istoriju Ukrajine...Nama pravoslavcima taman i kad bi neko sve crkve popalio mi bi stajali i svadjali se. Tuga. Suncokret54, Kaludjerovic Sreten and Караконџула је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Јасно, сувише је оних који су могли да "одраде посао" и сувише је разлога, међутим, само сам желио да искључим терористе! На концу, њима није у циљу да нико од људи не страда. Лидија Миленковић, АлександраВ and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Pozari u Valaamu, i crkavma u Australiji ukoliko su bili manjeg intenziteta mozda su bili zaista uzrokovani nekim nemarom, i samo zato sto je u isto vrijeme planula crkva sv.Save ne znaci da su svi pozari povezani. No jedna insinuacija sa Blic komentara koja bi mogla biti istinita: Naravno da je sumnjivo!!! Crkva se nalazi na skupocenom zemljistu, nasi ljudi uveliko pregovaraju da prodaju tu parcelu i zgradu pored koja je u vlasnistvu SPC ali sa nailazili na negativan odgovor Irineja! Nema nikakvih teorija zavera, niti iluminata bla bla...jednostavno nasi ljudi imajuinteres...nista im nije sveto!!! Sramota!!! Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 mislim i ne sumnjam da su sve Crkve namjerno zapaljene. da je jedna Crkva zapaljena rekao bih moguce svece uzrokovale , al tri ne mogu vjerovati da su svece uzrok. nekome je bio cilj da ih zapali. Mилена КШ, Suncokret54 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 слични коментари... http://www.dailymail.co.uk/news/article-3569657/Orthodox-cathedral-shell-day-fire-broke-following-Easter-services-fire-officials-call-blaze-suspicious.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490#comments Човек Жоја and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Following the devastating blaze, an anonymous fire official spoke with Daily Mail Online and said that the fire was suspicious because it appeared to start in the roof area and burned so intensely that it likely wasn't sparked by a candle. dailymail.co.uk АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Kad vatrogasac kaže da je požar sumnjiv onda je sumnjiv. Suncokret54, Dominika, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 ako nastavimo da nagađamo potpaljivaćemo samo vatru raznih zavera Kaludjerovic Sreten and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Zanimljvo je da je na sva 4 mesta požar krenuo od tavanice, dakle ne samo u Americi, već i u Valamu i u obe crkve u Australiji. Koliko ja znam, niko nikad nije palio sveće na tavanskom prostoru u crkvama. Човек Жоја, JESSY, Suncokret54 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 7 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Ако је ово у питању, то уопште није тешко истражити. Дакле, који наши људи? Наша заједница, потомци оних који су финансирали куповину и помагали обнову? Морају постојати нека имена, и ако постоје то се у Цркви сигурно зна, а и ако се не зна врло брзо се може сазнати. Ако није то онда су што каже Жељко Шипци, 1/1. А акција која би подразумевала паљење осталих да би се прикрили мотиви за Њујорк? Мало ми је вероватно. Ко би то извео, није то лака логистика, треба имати мрежу поверљивих људи по црквама. И који би то монструм из саме локалне цркве извео... Неам појма, само знам да се осећам лоше. To su pitanja na koja istrazitelji treba da odgovore. Da li su nasi ljudi, potomci onih koji su kupili hram ili neko drugi to sad u ovom trenutku je poptuno nepoznato, ali motiv se cini vrlo logican. Mozda postoji neko ko je voljan da iskesira puno love da otkupi to zemljiste, i nekome iz tog kruga potomaka je zinulo dupe ili to moze biti neko drugi pa sa ovim cinom paljenja pokusao napraviti situaciju da se crkva izmjesti i da zemljiste postane slobodno za prodaju. Човек Жоја and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 2 minutes ago, Justin Waters рече To su pitanja na koja istrazitelji treba da odgovore. Da li su nasi ljudi, potomci onih koji su kupili hram ili neko drugi to sad u ovom trenutku je poptuno nepoznato, ali motiv se cini vrlo logican. Mozda postoji neko ko je voljan da iskesira puno love da otkupi to zemljiste, i nekome iz tog kruga potomaka je zinulo dupe ili to moze biti neko drugi pa sa ovim cinom paljenja pokusao napraviti situaciju da se crkva izmjesti i da zemljiste postane slobodno za prodaju. Добро хајде да је то тако. Да је неко због профита организовао паљење цркве у Њујорку. И хајде нека је Валам случајно плануо( али опет таваница, мало бзвз) него још приде и две цркве у Аустралији. Мислим и да је неки луди Срб организовао паљење цркве у Њујорку па да је још приде организовао и паљење цркава у Аустралији да покрије траг и да све изгледа као пука случајност, али побогу зашто Валам? Просто ова теорија не пије воду. Suncokret54, Човек Жоја, АлександраВ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 2 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Можда да изгледа као шира конспирација, скретање пажње да јавност не укачи одмах већ да крене са "Божијом казном" или неким тероризмом (типа Шипци), или сатанизмом у теоријама. Знаш како, све је то ок, АЛИ не верујем у тако добру српску организованост. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Јако је мени жао, посетила сам ову цркву у септембру... Мислим, да неко је то замислио, да тако уради - запали неколико црква различитих јурисдикција у различитим местима на свету - и то баш за највећи празник, и кад је највећа разлика датума између православаца и католика у слављењу Васкрса. Размишљам, зашто? Због правог датума Ускрса?... (силазак Светог Огња који потврдује правилност датума православне Пасхе, па су огњем покушали да ураде нешто против православца?...). Значи, мислим на то, да можда неко (нека група) намерно је тако урадио и да то изгледа као упозорење православаца, да "можемо да вама угрожавамо ако неђете мењати своју веру, обичаје". Не знам, можда мислим тотално погрешно... Kaludjerovic Sreten, туриста and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 1 hour ago, АлександраВ рече Kaludjerovic Sreten, АлександраВ and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 Stvarno jezivo izgleda АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука