Натан Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Pa zato sto nisu ozbiljni na nacin kako ti to shvatas vjerovatno. Ako je glupa tema ima drugih, citaj nesto sto cete duhovno ojacati, a mene pusti da grijesim:-))) Разумем и оћу. х-) А ти остани, ал не греши више. :~) Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 nema trauma kod djece. Decije traume zavise od stava, reakcije i price roditelja. Ako roditelj oko necega ne drami i ne sizi,nece ni dete. To ti je ono kad malo dete padne, ono prvo pogleda u majku,da vidi njenu reakciju. Ako ona dize frku oko toga, ono automatski pocinje da place, i ako ga nista ne boli. A ako je ona nasmejana kul, dete ustane i nastavi dalje. Tako i za golotinju. Uhvati te dete golog ili golu u kupatilu, nema drame, nema traume. Sanja Т. and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Разумем и оћу. х-) А ти остани, ал не греши више. :~) A kako grijesim:-)))? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Decije traume zavise od stava, reakcije i price roditelja. Ako roditelj oko necega ne drami i ne sizi,nece ni dete. To ti je ono kad malo dete padne, ono prvo pogleda u majku,da vidi njenu reakciju. Ako ona dize frku oko toga, ono automatski pocinje da place, i ako ga nista ne boli. A ako je ona nasmejana kul, dete ustane i nastavi dalje. Tako i za golotinju. Uhvati te dete golog ili golu u kupatilu, nema drame, nema traume. Slazemo se Adel isto razmisljamo.:-) Adelaida је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Slazemo se Adel isto razmisljamo.:-)Isto,takodje Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Sto napisa Arsenija, koji je razlog da neko bude go pred decom...? Mada misljenja sam da ne treba forsirati golotinju pred decom, ali ne treba se ni sablaznjavati ili vristati na dete ako te zatekne golog ili golu. Ljudsko telo i sve na njemu je od Boga dato. Meni je ok ako dete vidi roditelja u donjem vesu, jer ga tako gleda i na bazenu, moru i sta znam...ok mi je i ako vidi roditelja istog pola golog...a za razliciti pol...pa sad tu bas i nisam nacisto do pola golog je ok a potpuno golog zavisi od uzrasta deteta. I ako ne volim tabuue nisam bas ni 100% hipik A sto mi je ovo podvuceno??? Nesto sam zeznula, zanemarite Ja se na tvom postu našmrkao linija. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ne vidim jedan jedini dobra razlog da jedni drugima gledamo šupak. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 A kako grijesim:-)))? Тако што постављаш лажну дилему у вези голотиње. Ето како. :~) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ne vidim jedan jedini dobra razlog da jedni drugima gledamo šupak.Krpelj? Adelaida, Ronald and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Krpelj? majstore Ronald, Adelaida and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Početak običaja oblačenja kod ljudi datira unazad 150.000 godina, neandertalac se koristio ognjem i oblačio u krzna i životinjske kožešine, kažu arheolozi iako si u tu dobu još nije imao predstavu i pojam o vremenu, prošlosti i budućnosti živio je kao i životinje samo u sadašnjosti a takodjer si nije još bio svjestan sam sebe isto kao ni krava koja ne umije učiniti ontološku distinkciju izmedju sebe i ograde kad stoji pred njom. Što se tiče oblačenja u porodici, dakle onog koje nije uslovljeno zimom i potrebom zagrijavanja i zaštite tijela od mraza, već tog "kućnog" izgleda da je ono dosta kasnijeg a kultnog porijekla, postao dio sistema tabua postavljenih u periodu matrijarhata a medju njih uvršten bio u svrhu zabrane incesta i degenerativnih pojava fizičkih i duševnih te raznih malformacija ploda tj. novorodjenčadi s tjelesnim manama na što su prve prišle žene tj. porodne babe empirijski što je logično jer jedino su se one tada bavile tim stvarima i njima bile preokupirane i imale dovoljno iskustava i znanja u vezi s tim, muškarci su se bavili drugim stvarima i problemima, kako ulovit nešto zahranu i sličnim tako da je to u vezi s oblačenjem od žena sve poteklo i one su za to najodgovornije, izgleda. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Stvar kulture; nege je sasvim normalno, negde jok; meni licno nije bas blisko, ali ne mislim da treba praviti frku ako dete zatekne roditelja golog. Mada, bila sam u situaciji da mi je odrasla zena rekla kako je u redu da se seta pred sinom od 15 godina gola, posto ce "on bolje da poznaje zensko telo". Vrlo uvrnuto objasnjenje... Pomislih da se radi o zestokom krsenju licnih granica deteta... Данче* and Јелена011 је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 u periodu matrijarhata Koliko sam ja ucio iz antropologije, ovaj period nikad nije postojao u istoriji, to je mit. Ali bilo je slucajeva i trenutaka kada su zene imale dosta privilegovanije polozaje. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Ma meni je to sizofreno... Iskreno, u redu su mi plemenske fore i fazoni, ali oni UVEK idu tako obuceni. Ovako pustiti dete da landara, a i vi sa njim do koje godine, do koje granice? i onda kad udje u svet odraslih da bude neko drugi, da posle stvori samo jos vecu konfuziju glede svog identiteta, telesnosti, polnosti... Prosto nasa kultura nije takva i vise bi nanelo stete nego koristi. Ako je motiv - da se detabuizira telesnost i polnost, da seks ne bude tabu tema, il sto rekosmo orgazmi khm khm neko vece elem, postoje brojni bolji nacini za postizanje tog cilja. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 15, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2016 Парадоксологија и ДанкаМ читају тему. Сад ће да је деконструишу. Ronald, Paradoksologija, feeble and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука