Jump to content

ЖРУ ДИВАН - Митрополит Амфилохије, Православље у Јужној Америци

Оцени ову тему

Препоручена порука

mene zanima da li neko od pravoslavaca misionari onim plemenima oko Amazona koje ponekad vidim na tv-u... obično su obnaženi i šetaju se po plažama oko Amazona (ako mogu da iskoristim ovaj termin- jer i nisu baš plaže al ovi simpatični ljudi svakako jesu obnaženi)

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Нисам све време пратио због обавеза,чуо сам о ПОА што ме и највише интересовало а ако може да каже нешто о томе како успева и како се боре у ЦГ против ткз цпц?Да ли постоји узурпација храмова и уопштено о стању у Цг.

Хвала ЖРУ што су нам омогућили ово јединствено искуство!!!

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Помаже Бог и благословите високопреосвећени Владико!

Познато нам да на тлу латинске Америке налази се и такозвана "ЦрногорскаПЦ" и њихов тзв."епископ" Горазд,

дали постоји мећу досељеницима из Црне Горе раскол, тј.припадника тзв."ЦПЦ" , дал имате проблема са њима, колико имају својих присталица и колико имају утицаја у тамошњем друштву?

Унапред Вам хвала на одговору!

Подели на овим сајтовима

Занима ме (ако већ није речено-нисам све слушао) да ли латионамерички народ прелази у Православље?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Дуго нисам чуо ништа о оцу Славиши Лекићу а колико се сећам био је у Аргентини. Да ли знате штa се дешава са тим човеком и да ли је још увек ту?

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Замолио бих Митрополита да нам каже нешто о важности саборног живота, заједничког живота, и о важности живети за ,,другога'' - тј. бринути се за ближњег и старати се о ближњем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Дуго нисам чуо ништа о оцу Славиши Лекићу а колико се сећам био је у Аргентини. Да ли знате штa се дешава са тим човеком и да ли је још увек ту?

Видим да Митрополит одговорио,

само да додам у вези о.Славише Лекића (пошто је ту у релативној близини мог краја) - припада фракцији Истинитим Православним Хришћанима Грчке - Флорински синод, под управом садашњег "архиепископа" Калиника. Колико ми познато има Смедеревску парохију са њиховом црквом која је посвећена светом Крају Милутину.

Приликом "хиротоније" Акакија десио се унутарњи раскол тако да Славиша не припада Акакију , већ овим Грчким старокалендараца.

Подели на овим сајтовима

Видим да Митрополит одговорио,

само да додам у вези о.Славише Лекића (пошто је ту у релативној близини мог краја) - припада фракцији Истинитим Православним Хришћанима Грчке - Флорински синод, под управом садашњег "архиепископа" Калиника. Колико ми познато има Смедеревску парохију са њиховом црквом која је посвећена светом Крају Милутину.

Хвала на додатној информацији.

Оца Славишу сам лично познавао и јако ми је жао то што чујем. Имао је врло мучан и тежак живот, није требало да га крунише тако глупим поступком...

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Balthasar,

Богу хвала!

_______

Хвала високопреосвећеном Митрополиту на одговору!

Живи и здрави нам били на многаја љета!

Велики поздрав из браничева!

Подели на овим сајтовима

Питање за Митрополита:

Пошто сте поменули употребу црквенословенског језика у богослужењу, да ли се код нас нешто ради по питању превођења богослужбених књига на савремени српски језик, и да ли Ви сматрате да је тако нешто потребно и корисно ради побољшања богослужбеног живота?

Подели на овим сајтовима

Питање за преосвећеног митрополита,

како он гледа на народ који је стао уз владику Артемија? Да ли они чине грех мислећи да су на правом путу и да ли постоји

начин да се у миру реши спор који је настао и почео да дели Цркву и народ по Србији? Хвала

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Велики поздрав из САД за Митрополита!

У контексту дискусије о проблему "националних" помесних цркава, ако може да нам каже нешто о "традиционализму" и односу нас као Цркве према томе. Да ли то за Цркву представља непотребан терет? Посебно зато што са собом носи и проблем национализма, разних десничарских покрета итд. који се незаслужено идентификују са Црквом.

Хвала и многаја љета!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Како цените изразиту активност и ревност владике Давида Перовића на плану богослужбеног живота епархије Крушевачке?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...