Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:17, Grizzly Adams рече Само би волео кад би Господ мало аву утешио, па да не буде толико огорчен... Ипак је живот леп. Без обзира на царинике и фарисеје. Није ава огорчен. Сваког дана пева Господу и измишља вицеве! И такмичим се са Духом Светим говорећи: Ово ни теби не би пало на памет! Ја само малтретирам фарисеје. Ту сорту паклену не подносим. Ни Исус их није варио. Рекао им је све и свашта. Ако бисмо превели онодобне његове увреде на савремени језик, овде би скакали до неба! То је све. Нема резигнације... Нема мајчиног сина или кћери који су били са мном у друштву а да нису почели да се држе за стомак. Па кардиналске секретаре сам био у стању да насмејем! Justin Waters, Grizzly Adams and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:18, Grizzly Adams рече Па ту би било интересантно направити једну "генералку", да видимо где је све зашмерцовало и подмажемо мало. То је један од мојих пројеката. Озбиљан посао. Кад будем имао паре и сређен живот, бацам се на то. Стари мој сан. Сада их само пецкам. Јанко, Justin Waters, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 18:00, Zoran Đurović рече Исправан превод: Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затворате Царство небеско пред људима; јер ви не улазите, нити онима који улазе допуштате да уђу. Nelogično je ovo.Ako ulaze kako oni onda mogu da im to ne dopuštaju? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:31, Kratos рече Nelogično je ovo.Ako ulaze kako oni onda mogu da im to ne dopuštaju? https://www.reddit.com/r/funny/comments/2dzssw/windows_firewall/ Volim_Sina_Bozjeg, Deja Vu, Justin Waters and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:31, Kratos рече Nelogično je ovo.Ako ulaze kako oni onda mogu da im to ne dopuštaju? Не пуштам те, Кратос, да уђеш у дискотеку Лохи! Ти: Баш ме брига, улазим. Звекнеш ме у главу и уђеш. Ја сам хтео да те спречим, али нисам успео. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:36, Плутон рече https://www.reddit.com/r/funny/comments/2dzssw/windows_firewall/ A to ne dopuštaju u pokušaju Zoran Đurović, Плутон and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:31, Kratos рече Nelogično je ovo.Ako ulaze kako oni onda mogu da im to ne dopuštaju? Тако што уче народ да виче: ,,Распни Га, распни!" Zoran Đurović, 3006 and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:36, Плутон рече ttps://www.reddit.com/r/funny/comments/2dzssw/windows_firewall/ Плутон and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:14, Zoran Đurović рече Да, јер знају грчки. Прилагодили су Писмо свом погледу на свет. Нема друге. Јер сва прилагођавања су кохерентна. Као јеховистички превод. Дакле, намерно је модификован текст. Превод је углавном добар, али шмерцује и то у истом смеру избацује искре, кад дође до неке грбе. Ако је тако, онда не бих рекао да је свесно, већ подсвесно, просто свако износи из себе оно што има, и схвата ствари на једини начин на који уме. Zoran Đurović, Јанко and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:39, Иван ♪♫ рече Тако што уче народ да виче: ,,Распни Га, распни!" Да, то је једно од тумачења које налазимо у Отаца. Да фарисеји бране да се верује у Христа. Али је та линија, када се убаци и ово да они командују, незадовољавајућа. Хтели су да га разапну, рзапели га, али нису спречили веру. Улазак. У томе је квака. Измислили и приче о крађи леша. Потплатили. Лазара гледали да убију јер су многи пошли за Хр због тог чуда. Дакле ја сам опрезан у овом читању, односно, само га не апсолутизујем. Ту лако може да се склизне у синодску логику. Дакле, људи улазе иако фарисеји убијају Христа. Јер ти људи су Хр у малом, христи. Не огу да их зауставе ни убијањем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:37, Zoran Đurović рече Не пуштам те, Кратос, да уђеш у дискотеку Лохи! Ти: Баш ме брига, улазим. Звекнеш ме у главу и уђеш. Ја сам хтео да те спречим, али нисам успео. Ma dobro to se slažem.Ali on kritikuje baš da ih oni sprečavaju i ne dopuštaju,da stavljaju pretežak jaram koji ni sami ne nose ako se dobro sećam.Znači da to sprečavanje ipak ima nekog efekta.Ovako on kaže ako uzmemo da je ovaj tvoj prevod ispravan,oni ulaze,prezent,aktivno stanje što s druge strane znači da efekta od tog jarma nema. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 19:59, Justin Waters рече Vulgata, 23.13 - Vae autem vobis scribae et pharisaei hypocritae, quia clauditis regnum caelorum ante homines! vos enim non intratis, nec introeuntes sinitis intrare. Avo znas li latinski? Latinski je jasan ali tog stiha nigdje nisam vidio tako prevedenog. Vae autem vobis scribae et pharisaei hypocritae, quia clauditis regnum caelorum ante homines! vos enim non intratis, nec introeuntes sinitis intrare. Teško vama zakonici i farizeji licemjeri, koji zatvarate Carstvo nebesko pred ljudima! Vi u njega ne ulazite, niti ulazećim dozvoljavate ući. Ni u najstarijem prevodu Jednote bratrske - Kralickoj Bibliji. Sami tam totiž nevcházíte a těm, kteří vcházejí, vejít nedovolujete. http://www.etf.cuni.cz/~rovnanim/bible/nbk/Mt23.phphttps://www.pouke.org/forum/topic/42574-%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D1%92%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%B5%D1%98-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%98%D0%B0/page-3 Najbliže je "(onim) koji ulaze" kako to tvrdi o. Djurović. Medjutim i u Češkoj ima dvoumljenja u vezi s tim, ekumenski prevod koji su radili najbolji katolički i protestantski češki bibličari prikonio se onoj verziji prevoda sličnoj sinodalnoj SPC dakle oni koji bi to htjeli ali im je u tom branjeno od strane farizeja koji sami o ulazak tamo nemaju ozbiljan interes: 13. Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci! Zavíráte lidem království nebeské, sami nevcházíte a zabraňujete těm, kdo chtějí vejít. http://www.biblenet.cz/b/Matt/23 Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:46, Kratos рече Ma dobro to se slažem.Ali on kritikuje baš da ih oni sprečavaju i ne dopuštaju,da stavljaju pretežak jaram koji ni sami ne nose ako se dobro sećam.Znači da to sprečavanje ipak ima nekog efekta.Ovako on kaže ako uzmemo da je ovaj tvoj prevod ispravan,oni ulaze,prezent,aktivno stanje što s druge strane znači da efekta od tog jarma nema. Разумео си. То је то. Нема фемкања. А мој превод је исправан. Њихов модификован; додали речи. Нема ефекта јарма. Односно, зато је тесан и трновит пут, јер су многе фарисејске мине посејане по њему. А треба да се чувамо фарисејског квасца! Душа без фарисејских окова лети одмах ка небу! Фарисеји су као сирене. Зато апостол каже да запушимо уши. Јефимија Крунић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:48, Zayron рече Latinski je jasan ali tog stiha nigdje nisam vidio tako prevedenog. Vae autem vobis scribae et pharisaei hypocritae, quia clauditis regnum caelorum ante homines! vos enim non intratis, nec introeuntes sinitis intrare. Teško vama zakonici i farizeji licemjeri, koji zatvarate Carstvo nebesko pred ljudima! Vi u njega ne ulazite, niti ulazećim dozvoljavate ući. Najbliže je "(onim) koji ulaze" kako to tvrdi o. Djurović. Medjutim i u Češkoj ima dvoumljenja u vezi s tim, ekumenski prevod koji su radili najbolji katolički i protestantski češki bibličari prikonio se onoj verziji prevoda sličnoj sinodalnoj SPC dakle oni koji bi to htjeli ali im je u tom branjeno od strane farizeja koji sami o ulazak tamo nemaju ozbiljan interes: Ја сам класичар Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 On 14. 3. 2016. at 20:58, Велизар рече Зоран тумачи Еванђеље! Дајте, људи, Велики пост је почео, а то значи да треба мало да се уозбиљимо. Зар он није више пута доказао да не разуме смисао прочитаног? Легенда си, Велијаре! А данас иако постим, насмеја ме! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука