Иван ♪♫ Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 @@Grizzly Adams, Problem je kada imaš situaciju u kojoj je teško naći posao ili pokrenuti sopstveni, a onaj koji već ima svoj biznis može da radi šta hoće. Tako da dok se ne poprave stvari, ljude treba zaštititi od bahatih poslodavaca. Znači, zaštita nije rešenje za privredu i to niko ne zagovara ovde, ali je neophodna privremena mera, da se sačuvaju ljudi i njihovo zdravlje. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Како да је развијемо и ко ће то да уради? Тако што људе нећемо ограничавати, већ супротно од тога - да им дамо што већу слободу да раде како желе, када желе, са ким желе итд. Па ми. Неће нико други. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 @@Grizzly Adams, Problem je kada imaš situaciju u kojoj je teško naći posao ili pokrenuti sopstveni, a onaj koji već ima svoj biznis može da radi šta hoće. Tako da dok se ne poprave stvari, ljude treba zaštititi od bahatih poslodavaca. Znači, zaštita nije rešenje za privredu i to niko ne zagovara ovde, ali je neophodna privremena mera, da se sačuvaju ljudi i njihovo zdravlje. Ствар је у томе да када људе "штитиш од бахатих послодаваца" уједно их штитиш и од тога да се "поправе ствари". Ако се настави са оваквим стварима, стање се неће поправити. Као што може лепо да се види да се већ деценијама не поправља. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Неће нико,ти попут овог смарача Гризлија што све знају,збрисали су тамо где је привреда већ развијена,дао му Бог то мало дара да зна о компујутерима и онда се овде пре**рава како треба радити недељом и сличне либерал фреедом будалаштине... Сит гладном не верује. Богат сиромашног не разуме, изгледа. Друга би ствар била да има посла на све стране, али ни тада не би требало толерисати кршење прописаног радног времена. Ако ја радњу не отворим на време, или је затворим пре радног времена, могу као послодавац да будем кажњен. Због чега оно што важи за мртав објекат не би важило и за живог човека? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Неће нико,ти попут овог смарача Гризлија што све знају,збрисали су тамо где је привреда већ развијена,дао му Бог то мало дара да зна о компујутерима и онда се овде пре**рава како треба радити недељом и сличне либерал фреедом будалаштине... Не кажем ја да треба радити недељом, него да не треба људима забрањивати да раде недељом ако то желе. Најбоље би било да људи не раде ни један дан у седмици, него да сваки дан проводе на плажи уз пивце. Али то не може да се пропише законом, већ морају људи да постигну. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Ствар је у томе да када људе "штитиш од бахатих послодаваца" уједно их штитиш и од тога да се "поправе ствари". Ако се настави са оваквим стварима, стање се неће поправити. Као што може лепо да се види да се већ деценијама не поправља. To nisu razlozi propasti naše privrede, ali uopšte. Zakonom propisan odmor je za nas neophodan, i biće neophodan dok se ne popravi privreda ili svi ne postanemo toliko bogati da ne moramo da radimo kod drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Али то не може да се пропише законом, већ морају људи да постигну. postići će, naravno, ali ne za sebe, nego za šefa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 To nisu razlozi propasti naše privrede, ali uopšte. Zakonom propisan odmor je za nas neophodan, i biće neophodan dok se ne popravi privreda ili svi ne postanemo toliko bogati da ne moramo da radimo kod drugih. Јесу. То су разлози. Привреда се неће поправити док се тај поглед на свет не промени. Sent from my iPad using Tapatalk ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Тако што људе нећемо ограничавати, већ супротно од тога - да им дамо што већу слободу да раде како желе, када желе, са ким желе итд. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Veliki broj pametnih telefona ima citac bar kodova. Sta mislis koliko vremen ce proci pre nego sto se omasovi nacin poslovanja u kome je samoposlogu samo jedan veliki magacin gde kupujes prevlacenjem telefona nad artiklom pri cemu ti se skine cena sa racuna?! Mislim da ce se to desiti maksimum u narednih 5 godina. Ne smem ni da zamislim vrisku u koju ce sindikati tada da udare jer gle cuda otima se posao radnicima. Sada ga teraju da radi onda ce mu braniti da radi i tako u krug. Krenulo vec u nekim lancima ovde, mada imas uporedo i kasirke za kupce koji ne umeju da se snadju Sorry, pogresno sam procitala. Ovde mozes telefonom da placas i sam da nosis na citas, bez kasirke ali ne mozes telefonom da citas cene bar nisam jos videla. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Не кажем ја да треба радити недељом, него да не треба људима забрањивати да раде недељом ако то желе. Најбоље би било да људи не раде ни један дан у седмици, него да сваки дан проводе на плажи уз пивце. Али то не може да се пропише законом, већ морају људи да постигну. Ма бре Звонко,није ту у питању недеља,субота,ти бре ко да си заборавио где си живео,у овом кршу од земље где су све сфере живота а посебно привреде и економије доведене до бесмисла, ти делиш неке сваете и правиш нас будалама... Овде се пријатељу чува посао од двеста евра ко очи у глави, да би бар имао за хлеб и паштету... Иван ♪♫, Sanja Т., Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Нисам ја заборавио него вам кажем како да се из те беде извучете. Ако нећете, па шта ме брига на крају крајева... Коме је добро не мора ништа да мења. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Нисам ја заборавио него вам кажем како да се из те беде извучете. Ако нећете, па шта ме брига на крају крајева... Коме је добро не мора ништа да мења. Шта нам кажеш? Да никоме ништа не бранимо. ...па и не бранимо, него хоћемо да заштитимо. Конкретно сам те питала, дао си ми одговор који враћа на почетак и врти у круг. Могу да питам? Ако не бранимо никоме ништа, како ће то да поправи нашу привреду? Конкретно, молим те? Иван ♪♫ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 (измењено) Гризли@ Ајде не буди безобразан,теби нико савет није ни тражио,ако већ глумиш неког ******,што ниси остао овде и променио то што мислиш... Нажалост,једино решење је палити одавде и онда преко нета паметовати шта треба ова боранија у србији да ради,да би им било боље... Измењено Март 20, 2016 од Милан Ракић Зоске! Речник! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 20, 2016 Пријави Подели Написано Март 20, 2016 Нисам ја заборавио него вам кажем како да се из те беде извучете. Ако нећете, па шта ме брига на крају крајева... Коме је добро не мора ништа да мења. Nije to bas tako. Ja se generalno slazem sa tobom da je ovo pucanj u prazno jer nista nece promeniti, gazda ce ovako ili onako naci nacina da radi i nedeljom, ali samo pustiti ovakvo stanje da evoluira takodje nije resenje jer se ne krecemo u tom pravcu u kome bi se kretalo trziste sa zdravim osnovama. A zasto? Pa pre svega zato sto sudstvo ne radi! Korumpirano, nesposobno, neefikasno, neproverljivo etc ali sve u svemu ne radi. Ti imas radnika koji se na jedvite jade prijavi sa sve socijalnim i ima ugovor po kome radi ali taj ugovor moze da okaci macku o rep jer pri povredi tog ugovora, sto se veoma cesto desava od strane poslodavca, on nista po tom pitanju ne moze. To jest kao i da nema ugovor. Naravno drzavi (udbo-mafijasima) odgovara i veoma im je vazno da sud ostane vecito u rasulu kao neki dinosaurus na samrti jer ce medju ostalom narod tako uvek gledati u aktuelnu vlast kao u majku spasioca od poslodavaca koji kad vide da sudovi kao i da ne postoje moze da radi sta hoce. Зосима, Juanito, Ћириличар and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука