kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 i daj prestanite praviti od politicara ljude sa super mocima, koji politicar ce da uvede narod u rat bez njegove volje, pa ko narod moze u rat natjerati ako to narod nece, ne moze niko, kakav je narod takve su mu i vodje, osnovno nacelo demokratije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 „Пресуда Радовану Kараџићу jе наставак примене конструкциjе здруженог злочиначког подухвата тако што су њему лично приписани сви злочини коjе jе било ко од Срба починио на тлу БиХ. Tо би било исто као када би Џорџ Буш, као врховни командант СAД, одговарао за сва злодела коjа су починили амерички воjници у Ираку, Aвганистану и свим земљама у коjима jе Aмерика вршила воjне интервенциjе ван териториjе СAД“, изjавио jе академик Чавошки. Kако jе саопштила Инфо служба Српског покрета Двери и Демократске странке Србиjе, Чавошки jе нагласио да Срби и Воjска РС, притом, нису водили никакав осваjачки рат, већ су бранили своjа вековна огњишта после двоструког геноцида коjи су преживели у Првом и Другом светском рату. „Радован Kараџић jе управо спречио нови геноцид над српским народом у БиХ и основао Републику Српску, наjвећу српску победу у 20. веку, за шта му припада непролазна заслуга“, додао jе Чавошки. kordun је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 muslimana u bosni ima duplo vise od srba i imaju karakteristiku da su sami sa sobom ratovali i to ne mali broj. moras gledati sire kad razmisljas o takvim stvarima inace ti nista nece biti jasno, glupo da ti ja moram crtati kako bi ti skontao moj komentar da su zrtve podjednake u odnosu an broj stanovnika. i to su ti njihove statistike, ko zna sta je realnost Duplo vise? Pa to ni najgori mudzahedini ne tvrde, ne znam koji je tvoj razlog. Prema tim ciframa koje si postavio Bosnjaka u odnosu na njihov broj po popisu iz 1991 stradalo je 3,6%, a Srba prema istom popisu stradalo je 1,6%, dakle procenti nisu isti. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Имали смо више оружја. Симпл ез дет. Када те неко нападне, ти се браниш ударцима. Када га обориш на земљу и потпуно побиједиш, нема више потребе за одбраном, јер је пријетња неутрализована. Злочини у БиХ су се дешавали управо када побједничка страна настави са млаћењем побијеђене стране, након што нема више потребе за тим. Тако је било у Сарајеву када су убијали Србе, тако је било када су Хрвати бјежали од АБиХ преко РС, тако је било у Сребреници. Толико о томе. И јој више са тим епитетом "највеће од Другог свјетског рата" када се говори о БиХ. "Био је то најкрвавији рат у Европи од Другог свјетског рата". Да, уједно је био и једини од тада. E to upravo. To bi nazvao mlacenje prazne slame. Mlacenje oruzijem po neprijatelju koji je pobjedjen samo da se "tuce po mesu" kako je to onomad govorio Mladic. Nije ni cudo sto su 1995 zapadni dijelovi Srpske ostali kao vjetrometrina prazni, sto je ostavilo otvoren put hrvatsko-muslimanskoj ofanzivi i Banja Luka nije pala samo iz razloga jer su zapadne diplomate odlucile da obustave ofanzivu, dok je djeneral na potpuno nevaznom istoku vodu osvetu za bunu protiv dahija. Kakve su se tu gluposti desavale to mozda ni sami necemo nikad saznati. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Православни хришћани се никада и нису превише уздали у земаљаску правду, силу и законе. Мада, била су времена када је било тешко разазнати духове овога света. У овом случају бар нема сумње: пукли су ко бас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 E to upravo. To bi nazvao mlacenje prazne slame. Mlacenje oruzijem po neprijatelju koji je pobjedjen samo da se "tuce po mesu" kako je to onomad govorio Mladic. Nije ni cudo sto su 1995 zapadni dijelovi Srpske ostali kao vjetrometrina prazni, sto je ostavilo otvoren put hrvatsko-muslimanskoj ofanzivi i Banja Luka nije pala samo iz razloga jer su zapadne diplomate odlucile da obustave ofanzivu, dok je djeneral na potpuno nevaznom istoku vodu osvetu za bunu protiv dahija. Kakve su se tu gluposti desavale to mozda ni sami necemo nikad saznati. ti prvo pricas gluposti, uopste nije tako kako ti govoris, sve si naopako rekao ili namijerno lazes, ne znam sta je od toga. ako govorimo o srbima u bosni, oni u startu jesu bili bolje naoruzani, ali to se jako promjenilo na kraju rata, posto se armija BIH debelo naoruzala i promjenila skroz taktiku ratovanja zahvaljujuci pomoci sa zapada, a brojnija je bila odmah u startu rata. padom krajine oslobodio se ogroman front koji je vezivao ogromnu vojsku za sebe 4 godine, veliki djelovi te vojske su presli u bosnu da ratuju i odnos snaga se skroz narusio na srpsku stetu, isto bi se njima dogodilo, potpuno isto da je nato dozvolio da se zauzme bihac, oslobodio bi se ogroman front, bila bi porazena ne samo alijina vojska nego i tudjmanova, samo to za zapad nije dolazilo u obzir. mladic nigdje na istoku nije bio u jesen 95 godine, srebrenica je bila prije svega toga. sa druge strane ako govorimo o srbima u krajini oni nisu nikada bili ni bolje naoruzani od hrvata ni brojniji, druga stvar sto su bili bolji vojnici, po tome su inace cuveni kroz vjekove. aliluja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 ti prvo pricas gluposti, uopste nije tako kako ti govoris, sve si naopako rekao ili namijerno lazes, ne znam sta je od toga. ako govorimo o srbima u bosni, oni u startu jesu bili bolje naoruzani, ali to se jako promjenilo na kraju rata, posto se armija BIH debelo naoruzala i promjenila skroz taktiku ratovanja zahvaljujuci pomoci sa zapada, a brojnija je bila odmah u startu rata. padom krajine oslobodio se ogroman front koji je vezivao ogromnu vojsku za sebe 4 godine, veliki djelovi te vojske su presli u bosnu da ratuju i odnos snaga se skroz narusio na srpsku stetu, isto bi se njima dogodilo, potpuno isto da je nato dozvolio da se zauzme bihac, oslobodio bi se ogroman front, bila bi porazena ne samo alijina vojska nego i tudjmanova, samo to za zapad nije dolazilo u obzir. mladic nigdje na istoku nije bio u jesen 95 godine, srebrenica je bila prije svega toga. sa druge strane ako govorimo o srbima u krajini oni nisu nikada bili ni bolje naoruzani od hrvata ni brojniji, druga stvar sto su bili bolji vojnici, po tome su inace cuveni kroz vjekove. Samo mi odgovori gdje je Mladic bio u avgustu 1995? Tad je nesto do mog uha dopiralo tutnjanje granta kod Bocca, a imali smo spremne kofere za beganje. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Samo mi odgovori gdje je Mladic bio u avgustu 1995? Tad je nesto do mog uha dopiralo tutnjanje granta kod Bocca, a imali smo spremne kofere za beganje. mladic je u augustu svim silama kordinirao operaciju vaganj na zapadu republike srpske, srebrenica je radjena uglavnom sa drinskim korpusom, pricas bez veze. tek krajem avgusta 1995 godine se spremaju markale 2 i pripremaju masivni udari nato pakta po srpskoj vojsci i logistici, istovremeno krece u septembru i hrvatsko muslimanska ofanziva ukljucujuci i regularnu vojsku hrvatske, 4 gardijska, 2 gardijska, 1 gardisjka, i ko zna koliko domobranskih pukovnija, na dva glavna pravca napada, ukljucen je u dejstva i evrospki korpus za brze intervencije u zapadnim djelovima republiek srpske, meni si naso pisati ove dezinformacije svoje. granate u boccu cu se cule tek u jesen, avgust je ipak ljeto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 sta uteko si cim ti lazi nisu prosle, trebo si birati kad ja nisam na temi da lazes, ovima izgleda mozes takve stvari da uvalis, al ne dok sam ja tu, isti si ko onaj avocado, kao da ste blizanci. takvi kod mene u okruzenju nemaju pravo glasa osim na internetu i to ako su anonimni. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 sta uteko si cim ti lazi nisu prosle, trebo si birati kad ja nisam na temi da lazes, ovima izgleda mozes takve stvari da uvalis, al ne dok sam ja tu, isti si ko onaj avocado, kao da ste blizanci. takvi kod mene u okruzenju nemaju pravo glasa osim na internetu i to ako su anonimni. Nemam ti sta uteci prijatelju, neces me nicim ubjediti da Krajina pored zapada nije prodana zemlja. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Nemam ti sta uteci prijatelju, neces me nicim ubjediti da Krajina pored zapada nije prodana zemlja. zrtvovana sa ciljem, ne prodana, kad krenes da gubis moras da zrtvujes, tako to ide u ratu, mislis da meni drago sto je tudjman karadzicu slao naftu za tenkove a da vojska republike srpske ne pomogne u oluji, cak je pustila hrvate na dinaru, ali i to se mora gledati sirim kadrom, moralo je tako biti, drugacije nije moglo. najlakse je okriviti za sve trojicu ljudi, trebalo je biti u njihovoj kozi, mnogi gledaju selektivno na njihove pozicije, sto nije posteno. najvise je kriv sam narod srpski, tek potom njegove vodje. dozvolili su srbi da ih pobjede siptari , hrvati i muslimani, e srbijo, na sta si spala, dje su ti djeca... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 zrtvovana sa ciljem, ne prodana, kad krenes da gubis moras da zrtvujes, tako to ide u ratu, mislis da meni drago sto je tudjman karadzicu slao naftu za tenkove a da vojska republike srpske ne pomogne u oluji, cak je pustila hrvate na dinaru, ali i to se mora gledati sirim kadrom, moralo je tako biti, drugacije nije moglo. najlakse je okriviti za sve trojicu ljudi, trebalo je biti u njihovoj kozi, mnogi gledaju selektivno na njihove pozicije, sto nije posteno. najvise je kriv sam narod srpski, tek potom njegove vodje. dozvolili su srbi da ih pobjede siptari , hrvati i muslimani, e srbijo, na sta si spala, dje su ti djeca... Moja je poenta da ako su Srbi bili vojno nadmocni, puno se ratovalo neplanski i napadacki umjesto odbrambeno i trosili vojni resursi. Srbi su pogrijesili sto su htjeli ocuvati Jugoslaviju. Da nije tako bilo, ne bi bili dovedeni u poziciju da zapadni dijelovi budu pregazeni u prvoj polovini septembra. Nije u avgustu, ali nije ni na jesen, jer se sjecam da je bilo toplo vrijeme kada sam izlazio ispred kuce i razmisljao kako i nas ceka bjezanija. Prodaja Krajine je tipican primjer trgovine teritorijem politicara i kazem ti neces me ubjediti nicim da se to nije desavalo tokom citavog rata. Sta je tu je, nemam namjeru da se detaljno raspravljam jer me inace nerviraju sve te price. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Академик Коста Чавошки 24.марt 2016. Хашки трибунал је чисто изругивање праву и правди Изјава академика Косте Чавошког: „Згрожен сам хашком пресудом која је изречена Радовану Караџићу, чиме је по ко зна који пут потврђено да је Хашки трибунал пуко изругивање праву и правди. Пресуда Радовану Караџићу је наставак примене конструкције здруженог злочиначког подухвата тако што су њему лично приписани сви злочини које је било ко од Срба починио на тлу БиХ. То би било исто као када би Џорџ Буш, као врховни командант САД, одговарао за сва злодела која су починили амерички војници у Ираку, Авганистану и свим земљама у којима је Америка вршила војне интервенције ван територије САД. Срби и Војска РС, притом, нису водили никакав освајачки рат, већ су бранили своја вековна огњишта после двоструког геноцида који су преживели у Првом и Другом светском рату. Радован Караџић је управо спречио нови геноцид над српским народом у БиХ и основао Републику Српску, највећу српску победу у 20. веку, зашта му припада непролазна заслуга.“ Инфо служба Двери и ДСС-а Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 Мало је мучно, тешко и лицемерно причати о било каквим злочинима и било чијој кривици у институцији која је пустила Чермака, Готовину, Маркача, Дивјака, Орића, албанске злочинце, а није ни гонила Изетбеговића, Туђмана и масу других крвника, који су директно криви за све што се дешавало. Сигурно да ни наша кривица није мала у свему томе (овде не мислим на наше злочине него на нашу невиђену глупост током целе те једне деценије), ал је много сад солити памет да се овде ради о правди. Што је најгоре, међународна заједница овако селективним приступом правди није решила апсолутно ништа, само је посејала горчину са једне стране а примитивно сеирење са друге стране, а тиме је посејала семе за неке будуће сукобе. Да није било оваквих ствари, могли бисмо мирно и хладне главе да гледамо у своје двориште и бавимо се онима у својим редовима који су нас све укаљали, и како смо уопште дозволили да дођу у позицију да наређују такве ствари. Овако се бавимо само ужасном и крајње лицемерном и циничном неправдом. Goku, Драшко, Juanito and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 25, 2016 Пријави Подели Написано Март 25, 2016 Pravda u svetu ne postoji, nikada postojala nije. Uvek je pobedila istina i pravda onoga koji je jači, svako ima svoju pravdu, kako pojedinac tako i države. Prijateljstva takodje, ukoliko si dovoljno jak svako će gledati da gradi dobre odnose sa tobom, ukoliko nisi, razvuće te kao plen. To je prosto tako i neće se promeniti i to je temelj odakle se kreće ka rešenju problema. Dokle god ostanemo ovoliko korumpirani, puni kriminala i zloupotrebai pomoću toga sirmoašni , nikada nećemo biti dovoljno konkurentni na istorijskoj sceni i vetrovi će nas bacati gde god požele. Kukanje na odluke sudova je nešto što je "lečenje" posledice a ne i uzroka, ako ne izlečimo uzroke, kukaćemo mi još mnogo vekova ovako. Srbi su čudan narod. U privatnim životima poltronišu svakom izvoru moći, poslodavcu, šefu , profesoru...a kada to treba da se radi na nivou države, onda takvu vlast etiketiraju kao izdajničku. Ne bore se za pravdu na radnom mestu, porodici itd., jer im to direktno udara na kućni budzet, a kada se udar na državni budzet rasporedi na čitav narod, kada direkntno ne osećaju posledice, e onda su najpavedniji narod i zamerili bi se najvećim silama. Dok Srbija ne reši ovoliku nepravdu u sopstvenoj državi i prema sopstvenom narodu, nema prava da priča o nepravdi u svetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука