Jump to content

Свађе и како их прекинути!

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

али бих још додала да су конструктивне свађе неопходне за функционисање нормалних односа....

чини ми се да одсуство свађе у неку руку значи и одсуство блискости, односа, комуникације....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Шта тад обично ви чините? Како прекратити сукобе и пекинути свађе?   Да ли ви први пружите руку помирења па чак и ако нисте криви?

Не дам се ухватити у мрежу свађе. Чак и када то други пожеле - ја одбијам да играм њихове свадљиве игре. Најчешће окрећем леђа или шутим када су такве ствари у питању. Наравно, не одбијам разговоре о одређеним проблемима, грешкама сопственим и туђим, али све док је то на нивоу, колико-толико, уљудне размјене ријечи.

Ако је неко на неку моју грешку, одлучио ићи свадљиво - не извињавам се. Иначе, није ми никада био проблем да кажем извини у супротним ситуацијама.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Свађе могу лако да се прекину скретањем на неку мирнију тему... Нпр. политичке странке, Звезда/Партизан, четници/партизани итд.

Подели на овим сајтовима

Свађе могу лако да се прекину скретањем на неку мирнију тему... Нпр. политичке странке, Звезда/Партизан, четници/партизани итд.

:smeh1:  Претпостављам да си користио иронију..............

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Мене једном колега хтео да бије због ДВЕРИ,  али најозбиљније, толико смо обоје били запенили, он против , ја за ...................када се сад сетим из ове перспективе ......смешно ми.......... :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...