Сунчица. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Pa evo ja imam psa, i povredila je uvo vise puta, nikada nije bila u borbii niti tome slichno. Na repu trenutno ima neki problem. Moras da shvatis da su psi (rasni) nastali vestackom (ljdskom selekcijom) vukovi (od kojih su psi nastali) imaju prirodno podignute usi i tako je najbolje. Spsutene usi na psu, nose odredjene rizike ali i koristi. Recimo kod bigla, spustene velike usi usmeravaju mirse ka nosu itd. Moj pas nema kupirane usi, ali kada sam video koliko se puta povredila, pokajao sam se sto ih nisam kupirao. Kazu da takodje spusteno uvo nije dobro jer svara kvalitetnu klimu za razvoj usnih bakterija itd. Sto se repa tiche, slichna prica, evo ja trenutno imam problem na repu ima neke bakterijice izgleda pa dlaka opada na jednom delu. Doduse mojoj rasi se ne kupira rep jer im je vazan za balans pri lovu, ali recimo Rotovima, CaneCorso ili Dobermann, i nije bas toliko. Inace, josh jednu stvar da dodam, psi ne sluze za borbu sa drugim psima, ali moja rasa, dogo argentino sluzi za lov na dovlje svinje - usi tu mogu biti veliki problem. Eo moje ljubimice: Ok, ali i drugi delovi tela se lako povredjuju, sta je sa sapicama? One se i najcesce povredjuju. :/ Stvarno nemam ideju kako pas moze da povredi uvo, osim ako ga neki ugrize ili neko dete povuce, a kad je zima, zar vam nisu roditelji govorili pokri usi, pa tako je i sa psima, prekopljene usi takodje imaju svoju ulogu, a ako su evolucijom nastali od vukova, zar ne bi onda "pokupili" takve usi ako imaju ulogu. A da i moj pas je imao bakterijice na repu (one se mogu naci na bilo kom delu tela i mogu da se prosire!), ali da se to izleciti samo dugo traje. Sve u svemu mislim da nije na nama da ih "sredjujemo" jer oni tu ne mogu da se pitaju. :) Jao mukica kako je veelika <3 Milica89 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Ok, ali i drugi delovi tela se lako povredjuju, sta je sa sapicama? One se i najcesce povredjuju. :/ Stvarno nemam ideju kako pas moze da povredi uvo, osim ako ga neki ugrize ili neko dete povuce, a kad je zima, zar vam nisu roditelji govorili pokri usi, pa tako je i sa psima, prekopljene usi takodje imaju svoju ulogu, a ako su evolucijom nastali od vukova, zar ne bi onda "pokupili" takve usi ako imaju ulogu. A da i moj pas je imao bakterijice na repu (one se mogu naci na bilo kom delu tela i mogu da se prosire!), ali da se to izleciti samo dugo traje. Sve u svemu mislim da nije na nama da ih "sredjujemo" jer oni tu ne mogu da se pitaju. :) Fora je u indetichnom razlogu iz kog ti vadis osmice (umanjke) i ne vidim da neko dize frku oko toga. Ubodu te, izvade ti zub, rana zaraste. kako pas moze povrediti uvo. Rottwiller, Dobermann i canecorsu su uglavnom psi cuvari, sa tom namenom.. moze povrediti uvo dok cuva dvoriste odl opova ili zlichno. Moja rasa (dogo argentino ) je lovacki pas, a lov izgleda ovako: Uvo mu prestavlja savrsheno nepotreban rizik... Moj mica, kao sto rekoh, nema kupirane usi i povredila ih je vise puta jureci po sumi, po grmlju, po dvoristu, zavlaceci se svud redom itd. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сунчица. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Fora je u indetichnom razlogu iz kog ti vadis osmice (umanjke) i ne vidim da neko dize frku oko toga. Ubodu te, izvade ti zub, rana zaraste. kako pas moze povrediti uvo. Rottwiller, Dobermann i canecorsu su uglavnom psi cuvari, sa tom namenom.. moze povrediti uvo dok cuva dvoriste odl opova ili zlichno. Moja rasa (dogo argentino ) je lovacki pas, a lov izgleda ovako: Uvo mu prestavlja savrsheno nepotreban rizik... Moj mica, kao sto rekoh, nema kupirane usi i povredila ih je vise puta jureci po sumi, po grmlju, po dvoristu, zavlaceci se svud redom itd. Zao mi je, meni to nije isto, i drugi delovi tela mogu da se izgrebu ili poseku, jer su i oni izlozeni koliko i usi, a tek oci uvek mogu da povrede medju granjem i sibljem. A moja se pre nekoliko meseci potukla sa jednom lutalicom, nije joj bilo povredjeno uvo, ali zato stomak jeste. I dalje mislim da su to samo ljudske izmisljotine samo za ulepsavanje pasa i postizanje odredjenog izgleda. DYNABLASTER, Trifke and Milica89 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Zao mi je, meni to nije isto, i drugi delovi tela mogu da se izgrebu ili poseku, j I druge zube moze da ti uhvati karijes, pa ih ne vadis. Zasto? Zato sto su osmice najnepotrebnije i najproblematichnije, isto tako i spustene usi. Tacno i sapice mogu da se povrede, ali bez njih ne moze da se hoda, a bez usiju se savrsheno normalno funkcionise. Isto ka ost ose savrsheno normalno jede bez osmica. I dalje mislim da su to samo ljudske izmisljotine samo za ulepsavanje pasa i postizanje odredjenog izgleda. Ko ima psa za ljubimca, svakako, ali prvenstveno je stvoreno kao perventivna mera. Zamisli psa koji je preteca rotwillera ili cane corso, koja je sluzila rimskim vojnicima i isla sa njima u boj? Sta je bolje za tog psa, da nema usi i rep ili da ima? Ja lichno ne verujem u estetiku, ja mog psa nisam kupiroa niti sam ljubitelj kupiranja niti estetike kupranih.. ali sam video (u praksi) zasto moze biti korisno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сунчица. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 I druge zube moze da ti uhvati karijes, pa ih ne vadis. Zasto? Zato sto su osmice najnepotrebnije i najproblematichnije, isto tako i spustene usi. Nisam vadila ni umnjake, jer nemam potrebe i jer su u savrsenom redu.I ako se postave normalno i ukoliko se redovno peru mogu da traju citavog zivota za razliku od ostalih koji se krzaju najvise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Nisam vadila ni umnjake, jer nemam potrebe i jer su u savrsenom redu.I ako se postave normalno i ukoliko se redovno peru mogu da traju citavog zivota za razliku od ostalih koji se krzaju najvise. Niti sam ja kupirao usi steli, jer je ne saljem da kolje divlje svinje, ali ima nekih legitimnih razloga za kupiranje usju. Isto kao sto neki imaju razloga da vade umanjeke neki ne. Eto moji nisu u savrshenom redu, postavljeni su normalno, redovno ih perem ali propadaju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сунчица. Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Niti sam ja kupirao usi steli, jer je ne saljem da kolje divlje svinje, ali ima nekih legitimnih razloga za kupiranje usju. Stela, prelepo ime, to je na latinskom Zvezda, a moja je Lana, na latinskom Vuna :'D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Stela, prelepo ime, to je na latinskom Zvezda, a moja je Lana, na latinskom Vuna :'D Hvala hvala zvezda nego sta... Mada joj ja tepam - stela dzukela.... evo josh koja slika, nije bas skorija Сунчица. and Trifke је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Zao mi je, meni to nije isto, i drugi delovi tela mogu da se izgrebu ili poseku, jer su i oni izlozeni koliko i usi, a tek oci uvek mogu da povrede medju granjem i sibljem. A moja se pre nekoliko meseci potukla sa jednom lutalicom, nije joj bilo povredjeno uvo, ali zato stomak jeste. I dalje mislim da su to samo ljudske izmisljotine samo za ulepsavanje pasa i postizanje odredjenog izgleda. Izmisljotine iskompleksiranih ljudi. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 @, Stavi onu sa FB, gde ti je stavila glavu na rame, kao devojka ta je preslatka... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 @, Stavi onu sa FB, gde ti je stavila glavu na rame, kao devojka ta je preslatka... Тања1, Margareta, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Sve je rečeno o psima i ljudima Млађони, Slavko..., DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Milosavljevicu kad psu odseces rep to je isto kao da si formuli otkino spojler, a kad mu fiknes usi- degradirao si mu hipersluh, tako da te mere sto su radili Rimljani su bile kontraproduktivne, al nisu znali kolko su glupavi tj. perverzni. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Engleski buldog – šarmantan lenjivac Dopadljivog izgleda i mirne naravi, engleski buldog je neodoljiv kućni ljubimac. Ne voli mnogo da vežba i češće će te ga viđati kako drema na fotelji nego što jurca po dvoristu. Idealan je za manje aktivne porodice, a deca će ga obožavati koliko i on njih. POREKLORasa se prvi put u pisanim spisima pominje 1500. godine, ali tadašnji buldog je izgledao znatno drugačije od današnjeg. To je bio pas snažnje građe, dužih nogu i jake vilice. Najčešće su uzgajani i korišćeni kao psi za surovu zabavu, borbe sa bikovima. Pas je puštan u ograđen prostor sa bikom, a cilj je bio da najbolji pas ugrize bika za njušku i savlada ga. Ljudi su verovali da je meso bika bilo kvalitetnije i ukusnije ako je prethodno izujedano od strane pasa. Neretko su organizovane i borbe sa medvedima. Srećom, ova „igra“ biva ukinuta 1835. godine Zakonom o životinjama. Nakon toga ova rasa prestaje da ima svrhu i lagano odlazi u zaborav. Grupa entuzijasta nastavila je sa uzgajanjem buldoga ukrštajući ih sa mopsom, u nameri da stvore manje agresivnu rasu. Rezultat je današnji buldog. Standard rase postavljen je 1878. godine u Londonu od strane Engleskog Buldog kluba. TELESNE KARAKTERISTIKE Budog je rasa karakteristično široke glave i vrata. Telo je jake i snažne konstitucije, prekriveno naborima. Najveći nabori kože se nalaze na čelu. Oči su crne i okrugle, njuška kratka i nabijena, vilica i čeljusti široke, a uši preklopljene na nazad. Rep je kratak i nisko nošen. Dlaka je kratka i laka za održavanje, a najčešće je smeđe, riđe, tigraste, bele ili šareno bele boje.Rasa spada u srednje velike pse. Mužjaci su nešto krupniji, visine u grebenu između 31-40 cm, a težine od 23-25 kg. Ženke su visine od 31-38 cm, i težine između 22-23 kg. TEMPERAMENT Iako je današnji bulog potekao od svojih agresivnih predaka, vremenom je postao pas divne i dobre naravi. On je veran pratilac, plemenit, snažan, hrabar, staložen i ponosan pas. Prijateljska pojava i isto takav karakter čine ga savršenim kućnim ljubimcem, posebno za porodice sa decom ili drugim ljubimcima. Ostvaruje vrlo čvrstu vezu sa svojim vlasnikom, da nekada ne žele da izađu u dvorište bez njega. Nisu mnogo aktivni i nemojte se iznenaditi ako budete morali da ga vučete ili nosite do kuće. Njihov simpatičan izgled i naborana koža privlače pažnju, a u parku će svako poželeti da ga pomazi. Vole da se igraju i šetaju, ali u malim količinama, a očajni su plivači pa izbegavajte igre u baznu. Engleski buldozi su pravi psi za stan, ali su poznati po hrkanju zbog kratke njuške i ispuštanju gasova što je u većini slučajeva simpatično. U Sjedinjenim Američkim Državama čak 39 univerziteta koristi lik engleskog buldoga kao zvaničnu maskotu. Ovaj karakterističan pas je i zvanična maskota američkih marinaca, a poznat je i kao Vinston Čerčil u psećem svetu. NEGA I ZDRAVLJE Buldozi zahtevaju minimalnu fizičku aktivnost i dosta su lenji pa ih nekada treba naterati da se pokrenu. Dovoljne su kratke šetnje, minimum tri puta dnevno. Ipak vodite računa da budu u kondiciji jer su skloni gojenju. Dlaka se lako održava i poželjno je kratko češljanje jednom dnevno. Teško ponose vrućinu pa ih treba šetati u hladovini ujutru ili uvece kad je prijatnije napolju. Najvažnija stavka kada je nega u pitanju je čišćenje nabora i pregiba naročito na glavi kako ne bi doslo do infekcija. Možete ih prebrisati vlažnim maramicama bez jakog mirisa. Najčešći zdravstveni problemi koji se mogu javiti su: otežano disanje karakteristično za sve rase sa izrazito kratkom njuškom, displazija kuka i zglobova jer brzo rastu, katarakta, uvrtanje repa i alergije. Okot je vrlo težak i zahtevan za majku jer štenci imaju veliku glavu i nabore, pa se u najvećem broju slučajeva preporučuje carski rez. Životni vek im je između 8 i 10 godina, a u zrele godine ulaze posle 6 godine života. Izvor: http://njuska.com/engleski-buldog-sarmantan-lenjivac/ "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 18, 2014 Пријави Подели Написано Март 18, 2014 Milosavljevicu kad psu odseces rep to je isto kao da si formuli otkino spojler, a kad mu fiknes usi- degradirao si mu hipersluh, tako da te mere sto su radili Rimljani su bile kontraproduktivne, al nisu znali kolko su glupavi tj. perverzni. Spljostene usi su dobili odgajanjem da bi njima navodili mirise u njusku. Sve izvorne i stare rase pasa imaju podignute usi, Hasky, Malamut, Akita itd. Ne postoji nikakav hipersluh. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука