Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 У случају игумана Рафаила нећемо морати дуго да чекамо. Свакако не на вечност. То да ли ће се он спасити не зависи од његових неаутентичних и намерно скандалозних беседа, али служба коју врши у Цркви свакако трпи због његове жеље за пажњом. Problem je kad se neko prisiljava da bude nesto sto nije. Плутон and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Estrada. i dalje mi nije jasna veza "skupa voda i los, nikakav heroin" ?! Плутон, marko_13 and Ronald је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Марко, опрости, али да ли си из Будве? Ја сам био у Подмаинама свега у пар наврата, па можда не знам праву ситуацију. Једном сам имао и част да на кратко сједим и разговарам са оцем Рафаилом, и искрен да будем, одушевио ме је. Чак човјек поклонио хрпу књига СОЗ-у у Бањалуци и послао по мени.Оно што сам видио:бБогослужења посјећена, народ долази у Подмаине, бесједе слушане... Организују се разна предавања која су колико видим посјећена, Издавачка дјелатност ради... Тако да не знам, заиста, како то служба коју врши у Цркви трпи? Ако имаш неке нове информације са терена за које не знам (манастир празан, братство се разбјежало, људи напуштају Цркву због њега, предавања непосјећена, више не издају књиге...),молио бих те да ме просвијетлиш, а ја ћу, ако Бог да, првом приликом отићи тамо да провјерим. Контам да се приступ не може свидјети сваком, али посљедње две-три стране личе на пљувачину по човјеку. Коме се не свиђа, не мора да слуша, мени се на примјер његов приступ свиђа, па узимам за право да станем у одбрану слободе говора. И драго ми кад неко постави тему са линком гдје могу погледати/послушати предавање. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ако ово што он прича штети Цркви у глобалу, а штети, онда очигледно имамо проблем. Поред многих проблема само нам још треба духовник жељан пажње који помиње хероин, а онда не објасни зашто и у ком смислу је то користио. А то што су му скупови посећени, није никакав показатељ. Гуруизација је јако опасна у православљу. Љуљаци су прави пример тога. Дакле, ЗАШТО и У КОМ контексту је помињан хероин у проповеди на Богојављење!? То још нисмо чули. Плутон, Ronald and Таша је реаговао/ла на ово 3 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Jeсмо. Видео у уводном посту. Објаснио човјек. Оно што није објашњено је на који начин то што он прича штети Цркви у глобалу, када његова заједница у локалу очигледно функционише. Војвода7 је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ja sam npr. voleo slusati oca Luku Anica, totalna suprotnost od ovog mracnjaka izvor Sta sad oces od mene? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Не није објаснио. Покушао је да се извади и пребаци лопту на медије, а то је испало још тривијалније. Наравно да штети, јер је ово што је рекао брујало медијима који једва чекају оваквог типа да нападају Цркву. Коме није јасно како ово бесмислено и скандалазно помињање хероина, чак и када се поскуша читава проповед, штети Цркви онда нека погледа мало око себе, али то како се Црква перципира данас. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 http://vukajlija.com/slozicemo-se-da-se-ne-slazemo Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Problem je kad se neko prisiljava da bude nesto sto nije. Управо тако! Ronald је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Estrada. i dalje mi nije jasna veza "skupa voda i los, nikakav heroin" ?! Никоме није. Није јасно ни из Богојављенске проповеди нити из овог покушаја вађења. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Помаже Бог, Ја често слушам о.Рафаила. Свака његова бесједа му је на мјесту. Оштар и духовит, проповједник. Тако је и на духовит начин, дошло до тога да му извку из контекста његову бесједу о хероину. А зашто би правио разлику између монаштва и мирјана? Нисмо ли ми сви једнако одговорони пред Богом, ми мирјани за повјерено нам стадо у породици. Монаси у манастиру, одговорност је велика. А молићу вас љепо, страшно је видјети кад је неко истетовиран, посебно женски свијет који треба да одгаја јунаке и неимаре а не харлекине. Свако добро од Господа Вам желим. Рапсоди and Агница је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 А молићу вас љепо, страшно је видјети кад је неко истетовиран, посебно женски свијет који треба да одгаја јунаке и неимаре а не харлекине. Istina...još i piercing kad nakače, sačuvaj Bože. Свако добро од Господа Вам желим. I ja tebi, na isti način. OT- Generalizacija je loša i nikakva! ...što ne znači da tražim bolji kvalitet generalizacije. Светислав Павловић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 А молићу вас љепо, страшно је видјети кад је неко истетовиран, посебно женски свијет који треба да одгаја јунаке и неимаре а не харлекине. A što misliš da je tetovaža prepreka i uzgoju junaka? Драшко, Светислав Павловић, Ronald and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Помаже Бог, Ја често слушам о.Рафаила. Свака његова бесједа му је на мјесту. Оштар и духовит, проповједник. Тако је и на духовит начин, дошло до тога да му извку из контекста његову бесједу о хероину. А зашто би правио разлику између монаштва и мирјана? Нисмо ли ми сви једнако одговорони пред Богом, ми мирјани за повјерено нам стадо у породици. Монаси у манастиру, одговорност је велика. А молићу вас љепо, страшно је видјети кад је неко истетовиран, посебно женски свијет који треба да одгаја јунаке и неимаре а не харлекине. Свако добро од Господа Вам желим. Prvo, jesmo mi svi pozvani pred Boga, ali to sto rade monasi kao on je preslikavanje monaskog zivota u mirjanski, sto mnoge mirjane odbija od pravoslavlja. Nikakav pokazatelj nije to sto se oko njega okuplja veliki broj ljudi, kad su realno nepismeni kada je u pitanju pravoslavlje, nisu ni culi za Katihizis, ali vole gurue koji im davaju instant resenja, jer im je tesko da koristi svoju glavi i citaju. Ne znam kakve veze ima to sto neka zena ima tetovaze, evo Ayla ih ima, a za nju cak i preko foruma mogu reci da je predivna osoba, osjecajana i razumna. Tesko je kad neko poistovjecuje pravoslavlje sa svojim shvatanjem istog. marko_13, Жика, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Blaža Željko Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ma čovek je sjajan; reže ko nožem. Površni ljudi ga naravno i ne mogu razumeti. Konačno, uspeo je (lukavo i bezazleno istovremeno) da uđe u žižu interesovanja i saseče bezumlja mačem upravo na terenu koji najviše interesuje površan svet - na drogi! Kako drugačije da privuče pažnju muvama ako ne pričom o go***ma!? Slušao sam kad god mogu preko medija njegove pouke; koristi često figure, satiru, sarkazam - legitimna sredstva komunikacije, ali ne može svako to da žvaće svojim mlečnim zubima. Nije za bebe pršuta, gruda sira i pikljevi ispod sača ...već mlekce, griz, ovsena kaša. Besede oca Rafaila su jak antibiotik ili antivirus; nisu za svakog. Dobro je da se ljudi previše ne zaleću u ocenjivanju njegovih reči. Imaju sunđer Boba, "mali dnevnik" ...može i tamo da se čuje mrvica po neke istine. Enivej, on je sve samo ne promoter heroina jer se taj oblik života ureže na licu... a "naše lice je muzej naših uspomena" (kako reče Dik iz "trećeg kamena od sunca"). Ništa čovek ne može sakriti iz srca ...sve piše u osmehu, borama, praznom pogledu ili titranju žilica na usnama. Sve ovo se može razumeti kao šamar dobrog duhovnika koji otrežnjuje mentalno pijanstvo ovosvetskim sadržajima. Ni u jedan drugi kontekst se ne može stavljati jer ne pripada nigde osim tu gde jeste - manastiru Podmainama i životu za Hrista i u Hristu. Najzad život u Hristu (ili po izboru bez Hrista) nije bezazlena i bezopasna stvar - i to pokušava otac Rafailo da saopšti. Bog nije samo neki sedobradi starac na oblaku već naš Život ...a život je često strog i nimalo nežan! Upravo nam Gospod to potvrđuje kada se obraća onom lenjom slugi koji je zakopao talente: "Znao si da sam ja ČOVEK STROG ..." da bi i apostoli u poslanicama to potpisali: "Ne varajte se, Bog se ne da ružiti, što čovek posije ono će i požnjeti"! To su fokusi Rafailovih govora; pokušava da nam ukaže da se ne igramo tako ozbiljnim stvarima; da se ne igramo sopstvenim životom. Ništa preko toga. Na kraju, on je svoje rekao ..svi su čuli, tako je svojoj duši olakšao ...a kako ćemo mi to razumeti i po tome se određivati - to je naš problem. Рапсоди, Дијана. and Vrhovac је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука