Нифада Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 hours ago, Panthera Leo рече Питање је било зашто је Бог неке изабрао.Зато што му се тако хоће и може јер је он Бог.О томе постоји разрађено учење код јеврејских теолога. Није слатко али је тако. У ком смислу их је изабрао,можда не мислимо на исто? Онда када смо се родили и призвани у живот,зар нас Бог већ није изабрао? Но,мени се чини да неки ко је изабрао понекад ликују зато што је њих,а није остале,према њиховим критеријумима. Вероватно не мислимо на исто,ја О Богу,заиста Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, Panthera Leo рече Било је питање како метафизика стоји са отеловљењем или васкрсењем. Па метафизика тиме не може да се бави то су ствари вере.У шиизму потпуно су одвојени филозофија,право и теологија.Проблем хришћанства је што је све теологија па се онда у име тога износе произвољне тврдње.Дакле неке ствари јесу само предмет вере али не може се у својој аргументацији нико позивати на ствари супротне здравом разуму и рећи да је то доказано или слично.Такође ствари морају бити логички у себи конзистентне.Чини ми се да Тома једно од својих дела чини ми се главно почиње тиме да полази од откривења датом Мојсију.Проблем је што наши теолози не знају да мисле а не у томе да сам је неки заступник метафизике и слично. Реч теолог има неко значење.Ако је теолог онда свакако зна да мисли,мада се тиме што неко зна да мисли не постаје теолог.Вероватно мислите на неког одређеног,но то већније тема за дискусију овде. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 3 hours ago, Panthera Leo рече Питање је било зашто је Бог неке изабрао.Зато што му се тако хоће и може јер је он Бог.О томе постоји разрађено учење код јеврејских теолога. Није слатко али је тако. Можда не мислимо на исто када говоримо о избору.Зар то што смо призвани у живот није већ акт Божије љубави.Тиме смо добили шансу да изаберемо вечност у заједници са њим,ако желимо.Са Богом смо увек у плусу,чак и када није слатко.Ја о Богу,заиста Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Читајте Свето Писмо тамо све пише. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 16. Јер Бог тако завоље свијет да је Сина својега Једнороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни. Лео, коинциденција мој пост...Читам Јеванђеље по Јовану, ред по ред...такви неки дани моји сад. Нисам теолог, не умем ја то..моје све опитно,ђто знам. Нема поделе на неке и остале, некако све у томе слушању гласа Божијег, тихог и благог. Људи штошта додају, природа нам таква да уобличавамо, да објашњавамо...мени мисао слабашна, немам са чим да је упоредим Zoran Đurović and Panthera Leo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Многа питања су повезана са темом овог топика на форуу..слобода. праведни свет, спасење, циљ хришћанина, значења и опет Љубав јер ако Љубави немаш... Panthera Leo and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Pozvani smo svi izabranih je malo. To su oni koji su se odazvali Božjoj volji i prihvatili je umesto krnje (nepotpune) svoje volje, te postadoše blagodatno po Njegovoj volji sinovi (izabranici). Numem drugačije sad iz momenta da kažem ko su izabrani. Zoran Đurović, Биљана 1234 and Panthera Leo је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 13 minutes ago, Биљана 1234 рече 16. Јер Бог тако завоље свијет да је Сина својега Једнороднога дао, да сваки који вјерује у њега не погине, него да има живот вјечни. Лео, коинциденција мој пост...Читам Јеванђеље по Јовану, ред по ред...такви неки дани моји сад. Нисам теолог, не умем ја то..моје све опитно,ђто знам. Нема поделе на неке и остале, некако све у томе слушању гласа Божијег, тихог и благог. Људи штошта додају, природа нам таква да уобличавамо, да објашњавамо...мени мисао слабашна, немам са чим да је упоредим Па опитно вам је највиши духовни домет,ви созерцавате,неки од нас само мисле.Свака част Аурор and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 13 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Pozvani smo svi izabranih je malo. To su oni koji su se odazvali Božjoj volji i prihvatili je umesto krnje (nepotpune) svoje volje, te postadoše blagodatno po Njegovoj volji sinovi (izabranici). Numem drugačije sad iz momenta da kažem ko su izabrani. На крају историје само ће се казати,односно Господ ће их открити,само да не буде великих изненађења Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Аурор је реаговао/ла на ово 3 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Izabrani su oni koje Bog zavole pre postanka sveta, znamo za neke a to su poznati nam Svetitelji, monasi i monahinje. Bice tamo i svetovnih ljudi ali bojim se ne ogroman broj. A toliko dusa od postanka sveta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Кад сам био млад питао сам свог кума др Бору Јанчикића Бог да му душу прости који је био озбиљан научник и директор Имунолошког завода Хрватске.Колико је био озбиљан када је то постао а био је Србин који је ишао у Цркву и певао у Цркви могу схватити само они који су крајем 70 тих живели у Загребу.Питам ја њега након што смо закључили да Бог позива,па добро куме ко је предодређен за спасење.А он каже мени па нисам ни ја сигуран али мислим попови и сви ми други који се мотамо око Цркве.Ето једног одговора који нас може на нешто подстаћи,а сваког молим да помене покојног слугу Божијег Борислава и његовог покојног брата Миленка јер нису имали деце па не знам да ли се ико моли за њих.Не замерите. Биљана 1234, kopitar, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Panthera Leo Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 Свето Писмо издање САС СПЦ 2014.год. Јован 6.43-45 .А Исус им одговори и рече не гунђајте међу собом.Нико не може доћи к мени ако га не привуче Отац који ме посла ,и ја ћу га васкрснути у последњи дан.У пророцима је написано и биће сви научени од Бога.Сваки који чује од Оца и научи долази к мени. Јован 6.65 И говораше,зато сам вам рекао да нико не може доћи к мени ако му не буде дано од Оца мојега. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 On 6/29/2016 at 15:12, kamila рече Izabrani su oni koje Bog zavole pre postanka sveta, znamo za neke a to su poznati nam Svetitelji, monasi i monahinje. Bice tamo i svetovnih ljudi ali bojim se ne ogroman broj. A toliko dusa od postanka sveta. Ovo nije hriscansko ucenje. Bog voli sve licnosti koje je stvorio a ne samo ove ili one. Volim_Sina_Bozjeg, Kaludjerovic Sreten, Аурор and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука