NemanjaVa Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Људи какав црни геноцид, какво бре гранатирање цивила у Сарајеву? То су балисјке и западњачке измишљотине. Глупости о којима не треба распраављати, прљава антисрпска пропаганда. Радован и Ратко су невини. А Запада, ко их шиша, нека их Исил још који пут помази.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Apsurdno je u celoj priči to - ko nama sudi..i na koji dan??? Ali na svu sreću to je ovozemaljski sud.. čiji smisao bi mogao da ide u korist Karadzicevog spasenja .. Rat je prljavo igralište na kojim su se igrali mnogi i prljali neki jednako... a neki i mnogo više od Karadžića... A Hag.... gomila istripovanih pravednika... Nešto mi je muka... moram prekinuti Ignjatije and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Сад, да ли је Караџић заиста имао активно учешће у злочинима, или је само пропуштао да исконтролише војску, или то није могао, остаје отворено питање за приче, не обазирући се на закључке судског вијећа. Рецимо, мени је нелогичан закључак да је опсада Сарајева била немогућа без Караџића. brate srbi nisu radili nista u ratu sto nisu radili i amerikanci u iraku, muslimani u bosni, hrvati u hrvatskoj, to su gluposti na kvadrat, odakel poticu srpske zrtve, jel ih ubio grom sa neba ili ko, srpskih zrtava ima skoro isto ko i ostalih, proporcionalno broju stanovnika, nije karadzic nista kriv, vodio se rat za goli zivot, malo je falilo da se sve izgubi, dobro se proslo, a karadzic je srpski mucenik i srpski junak! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 brate srbi nisu radili nista u ratu sto nisu radili i amerikanci u iraku, muslimani u bosni, hrvati u hrvatskoj, to su gluposti na kvadrat, odakel poticu srpske zrtve, jel ih ubio grom sa neba ili ko, srpskih zrtava ima skoro isto ko i ostalih, proporcionalno broju stanovnika, nije karadzic nista kriv, vodio se rat za goli zivot, malo je falilo da se sve izgubi, dobro se proslo, a karadzic je srpski mucenik i srpski junak! Koliko ima srpskih zrtava i ostalih, da li negdje ima izvor? Dakle malo preciznije brojke, kao one koje je izdao amnesty i sa kojima barataju i u Hagu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 brate srbi nisu radili nista u ratu sto nisu radili i amerikanci u iraku, muslimani u bosni, hrvati u hrvatskoj, to su gluposti na kvadrat, odakel poticu srpske zrtve, jel ih ubio grom sa neba ili ko, srpskih zrtava ima skoro isto ko i ostalih, proporcionalno broju stanovnika, nije karadzic nista kriv, vodio se rat za goli zivot, malo je falilo da se sve izgubi, dobro se proslo, a karadzic je srpski mucenik i srpski junak! Наравно, али туђе зло не оправдава наше зло. Туђе зло може само да пружи објашњење зашто је наша страна учинила неко зло, али не и да га оправда или нулификује ( као са Сребреницом, која је узрок тога што је Орић претходно излазио из Сребренице са војском и убијао Србе по околним селима, што је и био непосредан узрок реакције ВРС ). Јесте, сви су у Босни радили исте злочине, свако је вршио етничко чишћење гдје је могао и хтјео. У сваком случају, свакоме по заслузи, "ни по бабу ни по стричевима". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Koliko ima srpskih zrtava i ostalih, da li negdje ima izvor? Dakle malo preciznije brojke, kao one koje je izdao amnesty i sa kojima barataju i u Hagu. 66 % svih žrtava su Bošnjaci, 25 % Srbi a 8 % Hrvati. to je za bosnu. u hrvatskoj je oko 65% hrvati 35 % srbi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Doduse te statistike nasi ne priznaju. Navodno su brojke za Bosnjake civile prenaduvane i za Srbe previse niske. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 66 % svih žrtava su Bošnjaci, 25 % Srbi a 8 % Hrvati. to je za bosnu. u hrvatskoj je oko 65% hrvati 35 % srbi Pa onda nema isto srpskih zrtava kao ostalih. Ostalih je vise, za Bosnu narocito. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Наравно, али туђе зло не оправдава наше зло. Туђе зло може само да пружи објашњење зашто је наша страна учинила неко зло, али не и да га оправда или нулификује ( као са Сребреницом, која је узрок тога што је Орић претходно излазио из Сребренице са војском и убијао Србе по околним селима, што је и био непосредан узрок реакције ВРС ). Јесте, сви су у Босни радили исте злочине, свако је вршио етничко чишћење гдје је могао и хтјео. У сваком случају, свакоме по заслузи, "ни по бабу ни по стричевима". slusaj da ti ja nesto kazem, ne branis ti svoju kucu i svoje dijete razmisljajuci sta je po pravilniku, sta nije po pravilniku, to ne radi niko, ko god bi to radio bio bi idiot na kvadrat, to su suplje price, to veliki kaznjavaju nas sitne koji smo im mrski iz raznih razloga, ti kad bi uzeo sva ta pravila pa dosao bi u situaciju da u pusci ne smijes imati prave metke, no lazne, ajde brate sta ti je. kad je stani pani, brane se goli zivoti, nemoj pustiti da ti mediji tako formiraju svijest, baci televizor kroz prozor, ja ga ne gledam vec 20 godina. za njih je zlocin opsada sarajeva koji je bio najveca vojna tvrdjava u evropi poslje drugog svjetskog rata, sa nenormalno jakom silom na toj povrsini, koja se nikako nije smjela razviti po frontu inace je niko ziv ne bi bio u stanju zaustaviti sa srpske strane, sta je vama ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Све то стоји, али морамо да се навикнемо на ту неправду, једноставно морамо да изађемо из тог инфантилног мода. Неправда је, и готово, и то се на да исправити. Прошлост не може да се исправи. Само се беспотребно расипа ионако танка енергија на то. Преко неправде се сазрева, прихвата се реалност овог света. Преко неправде се одраста. И то нама фали, ми никако да одрастемо и да будемо мудри као нам се неправде не би дешавале. Народ каже чија сила онога и царство, чија сила онога и суд, чији суд онога и правда. Можемо да се једимо и да се кидамо изнутра, да мрзимо и да кунемо, али то се неће променити. Христос каже да цео свет у злу лежи, и то ти је то. Наше је да то зло ублажимо и амортизуејмо, колико год можемо. ali ne treba da se solidarisemo sa neprijateljima i sa zlom, to je ono sto najvise boli, mnogi od nas se sprdaju sa nasim mukama, misle da su nesto umni, zapravo su bijedni dusom, takvi ce da uniste nasu zemlju koja je jako, jako skupo placena kroz istoriju, idioti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Doduse te statistike nasi ne priznaju. namjerno sam stavio njihove statistike da mi ne bi ovaj koji vazda protiv srpskog govori tu na forumu nesto palamudio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Pa onda nema isto srpskih zrtava kao ostalih. Ostalih je vise, za Bosnu narocito. muslimana u bosni ima duplo vise od srba i imaju karakteristiku da su sami sa sobom ratovali i to ne mali broj. moras gledati sire kad razmisljas o takvim stvarima inace ti nista nece biti jasno, glupo da ti ja moram crtati kako bi ti skontao moj komentar da su zrtve podjednake u odnosu an broj stanovnika. i to su ti njihove statistike, ko zna sta je realnost Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Pa onda nema isto srpskih zrtava kao ostalih. Ostalih je vise, za Bosnu narocito. Имали смо више оружја. Симпл ез дет. slusaj da ti ja nesto kazem, ne branis ti svoju kucu i svoje dijete razmisljajuci sta je po pravilniku, sta nije po pravilniku, to ne radi niko, ko god bi to radio bio bi idiot na kvadrat, to su suplje price, to veliki kaznjavaju nas sitne koji smo im mrski iz raznih razloga, ti kad bi uzeo sva ta pravila pa dosao bi u situaciju da u pusci ne smijes imati prave metke, no lazne, ajde brate sta ti je. kad je stani pani, brane se goli zivoti, nemoj pustiti da ti mediji tako formiraju svijest, baci televizor kroz prozor, ja ga ne gledam vec 20 godina. za njih je zlocin opsada sarajeva koji je bio najveca vojna tvrdjava u evropi poslje drugog svjetskog rata, sa nenormalno jakom silom na toj povrsini, koja se nikako nije smjela razviti po frontu inace je niko ziv ne bi bio u stanju zaustaviti sa srpske strane, sta je vama ljudi. Када те неко нападне, ти се браниш ударцима. Када га обориш на земљу и потпуно побиједиш, нема више потребе за одбраном, јер је пријетња неутрализована. Злочини у БиХ су се дешавали управо када побједничка страна настави са млаћењем побијеђене стране, након што нема више потребе за тим. Тако је било у Сарајеву када су убијали Србе, тако је било када су Хрвати бјежали од АБиХ преко РС, тако је било у Сребреници. Толико о томе. И јој више са тим епитетом "највеће од Другог свјетског рата" када се говори о БиХ. "Био је то најкрвавији рат у Европи од Другог свјетског рата". Да, уједно је био и једини од тада. Avocado and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Имали смо више оружја. Симпл ез дет. Када те неко нападне, ти се браниш ударцима. Када га обориш на земљу и потпуно побиједиш, нема више потребе за одбраном, јер је пријетња неутрализована. Злочини у БиХ су се дешавали управо када побједничка страна настави са млаћењем побијеђене стране, након што нема више потребе за тим. Тако је било у Сарајеву када су убијали Србе, тако је било када су Хрвати бјежали од АБиХ преко РС, тако је било у Сребреници. Толико о томе. И јој више са тим епитетом "највеће од Другог свјетског рата" када се говори о БиХ. "Био је то најкрвавији рат у Европи од Другог свјетског рата". Да, уједно је био и једини од тада. nije bio jedini imao si rat u irskoj prije nas a imas danas i ukrajini, ali shvatam poentu, nije odgovoarajuci termin, medjutim ona prvobitna poenta stoji, ogromna sila se tu drzala u okruzenju i to je bio kljuc odbrane, sta su srbi trebali da puste da se ovi razviju po bojistu jel? za srebrenicu se slazem, to je sramno. ostalih primejra sa srpske strane nema, bar ne u nekom broju bitnom za cjelokupan rat, bolesnika uvijek imas a u ratu su sa krilima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Како мислиш да се солидаришемо са непријатељима? Па не солидаришем се ја сам бандом која руководи силом и царством, за њих ме брига, њих могу само да гледам како да искористим, већ са обичним човеком који је исти свугде, од Тасманије преко Мадагаскара, Патагоније, Аљаске, Свалбарда, Камчатке...Сви ти обични људи, од Либије, Ирака, Турске, Либана, Париза, Брисела, укључујући и све нас овде на Балкану, страдају због те банде идиота у чијим је рукама и нож и погача. У истом смо сосу са тим обичним људима, и како онда да се не солидаришеш кад у истом муљу пливамо... niej karadzic rusio jugoslaviju i pravio rat u njoj, to su radili drugi, karadzic je branio svoj narod, ovo su kolektivne stvari, ne mozes se baviti pojedincima u ovim temama jer niej svrsishodno, rat je sam po sebi tesko zlo, ne daj boze nikome. nisam na tebe mislio kada sam rekao solidarisati se sa tima koji cine nepravdu, nego sam mislio na druge, oni koji pljuju po ovom istom karadzicu koji se zrtvovao za slobodu svog naroda, malo li je dao... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука