Slavko... Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Sa foruma balkankinology.net: Znam ja za ovo zato te i pitam. I ko je ovde lepsi? Ovaj desno izgleda kao neki debeli hrt. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 15, 2014 Пријави Подели Написано Март 15, 2014 Ma nije, nego ga usi i rep ukrupnjavaju jok, desni je podgojen, treba rebra malo da mu se vide. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Slavko... је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сунчица. Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Sa foruma balkankinology.net: Stvarno nikada necu razumeti to estetsko ulepsavanje pasa Натан and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 16, 2014 Пријави Подели Написано Март 16, 2014 Stvarno nikada necu razumeti to estetsko ulepsavanje pasa Nije estetsko. Psi su pre (a i sada) pod velikim rizicima za povrede i bolesti organa koj ise kupiraju. Njima je najidealnije da im usi stoje uspravljene gore(kao vukovima), ovima kojima usi padaju je bolje kupirati. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slavko... Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Stvarno nikada necu razumeti to estetsko ulepsavanje pasa Nije to estetika tako je kinologija odredila da bude a i slike ti sve govore ko je tu lepsi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slavko... Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Odlicno, kako ga samo pronadje? :good2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 ovima kojima usi padaju je bolje kupirati. Ček', a one dugouhe rase? Сунчица. је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 a i slike ti sve govore ko je tu lepsi. Intimno da priznam, meni se više dopada onaj "prirodni", deblji pas. Ali to je samo moj kriterijum... Сунчица. је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Nije to estetika tako je kinologija odredila da bude a i slike ti sve govore ko je tu lepsi. A naravno, pas je stvoren da se neostvareni i promašeni umovi diče njime i kad su već oni klempavi, ružni, debeli, impotentni da naprave neku kompenzaciju- ja sam promašen slučaj, al' što imam keraaaa... Uf. Ti takozvani ljubitelji, uglavnom sve suvi kompleksaši su mi uvek išli na živce, sa sve kinologijom koja je čisto sranje. Ovamo seku psima uši i repove, što je zakonski zabranjeno, a sa druge strane jedu govna kad su u pitanju estetska i plastična hirurgija kod ljudi, pominju neke morale i Bogove... Kinologija odredila, pazi molim te. Užas. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Nije estetsko. Psi su pre (a i sada) pod velikim rizicima za povrede i bolesti organa koj ise kupiraju. Njima je najidealnije da im usi stoje uspravljene gore(kao vukovima), ovima kojima usi padaju je bolje kupirati. Ili možda biti odgovoran vlasnik, pri tom ne biti lenj, i očistiti svom psu uši ponekad? Tako se rešavaju mogući problemi infekcija i otitisa. Kako kokerima i bretoncima ne stradaju uši? Сунчица. је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 A naravno, pas je stvoren da se neostvareni i promašeni umovi diče njime i kad su već oni klempavi, ružni, debeli, impotentni da naprave neku kompenzaciju- ja sam promašen slučaj, al' što imam keraaaa... Uf. Ti takozvani ljubitelji, uglavnom sve suvi kompleksaši su mi uvek išli na živce, sa sve kinologijom koja je čisto sranje. Ovamo seku psima uši i repove, što je zakonski zabranjeno, a sa druge strane jedu govna kad su u pitanju estetska i plastična hirurgija kod ljudi, pominju neke morale i Bogove... Kinologija odredila, pazi molim te. Užas. ) ) ) ) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сунчица. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Nije estetsko. Psi su pre (a i sada) pod velikim rizicima za povrede i bolesti organa koj ise kupiraju. Njima je najidealnije da im usi stoje uspravljene gore(kao vukovima), ovima kojima usi padaju je bolje kupirati. Aha a po cemu je dobro kupiranje usiju, kako oni mogu da ih povrede osim ako se koriste za borbu pasa? A tek rep pa i preko njega se sporazumevaju. Ja imam psa i niti je povredila uvo, niti rep, a po prirodi je nestasna. Da je idealno da nemaju rep ili podignute usi, pa recimo da bi se tako i radjali, barem ja tako mislim. Натан and Milica89 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сунчица. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Nije to estetika tako je kinologija odredila da bude a i slike ti sve govore ko je tu lepsi. Ne razumem, kakve veze kinologija ima sa tim, ona se bavi proucavanjem i obukom pasa? A meni je iskreno lepsi desni, ali stvarno, onaj levi mi izgleda "besno", negde sam i procitala, da je kupiranje usiju tako i zapocelo, da bi se psima davao stroziji izgled, pa zar se to ne moze nazvati i estetikom kod pasa? :) Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Aha a po cemu je dobro kupiranje usiju, kako oni mogu da ih povrede osim ako se koriste za borbu pasa? A tek rep pa i preko njega se sporazumevaju. Ja imam psa i niti je povredila uvo, niti rep, a po prirodi je nestasna. Da je idealno da nemaju rep ili podignute usi, pa recimo da bi se tako i radjali, barem ja tako mislim. Pa evo ja imam psa, i povredila je uvo vise puta, nikada nije bila u borbii niti tome slichno. Na repu trenutno ima neki problem. Moras da shvatis da su psi (rasni) nastali vestackom (ljdskom selekcijom) vukovi (od kojih su psi nastali) imaju prirodno podignute usi i tako je najbolje. Spsutene usi na psu, nose odredjene rizike ali i koristi. Recimo kod bigla, spustene velike usi usmeravaju mirse ka nosu itd. Moj pas nema kupirane usi, ali kada sam video koliko se puta povredila, pokajao sam se sto ih nisam kupirao. Kazu da takodje spusteno uvo nije dobro jer svara kvalitetnu klimu za razvoj usnih bakterija itd. Sto se repa tiche, slichna prica, evo ja trenutno imam problem na repu ima neke bakterijice izgleda pa dlaka opada na jednom delu. Doduse mojoj rasi se ne kupira rep jer im je vazan za balans pri lovu, ali recimo Rotovima, CaneCorso ili Dobermann, i nije bas toliko. Inace, josh jednu stvar da dodam, psi ne sluze za borbu sa drugim psima, ali moja rasa, dogo argentino sluzi za lov na dovlje svinje - usi tu mogu biti veliki problem. Eo moje ljubimice: oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука