Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 То стоји, но, скоро сам седела са (за мене) старијим људима и те приче "за мушкарца је добро ово, створио сам оно, пазио сам оца а добићу исти део као и остали" ми је било толико... Не умем да опишем. ...... Можда сам само заташкавала до сада, али на тим причама сам "пукла". Као, о чему ви, људи, аман? Daj opusti se i gledaj svojom primerom da im ukazes ako je i to moguce, radi na sebi, a ljudi ce uvijek pricati slicne price, jer ovo nije svijet savrsenih pojedinaca. Pa i u porodici cujes nesto slicno kada su u pitanju mnogo besmislenije stvari, ali ako imas zrnce razuma prihvatices to sa razumijevanjem i ljubavlju jer se radi o pojedincima koji se takodje mozda bore ili ne bore u sebi da ljubav stave ispred farisejstine. Napredak u vjeri i zavisi od razumijevanja i trpljenja sa ljubavlju svakakvih ljudi. Uvijek treba podrobno analizirati sebe i onda sa mirom pristupiti trazenju uzroka koji su nekog pojedinaca cije te ponasanja negativne iznenadjuje doveli do takvih stavova. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 То стоји, но, скоро сам седела са (за мене) старијим људима и те приче "за мушкарца је добро ово, створио сам оно, пазио сам оца а добићу исти део као и остали" ми је било толико... Не умем да опишем. ...... Можда сам само заташкавала до сада, али на тим причама сам "пукла". Као, о чему ви, људи, аман? А зашто би та твоја реакција била фарисејство? Престрого је то. Просто, ти то немаш у себи, то је нешто што ти је страно, понашање које теби није својствено и које сматраш лошим, непримереним. Зашто би "еј, ово је лоше" било фарисејство? Све док ти не мислиш да си боља од њих зато што не радиш и не поступаш идентично њима, нема фарисејства. Ти можда имаш неке друге мане, али немаш те њихове. Зато је, мислим, сасвим ок констатовати да је нешто лоше и истовремено не мислити да си бољи (јер те "кољу" друге ствари). Џуманџи, Драшко, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2016 ali ako imas zrnce razumaprihvatices to sa razumijevanjem i ljubavlju Који си ти краљ, несвесно си написао фин шамар. ) Шалу на страну, записаћу ово, хвала, супер је што је спонтано! Ronald and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Зашто би "еј, ово је лоше" било фарисејство? Све док ти не мислиш да си боља од њих зато што не радиш и не поступаш идентично њима, нема фарисејства. Ти можда имаш неке друге мане, али немаш те њихове. Зато је, мислим, сасвим ок констатовати да је нешто лоше и истовремено не мислити да си бољи (јер те "кољу" друге ствари). Слажем се, али опет треба макар да сажаљевамо што се сличним глупостима људи оптерећују, што ни мало не познају Христа... Живот би, пре свега њима, био много лепши. О томе се ради. Тачно да није свако расуђивање - осуђивање, али је линија танка. Paradoksologija and kordun је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Слажем се, али опет треба макар да сажаљевамо што се сличним глупостима људи оптерећују, што ни мало не познају Христа... Живот би, пре свега њима, био много лепши. О томе се ради. Тачно да није свако расуђивање - осуђивање, али је линија танка. uvijek se mozes pomoliti za takve ljude, drugo sta tesko da mozes Човек Жоја and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Слажем се, али опет треба макар да сажаљевамо што се сличним глупостима људи оптерећују, што ни мало не познају Христа... Живот би, пре свега њима, био много лепши. О томе се ради. Тачно да није свако расуђивање - осуђивање, али је линија танка. Јесте, али тест је у тој ситуацији једноставан, а односи се на објекат расуђивања. Шта је објекат расуђивања? Ако је то поступак, нема осуђивања, ако је особа... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана 1234 Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Лепа ми та реч ``спонтано``у контексту теме. Увек ми се чинио велики успех кад прећутим штогод што ми на врх језика. А кад моји ближњи тако лако проговоре баш о томе. ја се обрадујем Колико пута о истом мислимо, а исти нисмо. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Који си ти краљ, несвесно си написао фин шамар. ) Шалу на страну, записаћу ово, хвала, супер је што је спонтано! Boris se kao i svi pojedinci, vjera je evolutivni put cak i za najvece askete jer ne postoji granica. Ocekujes od sebe previse u ovom trenutku. Pokusaj da se pomjeras po malo, analiziraj sebe sto cesce i sto dublje. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2016 uvijek se mozes pomoliti za takve ljude, drugo sta tesko da mozes Јес', прво: "Јао, мајко мила, шта овај прича", а после (побожно): " Господе, помози том и том". Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Нисам ни ја Енивеј, иде пост, надам се да ће тема заживети... Ово што сам писала су само смернице, дакле: како камен са грешника нациљати на грех? Непопуларном методом. Кажеш себи, мајсторе, о свом ти послу. Нисмо ми тај капацитет да кроз биране ријечи излијевамо благодат која се дотиче нечијег остраћеног срца . Присталица сам говорења ћутањем и дјелима. Волио бих да сам на том степену духовности на коме сам као плод борбе са сопственим страстима добио дар да могу са љубављу тјешити и савјетовати, али.... али.... увијек ово али.... Paradoksologija, Џуманџи, Биљана 1234 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Јес', прво: "Јао, мајко мила, шта овај прича", а после (побожно): " Господе, помози том и том". pa onda bi bilo dobro da se potrudis da to ne cinis vise, jer ne valja, mene jako brzo razljuti neciji bezobrazluk, pa me to prodje, ali kada vidim nesto poput toga sto si ti ovdje navodila onda samo cutim, ne osudjujem, jer ti ljudi ne znaju, a to nije za ljutnju nego za zaljenje Дијана., Биљана 1234 and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 Što jes' - jes', mi pravoslavni, izabrani, malo stado, itd. mnogo smo skloni po difoltu upravo farisejskoj gordosti, ja mnoge pojave ostrašćenih borbi protiv ekumenizma,tradicionalizma, i inih izama,tj. fanatične netrpeljivosti prema njihovim pristalicama a braći u Gospodu - upravo tumačim tom prelešćenom gordošću. Gordost je prilagodljiva i istrajna, kao blud, mijenja forme i obličja jer bi da preživi. Mitarevo smirenje poznajemo teoretski kao cilj, i u rjeđim trenucima iskrenog pokajanja i preumljenja kao doživljaj. Više puta sam se uvjerila u ono 'u čemu osuđuješ u to ćeš pasti', jer kažu i psiholozi, smeta ti samo ono tvoje zlo koje si odgurnuo i porekao u nesvjesne predjele. 'Ko si ti da sudiš tuđem sluzi' je dobar tip, a 'prvo izvadi brvno iz svoga oka', dobar trik, rekla bih. E sad, ima i ona fora sa prosuđivanjem i osuđivanjem, tj. mi neminovno moramo da sudimo o stvarima, pojavama, to ima veze i sa samim rasuđivanjem, upotrebom razuma. Bitno je valjda da pritom nemamo kamenicu u ruci da hitnemo na čovjeka. Nekad treba i prosuditi i osuditi nešto, ako treba oštro, jer treba zastupati pravdu i istinu, a nekad treba poštedjeti čovjeka koji pati, pa ne doticati ništa što ga može zaboljeti, ni izokola.. Dakle, nama tako jasnog uputstva. Paradoksologija, Биљана 1234, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 ja mnoge pojave ostrašćenih borbi protiv ekumenizma,tradicionalizma, i inih izama,tj. fanatične netrpeljivosti prema njihovim pristalicama a braći u Gospodu - upravo tumačim tom prelešćenom gordošću. I ja. Odozgo i sa strane. Zbog sopstvene gordosti. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 naravno; iz gordosti postupam protiv gordosti; tja, bar smo svjesni nemani, pa ne može neometano da raste, nekad je možda i stučemo... kordun and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 12, 2016 Пријави Подели Написано Март 12, 2016 naravno; iz gordosti postupam protiv gordosti; tja, bar smo svjesni nemani, pa ne može neometano da raste, nekad je možda i stučemo... Mi koji smo svesni smo bar bolji od onih koji nisu... (nema izlaza) Плутон, Дијана. and Џуманџи је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука