Jump to content

Da li je strast/greh glavni uzrok duševnog bola?

Препоручена порука

4 minutes ago, Ayla рече

Ja ti aminovah post jer sam mislila da si duhvit, kad ono...ti mrtav ozbiljan. 0703_read

Пази, није то нова идеја и резервисана само за хришћанство. Ето будисти сматрају да су жудње узрок патњи па се према томе треба одрећи свих жеља и жудњи, чак и према животу. И Римљани су имали пословицу, "није срећан онај ко има шта жели, већ онај који не жели оно што нема" . Свакако су људи одавно знали када нам се жеље не испуне, долази до фрустрације и душевне патње, а жеља има на стотине.  Хришћанство, по мени. иде даље и поставља као циљ испуњење жеље која ће нас заувек испунити, као вода од које нећемо ожеднети до века, а то је вечни живот у заједници с Богом. Сад то не важи за сваки случај, али доста патње у животу се може избећи на овај начин.

Ево човека који није имао ништа а био је срећан јер није знао да му нешто треба.

http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/pravi-tarzan-ceo-zivot-proveo-u-dzungli-jeo-zmije-i-pacove-i-nikad-nije-video-zenu/2ghnrwl

Подели на овим сајтовима

• Одговори 37
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

14 minutes ago, -Владимир- рече

Ево човека који није имао ништа а био је срећан јер није знао да му нешто треба.

Eto, i ja sam sretna jer je on sretan. Ipak, mislim da je činjenica da nije sreo ženu, odnosno da ne shvata razliku između muškarca i žene, najveći razlog njegove sreće...

Grijeh... nije mu bio podložan, pa samim tim nije bio nesretan. Shvatih da se potencira na tome.
Dobro. :)

Подели на овим сајтовима

Pitao bih postavljača teme da li su strast i greh sinonimi?

I šta recimo ako neko strasno propoveda Hrista i jevađelje?Da li je onda takva strast greh?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Ayla рече

Izvini, i ne primijetih da sam quotala tvoj post.
Upućeno je Slaviši, nakon dijaloga sa Vladimirom, ne tebi.
Izvini još jednom zbog greške.

Онда све има смисла. И ја сам се чудио. Зато и писах пост. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Пазите у мнонотеистчким религијама па и у хришћанству нема духовних закона као у теозофији или неком будизму.Постоји живи и личносни Бог и у крајњој линији СВЕ зависи од његове воље.То је тврда храна.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...