Jump to content

Нови доживаљј форума ЖРУ!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da ne bude da nesto stalno samo prigovaram, razumem da je moralo da se predje na novu verziju zbog podrske, ali sveukupno gledano - dakle, funkcionalno, estetski, i uopste iz tog ugla zaokruzenog korisnickog iskustva - ova nova verzija je debeli korak nazad u odnosu na prethodnu.

Da podsetim samo da sam kod prosle promene, kad smo presli sa starog SMF na ovaj (u nacelu svakako bolji) ipBoard, zdusno podrzavao sve to, jer je stvarno bilo mnogo bolje nego ono prethodno. Ovde, medjutim, nije tako, jeste moralo, ali je stvarno sve manje-vise prilicno unazadjeno.

1) Izgled i preglednost su uopste uzev vrlo losi; 2) pretraga pod "moja aktivnost" je uradjena katastrofalno, em sto mora da se skroluje nizbrdo do u beskraj (mnogo bolja je pretraga po stranama), em sto klik na temu vodi na prvu a ne na poslednju stranu (sto bi svakako bilo mnogo logicnije); 3) opsta pretraga uopste ne radi kao pre, mozda je to zbog promene, ali za sad je corak; 4) sredjivanje profila je sad razbacano na vise podmenija i mesta, umesto da bude na jednom kao sto je bilo i pre; 5) VRLO VAZNO - nestala je ona predivna strana sa vestima i novostima, koja je bila remek-delo dizajna i osmisljenosti, itd. itd...

Nisam od onih koji samo kukaju, naravno da cu da se prilagodim koliko mogu, ali ne mogu da ne zapazim ovako nesto najosnovnije. Razumem da ima jos i da se sredjuje, to je normalno kod novina, ali sam prilicno siguran da i posle najboljeg peglanja ovaj sad forum nikad nece moci ni da dostigne a kamoli prestigne onaj prethodni.

Ali sta se tu moze, idemo dalje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

U slikama... Evo prethodne naslovne foruma i strane sa vestima (jedan od mogucih izgleda, ovaj sam koristio u 95% slucajeva), ove sad imate, pa ocenite i sami. Za moj pojam, kao sto rekoh, ovo sad je na vise polja korak unazad. To je samo jos jedan pokazatelj koliko besmisleni kompromisi sa mobilnim platformama osakate korisnicko iskustvo na PC-ju, a sve iako je i ovde moglo da se resi i mnogo bolje i elegantnije, samo da nije besomucne jurnjave za zaradom.

Naravno, to nista nije do nas niti ima veze s nama, ali eto da bar kazemo nesto na tu temu.

9FW0VX5.jpg

njLcQOH.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...