Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Rekoh da terorizma ima svugdje.Svi se oni vežu za ono što sa njima nema veze:Agenti FBI-a u nedjelju su u racijama u Michiganu, Indiani i Ohiju uhitili najmanje sedam pripadnika militantske kršćanske grupe 'Hutaree'. Priveli su ih zbog ilegalnog posjedovanja oružja i prijetnji muslimanskim organizacijama u Americi. Točni detalji iz optužnice neće se znati sve dok im ne započne suđenje. Militantna skupina 'Hutaree', koja sebe naziva i Kršćanskim ratnicima, objavila je kako se 'pripremaju za bitku na kraju vremena kako bi sačuvali svjedočenje Isusa Krista'. FBI nije objavio nikakve pojedinosti o racijama, a policijski su izvori kazali da uhićenja nisu vezana uz neku terorističku urotu. Ta kršćanska organizacija otprije je poznata policiji. Članove te skupine uhitili su navodno dok su bili na bdijenju umrlom kolegi. Američki mediji prenose da je ta skupina na udaru vlasti otkako su njezini članovi zaprijetili da će se nasiljem boriti protiv islamskih organizacija, a spremaju se za borbu protiv Antikrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Rekoh da terorizma ima svugdje.Svi se oni vežu za ono što sa njima nema veze:Agenti FBI-a u nedjelju su u racijama u Michiganu, Indiani i Ohiju uhitili najmanje sedam pripadnika militantske kršćanske grupe 'Hutaree'. Priveli su ih zbog ilegalnog posjedovanja oružja i prijetnji muslimanskim organizacijama u Americi. Točni detalji iz optužnice neće se znati sve dok im ne započne suđenje. Militantna skupina 'Hutaree', koja sebe naziva i Kršćanskim ratnicima, objavila je kako se 'pripremaju za bitku na kraju vremena kako bi sačuvali svjedočenje Isusa Krista'. FBI nije objavio nikakve pojedinosti o racijama, a policijski su izvori kazali da uhićenja nisu vezana uz neku terorističku urotu. Ta kršćanska organizacija otprije je poznata policiji. Članove te skupine uhitili su navodno dok su bili na bdijenju umrlom kolegi. Američki mediji prenose da je ta skupina na udaru vlasti otkako su njezini članovi zaprijetili da će se nasiljem boriti protiv islamskih organizacija, a spremaju se za borbu protiv Antikrista. То је секта. Могу да причају да су не знам шта. Не мешајте бабе и жабе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 I oni drugi su sekta u islamu... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Odgovoriti ću ti ,ali nemoj misliti da nisam vidio da si ti ignorisao moje pitanje,pa smatram da se ipak trebaš osvrnuti na isto... Pošto sam običan čovjek bez uticaja,veza,prosječan...ne mogu baš znati ko je u pitanju. Ali, vladajući razumom ,onda vidim da neko vlast nad ovim globusom ima (normalno,data mu od Boga Uzvišenog),a da bi je zadržao potrebna je akcija... Ниси ми одговорио конкретно. Terorizam treba spriječiti i zaustaviti. A, šta misliš da li je to moguće? A,sada ti ... Тероризам је ратна тактика. Није проблем тактика коју неко употребљава, него идеологија која покреће рат. Треба спречити и зауставити идеологију. Да, мислим да је то могуће. Зауставили смо Нацизам и Комунизам, можемо и ово. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Odgovoriti ću ti ,ali nemoj misliti da nisam vidio da si ti ignorisao moje pitanje,pa smatram da se ipak trebaš osvrnuti na isto... Pošto sam običan čovjek bez uticaja,veza,prosječan...ne mogu baš znati ko je u pitanju. Ali, vladajući razumom ,onda vidim da neko vlast nad ovim globusom ima (normalno,data mu od Boga Uzvišenog),a da bi je zadržao potrebna je akcija... Ниси ми одговорио конкретно. Terorizam treba spriječiti i zaustaviti. A, šta misliš da li je to moguće? A,sada ti ... Тероризам је ратна тактика. Није проблем тактика коју неко употребљава, него идеологија која покреће рат. Треба спречити и зауставити идеологију. Да, мислим да је то могуће. Зауставили смо Нацизам и Комунизам, можемо и ово. Kako? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Rekoh da terorizma ima svugdje.Svi se oni vežu za ono što sa njima nema veze:Agenti FBI-a u nedjelju su u racijama u Michiganu, Indiani i Ohiju uhitili najmanje sedam pripadnika militantske kršćanske grupe 'Hutaree'. Priveli su ih zbog ilegalnog posjedovanja oružja i prijetnji muslimanskim organizacijama u Americi. Točni detalji iz optužnice neće se znati sve dok im ne započne suđenje. Militantna skupina 'Hutaree', koja sebe naziva i Kršćanskim ratnicima, objavila je kako se 'pripremaju za bitku na kraju vremena kako bi sačuvali svjedočenje Isusa Krista'. FBI nije objavio nikakve pojedinosti o racijama, a policijski su izvori kazali da uhićenja nisu vezana uz neku terorističku urotu. Ta kršćanska organizacija otprije je poznata policiji. Članove te skupine uhitili su navodno dok su bili na bdijenju umrlom kolegi. Američki mediji prenose da je ta skupina na udaru vlasti otkako su njezini članovi zaprijetili da će se nasiljem boriti protiv islamskih organizacija, a spremaju se za borbu protiv Antikrista. То је секта. Могу да причају да су не знам шта. Не мешајте бабе и жабе. Ili su babe ili su žabe!Svi!A ne jedni babe kada mi odgovara a drugi žabe kada mi odgovara! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Terorizam treba spriječiti i zaustaviti. A, šta misliš da li je to moguće? A,sada ti ... Тероризам је ратна тактика. Није проблем тактика коју неко употребљава, него идеологија која покреће рат. Треба спречити и зауставити идеологију. Да, мислим да је то могуће. Зауставили смо Нацизам и Комунизам, можемо и ово. Koja je to ideologija i kako je spriječiti? "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 То је секта. Могу да причају да су не знам шта. Не мешајте бабе и жабе.Ili su babe ili su žabe!Svi!A ne jedni babe kada mi odgovara a drugi žabe kada mi odgovara! Не може да се поистовети та маргинална секта са проблемом који има Ислам. То што су они покушали (до сада никога нису повредили) да ураде је сасвим супротно Христовом учењу. Џихадисти своје поступке веома успешно бране на основу исламског учења. Дакле - свуда има насилника и кретена, али је проблем ако им идеологија даје простора да се оправдају. Koja je to ideologija i kako je spriječiti? Па ево из уста самих починиоца може да се види која је идеологија: http://www.islambosna.ba/forum/politika-i-aktuelnosti/haberi-iz-kavkaskih-emirata/ Муслимани би морали да расчисте са свим контроверзним Мухамедовим учењима која су основа за овакве ствари. Потребан вам је "Нови Завет" или нека врста Реформације где ћете јасно разграничити шта је од Бога, а шта су Мухамедове грешке. Једино тако можете џихадистима да одузмете идеолошко оправдање за оно што раде. Све док се у Исламу бране Мухамедови насилни поступци и учења, они ће имати основу за своја недела. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 То је секта. Могу да причају да су не знам шта. Не мешајте бабе и жабе.Ili su babe ili su žabe!Svi!A ne jedni babe kada mi odgovara a drugi žabe kada mi odgovara! Не може да се поистовети та маргинална секта са проблемом који има Ислам. То што су они покушали (до сада никога нису повредили) да ураде је сасвим супротно Христовом учењу. Џихадисти своје поступке веома успешно бране на основу исламског учења. Дакле - свуда има насилника и кретена, али је проблем ако им идеологија даје простора да се оправдају. Koja je to ideologija i kako je spriječiti? Па ево из уста самих починиоца може да се види која је идеологија: http://www.islambosna.ba/forum/politika-i-aktuelnosti/haberi-iz-kavkaskih-emirata/ Муслимани би морали да расчисте са свим контроверзним Мухамедовим учењима која су основа за овакве ствари. Потребан вам је "Нови Завет" или нека врста Реформације где ћете јасно разграничити шта је од Бога, а шта су Мухамедове грешке. Једино тако можете џихадистима да одузмете идеолошко оправдање за оно што раде. Све док се у Исламу бране Мухамедови насилни поступци и учења, они ће имати основу за своја недела. Znaći treba tu ideologiju, islam, zaustaviti? Tj uništiti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Муслимани би морали да расчисте са свим контроверзним Мухамедовим учењима која су основа за овакве ствари. Потребан вам је "Нови Завет" или нека врста Реформације где ћете јасно разграничити шта је од Бога, а шта су Мухамедове грешке. Једино тако можете џихадистима да одузмете идеолошко оправдање за оно што раде. Све док се у Исламу бране Мухамедови насилни поступци и учења, они ће имати основу за своја недела.Znaći treba tu ideologiju, islam, zaustaviti? Tj uništiti! Имаш изнад моје речи, па ми покажи где сам ја то рекао да Ислам треба уништити? Стварно ниси коректан... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Муслимани би морали да расчисте са свим контроверзним Мухамедовим учењима која су основа за овакве ствари. Потребан вам је "Нови Завет" или нека врста Реформације где ћете јасно разграничити шта је од Бога, а шта су Мухамедове грешке. Једино тако можете џихадистима да одузмете идеолошко оправдање за оно што раде. Све док се у Исламу бране Мухамедови насилни поступци и учења, они ће имати основу за своја недела.Znaći treba tu ideologiju, islam, zaustaviti? Tj uništiti! Имаш изнад моје речи, па ми покажи где сам ја то рекао да Ислам треба уништити? Стварно ниси коректан... Ne brate, izvini ako si me tako razumio! Pitanje i uzvičnik valjda traže pojašnjenje!Ništa drugo nisam namjeravao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Мислим да сам био веома јасан и прецизан шта би требало урадити, а ако ту има нешто нејасно биће ми драго да појасним. Нисам нигде рекао да би Ислам требало уништити. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Мислим да сам био веома јасан и прецизан шта би требало урадити, а ако ту има нешто нејасно биће ми драго да појасним. Нисам нигде рекао да би Ислам требало уништити.Izvini meni nije jasno šta ti napisa!ali da probam:Znači po tebi muslimani trebaju da pogledaju u ono što ih islam uči i da one stvari koje uzimaju oni koji imaju nasilne metode da ih odbace a ostalo da ostave! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Izvini meni nije jasno šta ti napisa!ali da probam:Znači po tebi muslimani trebaju da pogledaju u ono što ih islam uči i da one stvari koje uzimaju oni koji imaju nasilne metode da ih odbace a ostalo da ostave! Није битно шта "они" узимају. Муслимани би требало да ставе своје верске књиге на сто и онда крену редом да тумаче. Оно што је јасно од Бога - монотеизам, пост, молитва, милосрђе итд. - да истакну као основу своје вере, а оно друго - полигамија, убијање, насиље, џихад - да некако реше. Мој предлог - неке ствари би требало једноставно "дерогирати" (нпр. полигамија), друге протумачити у пренесеном смислу (убијање и кажњавање грешника - оставити Богу, за "онај свет"), треће протумачити духовно уместо дословно (џихад, борба против неверника - да буде духовна, унутрашња борба против греха) итд. Када би се то успешно спровело у исламском свету, онда би исламски терористи били мале и безначајне групе (попут ових несрећних "хришћана" које си навео) које не би успеле ништа озбиљно да ураде. Овако, док им Ислам даје идеолошку потпору, њих је временом све више и све више недужних ће страдати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Izvini meni nije jasno šta ti napisa!ali da probam:Znači po tebi muslimani trebaju da pogledaju u ono što ih islam uči i da one stvari koje uzimaju oni koji imaju nasilne metode da ih odbace a ostalo da ostave! Није битно шта "они" узимају. Муслимани би требало да ставе своје верске књиге на сто и онда крену редом да тумаче. Оно што је јасно од Бога - монотеизам, пост, молитва, милосрђе итд. - да истакну као основу своје вере, а оно друго - полигамија, убијање, насиље, џихад - да некако реше. Мој предлог - неке ствари би требало једноставно "дерогирати" (нпр. полигамија), друге протумачити у пренесеном смислу (убијање и кажњавање грешника - оставити Богу, за "онај свет"), треће протумачити духовно уместо дословно (џихад, борба против неверника - да буде духовна, унутрашња борба против греха) итд. Када би се то успешно спровело у исламском свету, онда би исламски терористи били мале и безначајне групе (попут ових несрећних "хришћана" које си навео) које не би успеле ништа озбиљно да ураде. Овако, док им Ислам даје идеолошку потпору, њих је временом све више и све више недужних ће страдати. Брате заборавио си ону децу од 9 година,то прво да реше .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука