Jump to content

Mjera, rasuđivanje, razumna kontrola i sloboda

Препоручена порука

Буразер и ја смо знали да одемо негде на по неколико дана и не јављамо се уопште. Како је то сирота мајка преживела, Боже сачувај... :)

Е како...преживиш једно 516 нервних сломова и срчаних удара (и то у првом дану), постанеш полулуд од мотања свих могућих и немогућих сценарија који ти прођу кроз главу (не каже се за џабе "не дај ми Боже оно што ми мајка мисли")  после тога или наставиш са мазохизмом или схватиш да ти ту апсолутно не можеш ништа осим да се молиш. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Буразер и ја смо знали да одемо негде на по неколико дана и не јављамо се уопште. Како је то сирота мајка преживела, Боже сачувај... :)

Дивна деца....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Zato smo mi mladunce poslali na rekreativnu pre cetvrte, sad je bio tamo sa sve upalom uha.

Milo majkino jelte ima cetri i gaca s temperaturom od 39plus po nekoj planincini i sa upalom uha.

Ja sam tu mozda isla u drugu krajnost na picetku, prvo se osamostali pa cemo da se mazimo :)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Vera vs. odgovornost

12376348_1137760342910622_76907200321310

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xla1/v/t1.0-9/12376348_1137760342910622_7690720032131093597_n.jpg?oh=75d5da927ebcf80a6f2841a661f2cfb6&oe=5794CA87

O ovome sam dosta razmišljao. Svi mi znamo da treba da imamo poverenja u Boga i vere, i nade, i da budemo strpljivi. A opetm s druge strane, normalno je da učinimo sve što je u našoj moći za sebe.

Ja bih rekao da Bog pomaže kada mi više ne možemo ništa, jer ne želi da povlađuje našoj lenjosti.

Šta mislite kakav je odnos između vere u smislu ,,neka bude volja Tvoja", proaktivnosti i ravnodušnosti / lenjosti?

Подели на овим сајтовима

Скоро сам иницирала сличну тему, само из друге перспективе, о томе да човјек (опет из гордости и неослушкивања воље Божје) покушава превише да контролише свој и живот других људи. https://www.pouke.org/forum/topic/42577-mjera-rasu%C4%91ivanje-razumna-kontrola-i-sloboda/

У суштини, ми осцилирамо између неких датости (наше природе, околности и сл.) и слободних избора а све заједно узевши буде воља Божја/тј. допуштење..

А о самој одговорности, личној и друштвеној нас хришћана, тј. о ономе колико (не) свијетлимо, сам такође писала... https://www.pouke.org/forum/topic/35443-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D1%99%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D1%87%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D1%9B%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%98/

Подели на овим сајтовима

Mislim da to jeste suprotno od toga što si ti opisao, što bi bilo slabost, pasivno prepuštanje stihiji događanja bez napora i preuzimanja odgovornosti, ali može da ode u krajnost i tad nije dobro. Tu se krije gordost, tamo uninije...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Prerazmisljavanje, kako god radili, treba da radimo drugacije nego sto smo navikli. Ne mogu se drugi rezultati postici ako sve radimo isto.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Prerazmisljavanje, kako god radili, treba da radimo drugacije nego sto smo navikli. Ne mogu se drugi rezultati postici ako sve radimo isto.

не можемо да добијемо решење ако сто пута радимо ствар на исти начин, значи да нешто не радимо како треба...променити угао посматрања :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Жене траже меру, а мушкарци су завидни. Објашњиво је, сада су скученији него у прошлости...

е а дал им је метар прецизан?

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
On 3/16/2016 at 20:35, Humbert Humbert рече

Baš sam onaj dan završio prevod njegove 28. himne i ide u "Teol. polgede" na objavljivanje za majski broj.

Postaviću i na forumu kasnije za sve koji žele da čitaju.

Поставили :) 

https://pouke.org/forum/topic/18271-teopoetika/?do=findComment&comment=1453385

https://pouke.org/forum/topic/43209-поетика-логоса-и-поетика-ероса-читање-xxviii-химне-светог-симеона-новог-богослова/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...