Кратос Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Možda bre čovek nije mislio na gudru ,heroin nego heroine,žene heroje,kojih danas nema tj nisu nikakve. Лапис Лазули, Ronald and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Pa onda zivopisno opisuje kako se devojke sad utezu, pa kako se kojesta ocrtava. Ja shvatam da to njemu kao monahu moze da smeta, ali ako je tako, neka se zatvori u keliju i ne mrda i pusti ljude da zive. Ali ne, lakse je umotati se kao muslimanka i onda nece biti problema ni strasti.Vjeruj mi da I on baci pogled, niko nije imun na zadnjicu i grudi:-) Ljudi su skloni da idealuzuju, ali mnogi monasi uopste ne postignu neki duhovni nivo. Moj jedan drugar je bio smireniji kao mirjanin, kad sam ga vidio zadnji put na njegovom magistarskom sav rastrzan upada profesorima u rijec, pogubio se, ja mu pored govorim opusti se. To ti je kad se neko zamonasi sto ne moze da nadje djevojku. Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Feeble A eto poznate su mi u BiH te koje se zamotaju za 200-300 km mjesecno, nema cestitijih:-), pa Bosna ima da pukne od dzihadista, ovde setaju kao na pisti, neke I znam bio sam kuci kod njih. feeble је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Možda bre čovek nije mislio na gudru ,heroin nego heroine,žene heroje,kojih danas nema tj nisu nikakve. sampi(nj)onski skroz! samo tako nastavi cenim da si na dobrom putu da izgradis potpuno autentican stil sozercavanja realnosti Ronald and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Немојте причати о људима које нисте лично упознали. Имајте мало поштовања према монашком чину. Увек сам се питала одакле толика дрскост да се на овај начин коментаришу људи који су духовно много изнад свих нас + познати као јаки молитвеници. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 sampi(nj)onski skroz! samo tako nastavi cenim da si na dobrom putu da izgradis potpuno autentican stil sozercavanja realnosti Ma aj ovo za heroin sam uspeo da iskontempliram al ovo da je voda skupa...moraću više da se udubim i da sozrecavam tu misao da bih stvatio njeno duhovno značenje. Ronald, feeble, Лапис Лазули and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Немојте причати о људима које нисте лично упознали. Имајте мало поштовања према монашком чину. Увек сам се питала одакле толика дрскост да се на овај начин коментаришу људи који су духовно много изнад свих нас + познати као јаки молитвеници. Kako ti znas ko je iznad koga, starac Tadej kaze da blagodati ima mnogo vise medjutim mirjanima, to je idealizovanje monastva, zbog toga su mnogi od njih gordi I gledaju na brak kao nesto sto je ipak malkice ispod monastva. Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ako je uzviseniji od nas, sto se spusta i komentarise ljude kako se oblace? Isto kao i Rafailo za kupanje i plaze Malo da se ugledaju na patrijarha Pavla: U zgradi Patrijaršije često se pominje jedan dijalog između patrijarha i đakona koji ga svuda prati, pred odlazak na službu u crkvu na Banovom brdu. - Kako ćemo da idemo? Kolima? - pita đakon, sugerišući odgovor. - Autobusom! - odlučno će patrijarh. A već toplo jutro nagoveštava vreo dan. Đakonu se ne ide gradskim prevozom. - Gužve su, zagušljivo je u autobusu, a nije baš blizu... - nastoji da ubedi patrijarha. - Idemo! - kratko i ponovo odlučno će Njegova Svetost, sad već u hodu, dok je njegov štap odsečno odzvanjao od udara o asfaltnu podlogu. - Ali... - idući za njim, đakon poteže novi, kako smatra, još veći argument - Vaša Svetosti, leto je, dosta sveta ide da se kupa na Adu Ciganliju, autobusi su puni razgolićenog sveta. Nije zgodno... Patrijarh nakratko zastade, okrete se i odgovori đakonu: - Znate, oče, svako vidi ono što hoće! Ronald and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ma aj ovo za heroin sam uspeo da iskontempliram al ovo da je voda skupa...moraću više da se udubim i da sozrecavam tu misao da bih stvatio njeno duhovno značenje. ne daj se! Ronald је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Estrada. i dalje mi nije jasna veza "skupa voda i los, nikakav heroin" ?! Аман људи шта сте толико запели. Омакло се човеку након дуге беседе нешто, на шта ни он ни они око њега, нису толико обраћали пажњу као ми сада. Говорио је о ситуацији у данашњем свету, која укључује затворено Небо, скупу воду, па и лош хероин. Колико се пута нама деси кад се распричамо да "млатнемо" нешто безвезе, нешто што нисмо на почетку ни планирали да кажемо. О. Рафаило није писао унапред ту беседу, нити је држао какву конференцију за јавност. Ништа страшно и непристојно није рекао. Питам се ко је уопште поставио тај исечак на интернет. Не личи на неког ко воли и цени о. Рафаила. Циљ му је био да га исмеје. За име света да ли постоје људи који не воле говоре о. Рафаила, а слушају његове вишесатне беседе тражећи делић којим би га компромитовали. Постављени исечак је при крају беседе. Значи, неко слуша сваку његову беседу, сатима слуша пажљиво не би ли нашао нешто "смешно" и "глупо". Благо нама када имамо агенте који не прате само сваку реч политичара, естрадних "звезда", мафијаша... него и обичних монаха који беседе по планинама малом броју људи. Goku and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ako je uzviseniji od nas, sto se spusta i komentarise ljude kako se oblace? Isto kao i Rafailo za kupanje i plaze To feeble, gdje je tu ljubav I suosjecanje sa ljudima koji nisu na nekom njegovom "duhovnom" nivou. Mada ja ne mislim da je to duhovnost, vec monaski ego koji sam toliko mnogo puta vidio. Плутон and feeble је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ma čovek je sjajan; reže ko nožem. Površni ljudi ga naravno i ne mogu razumeti. Konačno, uspeo je (lukavo i bezazleno istovremeno) da uđe u žižu interesovanja i saseče bezumlja mačem upravo na terenu koji najviše interesuje površan svet - na drogi! Kako drugačije da privuče pažnju muvama ako ne pričom o go***ma!? Slušao sam kad god mogu preko medija njegove pouke; koristi često figure, satiru, sarkazam - legitimna sredstva komunikacije, ali ne može svako to da žvaće svojim mlečnim zubima. Nije za bebe pršuta, gruda sira i pikljevi ispod sača ...već mlekce, griz, ovsena kaša. Besede oca Rafaila su jak antibiotik ili antivirus; nisu za svakog. Dobro je da se ljudi previše ne zaleću u ocenjivanju njegovih reči. Imaju sunđer Boba, "mali dnevnik" ...može i tamo da se čuje mrvica po neke istine. Enivej, on je sve samo ne promoter heroina jer se taj oblik života ureže na licu... a "naše lice je muzej naših uspomena" (kako reče Dik iz "trećeg kamena od sunca"). Ništa čovek ne može sakriti iz srca ...sve piše u osmehu, borama, praznom pogledu ili titranju žilica na usnama. Sve ovo se može razumeti kao šamar dobrog duhovnika koji otrežnjuje mentalno pijanstvo ovosvetskim sadržajima. Ni u jedan drugi kontekst se ne može stavljati jer ne pripada nigde osim tu gde jeste - manastiru Podmainama i životu za Hrista i u Hristu. Najzad život u Hristu (ili po izboru bez Hrista) nije bezazlena i bezopasna stvar - i to pokušava otac Rafailo da saopšti. Bog nije samo neki sedobradi starac na oblaku već naš Život ...a život je često strog i nimalo nežan! Upravo nam Gospod to potvrđuje kada se obraća onom lenjom slugi koji je zakopao talente: "Znao si da sam ja ČOVEK STROG ..." da bi i apostoli u poslanicama to potpisali: "Ne varajte se, Bog se ne da ružiti, što čovek posije ono će i požnjeti"! To su fokusi Rafailovih govora; pokušava da nam ukaže da se ne igramo tako ozbiljnim stvarima; da se ne igramo sopstvenim životom. Ništa preko toga. Na kraju, on je svoje rekao ..svi su čuli, tako je svojoj duši olakšao ...a kako ćemo mi to razumeti i po tome se određivati - to je naš problem. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ako je uzviseniji od nas, sto se spusta i komentarise ljude kako se oblace? Isto kao i Rafailo za kupanje i plaze Malo da se ugledaju na patrijarha Pavla: U zgradi Patrijaršije često se pominje jedan dijalog između patrijarha i đakona koji ga svuda prati, pred odlazak na službu u crkvu na Banovom brdu. - Kako ćemo da idemo? Kolima? - pita đakon, sugerišući odgovor. - Autobusom! - odlučno će patrijarh. A već toplo jutro nagoveštava vreo dan. Đakonu se ne ide gradskim prevozom. - Gužve su, zagušljivo je u autobusu, a nije baš blizu... - nastoji da ubedi patrijarha. - Idemo! - kratko i ponovo odlučno će Njegova Svetost, sad već u hodu, dok je njegov štap odsečno odzvanjao od udara o asfaltnu podlogu. - Ali... - idući za njim, đakon poteže novi, kako smatra, još veći argument - Vaša Svetosti, leto je, dosta sveta ide da se kupa na Adu Ciganliju, autobusi su puni razgolićenog sveta. Nije zgodno... Patrijarh nakratko zastade, okrete se i odgovori đakonu: - Znate, oče, svako vidi ono što hoće! Feeble ovo mi je pricao drugar studira PBF Foca, kaze da je upoznao jednog momka koga je Patrijarh Pavle podigao I spremio ga polako za monastvo, medjutim kaze mi drugar I on izadje u kafic zeza se I smije sa djevojkama skroz normalno, ali zna sta radi u svakom trenutku jer mu podvig dozira svetitelj:-), nije htio da ga sprzi kao mladog, koje je to iskustvo u podvigu. feeble and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Има право човек да коментарише и за плажу и за много тога другог... То је позив на духовно буђење и мало сведеније понашање, а што бисмо ми данас да слушамо само оно што нама прија, то је друга прича. Ignjatije and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ma aj ovo za heroin sam uspeo da iskontempliram al ovo da je voda skupa...moraću više da se udubim i da sozrecavam tu misao da bih stvatio njeno duhovno značenje. Да се људи не купају. Justin Waters, Лапис Лазули, Кратос and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука