Istochnik Написано Април 30, 2016 Пријави Подели Написано Април 30, 2016 Управо сада, Ђоле Пролеће рече Ма какав бес какви бакрачи човече. Не постоји фатализам у историји, не постоји "српски национални код" записан у небеској књиГи по коме смо осуђени као вечита жртва зато што смо проказани као мали Руси. To nije fatalizam, narodi u kolektivi imaju osobine isto kao individualac sto ima. Kazes molili smo se napoleonu a on bio saveznik sa turcima, i eto opet na kraju su nam pomogli samo rusi. Ajde ti sebe ubjedi u to sto govoris a mene neces, to je besmisleno. Potpuno ignorises stotinu cinjenica koje nas vezu za rusiju, to ti kao da u hrvatskoj dodje neko na vlast kome su simpaticni rusi i sada se mjenja geopolitika balkana..Bajke..Nikad mi necemo biti nista osim ruski pijuni ili topovsko meso za zapad, to se mnogim komsijama nije svidjalo pa su postali drugi narodi, ako ti oces vrata su ti otvorena, srpski put je nazalost teski put. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Април 30, 2016 Пријави Подели Написано Април 30, 2016 2 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Па нису нам помогли, о томе се и ради, нису они нама помагали већ су искључиво своју бригу и свој рачун гледали и управо они нас користили као топовско месо за своје средоземне планове, хватајући нас за неки сентимент. А чим им рачун не одговоара они одмах узмицали и склањали се па се ви Срби сналазите. И онда шта ће пусти Србин, иде и мољака редом па ако упали упали. То раде све велике силе, укључујући и Русију, и ту нема апсолутно никакве разлике. Узми ти прикане па ишчитај мало боље ту историју, јер је управо та твоја историја бајка и прича за малу децу. И због те твоје бајке коју причаш и ти и многи попут тебе Срби стално страдају, и све нас је мање и мање, и тако ћемо у причању те твоје бајке на крају и нестати. Да нас барем има ко Кинеза... Tebe kao da su u vatikanu ucili srpsku istoriju i to tamo negdje za vreme komunizma..Ti si taj sto treba da uzme knjigu u citanje majstore, bez ruske pomoci nikakav srpski ustanak ne bi prosao a ne bi pod turcima nikada dobili ni autonomiju, to je sve zahvaljujuci rusiji. Zbog te tvoje bajke koju ti namecu zapadne sile srbi i stradaju jer nikada nismo postovali iskrene saveznike, nego smo uvijek sjedili na dve stolice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 30, 2016 Пријави Подели Написано Април 30, 2016 24 minutes ago, Istochnik рече Tebe kao da su u vatikanu ucili srpsku istoriju i to tamo negdje za vreme komunizma..Ti si taj sto treba da uzme knjigu u citanje majstore, bez ruske pomoci nikakav srpski ustanak ne bi prosao a ne bi pod turcima nikada dobili ni autonomiju, to je sve zahvaljujuci rusiji. Zbog te tvoje bajke koju ti namecu zapadne sile srbi i stradaju jer nikada nismo postovali iskrene saveznike, nego smo uvijek sjedili na dve stolice. Русије да није Не би било неба У малом нашем стану Руса да нема Зидови не би никад Из очију нестајали Русије да није Врбе не би никад Нежне преко прага прешле Русије да није Сунце не би никад У сну нашем преноћило Човек Жоја, RYLAH, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 30, 2016 Пријави Подели Написано Април 30, 2016 Боље ћутати. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 4/30/2016 at 14:30, Ђоле Пролеће рече Мене су нашу историју учили наши историчари. А у тој нашој историји првог устанка, прикане, Руса у планирању и отпочињању истог нема нигде. Има наше емиграције у Маџарској, има неких Аустријанаца са солидним везама из времена Кочине крајине и има наших трговаца и кнезова из смедеревског санџака, те шверцерско-трговачких, а неки кажу и слободнозидарских веза између поменутих. Руса нема нигде. Па смо онда, након скоро 3 године ратних успеха, раскинули Ичков мир са Турцима, јер је Русија заратила са истом. Навукли нас на танак лед. О Родофиникину да не причамо. А ондак су се Руси, кад их је Наполеон притиснуо, извукли, као пувањак, и оставили нас на милост и немилост турској освети уговоривши наврат-нанос Букурешт спрам кога је поменути Ичков мир био премија. Тај исти Ичков мир, тј. његове клаузуле, је после Милош уговарао и тражио од Марашлије. Значи цео круг ратовања за Русе и њихове интересе и на крају опет ћорак и враћање на оно што је већ било на столу и прихваћено. Да би тек деценију након тог договора са Марашлијом Руси активирали Акерман. Ово су само цртице. Ствар је далеко комплекснија. Буди поздрављен. Бата Ђоле, пошто много боље бараташ историјом дај објасни човеку како је краљ Пера из`18-те директно крив за појаву Туђмана. Врхунац такве неразумне политике је Слобино "мало морген". Бај д веј - @Istochnik ако смемо да знамо колико си година имао те `90-е? Чисто да видимо колико се сећаш а колико пишеш читајући и слушајући друге... Ево, ја сам тада имао 19 и служио војску у ЈНА са Сло, Хр и Ал (са Косова)... П.С. Ако важи она Христова "По плодовима њиховим познаћете их" мени је довољно да погледам у Ивицу и АВ-а као Слобине и Шешељеве плодове и доста... Наравно, то важи и за Коштунија и Санду, Вук већ и нема плодова, Ђинђићеви плодови су ту где јесу, свима видљиви... Задња времена кад ми верујући морамо да демократско-атеистички узвикујемо "Доста је било"! Али шта ћеш, ова грана лозе (Двери) ем се изметнула на страну куд не треба, ем не рађа плодове, ем не да да сазри чак и оно мало доброг рода што крене да расте (на локалу шта год да ентузијасти ураде централа им виче снађите се и боле их уво за базу - а одатле све почиње. Све време секу грану на којој седе...). Ја бих се после толике буке и рекламе, потрошене туђе енергије и ентузијазма са 5% у коалицији!!! добровољно и заувек повукао из политике. Али не и Бошко... Резултат му видљиво пада и наставиће још брже ако овако настави (а чини се да он другачије нити може нити уме). Кога бране Пајтић, Чеда и геј-стрејт алијанса тај је већ "клинички мртав", само га користе за лабораторијске вежбе као леш на столу студентима медицине. @nedeljko извини али од истине се не може побећи. Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 2, 2016 Пријави Подели Написано Мај 2, 2016 On 30.4.2016. at 14:30, Ђоле Пролеће рече 7 hours ago, Ђоле Пролеће рече Ствари су, чини ми се, решене пре 1918., још са Нишком декларацијом и дефинисањем ратних циљева Србије 1914., те је тако Лондонски уговор из 1915. (са каснијим изменама) одбачен, што је са ове дистанце гледано, а на основу резултата, била кобна грешка. Заблуда звана Југославија коштала нас је скоро целог једног века. Протраћено време. Изашло се у сусрет новом антигерманском систему безбедности у Европи, наслоњеном на Фра., и делимично Енгл., и покушала се на бази језика и етничке сродности створити интегрална југословенса, грађанска нација, по угледу на западноевропске. Дакле једна комбинација немачког и француског решења националног питања. А нације су већ биле створене, и то на конфесионалној основи. Одустало се од Начертанија, сасвим легитимног државно-националног програма. Кренуло се на невиђено, грлом у јагоде. Резултат катастрофалан. Са око 2 милиона жртава у два светска и три балканска рата (мада ће неко рећи да се и за време 2. свет. рата напоредо одвијао и балкански, или још прецизније, балкански у залеђу светског), уз послератни терор и злочине комуниста, уз бројне сеобе и пре и за време и после, демографски и економски уназађени, без сидра, посвађани међусобно, пре свега идеолошки, од племена до странака једна те иста прича, подељени по свим шавовима. Једни хоће Русе, други Амере, једни би на Исток, у постојбину, за мистиком, са жалом за златним добом и никад довољно проживљеним митовима, други на Запад, за лучом прогреса, прометејски, у ново и неистражено, са привидом постмодерне слободе склерозираног ега... Рекло би се туробна слика и стартна позиција за будућност. Међутим, чини ми се, сва је суштина у томе да је потребан одмор од историје и странчарења. Уморили су се Срби, потребан им је предах, спокој. Ето преображаја и васкресења. А Србљи нити чују нити виде...да је барем бакин колач па да намиришу На то сам мислио. Поменуо сам 1918 као финиш, бетонирање темеља будуће пропасти. Копање темеља је наравно ишло пре... И сасвим је природно било да на крају Хр и Сло хоће својим путем... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука