-Владимир- Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 4 minutes ago, Ayla рече Ja ti aminovah post jer sam mislila da si duhvit, kad ono...ti mrtav ozbiljan. Пази, није то нова идеја и резервисана само за хришћанство. Ето будисти сматрају да су жудње узрок патњи па се према томе треба одрећи свих жеља и жудњи, чак и према животу. И Римљани су имали пословицу, "није срећан онај ко има шта жели, већ онај који не жели оно што нема" . Свакако су људи одавно знали када нам се жеље не испуне, долази до фрустрације и душевне патње, а жеља има на стотине. Хришћанство, по мени. иде даље и поставља као циљ испуњење жеље која ће нас заувек испунити, као вода од које нећемо ожеднети до века, а то је вечни живот у заједници с Богом. Сад то не важи за сваки случај, али доста патње у животу се може избећи на овај начин. Ево човека који није имао ништа а био је срећан јер није знао да му нешто треба. http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/pravi-tarzan-ceo-zivot-proveo-u-dzungli-jeo-zmije-i-pacove-i-nikad-nije-video-zenu/2ghnrwl Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 14 minutes ago, -Владимир- рече Ево човека који није имао ништа а био је срећан јер није знао да му нешто треба. Eto, i ja sam sretna jer je on sretan. Ipak, mislim da je činjenica da nije sreo ženu, odnosno da ne shvata razliku između muškarca i žene, najveći razlog njegove sreće... Grijeh... nije mu bio podložan, pa samim tim nije bio nesretan. Shvatih da se potencira na tome. Dobro. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 Pitao bih postavljača teme da li su strast i greh sinonimi? I šta recimo ako neko strasno propoveda Hrista i jevađelje?Da li je onda takva strast greh? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 3 hours ago, Ayla рече Ja ti aminovah post jer sam mislila da si duhvit, kad ono...ti mrtav ozbiljan. Nesto sam rekao sto nema smisla, ili je nesto drugo u pitanju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 4 minutes ago, Иван ♪♫ рече Nesto sam rekao sto nema smisla, ili je nesto drugo u pitanju? Izvini, i ne primijetih da sam quotala tvoj post. Upućeno je Slaviši, nakon dijaloga sa Vladimirom, ne tebi. Izvini još jednom zbog greške. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 4 minutes ago, Ayla рече Izvini, i ne primijetih da sam quotala tvoj post. Upućeno je Slaviši, nakon dijaloga sa Vladimirom, ne tebi. Izvini još jednom zbog greške. Онда све има смисла. И ја сам се чудио. Зато и писах пост. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 Začudih se i ja, ali odgovorih na šta mislim....moja greška. Komentar se odnosio na Slavišin post (ponavljam) Kako se desilo da quoam Ivanov, nemam pojma. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славиша Буквић Написано Септембар 1, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2016 Пазите у мнонотеистчким религијама па и у хришћанству нема духовних закона као у теозофији или неком будизму.Постоји живи и личносни Бог и у крајњој линији СВЕ зависи од његове воље.То је тврда храна. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука