Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека лажна пророштва Јелене Вајт

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da svoju veru zasnivaju na strahu nije samo meni palo na pamet, evo i jedan ceo film o tome.

Da ne govorim, da poznajem stanja u koja ljudi mogu da upadnu i da posebno ne govorim i napominjem da je u takvim stanjima upleteno različito manipulativno dejstvo ne samo vezano za ljude zbog kojih je o.Zoran otvorio ovu temu.

Svako ponekad iskoristi i pojede ako mu kolač sam hoda pred nosom. Jer je to stanje prepoznatljivo dobrom oku.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

САД половином XIX века су биле расадник за разне "пророке" и трговце "крајем света". Ништа необично. Бизнис.

Anegdota:

Nekad sam se družio sa jednim dečkom i postali smo prijatelji koji su dobar deo vremena provodili zajedno.

Načuo sam da se približio jednoj sekti. Kad smo se videli posle nekoliko godina a ja znajući da je to on uradio zbog novca, krene on priču o Bogu.

Ja mu kažem stani. Imam dva uslova:

1. pričaćemo o Bogu kad budeš ozbiljan.

2.i da bi se ja spustio na način priče o Bogu koji ti poznaješ, onda mi prvo moraš dati 100 evra. :)) 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kod nas adventisti već nekih mesec i po organizuju svakog utorka neka predavanja. Tema je nastanak novozavetnih spisa. Bio sam samo na prvom jer mi obaveze ne dozvoljavaju da odem češće. Koliko sam video i čuo u tom uvodnom predavanju nema tu razlike u odnosu na našu priču. Sad obrađuju jedan po jedan spis od Mateja do Apokalipse...uvod u NZ. Prisutni su bili uglavnom članovi lokalne adventističke zajednice. Predavači su profesori sa njihovog fakulteta u Beogradu. Verovatno je to već bilo i po drugim gradovima.

Baš sam juče nešto razmišljao o adventistima. Zanima me kako oni stoje sa dogmatikom....gde se razilaze sa nama kad su u pitanju dogmati ?

Подели на овим сајтовима

Zanima me kako oni stoje sa dogmatikom....gde se razilaze sa nama kad su u pitanju dogmati ?

Па има ту превише... Што се настанка Новог Завета тиче, питај их само - ко је канонизовао књиге НЗ и који дан у седмици је имао богослужење?

Пошто је за њих недељно богослужење "жиг звери" из Откривења, како онда могу да користе Писмо које су канонизовали "жигосани"... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Neka od ovih izjava su kao vucicevo prorokovanje o boljem zivotu u Srbiji  12:smeha:

Nego Avo, kad smo vec kod teme dolaska. Cini se da su apostolsko doba, mozda i sami apostoli njihovi ucenici i svi koji su slusali njihove propovjedi bili uvjereni u skori dolazak Hristov koji bi se mogao desiti cak za vrijeme njihovih zivota. Mislim da se zbog toga i formirala ona cuvena zajednica u kome su ljudi donosili svakojake vrijednoti i bacali ih apostolima na noge. Ovo i ima smisla, i imalo bi smisla i danas uraditi kada bi smo bili uvjereni da ce Hristos doci za 5 godina. Sta ce mi sve u zivotu sto imam, i bogatstvo ako ga imam i vrijednosti hajde sve ovo da skupimo na gomilu, da razdjelimo onima koji nemaju bas nista i da cekamo Hrista koji ce doci uskoro. 

Ipak vidimo kako se dogodilo zapravo. 2000 godina je proslo. Da smo mogli prvim hriscanima reci da ce proci jos 2000 godina, i Hristos jos nece doci, sigurno bi mnogi bili razocarani. Gospod nije docnio svakako, i ako bi dosao na samom kraju svemira nakon 30 milijardi to nista ne mijenja stvar. 

Jos kad imamo onu pomisao da bi nakon smrti moglo slijediti vaskrsenje, to znaci da svakome njegova smrt predstavlja Hristov dolazak i vaskrsenje mrtvih, cemu onda oni napisi u Jevandjelju? Da li je moguce da je Hristos rekao nesto apostolima koji su ga malte ne gnjavili pitanjima kada ce doci? No da im je rekao potrajace dok ne dodjem, mozda bi ih uplasio da nece doci uopste pa bi izgubili vjeru, pa im je tako ipak rekao nesto da zadovolji znatizelju. Cak je i apostol Pavle, u poslanicama morao smirivati prve hriscani koji su bili nestrpljivi sa Hristovim dolaskom i onda on uvodi tezu o "onom koji zadrzava" sto Hristos nije nigdje pominjao, znaci da malo dobije na vremenu i umiri ljude. 

Ево неког одговора који сам поставио на новој теми: https://www.pouke.org/forum/topic/42682-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8%D0%BE-%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%B2%D1%83/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...