Гости Guest Написано Април 6, 2016 Гости Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Многа места на дан црквених празика кад је пост , на пример на Благовести, праве се вашари и панађури, лудило, пљескавице од кучетине, печење певаљке... Одакле то? Зашто баш на празник када је пост? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Sta je to panadjur ? ... P.s. Ma nema veze , pitacu sutra Babu kad se vrati iz crkve i sa vasara ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Многа места на дан црквених празика кад је пост , на пример на Благовести, праве се вашари и панађури, лудило, пљескавице од кучетине, печење певаљке... Одакле то? Зашто баш на празник када је пост? Комунистичко наслеђе . Намерно су се организовале разне кобасицијаде, чваркијаде итд. за време поста, да би се што боље уништиле хришћанске вредности. Ignjatije and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Одакле то? Зашто баш на празник када је пост? Зато што празник значи празновање, славље, прослава. А сви сви знамо шта за људе широм планете значи прослав(ља)а(ње). То је социолошки, нема везе ни са каквим постом. Justin Waters and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Одакле то? Зашто баш на празник када је пост? Ja mislim da je to iz neznanja ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Ne volim te vasare ala Baja Mali Knindza praseci tip, ali Srbija je sekularna drzava, nije li? Ko praznuje Blagovesti ne ide na te vasare, ne? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Има једна интересантна опсервација митрополита Порфирија коју сам одавно негде видео/чуо/прочитао везано за хришћанске ''празнике". Каже владика да му се чини, мада није 100% проверавао (па ни ја), да је српски језик један од ретких који тај дан именује "празнином":празни-к. Нисам се етимолошки тиме бавио, али је овако занимљиво. Слово образовалось как суффиксное производное от старославянского праздьнъ, «праздничный». Буквальное значение — «день, не занятый делами, свободный от работы»[4]. https://ru.wikipedia.org/wiki/Праздник Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 Ето дилеме: радити или не радити питање је сад....? Благо Црногорцима, они немају ту дилему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 6, 2016 Пријави Подели Написано Април 6, 2016 ... пљескавице од кучетине, печење певаљке... Ове пљескавице од кучетине ми нису занимљиве, али печене певаљке... Juanito and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука