Кратос Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Kako doživljavate ovaj pojam i šta za vas predstavlja greh? Ignjatije, Sanja Т., Adelaida and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Потпуно се слажем са овим: Узгред, има и ово ко воли... https://www.pouke.org/forum/topic/6965-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%98%D0%B5-%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%98%D0%B5-%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%85/ Рапсоди, Кратос and ines је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 super tema, evo sedim i razmisljam dok rucam na poslu, i ne bih umeo da dam jasan opis iz svog iskustva, osim nekih uopstenih misli evo recimo za mene je greh sve sto unistava sebe ili drugog, ili sve sto ne oplemenjuje, ili prosto receno sve sto nije iz ljubavi uvek volim primer sa biljkom: ako je malo zalivas osusice se, i ako je previse zalivas opet ce se osusiti, dakl sve sto nije sredina greh je takodje znamo da telo strada da bi se dusa spasla, dakle ima neka nevolja, pre veceg i preteznijeg dobra, koja deluje da nije iz ljubavi, ali mozda je ipak lek nema pravila, nekad moras lagati da bi ucinio pravdu, a nekad ako ides strogo po pravilima ucinices nepravdu dobro ap. Pavle kaze, ko ima Ljubav ispunio je svaku zapovest, i ne treba mu zakon a Bog je Ljubav, dakle sve sto je bez Boga je greh eto tako nekako bih ja rekao a zakljucak je da nemam nekog definitivnog pojma Кратос, Neša_, Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Потпуно се слажем са овим: Узгред, има и ово ко воли... https://www.pouke.org/forum/topic/6965-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%98%D0%B5-%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%98%D0%B5-%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%85/ Više sam mislio da forumaši sami,svojim rečima kažu kako doživljavaju taj pojam i šta on za njih predstavlja. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Više sam mislio da forumaši sami,svojim rečima kažu kako doživljavaju taj pojam i šta on za njih predstavlja. Пардон, ево нећу више. Ја грех онако по инерцији доживљавам као (анти)етички прекршај што, наравно, није исправно. "Мислите о томе..." Но, друга је ствар говорити o огреховљености... То је стање духовне раслабљености у којем се сви мање или више налазимо. Adelaida је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Ја грех онако по инерцији доживљавам као (анти)етички прекршај што, наравно, није исправно. "Мислите о томе..." Pa i Bog u Svetom Pismu greh karakteriše kao bezakonje.Zašto je stav da je greh kršenje Božijeg zakona tj njegove volje pogrešan?Može li čovek da ostvari zajednicu sa Bogom svesno kršeći Božije zapovesti? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Zašto je stav da je greh kršenje Božijeg zakona tj njegove volje pogrešan? Није погрешан, него је погрешно остати само на том нивоу свести. Постоји нешто и "изнад закона"... Ово друго питање не може да се разреши тако лако. Прво је релативна ствар колико је свако од нас свестан, колико "зна шта ради", а друго, ако поседује високу свест онда неће тако лако ни да сагреши. Напомена: појам "свест" користио сам у недостатку прикладнијег. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Грех је мржња. Мржња је највећа несрећа и из ње извиру сви греси. БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Грех је мржња. Мржња је највећа несрећа и из ње извиру сви греси. Пре бих рекао да је извор самољубље. Оно рађа страх а из страха се рађа мржња. БанеЛ, Дијана. and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Прво је релативна ствар колико је свако од нас свестан, колико "зна шта ради", а друго, ако поседује високу свест онда неће тако лако ни да сагреши. Само и та висока свест је плод узрастања у Христу, мислим да нико самовољно не може да достигне ту и толику свест, што се више препуштамо вољи његовој то и више стичемо "немогућност грешења", односно некако се "аларм" за грех лакше и брже активира. Иван Ивковић, ИгорМ and javor је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Само и та висока свест је плод узрастања у Христу, мислим да нико самовољно не може да достигне ту и толику свест, што се више препуштамо вољи његовој то и више стичемо "немогућност грешења", односно некако се "аларм" за грех лакше и брже активира. Слажем се. То популарно зову "скакањем у веру", у слободном преводу. https://imgflip.com/i/9r8yd Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Пре бих рекао да је извор самољубље. Оно рађа страх а из страха се рађа мржња. Слажем се са Иваном. Ја некако повезујем самољубље са маловерјем. Претерана брига и сумња утичу да више бринемо о себи него што би требало, а затим се плашимо да нас други не угрозе. Ту је онда мржња, а самим тим и грех. Ја бих рекао овако: Где нема љубави, ту је грех. Paradoksologija, Ненад Р., Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 15, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Где нема љубави, ту је грех. Ali recimo čovek može da obožava i voli prirodu,da je posmatra kao Boga(panteizam) i tu je prisutna samo ljubav ali je greh,to je klanjanje prirodi kao Bogu,idolopoklonstvo. БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Ali recimo čovek može da obožava i voli prirodu,da je posmatra kao Boga(panteizam) i tu je prisutna samo ljubav ali je greh,to je klanjanje prirodi kao Bogu,idolopoklonstvo. Сумњам да је мислио на такву љубав. Подразумева се да је једино хришћанска љубав супротстављена греху. БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Одговорио је већ Иван уместо мене. Драгана Милошевић and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука