Ненад Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Dakle ne postoji moja,tvoja, ateisticka, agnosticka, deisticka teorija. Postoji ona koja ima smisla sa dobijenim cinjenicma i ni jedna druga. Kapisko? Ниси у праву. На основу својих предубеђења еволуционисти стварају своје теорије које имају смисла само ако нема Бога и ако смо ми само производ случајности. Ако Бога ипак можда има, онда је могуће донети и другачије закључке јер одједном и натприродно има смисла. Каписко? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 А како еволуција негира постојање БОГА? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 А како еволуција негира постојање БОГА? Можеш ли молим те да ми цитираш било који део теорије еволуције који га помиње... чисто да скратимо поступак доказивања негирања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Полако:да би нешто било забрањено то мора бити изричито учињено или мора да имплицира из наведеног.Ти си тврдио да еволуција негира БОГА и ти то требаш доказати јер ми то није јасно. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
After forever Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Мени никако није јасно у чему је сврха ове дискусије confused ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Наслов све објашњава. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Ne postoji anti kreacionizam isto kao sto ne postoji ni anti geocentrizam. Postoji teorija evolucije, teorija gravitacije, teorija heliocentricnosti etc. Sta je netacno u tom klipu bilo bi lepo da cujem umesto ad hominem napada. Imas tomove naucnih radova koji potvrdjuju i objasnjavaju kako se evolucija odgigrala u proslosti nije tesko procitati. 1. Neziva materija ne tezi haoticnom stanju bar nam to pokazuje molekulska dinamika i statisticka termodinamika. Kako? Abiogeniza. 2 .Kakve ovo veze ima sa evolucijom? Poreklo to jest uzrok big banga je u domenu hipoteze. 3. Da su se 'davili' u plicaku onda bi se i udavili to jest ne bi ih bilo. Ne desava se evolucija u nemogucim ne zamislivim uslovima nego u onim koji zahtevaju promenu zarad opstanka. Imas naopako shvatanje evolucije. Da je to bilo sta osim mastarije i laganja tih doktora nauka odavno bi vec rekonstruisali sve nuklearne reaktore i ustedeli milijarde dolara. Do sada smo uspevali samo na "evolucionistickim" istrazivanjima da baziramo tehnologiju a ne na nekim mastarijama propalih akademika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
After forever Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Наслов све објашњава. Е хвалати брате https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smil443643319dc3d.gif Читам и мислим се.... чему ово confused ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 А како еволуција негира постојање БОГА? Можеш ли молим те да ми цитираш било који део теорије еволуције који га помиње... чисто да скратимо поступак доказивања негирања. Mozes li da mi citiras neki deo teorije gravitacije, teorije relativiteta, nuklearne fuzije ili bilo koje naucne teorije koja ga spominje? Nemozes. Zasto? Prosto nauke i teorija se ne bavi pitanjima Boga ili bilo cega slicnog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Полако:да би нешто било забрањено то мора бити изричито учињено или мора да имплицира из наведеног.Ти си тврдио да еволуција негира БОГА и ти то требаш доказати јер ми то није јасно. Знаш како почиње најновији BBC-јев серијал о еволуцији: "На почетку је био велики прасак, затим милијарде година мутација... значи сви смо ту пуким случајем". И то свака епизода почиње истим уводом. Онај глумац који је глумео Болрдика је наратор у свакој спизоди. Зар ниси видео некада Ричарда Докинса који је један од водећи пропагатора еволуције. Он чак директно пише књиге које оповргавају Бога. Једна се само тиме бави. Зове се: "The God delusion". Зар је могуће да не видиш да је теорија еволуције потпуна супротна Светом Писму. У Светом Писму свет је створен савршен сада и пропада, а еволуција говори о напредовању... Теорија еволуције имплицира да је прво створен Сунчев систем па много касније Земља. Мојсије нам открива да је прво створена Земља (првог дана) а тек онда Сунце (четвртог дана). Свети Оци нам говоре да је Бог истовремено створио човекову душу и тело, а теорија еволуције нам говори о неким мајмунима из Африке које један хришћанин не би смео да назива прецима. Како ти замишљаш Адама чије нам је стање пре пада узор коме тежимо. Ето и данас неких нееволуираних рођака тадашњих мајмуна... можда би и ми могли да се пентрамо по дрвећу ако ће то да нас спасе греха. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Dakle ne postoji moja,tvoja, ateisticka, agnosticka, deisticka teorija. Postoji ona koja ima smisla sa dobijenim cinjenicma i ni jedna druga. Kapisko? Ниси у праву. На основу својих предубеђења еволуционисти стварају своје теорије које имају смисла само ако нема Бога и ако смо ми само производ случајности. Ако Бога ипак можда има, онда је могуће донети и другачије закључке јер одједном и натприродно има смисла. Каписко? Evolucija ne govori da smo proizvod slucajnosti. Slucajnost ne postoji osim u ljudskoj masti. Evolucija opisuje spreg sila koji pogoni razvoj zivota na zemlji (zivota u biohemijskom smilsu). Ni manje ni visi. Nikakve bombasticke pretenzije za zamenu Boga. Evolucionisti nisu ideolozi i nemaju nikakve pretenzije ili preubedjena. Ljudi rade svoj posao prate lepo naucni metod koji do sada jedino daje rezultate. Nad cinjenicama dobijenim pomocu tog metoda izvrse dedukciju i tako dobijemo teoriju koja objasnjava mehanizme. Gde je onda budisticka i muhamedanksa teorija gravitacije? Ako evolucioni biolozi podesavaju teoriju evolucije za ateizam kako je moguce da je Kenet Miler katolik? I kako je moguce da je sv .Luka Vojno-Jasenicki bio evolucionista prva liga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Mozes li da mi citiras neki deo teorije gravitacije, teorije relativiteta, nuklearne fuzije ili bilo koje naucne teorije koja ga spominje? Nemozes. Zasto? Prosto nauke i teorija se ne bavi pitanjima Boga ili bilo cega slicnog. Зар ове теорије имају сличности са теоријом еволуције. Еволуција има безброј нелогичности и неодговорених питања управо зато што јој нешто недостаје - Бог. Уостаом... малопре сам поставио питања... чекам одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Март 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Evolucija ne govori da smo proizvod slucajnosti. Slucajnost ne postoji osim u ljudskoj masti. Evolucija opisuje spreg sila koji pogoni razvoj zivota na zemlji (zivota u biohemijskom smilsu). Ni manje ni visi. Nikakve bombasticke pretenzije za zamenu Boga. Којешта. Мутације су случајне. Еволуција је од прве ћелије један велики низ случајности. Evolucionisti nisu ideolozi i nemaju nikakve pretenzije ili preubedjena. Ljudi rade svoj posao prate lepo naucni metod koji do sada jedino daje rezultate. Nad cinjenicama dobijenim pomocu tog metoda izvrse dedukciju i tako dobijemo teoriju koja objasnjava mehanizme. Имају предубеђење да не постоји натприродно. То се сада чак користи званично у судовима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Полако:да би нешто било забрањено то мора бити изричито учињено или мора да имплицира из наведеног.Ти си тврдио да еволуција негира БОГА и ти то требаш доказати јер ми то није јасно. Знаш како почиње најновији BBC-јев серијал о еволуцији: "На почетку је био велики прасак, затим милијарде година мутација... значи сви смо ту пуким случајем". И то свака епизода почиње истим уводом. Онај глумац који је глумео Болрдика је наратор у свакој спизоди. Зар ниси видео некада Ричарда Докинса који је један од водећи пропагатора еволуције. Он чак директно пише књиге које оповргавају Бога. Једна се само тиме бави. Зове се: "The God delusion". Зар је могуће да не видиш да је теорија еволуције потпуна супротна Светом Писму. У Светом Писму свет је створен савршен сада и пропада, а еволуција говори о напредовању... Теорија еволуције имплицира да је прво створен Сунчев систем па много касније Земља. Мојсије нам открива да је прво створена Земља (првог дана) а тек онда Сунце (четвртог дана). Свети Оци нам говоре да је Бог истовремено створио човекову душу и тело, а теорија еволуције нам говори о неким мајмунима из Африке које један хришћанин не би смео да назива прецима. Како ти замишљаш Адама чије нам је стање пре пада узор коме тежимо. Ето и данас неких нееволуираних рођака тадашњих мајмуна... можда би и ми могли да се пентрамо по дрвећу ако ће то да нас спасе греха. 1. Svet je stvoren za savrsenost a ne savrsen. Adam je tek svojom slobodnom voljom i uzrastanjem u obozenju trebao da svet prinese u zajednicu sa Bogom to jest u netruleznost. 2. To ne implicira teorija evolucije nego teorija gravitacije i nuklearne fuzije. 3. Stanje kome tezimo je Hristos a ne Adam. Adam nije imao visinu Hristovu inace ne bi mogao pasti. Sveti oci blagodacu Duha Svetoga nisu dobili epistemioloska nego ontoloska znanja. O Hristu Bogocovkeu. A ne o tome kako se koji bioloski organizam formira ili kako deluje EM sila. Po pitanju prirodnih nauka su se oslanjali na Aristotela, Ksimandrama, Ptolomeja i naravno da prema danasnjem znanju nista sto su o prirodi pisali nije tacno(skoro nista). Ili ti podrzavas geocentizam oko cega su se oni svi slozili? Biblija i dela svetih otaca sadrze ontoloske a ne epsitemioloske/metodloloske istine. P.S Nemoguce je za epistemilogiju da se bavi istinom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 Evolucija ne govori da smo proizvod slucajnosti. Slucajnost ne postoji osim u ljudskoj masti. Evolucija opisuje spreg sila koji pogoni razvoj zivota na zemlji (zivota u biohemijskom smilsu). Ni manje ni visi. Nikakve bombasticke pretenzije za zamenu Boga. Којешта. Мутације су случајне. Еволуција је од прве ћелије један велики низ случајности. Evolucionisti nisu ideolozi i nemaju nikakve pretenzije ili preubedjena. Ljudi rade svoj posao prate lepo naucni metod koji do sada jedino daje rezultate. Nad cinjenicama dobijenim pomocu tog metoda izvrse dedukciju i tako dobijemo teoriju koja objasnjava mehanizme. Имају предубеђење да не постоји натприродно. То се сада чак користи званично у судовима. Mutacija i evolucija su rezultate sprega sila koja deluju u prirodi. To sto ti zamisljas da je slucajnost to u prirodi ne postoji. Nista nad cime mozes postaviti matematicki model nije slucajno. A Kenet Miler? Zasto pisati napamet? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука