RYLAH Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Слике и ово уопште нису исте ствари. Није исто енкрипција и заштита лозинком. Енкрипција не може да се разбије тек тако. Не разумем се најбоље у то, ал знам да се уређај разбија и до података долази. Неким другим стварима, које нису везане за саме уређаје, не може да се приступи ни приближно толико лако, али ако неко има уређај у рукама и зна шта да ради са тим уређајем, може и да га "разбије". Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 brute-force (tj. isprobavanje redom svih mogucih kombinacija, bez ikakvih optimizacija) vs AES: http://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1279619 feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Не разумем се најбоље у то, ал знам да се уређај разбија и до података долази. Неким другим стварима, које нису везане за саме уређаје, не може да се приступи ни приближно толико лако, али ако неко има уређај у рукама и зна шта да ради са тим уређајем, може и да га "разбије". Nema sanse da ga razbiju. Na IOS 8, enkripcija 256 bit dodje ukljucena u osnovu i sam Apple u svojoj policy izjavljuje da ne mogu da pristupe telefonu ako je ukljucen passcode. Pored toga ima opcija da stavis da se sve zivo izbrise sa telefona ako se 10 puta pogrijesi. Forenzicari mogu eventualno da probaju takozvani brute-force u pokusaju da isprobaju sve opcije, ali ako je ukljucena zastita brisanja u 10 pokusaja pogreske, gotovo je nemoguce pristupiti podacima. U FBI ne mogu biti sigurni da li je uklucena ta opcija ili ne, zato su se obratili Applu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Nema sanse da ga razbiju. Na IOS 8, enkripcija 256 bit dodje ukljucena u osnovu i sam Apple u svojoj policy izjavljuje da ne mogu da pristupe telefonu ako je ukljucen passcode. Pored toga ima opcija da stavis da se sve zivo izbrise sa telefona ako se 10 puta pogrijesi. Forenzicari mogu eventualno da probaju takozvani brute-force u pokusaju da isprobaju sve opcije, ali ako je ukljucena zastita brisanja u 10 pokusaja pogreske, gotovo je nemoguce pristupiti podacima. U FBI ne mogu biti sigurni da li je uklucena ta opcija ili ne, zato su se obratili Applu. Кажем ти да нисам сигуран како то раде, ал знам да то раде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 18, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Кажем ти да нисам сигуран како то раде, ал знам да то раде. Enkripicija je uvedena sa IOS 8, u septembru 2014, dakle relativno skoro. Ako zna nekoga ko hakuje telefone, mozda ga znas da nesto radi od ranije, ali sa novim IOS 8 ne moze nikako prici podacima spolja. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Кажем ти да нисам сигуран како то раде, ал знам да то раде. Сад си ко либертаријанци, само обрнуто. Код њих је ако из 'x је тачно' следи да држава мора д уради нешто, онда 'x није тачно' а код тебе је ако из 'x је тачно' следи да држава не може д уради ништа, онда 'x није тачно' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 @@Juan, Ако ти је тако лакше... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Па зар није тако? Твој једини аргумент је да знаш да могу, али немаш појма како. Тачно, свако може тривијално да разбије енкрипцију, али за то му је потребно више година него што је свемир стар (погледај табелу коју је поставио Иван). Једини начин је да се пронађу слабости и рупе у алгоритмима који се користе за енкрипцију. Те рупе свакако постоје и познате су и такође је врло вероватно да је NSA неке од тих рупа искористила и да су разбили неке енкрипције. Али то не значи да су разбили све, а нарочито не значи да тек тако могу да разбију све што пожеле. Има нешто што је свакако јаче од државе, а зове се математика. Убедљиво је најлакше да им компаније које енкриптују дају кључеве и они сасвим сигурно врше притисак на те компаније, а неке (многе) им вероватно и дају. Да ли Apple лаже, то не могу да знам, али је сасвим сигурно да твоја тврдња да FBI може да чита шта год пожели потпуно неутемељена у стварности. Не можеш да знаш да могу да прочитају шта год пожеле, ма како енкриптовано било, јер то није могуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Па зар није тако? Твој једини аргумент је да знаш да могу, али немаш појма како. Тачно, свако може тривијално да разбије енкрипцију, али за то му је потребно више година него што је свемир стар (погледај табелу коју је поставио Иван). Једини начин је да се пронађу слабости и рупе у алгоритмима који се користе за енкрипцију. Те рупе свакако постоје и познате су и такође је врло вероватно да је NSA неке од тих рупа искористила и да су разбили неке енкрипције. Али то не значи да су разбили све, а нарочито не значи да тек тако могу да разбију све што пожеле. Има нешто што је свакако јаче од државе, а зове се математика. Убедљиво је најлакше да им компаније које енкриптују дају кључеве и они сасвим сигурно врше притисак на те компаније, а неке (многе) им вероватно и дају. Да ли Apple лаже, то не могу да знам, али је сасвим сигурно да твоја тврдња да FBI може да чита шта год пожели потпуно неутемељена у стварности. Не можеш да знаш да могу да прочитају шта год пожеле, ма како енкриптовано било, јер то није могуће. 1. Не знам како се то ради, јер то не радим нит ме интересује, али знам да се ради. 2. Ако мислиш да НСА ил остале обавештајне службе већ немају све на тањиру, пре него што изађе из производње, у дубокој си заблуди. Једно време кад изађе нека нова технологија можда немају не - Амариканци, ал се брзо разбије. Својевремено је Скајп имао захебан алгоритам, најзахтевнији до тада, па су и то провалили. Овде мислим на не - Американце, за Американце се подразумева да то добију на тањиру пре него што то сиђе у производњу. 3. Једини телефон који пре 2 - 3 године није могао да се разбије (овде код нас) из неког разлога је био Блекбери. Због чега, то већ не бих знао да ти кажем, јер као што рекох не бавим се тиме. 4. Ако ликове чији је једини посао да разбијају шифре замишљаш као брут форс крекере па цитираш табеле колико би им година требало да методом случајног одабира бројева нешто разбију, онда имам један мост за тебе, да видиш што је леп, а за цену да се договоримо колико ти није много. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Ево објашњења стручњака: http://www.slate.com/articles/technology/future_tense/2014/09/ios_8_encryption_why_apple_won_t_unlock_your_iphone_for_the_police.2.html http://blog.cryptographyengineering.com/2014/10/why-cant-apple-decrypt-your-iphone.html Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Не вреди, Риле, бескорисно је разговарати кад си потпуно сигуран о нечему о чему немаш појма. Прочитај о каквој се технологији ради. Ту је чак и бесмислено говорити да неко може да добије нешто на тањиру јер нема тањира. florenntina, Grizzly Adams and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 До пре неку годину је било апсолутно бесмислено говорити о много ствари, онда се појавили Сноуден и Асанж па испало много горе него што је било који заверолог и замишљао у својим најцрњим кошмарима. Не радим то и не знам како се ради, нити ме уопште и интересује да улазим у то, али знам да се ради. Кажем ти оно што су ми причали људи који се тиме баве, а ти мисли шта год хоћеш, немам интереса да те убедим у супротно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Значи читава светска стручна криптографска јавност, и академска и индустријска, или нема појма или нас сви скупа удружено лажу? Биће да ти не разликујеш енкрипцију и разбијање енкрипције од осталих врста заштите и хаковања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Значи читава светска стручна криптографска јавност, и академска и индустријска, или нема појма или нас сви скупа удружено лажу? Чекај брате, и Фејзбук се заклиње у заштиту података од разних агенција и институција, па Сноуден причао како је то све глупост и да су у НСА имали отворен улаз у све што на Фејзбуку постоји. Јесу ли се и све телефонске комапније заклињале у своју посвећеност приватности својих корисника и да ништа не раде без судског налога, па онда испало да и они лажу ко пси, сви до једног? Заклињу ли се сви Интернет провајдери у исте ствари као Епл, па се сазнало да та прича са реалношћу везе нема? Је ли се видело колико владе свих земаља шпијунирају у корист компанија из својих земаља и врше притиске на друге земље да послове доделе баш њиховим компанијама? Иако су се све те компаније листом изјашњавале да се грозе таквих поступања? Или лажу Асанж и Сноуден, или лажу сви остали, односно све компаније и сви провајдери који су поменути у тим сазнањима. Јел могуће после свега што се сазнало да ми стварно постављаш такво питање? Јел могуће да је толико невероватно да и Епл, као и све остале компаније које су проваљене, лаже своје кориснике и све остале? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Не вреди, одустајем. Прочитај текстове које сам линковао. P. S. Немају везе с тим да ли Apple лаже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука