Manolis Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Имаш неки проблем?! Elem, čovek sva preduzeća koja je vodio su propala. Zar mu nisu dovodili u pitanje i diplomu koju je stekao na nekoj višoj školi? Si zaboravio? Posle njega država može samo u stečaj da ode, kao i ta preduzeća njegova. Čovek je maler. Puj puj! feeble and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Систематизација радних места кје ствар која може да се уради за десет дана. Дакле, ни њега апсолутно ништа није спречавало да је одради, али је није урадио. Јесте. Увео је транспарентност у министарство и урадио систематизацију радних места (након које су из министарства отпуштени Динкићеви кадрови) за мање од месец дана. Укидање субвенција и смањење пореза је супер ствар... ако би да докусуриш привреду, јер ће страни инвеститори да се покупе и оду, а онда нећеш имати коме ни те ниске порезе да наплатиш. Како нећеш? Наплатићеш их од онога од кога се и сада наплаћују - хиљаде и хиљаде малих и средњих предузећа која сада, поред својих пореза и доприноса, плаћају субвенције за конкуренцију (!) у виду страних инвеститора и домаћих партијских и рођачких „фирми“, плате за страначке кадрове у јавном сектору, буџете странака итд. То је огроман новац и на тим предузећима се ово расуло од државе одржава. Имовина предузећа нема потребе да се пописује, јер је било која вреднија имовина предузећа позната, налази се у регистрима, као и сва дуговања која предузећа имају. Дакле, још један пример демагогије. Не би' реко. Где можеш да видиш коју имовину има РТБ (где ћеш вредније) нпр.? То се малтене преноси усменим предањем, а у регистрима нема незанемарљивог дела онога што било који радник РТБ-а са мало дужим стажом зна. Кад реално погледаш, једина његова препорука је што је нешто радио пре него што је ушао у политику, ал ни то апсолутно ништа не значи, јер су остварени људи били и Ђелић, Јелашић, Поповић, Бубало, у одређеној мери и Лазар Крстић, Кори Удовички... па опет дупло дно. Наравно. Не кажем да претходно образовање и неки лични успех нису битни, ал' то у нашем случају обично значи да може више и „паметније“ да нас покраде него ови мегатрендовци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Maćori. Nemoj tako žustro. Сори, попио сам који гутљај вина, а кад пијем знам бити агресиван. Укидање субвенција и смањење пореза је супер ствар... ако би да докусуриш привреду Па докусураваш је и без укидања субвенција и смањења пореза. Manolis, Tumaralo. and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Сори, попио сам који гутљај вина, а кад пијем знам бити агресиван. Pa i ja pijem vino! Smederevka sa mivelom kiselom dakle spricer Кратос and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Сори, попио сам који гутљај вина, а кад пијем знам бити агресиван. Živeli češnjevši! Плутон, Deja Vu and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Мене одушевљава како су им скандинавске земље стално трн у оку, дотични их на Б92 назива "социјалистичким тоталитарним диктатурама" и стално им предвиђа пропаст, која ево само што није. А Норвешка и Данска стално изнад љубљених им Сједињених Држава по Human Development Index-у, а и Шведска је ту одмах мало испод. Те северне земље имају: 1) врло јаке економије и одличан животни стандард 2) готово искорењено сиромаштво 3) солидно и доступно здравство и образовање. Варира од земље до земље и нигде није потпуно сјајно (може и боље), али људи неће умрети јер немају да плате лечење, неће постати бескућници јер су се разболели, неће остати неписмени и постати кримоси јер су имали несрећу да се роде у гету и неће доживотно враћати кредит за студирање 4) насиље је на минималном нивоу. Те земље су вероватно безбедније и од Србије која је поприлично безбедна, а САД и Британија могу само да сањају о томе. То су чињенице. С друге стране, превелик је утицај левичарских идеологија на васпитање деце и то иде одозго, од државе. На пример, у Холандији је некакав врло мутирани леви феминизам практично званична идеологија и све је томе подређено. Ја сматрам да народ не треба индоктринирати одозго. Свако има право да пише, објављује и пропагира било шта, и да држи јавне скупове на којима могу да позову све људе да их следе, али влада (читај: државно школство) треба да буде вредносно неутрално у том смислу. Затим, званично незванично учење је да сви треба да буду једнаки у сваком смислу, те је било какво штрчање непожељно. То свакако успорава и економски и културни развој и генерално је нељудско. Гуши таленте у људима. Новак је бољи тенисер од мене и штрчи природно, хеби га... Али у ”љубљеним САД” људи иду у другу крајност. Свако мора да буде најбољи, Мајкл Џордан, или је ”failed”. Питам се можемо ли ми људи нешто умерено да одрадимо или све мора да оде у екстреме? Плутон, Deja Vu, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 На пример, у Холандији је некакав врло мутирани леви феминизам практично званична идеологија и све је томе подређено Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Те северне земље имају: 1) врло јаке економије и одличан животни стандард Управо то је разлог зашто уопште могу бити државе благостања, јер да би иста постојала и опстајала потребна јој је јака капиталистичка привреда и моћан приватни сектор из ког ће држава да извлачи паре. Ако се то угрози, пропаде и држава благостанија. А то скандинавци имају, по свим могућим показатељима они су економски слободне (либералне) земље, чак далеко либералније од неких што себе називају капиталистичким. Нас да не узимамо, ми нити смо либерална нити социјална држава (да се неко не збуни то није исто што и социјалистичка). Ако се погледа они су донекле либералнији од Јужне Кореје и Аустрије, а у рангу су Јапана. Само су скандинавци за разлику од рецимо амера свој буџет креирали тако да већи проценат иде на социјалу лупам 60%, а амери су кроз историју већи проценат давали за војску. Једино је то питање, како ћеш паре да расподелиш, што зависи од политике али и од околности. . Paradoksologija, Juanito and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Да л' мож' се направи држава ко Финска ил' Норвешка негде где није 'ладно? Manolis, GeniusAtWork, Deja Vu and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Да л' мож' се направи држава ко Финска ил' Норвешка негде где није 'ладно? За сада емиријски знамо једино да могу Калифорнија и Тексас, па шта се коме више свиђа. Мислим да је свима јасно где ја нагињем. Клима сигурно има неки утицај. Али Енглеска и Холандија имају идентичну климу, а у сваком смислу су као небо и земља. Енглези (и Ирци) су сличнији нама него Холанђанима. Лично мислим да је протестантизам у питању и то калвинизам и сличне деноминације. Не сама релгија (које више у тим земљама практично и нема), већ етика, начин размишљања итд. Мислим да је право питање да ли могу такве државе да се направе тамо где су католицизам или православље обликовали менталитет вековима. А тек да ли може тамо где су Турци прошли... Мислим да је одговор позитиван, али би људи ипак мало морали да се преуме и промене неке навике. И то не радне навике. Ми радимо више од њих, они (северњаци) не воле много да раде. Deja Vu, GeniusAtWork and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Постоје геополитичке теорије које кажу да су Енглези капиталисти јер је ладно, па лети ринташ за зиму, а зими преживљаваш, а Грци и Италијани су онаки какви су јер је већим делом године вруће. Исто објашњење важи за тропске и сутропске пределе, типа то је објашњење што жене у Африци више ринтају од мушкараца - јер су слабије и лакше их је изманипулисати, није џентлмен тек тако енглеска реч. Али то је могло да важи до скоро, колико се сећам неко ми је рекао да ваљда у Малезији нису могли да раде све док није измишљен клима уређај. Тако да што више технологија буде напредовала и отварала се радна места која немају везе са рмбачењем на сунцу, ове земље ће моћи да се такмиче са земљама Севера на тржишту. А кад већ спомену Малезију, она се сврстава исто у капиталистичке и економски доста слободне земље, у рангу Аустрије и Јужне Кореје. Такође, Аустралија је земља где је вруће до бесвести, цела земља је гола пустиња и полупустиња, хард кор порњава, географски су отприлике на положају где су на северу Египат и Тунис, а перверзно су богати, међу најслободним земљама, тржиште им је далеко слободније од америчког. Исто важи за Нови Зеланд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Такође, Аустралија је земља где је вруће до бесвести, цела земља је гола пустиња и полупустиња, хард кор порњава, географски су отприлике на положају где су на северу Египат и Тунис, а перверзно су богати, међу најслободним земљама, тржиште им је далеко слободније од америчког. Исто важи за Нови Зеланд. Pa nije bas da je pustinja xD Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Pa nije bas da je pustinja xD Добро нису ти југоисточни предели где цела популација и живи, или пак северни где има мало џунгле, али је бре вруће , нормално је да температуре скачу преко 40, а зима као код нас пролеће, падне понекад неки снег и то на планинама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука