Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ali to su sve smjeste stvari. Srbija bi bila u stanju ovo da uradi samo ako bi bila jaka i snazna kao Svajcarska. Ali ovakva jadna i nikakva, samo bi se ukopala jos vise. Kosovo je u ovom trenutku najmanji problem Srbije. Problem Srbije su nizak stadnard, nezaposlenost, visok nivo korupcije, nefunkcionisanje sistema, slabe institucije. Dok se ove hronicne komplikacije ne rijese, bilo kakvo zamajavanje s Kosovom je samo gubljenje vremena. Ovo o čemu sam ja pričao je politički jasan stav po pitanju KiM.Nismo ovde pričali o ekonomiji a naravno da se slažem da treba srediti stanje u ekonomiji i suzbiti korupciju na razuman nivo.Ona se ne može nikad iskoreniti.Za jake institucije trebaju jaki karakterni nekorumpirani ljudi koji ne prodaju što se kaže veru za večeru. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Nedeljko za koga ćeš ti da glasaš? За Санду. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 За Санду. Pa ja te pitah onomad el si DSS-ovac a ti reče ne.Nisam mislio dal si član. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ne možemo se rešiti ovih Hrvata, sve neki Šešelji, Sande... Lele! Justin Waters, RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Cekaj,okupacija nije samo da smo mi sad svi uza zid,a da neko prolazi vojnickim korakom iza nasih ledja i vredja nas na nekom stranom jeziku dok se priprema da nas ugnjetava. Dakle,ako drzava Srbija i njeni gradjani ne mogu da imaju vlast onu koju zele ako je ona protivna zelji i zahtevu EU i Amerike,onda je sta to? Uticaj samo?hm ne bih rekao. Oko zakona,pa EU nije valjda zatvor pa da mi moramo da postujemo zatvorski kucni red,dakle ako tebi skupstina sluzi za to da donosi zakone one koje neko spolja donese i da na glasanje,onda o cemu opet pricamo? Jel mi glasamo da nasi predstavnici u parlamentu budu tu da samo popune broj? Nato pakt,dakle ne daj Boze,vozilo nato pakta sme da vozi 300 na sat kroz drzavu Srbiju,sme da napravi neko krivicno delo,ali zato nece odgovarati i policija RS ne sme da ih zaustavi? Sta je to?! Ево овако... Пре свега, да знаш шта ЈЕСТЕ окупација о којој ти причаш: У Јапану, по њиховим законима, не сме да се конституише власт док САД не да свој бефел. У Немачкој, званична окупација и даље траје. Америчке снаге у бази Рамштајн се и даље зову Америчке окупационе снаге. Те две државе, колико год да се к.рче, јесу под окупацијом. Код нас постоје велики утицаји, па тако Вучић није смео да смени Зорану, али није смео да смени ни Бајатовића кад су иза њега стали Руси. Код нас не постоји оно о чему причаш, просто јер сам народ никад није дао довољно поверења онима који не би у ЕУ. Можемо да се бусамо колко год хоћемо, али народ Србије хоће у ЕУ. Колико би нам то користило или не би користило, о томе може да се прича, али народ Србије, и даље, хоћеу ЕУ. То су напредњаци на време схватили и победили на изборима. Око закона: Нико нас не тера у ЕУ. Али ЕУ има такву политику - да њене чланице имају истоветне законе у вези неких ствари. Мени се лично то уопште не свиђа, посебно кад покушавају да неке правне тековине једноставно прекопирају овде и направе хаос јер наш систем то не подржава (пример: тужилачка истрага, која је катастрофална у нашем правном систему). Али има оно са почетка: Нас у ЕУ нико не тера, ми у ЕУ идемо својевољно. КАд хоћеш да уђеш у такав клуб, онда је логично да неће да те приме док не испуниш њихове услове. Колико нам је све то потребно, опет кажем, може да се прича, али изборе још нико није добио са анти - ЕУ платформом. Што се тиче споразума са НАТО, нисам га гледао па не могу да коментаришем. Што се тиче овога што стоји у медијима, две паре не дајем, јер знам шта су за неке друге ствари медији причали и људи се примали. Чуо сам од неких мало компетентнијих људи да ситуација није ни изблиза таква као што се у медијима провлачи. Иначе, темељ тог споразума је постављен 2006. године, кад је и ДСС, садашњи коалициони партнер Двери, био у власти. GeniusAtWork, Paradoksologija, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ne možemo se rešiti ovih Hrvata, sve neki Šešelji, Sande... Lele! Šešelj je Srbin. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Šešelj je Srbin. Jedino ako su Hrvati Srbi, onda OK. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Jedino ako su Hrvati Srbi, onda OK. Većina i jesu,Srbi katolici.Šešelj blage veze nema sa Hrvatima. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Hahahaha! RYLAH, Плутон, Deja Vu and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Само, Недељко и остали су изгледа пропустили моја излагања о катастрофалном стању правосуђа, економије, инфраструктуре, небриге државе, бирократије и осталог Да, али за то није крива ова власт што је ту 4 године, него жути који су владали претходних 200 година, дакле, ти у ствари критикујеш ДС и подржаваш Вучића који ради како би решио све те проблеме! #проваљен #адвокаткојизаврћеглавеголубовима Manolis, GeniusAtWork, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Secam se da je bilo neki komentara iz EU na eventualnu koaliciji DSS-SNS onomad. Na ovo ja mislim kad kazem okupacija. Verujem da su pomogli da se ta koalicija rasturi. Brisel ne želi vladu SNS-DSS Beograd -- Iako je poruka EU koju je juče preneo Miroslav Lajčak da se EU neće mešati u formiranje vlade, iz te unije ipak ne gledaju blagonaklono na moguću vladu SNS-DSS. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Hahahaha! Kak je ovo smiješno pući će mi okolotrbušni pantelodržač Manolis је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Simka je, pomesala si slatkisu. Научи да пишеш, овако испада двосмислено. Да, Дејаву, заборавио си зарезом да одвојиш вокатив, хе хе. GeniusAtWork and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ovo o čemu sam ja pričao je politički jasan stav po pitanju KiM.Nismo ovde pričali o ekonomiji a naravno da se slažem da treba srediti stanje u ekonomiji i suzbiti korupciju na razuman nivo.Ona se ne može nikad iskoreniti.Za jake institucije trebaju jaki karakterni nekorumpirani ljudi koji ne prodaju što se kaže veru za večeru. Ono sto hocu da kazemo je da Srbija nema ni ekonomsku, ni politicku moc da utice na desavanja na Kosovu, sve sto moze da uradi je da pregovara sa Pristinom na ravnoj nozi preko nekog posrednika u ovom slucaju je to EU i da pokusava da izvuce sto vise pogodnosti za Srbe koji su ostali tamo, sto se u principu i radi. Stav Srbije je jasan, ne priznaju Kosovo, vode se briselski pregovori i to je to, ne moze Srbija nista vise da uradi u ovom momentu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ne brinite dragi forumasi, Srbija provereno nije okupirana niti ce biti u skorije vreme. Izgleda da smo toliko neprofitabilni da nas i potencijalni okupatori vide kao losu investiciju koja kosta bar dva put' vise nego sto moze da zaradi Justin Waters, Џуманџи and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука