Џуманџи Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Знала сам да ће Шешељ и ово да окрене у сопствену корист. -.- "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 radovan karadzic je najbolji zivi srpski politicar, boljeg od njega srbi nemaju. u srpskoj istoriji ce biti broj jedan za ovaj nas period, to je jasno kao dan! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 zar nije Seselj razbucao taj haski tribunalski sistem tamo u nizozemskoj i proglasio ga nelegalnim i nelegitinim? kakvu snagu uopste imaju te presude posle Seseljeve presude tom sudu? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Знала сам да ће Шешељ и ово да окрене у сопствену корист. -.- Е јадна му корист... Два несрећна пајаца... Justin Waters, Avocado and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 zar nije Seselj razbucao taj haski tribunalski sistem tamo u nizozemskoj i proglasio ga nelegalnim i nelegitinim? kakvu snagu uopste imaju te presude posle Seseljeve presude tom sudu? haški tribunal - 35 godina za ovo: Paní Stuchlíková umřela poté, co pozřela rohlík se zapečeným kondomem, který vyrobil pan Masopust. https://goo.gl/T4Q2Lt Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 РАДОВАНЕ, СИЂИ СА ТАПЕТЕ - ПРЕКОМАНДУ ИМАШ МЕЂУ СВЕТЕКао писац збирке приповједака Интервју са Радованом Караџићем, имам готово личан однос према човјеку који већ одавно више живи у легенди, него на јави. 08:40:38 24.03.2016. 10 коментара извор: Фронтал.СРБ Пише: Дани(ј)ел Симић И Србија и Српска су биле под ужасним притисцима, зато што се Радован Караџић није предавао шоумејкерском, хохштаплерском квазисуду у Низоземској. Његов живот у бјекству је узрастао у оправдање за већ безочно злостављање српског народа у цјелини. Ужасна неправда која нам се наносила, од Призрена до Глине, правдана је преко медија преуморном плебсу Караџићем и Младићем. Ето, само да се њих двојица предају, па ће НАТО закопчати шлиц. Омамљено кметство није се знало побунити ни кад су члановима Радованове породице одузимани лични документи. Људска права која би могли сутра одузети и њима. Само ако им дође. И тако, док је дане проводио под именом Драган Дабић, на крају трамвајских линија 7, 9 и 11, на Новом Београду, један мој колега, Србијанац, не знајући да је ту негдје међу нама, узвикнуо је за кафанским столом: - Ушао си, бре, у песму! Шта више човек може да очекује од живота? Пуцај себи у главу, или узми онај појас са експлозивом и предај им се! Хуманистичка Ћеле-кулаОвакав став, да чудовишном змају који мучи село не требамо жртвовати дјевицу, краљеву кћер, већ бившег краља главом; била је веома раширена у непрепознатљиво разглављеном српском идеолошком бићу. Такав канибалски порив за преживљавањем већине, дугорочно, као историјска чињеница, растаче самопоуздање. Оног ко је у будућности буде водио, и нације у цјелини. Остаје као срамота, коју смо на прелазу вијекова урадили превише пута. Ликови свих оних официра, генерала, министара и предсједника; које смо предали непријатељу као да им шаљемо одсјечене главе у ћуповима за Стамбол, исто ће тако бити упамћени у српској повијести. Као мученици и праведници. Ововијековне главе за Ћеле-кулу, којој смо грађевински материјал обезбиједили добровољно. Младића се добро и уживо сјећам из рата, док ми је Радован свјежије урезан у посљератном памћењу. Као биће иза стакла. Изложбени експонат, на које западноевропске екскурзије у Хаг клинцима уперују прстом. Показују како изгледа зли, зли чика. Геноцидер и непослушник. Тако ће проћи свако ко не буде слушао. Шта год да је неко, лично или објективно, имао против Радована Караџића - данас то престаје. Пресудом ће бити изречена завршна ријеч у претварању истог у свеца. Наравно, не његовом кривицом и заслугама. Већ одавно он више нема права на сопствени живот. С које год сране да се погледа, Радован више није појединац са јединственим матичним бројем, већ симбол једног покрета, времена и циља. Иста ствар се десила и са Слободаном Милошевићем и Војиславом Шешељем, као естрадно најексплоатисанијим личностима у хашкој представи за дјецу до пет година. Дата им је прилика за искупљење гријеха пред сопственим народом. То је основни резулат лажног суда у Хагу. Вјерујеш ли мени, или сопственим очима?Пресуда Караџићу ће завршити на ђубришту историје као аргумент у међунационалној препирци, који једној страни звучи као „земља је равна плоча, пресудио Хашки трибунал“. Мало је ова развучена тема данас и досадна. Повећава се само број година у пјесми која Рашу позива да сиђе са планине. Све друго је речено, што се рећи могло. Позиције су непомјерљиве и, заправо, изрицањем праворијека од непријатељске стране у сукобима деведесетих, која је врло расположено убијала Србе готово читаву деценију, плански их протјерујући осиромешеним уранијумом са њихових етничких територија, неће се десити ништа ново. Сањају шовинистички романтици да ће новим медијским Маркалама и Васе Мискина, узгибати озбиљнију инситуционалну и међународну расправу о државно-правном статусу Републике Српске. Нема од тих сватова ништа. Као што и 09.01. остаје Дан Републике. Проглашен 1992. године, док је у позадини позорнице била окачена српска застава и југословенска тробојка са петокраком. Треба, евентуално, мало спремити желудац. Прегрмити медијску онанију из Ефбиха и Енерха. Њихово тровање млађих нарашаја неискреном и мржњотворачком визијом почетка и тока рата у бившој Социјалистичкој Републици БиХ. За три дана ће осванути нови. Извор Помно сам пропратио данашњи догађај, у потпуности. Ово ми је један од бољих коментара на исти, иако је написан неколико сати прије изрицања пресуде. Аутор није видовит, али је свакако било јасно какав ће бити исход. "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Без бриге, све ће бити решено. Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić sastaće se u petak ujutru sa patrijarhom Irinejem, posle čega će vlada na vanrednoj sednici razgovarati o presudi Radovanu Karadžiću. Izvor ИгорМ, Justin Waters, Avocado and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Помно сам пропратио данашњи догађај, у потпуности. Ово ми је један од бољих коментара на исти, иако је написан неколико сати прије изрицања пресуде. Аутор није видовит, али је свакако било јасно какав ће бити исход. to je brate holivudski mit od komentara, napisacu i zasto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Komersant: Ruski poslanici veći Srbi od samih Srba Moskva -- Smešno je biti veći Srbin od samih Srba, piše moskovski Komersant, povodom reakcija ruskih poslanika na presudu Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu. List navodi da su ruski političari nakon oglašavanja presude krenuli da negoduju. Prvi potpredsednik Državne Dume, komunista Ivan Meljnikov, ocenio je da je proces Karadžiću bio "politički angažovano proameričko takozvano suđenje". Lider Liberalno demokratske partije Vladimir Žirinovski Karadžića je nazvao "herojem" i "prekrasnim čovekom", i optužio Zapad za sprovođenje "antisrpske, antipravoslavne pozicije". "Ton ruskih parlamentaraca zvuči napadno i neumesno, posebno jer je reakcija rukovodstva Srbije na presudu bila mnogo mirnija", piše Komersant. List navodi da su Karadžića uhapsili sami Srbi 2008. godine, da su ga sami izručili tribunalu, i da "sudbina bivšeg lidera bosanskih Srba nije tako važna kao odnosi sa Zapadom". "Tačno je da je od momenta hapšenja u Beogradu promenjena vlast. Današnji predsednik Tomislav Nikolić je i sam nekada bio nacionalista, član Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, i delio je mnoge Karadžićeve poglede. Ali sada je šef države i život ga je naterao da promeni stavove, ili makar da ih ne iznosi javno", navodi Komersant. List piše da je cilj sadašnjeg srpskog rukovodstva zbližavanje sa EU i da je realizacija tog cilja nemoguća ako vlasti budu smatrale nacionalnim herojem čoveka koga većina lidera EU doživljavaju kao ratnog zločinca. "Da li je to pravedno ili ne, to je drugo pitanje. Koliko se moralno ponašaju srpski političari prema Karadžiću, to je takođe drugo pitanje. Ali, ta pitanja nisu naša", piše u komentaru. Dodaje se da je to srpsko pitanje njen geopolitički izbor, a da Rusija ima dovoljno svojih problema. "Rusija ima više nego dovoljno problema koje treba rešiti, među kojima su i problemi sa Zapadom. Šta će joj tuđi? Poslanicima Dume sada za potpunu sreću samo fale Karadžić, ubistva u Srebrenici, okupiranje Sarajeva", navodi Komersant. U komentaru se ocenjuje da poslanici Dume žele da u očima glasača izgledaju jako, ratoborno i nesalomljivo. Žele da izgledaju kao "borci za pravoslavlje i slovenstvo. Većim patriotima Srbije nego sami Srbi. Samo sa strane to svejedno izgleda čudno", zaključuje Komersant. Hag izrekao prvostepenu presudu Radovanu Karadžiću za zločine u BiH od 40 godina zatvora, ocenjeno da je odgovoran za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=03&dd=24&nav_category=64&nav_id=1111805 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Без бриге, све ће бити решено. Uzeo sam Ranisan. aliluja and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Потпуно очекиван исход. Сад, да ли је Караџић заиста имао активно учешће у злочинима, или је само пропуштао да исконтролише војску, или то није могао, остаје отворено питање за приче, не обазирући се на закључке судског вијећа. Рецимо, мени је нелогичан закључак да је опсада Сарајева била немогућа без Караџића. Ако је крив за ствари за које је осуђен, онда нека је осуђен. Сваки злочин треба да се процесуира. Проблем је само што су многи други остали на слободи, попут Тачија, Харадинаја или Орића, као и неких српских официра ( који су имали везе са САД ). Није неистина да је Трибунал добрим дијелом више политички него судски. Проблем је што је све већ дубоко исполитизовано и да се ствари неће смирити ни за 100 година ( гледајући како се ми још препуцавамо са партизанима и четницима, не бих се изненадио ). А сад ће неко вријеме ићи све дивоте балканске политике - политизација, сензационализација, колективизација свега, уз много буке и помпе... И онда ће све остати исто. Него, мене више занима пресуда Шешељу у априлу. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 List navodi da su ruski političari nakon oglašavanja presude krenuli da negoduju. Prvi potpredsednik Državne Dume, komunista Ivan Meljnikov, ocenio je da je proces Karadžiću bio "politički angažovano proameričko takozvano suđenje". Lider Liberalno demokratske partije Vladimir Žirinovski Karadžića je nazvao "herojem" i "prekrasnim čovekom", i optužio Zapad za sprovođenje "antisrpske, antipravoslavne pozicije". Комуниста и Жириновски... Да су неки други људи, имало би смисла, ал' овако јок. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 krajnje je jadno ocekivati od nekog ko se vec dobro zrtvovao da se ubije, ili da se preda , da dobrovoljno ode u dozivotnu tamnicu, kao da je masina a ne covijek od krvi i mesa, mnogo se ocekuje tako od drugih, a kad bi sam dosao u tu istu situaciju onda bi sigurno bila skroz druga prica, najlakse se ubiti, ali tu je porodica, tu susvi oni bliznji i tu je vecina naroda za koji si se borio i koja od tebe ne ocekuje ni da se ubijes ni da se predas ovim zlotvorima sa zapada, srpski narod je to jasno kazao, srpski narod nije ni jedan protest radio sa porukom da se srpska elita ubije ili preda ovim zlotvorima, vec naprotiv, bili su protesti i to ogromni upravo protiv one vlasti koja je hapsila srpsku elitu iz rata a za to nije imala legitimitet, radila je protiv volje rodjenog naroda. ne mogu da razumijem ove malodusnike koji traze od drugih da se ubiju, sta li su oni za srpstvo ucinili dok to ocekuju od onih koji su toliku zrtvu za njega dali, kao da karadzicu nije dosta sto je od svojih najblizih razdvojen vec decenijama, sto slusa malodusnike i fukaru iz svog rodjenog naroda koja bi ga isporucila ubila, ma pekli bi ga i na raznju samo da im je neka korist od toga, to su oni koji bi i oca svoga prodali. dobrovoljno se predao i ubio se milan babic pa sta je time dobijeno, nista, zalosno je kakvih sve malodusnika ima na ovom internetu, svakakve fukare. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 Ћириличар, Плутон, aliluja and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 24, 2016 Пријави Подели Написано Март 24, 2016 decu_ne_mozes_prevariti.jpg А дууууша Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука