Jump to content

Koalicija DJB, Levica Srbije i DVERI?

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Ne, govorim iz licnog iskustva zamisli, medije ne pratim, tv ukljucujem samo po potrebi i svodi se na animal planet i neki crtac za decu, vesti i novine ne citam, eventualno ako vidim kod nekoga na fejsu neku vest pa se zeznem i odem na blic i posle se pokajem za citanje bljuvotina...

Znam te ljude godinama, decenijama, nisam u Crkvi od juce i ne cesljam se na opiceno. Neke znam jako jako dobro, cak zamisli imamo i zajednickog duhovnika hahaha.

Ne mislim da su huligani, kao sto rekoh bili su sasvim ok dok su radili svoj posao i na tribinama na masincu se moglo cuti sjajnih stvari...

Ali, ne znaju da plivaju, a skocili su u vodu i povukli mnoge sa sobom nazalost.

Pocetna ideja im je ok - nesto jeste debelo trulo u drzavi danskoj pardon stradiji, ali to sto oni pricaju je potpuno neostvarivo, ne zato sto imamo sad velikog vodju, nego sto prosto nije moguce fizicki kako god ga nazvao.

Kao da ti i ja sednemo i ispisemo sta bismo voleli da radimo i kakvu drzavu da imamo, a da je sve savrseno, da su resursi neograniceni, ljudi savrseni, sve na mestu...

znam, ali trenutno to zanemarujem jer kad vidim drugu stranu sta ona nudi i radi, dveri su svetci, kao sto rece par komentara ranije racuna se dobra namijera, ja je u dverima vidim, kod ostalih vise ne, dveri su proizasle iz narodnog pokreta, nisu sintetika kao ostali, mada kao sto milan kaze ja ne glasam za nikog, samo mi smeta kad neko olako diskvalifikuje dveri koje simpatisem, daleko bilo da su savrsene. ekonomska strategija sa tzv evroazijskom unijom bi od srbije napravila ne novu bjelorusiju, vec mozda po standardu najacu zemlju u evropi, sta srbija ima da nudi zapadu sem sirovina i radne snage, hoces reci da je to strategija za srbiju? ok, al eto gdje vas je dovelo , valjda sami osjetite ili su mozda krive dveri i rusi....

jos nesto, bjelorusija je srpskom narodu za vreme sankcija izlazila u susret, srbija je toj istoj bjelorusiji udarila sankcije po direktivi eu, da se ne bi ugrozio biznis sa eu u vidu jeftinih radnika i sirovina, kakav smo mi to narod i drzava?

jel te vrednosti da zastupamo i podrzavamo?

Подели на овим сајтовима

Наведи ми програм једне странке који је реалан и економски одржив.

Дављеници /маса дављеника/ се спашава тако што највештији пливачи упркос великим бурама и таласима који прете да их одувају и одвуку на дно из несебичних хришћанских и алтруистичких разлога ипак скачу у узнемирено море и по цену своје комотности и лагодног живота спашава  несвесне дављенике, који им за то никада неће рећи хвала.

Свештеници их нису форсирали већ препознали................

Ако си Србин не мораш бити православац .................али би требао / све по слободи/

Jes ti nekad spasavala davljenike?

Ja jesam zamisli i bila sam plivac...svi bismo se podavili kad bi to tako moglo...

Davljenik pogotovo sto ne zna gde bije, nema vazduha i slicno, nekontrolisano se ponasa i vuce te na dno u svojoj agoniji. I moras mnogo dobro da pazis sta ces u svakoj mili sekundi da uradis inace oboje ste gotovi. Najvise se ljudi dave upravo zbog te gordosti jer pomisle da ce da cine velika dela, da su veliki altruisti i da svi samo njih cekaju da spasu davljenika. I najcesce se ljudi dave u plicaku, zamisli, jer umesto da ukljuce mozak da se odrze na vodi, oni panicno pokusavaju da dodirnu dno, kao eto cim ga dodirnu ustace i bice sve u redu.

Svaka slicnost sa dverima je namerna  :)))

Princip pomoci drugome glasi - pomozi prvo sebi i obezbedi sebe, a drugome ucini sta maksimalno mozes da ne dovedes sebe u opasnost. Po istom principu kad udjes u avion ona teta lepa u minicu ti objasni da ukoliko dodje do pada pritiska blablabla prvo majke SEBI stave masku na lice, pa onda tek detetu, jer osamucena majka ne koristi detetu ni malo. 

Za svestenike - ograda, nisam pricala o svima, ali znam svestenike koji su sa amvona itekako pricali da ko je srbin i pravoslavac mora da podrzi dveri, da su samo oni pravoslavni da sta sve ne...ima ih koji toliko dave svoju pastvu istima, da je to bas tragikomicno.

Rapso ti i ja smo Srbi pravoslavci, ali ima i Srba raznijeh, i katolika i kakvih god oces, crnih belih plavih. To sto ti i ja verujemo u Boga na nacin na koji su nam preci ostavili ne daje nam za pravo da smatramo manje Srbima neke koji veruju drugacije, barem ne u kontekstu drzave u kom sad pricamo.

Ja nisam rekla - nije vazno koje ste vere, mislim, sto se mene tice verujte u sta ocete, to moju veru nece smanjiti jer ja mojim precima zelim jednog dana u oci pogledati. Kontas? Za sebe imam jedan kriterijum, a za druge kriterijum nemam, jer ova nasa kakva da je je drzava svih Srba i svih naroda koji ovde zive. 

A to sta cu ja raditi i koje se vere drzati je moj problem i licno opredeljenje.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Историја нас учи да су највише прогањани, оспоравани, исмејавани и игнорисани били они људи који су се држали моралних начела. Ти људи нису били савршени, али су показивали позитивне тенденције у оном смеру који је Бог дефинисао „моралним“. У том контексту, „бити моралан“, значи тежити стварању највећег богатства, а то су добри људи. Сваком разумном човеку је јасно да проблем Србије и овога света није економске, политичке, здравствене или неке друге природе, већ моралне природе. Дефицит добрих људи проузроковао је колапс економије, политике, здравља… свега. Како преокренути овај тренд пропадања? Постоји само један начин – стварањем добрих људи. Пошто човек живи на три нивоа – индивидуалном, породичном и државном, проблем треба најпре решавати од себе – да се човек потруди да буде бољи, а онда у другом кораку оспособљавати се за стварање породице – институције за стварање добрих људи. А када имамо добре и здраве породице, можемо да имамо и јаку и слободну државу. Међутим, ту постоји тешкоћа. Ако неки појединац почне да ради на себи, ако жели да постане бољи човек, одмах армија демона из његовог окружења скаче и крволочним гласом узвикује: „Шта ће ти то? Хоћеш да будеш мимо целог света? Како си примитиван и заостао! Треба да одеш у манастир! Шта се бре заглупљујеш са тим гуслама и историјом? Од тога се не живи! Патриотизам не може да се сипа у трактор! Такви као ти данас изумиру! Не може се са гуслама у Европу! Значи, сви ми који се коцкамо и мењамо жене смо будале, а ти си једини паметан? Каква бре породица, пошаљем децу у обданиште, жена нека гледа турске серије, а ја одох у живот…“ Сличну судбину је доживљавао и наш Господ Исус Христос. Када је причао о моралу и духовним вредностима, био је проглашаван лудаком, неко преко кога говоре демони, непријатељем друштва… Потешкоће се рапидно увећавају ако се остваре Исусове речи: „Где се скупе двоје или троје у моје име, и ја сам ту са њима.“ Замислимо да се два или три човека окупе око моралних питања, и још крену да држе трибине, промоције, предавања, а камоли да објављују часописе или ТВ емисије које говоре о здрављу, моралу, Богу, породичним вредностима? „То већ постаје забрињавајуће за друштво.“ Чињеница је да се српски народ данас налази у најтежој ситуацији у својој историји. Неморал се шири Србијом као пожар, а духовни геноцид над српским народом поприма веће размере него онај у НДХ. Тако данас имамо да Срби нису само национална мањина у до јуче српској држави Црној Гори, него су Срби постали национална мањина у Србији – већину чине „Европљани“ – неморални људи који се лажно изјашњавају да су Срби. Упоређење са Исусовим временом је веома важно да би разумели модел решавања проблема данас. У првом веку Израел је био окупиран од стране Римљана, баш као Србија данас од стране „Новог Рима“ – Европске Уније. Рим је користио домаће издајнике – фарисеје, који су живели неморално, али су се бусали у груди да су „велики Јевреји“. Када је Исус почео да прича о моралу и концепту стварања здравих и слободних људи, фарисеји и њихова руља су скочили да га прогутају, да би на крају позвали окупатора (Римљане) да га ухапсе и убију. Када је Исусов покрет попримио веће размере, скочила је цела Римска империја „да затре ту опасну секту“. Исту ствар имамо данас у Србији – онај ко се усуди да промовише морална начела, да брани породицу и свој народ од савремених сатаниста, бива оклеветан, проглашен злочинцем и на крају ухапшен и утамничен. Најбољи примери за то су Војислав Шешељ и Ратко Младић – обојица спроведена у казамат преко лажних Срба. Али, као што је Исусовим прогоном дошло до наглог јачања и ширења Божјег покрета, тако и прогон данашњих бораца за очување породице, морала и традиционалних вредности представља семе ширења још већег и јачег покрета отпора сатанизацији и уништењу народа. Слободно можемо рећи да је Србија данас можда једина земља у свету која има организоване бројне утицајне групе људи, у виду патриотских организација, које се отворено залажу за промоцију морала и породичних вредности, а супротстављају уласку у гробницу народа – Европску Унију. Са друге стране, потребно је елементарно познавање теологије да би се разумео сатански концепт уништења који наши непријатељи желе да спроведу над нама, као и да би се разумело шта је покретачка снага патриотских организација у Србији. Према сатанском концепту, најважније је да људи „добровољно прихвате концепт уништења“ јер у том случају Сотона и његови следбеници нису одговорни пред Божјим судом за оне који су сами изабрали своје уништење. Зато сатанисти агресивно рекламирају концепт уништења преко свих медија, система образовања и на све друге начине. И то је управо оно што Ратко Младић у својој књизи „Битка за Србију – упутство за ослобођење отаџбине“ каже: „На нас се данас не пуца бојевим мецима, већ информационим мецима – лажима.“ Ако прихватимо лаж, постајемо робови сатаниста, одвојени од Бога и изгубљени за вечност. Патриотске организације у Србији знају шта је суштина борбе против непријатеља. Они знају за Исусове речи: „Ко изгуби душу своју мене ради, наћи ће је.“ Као и наши славни преци, и данашњи српски витезови знају да је овоземаљска смрт почетак вечног живота и да је Бог то обзнанио пред целим светом – васкрсењем Исуса Христа пред милионским аудиторијумом, чију аутентичност не могу да оспоре ни сви холивудски филмови, ни све квази-историјске књиге и романи. Живети за некога, помоћи ближњем, учествовати у мисији стварања добрих људи, јесте једина ствар која може дати смисао човековом животу. А погинути за спас ближњег, пролити крв за оздрављење само једног Божјег детета, представља највећи чин јунаштва у овоземаљском животу који ће адекватно бити награђен од стране нашег Господа Исуса Христа: „… даћу му да седне на престолу мом, као што и ја победих и седох с Оцем мојим на престолу његовом.“ Када говоримо о моралу и стварању добрих људи, говоримо о законима за стварање добрих људи које је Бог дао у Светом Писму. На жалост, данашње законе у Србији креирају лоши људи у Скупштини Србије. Како практично променити лоше законе – у добре? Једино у Скупштини. Можемо да митингујемо по цео дан, да лепимо плакате по целој Србији, али наш непријатељ доноси законе у Скупштини и примењује их у пракси. Можемо да се молимо Богу по цео дан, али ако не урадимо ништа практично, Бог нам неће помоћи. То су одавно разумели религиозни људи у Израелу и организовали се у политичке партије, којих има неколико. Без њиховог гласа у Скупштини Израела (Кнесету) није могуће донети ниједан закон. Они су успели да се изборе за државне религиозне школе, које они воде, а које се финансирају из буџета, и у којима се деца уче породичним вредностима, моралу, традицији… Тако имамо да данашња просечна религиозна породица у Израелу броји деветоро деце. Они кажу: „Ми ускоро преузимамо Израел, јер секуларни Јевреји изумиру у греху и без породице.“ Данас у Скупштини Србије постоји само једна политичка странка која се отворено супротставља уласку Србије у гробницу народа (ЕУ). Видимо да је утицај те странке недовољан. Али, стижу нове генерације, нова крв, нови борци. Још неки су препознали како се директније и снажније може утицати на најважније токове у Србији. Још једна група младих српских интелектуалаца је најавила улазак у скупштинску арену да би се борила за законе очувања српског националног бића. „Е то је превише! Треба их зауставити!“ – урлају лажни Срби надахнути демонским духом. И још вичу: „То нису ‘Двери Српске’ него ‘Звери Српске’. То су клеро-фашисти. Погледајте њихов сатански симбол у којем је сакривен број 666!“ Исус каже да „из срца излази живот“. Нова политичка снага Србије зове се „Покрет за живот Србије“. Њихов симбол, грб, лого је „срце“, баш онако како Исус каже. Њихов симбол је срце које осликава мајку са дететом – управо оно што Србији највише недостаје. Нова политичка снага Србије није савршена – Бог никада није радио преко савршених, него преко оних који желе да се изграђују и напредују. Исус каже: „Око је видело телу. Ако је око болесно, сво је тело болесно.“ Многима у Србији Сотона је ставио црне наочаре да не виде оно што је добро. Многима је духовни вид толико деградирао, као фарисејима у првом веку који су у Исусу „видели“ демоне. Тако неки данашњи фарисеји у Србији у Дверима Српским виде демоне и сотонске симболе. Њима Бог упућује речи прекора: „А ви синови врачарини, роде курварски, приступите овамо: ‘Коме се ругате? На кога разваљујете уста и плазите језик? Зар нисте ви синови преступнички, семе лажно?“ (Исаија 57,3.4) Апостол Павле каже: „Није Јеврејин онај који је по телу Јеврејин, него онај који је по духу Јеврејин.“ Ми би могли да кажемо: „Није Србин онај који је по телу Србин, него онај који је по духу Србин.“ Бити по духу Србин значи бити испуњен Светим Божјим Духом што ће се препознати у активностима које су усмерене на стварању онога због чека је Бог створио овај свет – а то су добри људи. Србија се данас налази пред избором – Сотонско царство (ЕУ) или Божје царство (јака породица и стварање добрих људи). То је критеријум који би требали да примењујемо у бирању својих пријатеља и савезника.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

znam, ali trenutno to zanemarujem jer kad vidim drugu stranu sta ona nudi i radi, dveri su svetci, kao sto rece par komentara ranije racuna se dobra namijera, ja je u dverima vidim, kod ostalih vise ne, dveri su proizasle iz narodnog pokreta, nisu sintetika kao ostali, mada kao sto milan kaze ja ne glasam za nikog, samo mi smeta kad neko olako diskvalifikuje dveri koje simpatisem, daleko bilo da su savrsene. ekonomska strategija sa tzv evroazijskom unijom bi od srbije napravila ne novu bjelorusiju, vec mozda po standardu najacu zemlju u evropi, sta srbija ima da nudi zapadu sem sirovina i radne snage, hoces reci da je to strategija za srbiju? ok, al eto gdje vas je dovelo , valjda sami osjetite ili su mozda krive dveri i rusi....

jos nesto, bjelorusija je srpskom narodu za vreme sankcija izlazila u susret, srbija je toj istoj bjelorusiji udarila sankcije po direktivi eu, da se ne bi ugrozio biznis sa eu u vidu jeftinih radnika i sirovina, kakav smo mi to narod i drzava?

Pa da kako da ne Evroazijska unija radi, Bjelorusija je najjaca zemlja Evrope poslije Rusije po snazi ekonomije i standardu.  :0212_rolleyes:

Srbija ima otvoren put prema Rusiji sto se tice spoljnotrgovinske razmjene, to je isto gotovo kao da je u evroazijskoj uniji. Ulazak u evroazijsku uniju jedino bi jos znacilo i vojnu podrsku i veci uticaj Moskve na poliitku. I kakve su cifre? Srbija najvise izvozi u Italiju pa onda Njemacku. S druge strane uvoz Rusije u Srbiju dva puta premasuje izvoz Srbije u Rusiju. Koristim tvoju logiku i samo kazem da je Srbija zavisna od Rusije i da je postala njen rob. Ti sad vidi da li takva zveraska teorija drzi vodu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Jes ti nekad spasavala davljenike? Ja jesam zamisli i bila sam plivac...svi bismo se podavili kad bi to tako moglo...

Знам да си буквалиста , али исто тако знам и да си ово моје метафорично писаније сконтала.

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Jes ti nekad spasavala davljenike?

Ja jesam zamisli i bila sam plivac...svi bismo se podavili kad bi to tako moglo...

Davljenik pogotovo sto ne zna gde bije, nema vazduha i slicno, nekontrolisano se ponasa i vuce te na dno u svojoj agoniji. I moras mnogo dobro da pazis sta ces u svakoj mili sekundi da uradis inace oboje ste gotovi. Najvise se ljudi dave upravo zbog te gordosti jer pomisle da ce da cine velika dela, da su veliki altruisti i da svi samo njih cekaju da spasu davljenika. I najcesce se ljudi dave u plicaku, zamisli, jer umesto da ukljuce mozak da se odrze na vodi, oni panicno pokusavaju da dodirnu dno, kao eto cim ga dodirnu ustace i bice sve u redu.

Svaka slicnost sa dverima je namerna  :)))

Princip pomoci drugome glasi - pomozi prvo sebi i obezbedi sebe, a drugome ucini sta maksimalno mozes da ne dovedes sebe u opasnost. Po istom principu kad udjes u avion ona teta lepa u minicu ti objasni da ukoliko dodje do pada pritiska blablabla prvo majke SEBI stave masku na lice, pa onda tek detetu, jer osamucena majka ne koristi detetu ni malo. 

Za svestenike - ograda, nisam pricala o svima, ali znam svestenike koji su sa amvona itekako pricali da ko je srbin i pravoslavac mora da podrzi dveri, da su samo oni pravoslavni da sta sve ne...ima ih koji toliko dave svoju pastvu istima, da je to bas tragikomicno.

Rapso ti i ja smo Srbi pravoslavci, ali ima i Srba raznijeh, i katolika i kakvih god oces, crnih belih plavih. To sto ti i ja verujemo u Boga na nacin na koji su nam preci ostavili ne daje nam za pravo da smatramo manje Srbima neke koji veruju drugacije, barem ne u kontekstu drzave u kom sad pricamo.

Ja nisam rekla - nije vazno koje ste vere, mislim, sto se mene tice verujte u sta ocete, to moju veru nece smanjiti jer ja mojim precima zelim jednog dana u oci pogledati. Kontas? Za sebe imam jedan kriterijum, a za druge kriterijum nemam, jer ova nasa kakva da je je drzava svih Srba i svih naroda koji ovde zive. 

A to sta cu ja raditi i koje se vere drzati je moj problem i licno opredeljenje.

mani ti te zapadnjacke fore o naciji i identitetu, nema srbina bez svetog save, mi nemamo krizu identiteta ko ameri, britanci,njemci, oni kad zavire u svoj identitet onda su mnogo manji neg sto su se danas pruzili po globusu... nije musliman iz sandzaka srbin nit ce biti, zna se ko je srbin, srbin nije lako biti al je casno! zivio kosovski zavijet ako uopste kontate sta je to

Подели на овим сајтовима

Pisala sam ti nadugacko, al slucajno mi ode mis na Rapsin link i obrisa se sve...

Elem, nisam ja protiv dveri niti bilo cega, nego protiv tog neracionalnog ocekivanja da nas majcica Rusija, pomajcica Kina ili vec sta nam je EU spase od nas samih.

To je suludo.

Nama treba sagledavanje realnog stanja, sagledavanje opcija i mogucih alternativa, vracanje zadrugama (bez ovoga na ter Rusije nema sile da izvozimo jer ni sad ne ispunjavamo sve kvote, ne moze sam jedan poljoprivrednik il ko god da po konkurentskim cenama plasira robu tamo bez udruzivanja ljudi u zadruge) i jos mnogo toga.

Kao sto nas nece spasiti evrounija jelte i o cemu sve ovi na vlasti ne trabunjaju, tako nas ni Rusija nece spasiti mimo nas samih ponovicu.

Nama treba zdrava seljacka logika, al ne seljacka u ovom savremenom smislu - kako da preveslam kupca i kako da ga zeznem za sto grama, ili kilo ili tonu, nego seljacka u smislu onoga sto je nekada bio seljak - postenje, udruzivanje, racionalnost, realno sagledavanje stvari, domacin covek sto bi reko moj covek.

Nama fali domacin covek, al ne na vlasti, to bi bila utopija hahaha, nego u svakom od nas. Da shvatimo da vlast nece carobno nesto da promeni ili uradi, da se sistem ni jotu nece promeniti ma ko imenom i prezimenom novi dosao, nego da se sistem menja tako sto se mi sami menjamo, mi, ljudi obicni, prosti nikakvi koji cine taj sistem.

Подели на овим сајтовима

Pisala sam ti nadugacko, al slucajno mi ode mis na Rapsin link i obrisa se sve...

Можда није случајно........... :smeh1: :smeh1: :smeh1: ко зна шта си писала :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Можда није случајно........... :smeh1: :smeh1: :smeh1: ко зна шта си писала :smeh1:

Jes vala, dosao je Bog sisao s oblacica, i samo da jedna tamo nebitna osoba ne napise gluposti pokrenuo stvari da one nikad ne ugledaju svetlost dana  :))  :))  :))

To se savrseno uklapa sa svim nasim verovanjima u Boga automata koji nas kaznjava za grehe podjednako dobro kao u magicne dveri majcicu rusiju ili koga vec koji ce nas spasiti samo ako smo dovoljno dobri!

To Rapso vala sama se ne bih setila koliko je to u stvari genijalno!

A zavrsava se s onim najpoboznijim pozdravom u Srba, vekovima osvestanim

"NECEG TU IMA"  :))  :))  :))

Подели на овим сајтовима

Nama fali domacin covek, al ne na vlasti, to bi bila utopija hahaha, nego u svakom od nas. Da shvatimo da vlast nece carobno nesto da promeni ili uradi, da se sistem ni jotu nece promeniti ma ko imenom i prezimenom novi dosao, nego da se sistem menja tako sto se mi sami menjamo, mi, ljudi obicni, prosti nikakvi koji cine taj sistem.

Па о томе Двери управо и причају.............

Политичка реалност је таква да не можемо сами........без моћног савезника......

Најбоље би било да можемо..............али то је већ политичка утопија..........

Ако ћемо бирати пријатеље по политичком морању  онда бирајмо  православце и  политички, војно и како год окренеш  најаче / а то су свакако Руси/

Подели на овим сајтовима

Pa da kako da ne, Bjelorusija je najjaca zemlja Evrope poslije Rusije po snazi ekonomije i standardu.  :0212_rolleyes:

Srbija ima otvoren put prema Rusiji sto se tice spoljnotrgovinske razmjene, to je isto gotovo kao da je u evroazijskoj uniji. Ulazak u evroazijsku uniju jedino bi jos znacilo i vojnu podrsku i veci uticaj Moskve na poliitku. I kakve su cifre? Srbija najvise izvozi u Italiju pa onda Njemacku. S druge strane uvoz Rusije u Srbiju dva puta premasuje izvoz Srbije u Rusiju. Koristim tvoju logiku i samo kazem da je Srbija zavisna od Rusije i da je postala njen rob. Ti sad vidi da li takva zveraska teorija drzi vodu. 

to je danasnja srbija koja se rusije odrekla jer se uvlaci zapadu koliko god smije od naroda, onako postepeno. bjelorusija je primjer saradnje sa rusijom, nisam rekao da je najbogatija ali srbija joj nikad nije bila ni do koljena ni po tehnologijama ni po ekonomiji, stoga cemu je ismijavati a ne biti malodusan? 

zasto nisi naveo bilanse uvoz/izvoz za ostale zemlje, jesi mozda racunao nabavku naoruzanja i energenata  iz rusije ili smo trebali od svaba da kupujemo. srbija jeste zavisna od rusije vise nego ti i mislis, malo ko na planeti nije zavisan o rusiji, cim se malo pripuca u ukrajini pada cijena nafte, ali rusija srbiji nudi ono sto zapad ni u snovima nikada ne bi, nego ce da nam zabrani i ovo sto danas imamo sa rusima a ne znamo da koristimo

Подели на овим сајтовима

Jes vala, dosao je Bog sisao s oblacica, i samo da jedna tamo nebitna osoba ne napise gluposti pokrenuo stvari da one nikad ne ugledaju svetlost dana  :))  :))  :))

To se savrseno uklapa sa svim nasim verovanjima u Boga automata koji nas kaznjava za grehe podjednako dobro kao u magicne dveri majcicu rusiju ili koga vec koji ce nas spasiti samo ako smo dovoljno dobri!

To Rapso vala sama se ne bih setila koliko je to u stvari genijalno!

A zavrsava se s onim najpoboznijim pozdravom u Srba, vekovima osvestanim

"NECEG TU IMA"  :))  :))  :))

12:smeha: 12:smeha: 12:smeha:  Има..............има............него шта него има, и не нечег него Бога.

Ја у свему видим прст Божији.................и Божије дело ................

У сваком издаху..........удаху.........и уздаху............

И ни у најмању случајност  не верујем........... :smeh1:

Богу нема небитних особа ..............без обзира што пишу небитне глупости 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: / ти рече, ја не порече/ :))

Подели на овим сајтовима

Elem, nisam ja protiv dveri niti bilo cega, nego protiv tog neracionalnog ocekivanja da nas majcica Rusija, pomajcica Kina ili vec sta nam je EU spase od nas samih.

To je suludo.

Nama treba sagledavanje realnog stanja, sagledavanje opcija i mogucih alternativa, vracanje zadrugama (bez ovoga na ter Rusije nema sile da izvozimo jer ni sad ne ispunjavamo sve kvote, ne moze sam jedan poljoprivrednik il ko god da po konkurentskim cenama plasira robu tamo bez udruzivanja ljudi u zadruge) i jos mnogo toga.

Kao sto nas nece spasiti evrounija jelte i o cemu sve ovi na vlasti ne trabunjaju, tako nas ni Rusija nece spasiti mimo nas samih ponovicu.

Nama treba zdrava seljacka logika, al ne seljacka u ovom savremenom smislu - kako da preveslam kupca i kako da ga zeznem za sto grama, ili kilo ili tonu, nego seljacka u smislu onoga sto je nekada bio seljak - postenje, udruzivanje, racionalnost, realno sagledavanje stvari, domacin covek sto bi reko moj covek.

dobro al kakve veze dveri imaju sa tim, dveri se zalazu da se ocuvaju i prosire veze sa evroazijskom ekonomskom unijom, koja ne ucjenjuje kao ovi dokazani srpski krvnici sa one strane alpa, sadasnjim putem kojim srbija ide to se gubi, eu zabranjuje takve ekonomske odnose jer eu je zatvor za sitne zemlje... to da treba narod da se mjenja je malo totalitaristicka misao, treba pohapsiti ove grobare srbije i ovu administraciju sa foruma isto, nije narod toliko los koliko je atmosfera losa, covijek se na bolje navikne jako brzo, kroz jednu generaciju, al to je stvar sistema

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

slusaj plavuso, zavisi ko je sa kakvom namijerom isao u manastir, dobra namijera je zapravo sve sto se racuna kad nekom sudis, mislim da poenta te price ne moze da se primjeni na hrvata klauda ili sta je vec etnicki ...

Srbin.

Do kad imam zabelezenu porodicnu lozu sa obe strane, svi moji preci su rodjeni i ziveli u Srbiji.

To sto si mi rekao da sam hrvat je valjda trebalo da bude uvreda? Boze, kolko ti mene slabo poznajes :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...