Биљана Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Кад је у питању школовање моје дјеце, нисам имала таквих случајева да наставник има нешто "против" мог дјетета. Све је мање-више протицало у реду. Био је један наставник физике који је предавао двије године и који је касније удаљен са тог радног мјеста, јер се испоставило да је купио диплому. Али са њим су сва дјеца имала проблем, а не само моја. И мислим да ту лежи коријен проблема. Наравно не треба генерализовати, али много данашњих наставника није адекватно оспособљена за то радно мјесто, него су за мање од годину дана и уз дебелу коверту дошли до те позиције. И тога је све више у свим областима. Сви ми можемо бити насравници, али мало ко од нас је педагог и психолог, а то је нужно у образовању. Са друге стране, има и дјеце која су размажена и чији родитељи за сваку ситницу трче у школу да "исправе неправду учињену дјетету", али опет је ту наставник (педагог), који ће пронаћи неки баланс и знати како с тиме да се носи. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Imam jednog đaka, koji uvek kad mu se završi čas i sretne sledećeg učenika izgovori :" Srećno ti bilo!" nemojte nikom reći pliz JESSY and Ayla је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Sukobi mogu da budu iz mnogo razloga, ima nadrndanih nastavnika, ima svakave dece (slažem se sa žutim carom, i sviđa mi se ideja da se rade sklekovi kad "nisi sav svoj" al to naš sistem, avaj,ne dozvoljava jer.....deca ne smeju da se "maltretiraju") ima raznijeh roditelja i suludih ideja i stavova. Sve više sam sklon da stanem na stranu učiteljica, nastavnica....dal zbog kolegijalnosti ili zbog toga što to nije nimalo lak posao. Pogotovu kad čujem komentare i "muzičke želje" na roditeljskom kod detetove učiteljice, pomislim....aman ljudi! JESSY and javor је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 ја само чекам да и места лекара и инжињера почну да се деле по политичкој основи без обзира на образовање. Код нас је почело. Постоје такозване установе за преквалификацију. Ево ја, нпр, завршила сам средњу економску. Идем шест мјесеци на "курс" и добијем диплому медицинског техничара. И онда се запослим у болници (по политичкој основи, наравно) и онда можда нечији живот зависи од моје "стручности". Али нема везе, битно је да сам се ја "убацила" у тај посао. Није битно да ли ја знам то да радим, или не. Како постоје установе за преквалификацију средњег стручног образовања, тако постоје и установе за "преквалификацију" високог стручног образовања. Е ту се може добити диплома наставника (из области по жељи), економисте, правника, агронома.... Нисам сигурна да ли дијеле дипломе за љекара или инжењера, али некако вјерујем да ће и та одјељења ускоро бити отворена. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Него, тема је наставник и ђак. Убиће нас површност. Уместо да се посвети проблему онолико колико ситуација то захтева, лош родитељ ће по, већ усвојеном стандарду, да сместа оде у школу и '' инсистира на правима свога детета '', по сваку цену.Не пита шта кошта и кога и чега.Он својим појављивањем мора да постигне циљ.А циљ је : показати детету да си свезнајући, да си утицајан, да си важан више него било који наставник на свом послу, да знаш начине да постигнеш све што хоћеш, да те се плаше људи где се ти појавиш, да твоје дете и ти не морате да радите и трпите оно што други морају, ... и тсл. једном речју да си свемоћан, да си сила и да је то једино важно у животу : уплашити, преварити и сатрти непријатеља и тако то. Треба да се трпи нешто, понекад и понегде. Па, и у школи.Чак и кад наставник није у праву. Мало неправде никога није убило него очеличило и очовечило. Само, коме је данас до тога стало ? Живимо на инстант пиреу у инстант животу у инстант браковима са инстант зачећима.... и за све су нам потребна инстант решења. Једино што је битно смо ми сами. JESSY, Ayla and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Au, treba da se trpi, malo nepravde ... Pa tako isto malo nepravde i na poslu kasnije, pa onda malo nepravde u braku, i tako dalje, samo trpi,trpi,trpi, dok ne eksplodiraš jednog dana i naplatiš na nekome ko najmanje ima veze sa svim tim trpljenjima od ranije. Драшко, Плутон and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Треба да се трпи нешто, понекад и понегде. Па, и у школи.Чак и кад наставник није у праву. Мало неправде никога није убило него очеличило и очовечило. da, iz prostog razloga sto deca moraju od malena da nauce da se svet ne vrti oko njih....i da tata i mama mogu da im ugadjaju i da ih trpe, ali ostali nece.....a deca ce misliti da je to neko njihovo"pravo"..treba im objasniti da i njih same neko uvek trpi.....dakle, trpljenje nam ne gine, kako god okrenes....i to celog zivota.... Sanja Т., Драшко and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 da, iz prostog razloga sto deca moraju od malena da nauce da se svet ne vrti oko njih....i da tata i mama mogu da im ugadjaju i da ih trpe, ali ostali nece.....a deca ce misliti da je to neko njihovo"pravo"..treba im objasniti da i njih same neko uvek trpi.....dakle, trpljenje nam ne gine, kako god okrenes....i to celog zivota.... A ko kaže da to tako treba i mora biti ? Zašto nas od dece uče da TREBA i MORA da se trpi ? Šta,kao da se ne razmazimo ? Ne bih rekla da je stav "obavezno trpljenje" dobar u smislu izgradnje samopouzdanja i ulivanja optimizma da se nešto može postići u životu. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Posle ta ista deca kao odrasli ljudi idu na psihoterapiju da povrate veru u sopstvene snage i da nauče da kažu "ne". Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 A ko kaže da to tako treba i mora biti ? Zašto nas od dece uče da TREBA i MORA da se trpi ? Šta,kao da se ne razmazimo ? Ne bih rekla da je stav "obavezno trpljenje" dobar u smislu izgradnje samopouzdanja i ulivanja optimizma da se nešto može postići u životu. Donekle si u pravu, ali nije dobro da se deca navikavaju na ne-trpljenje. Škola, odrastanje, studije...to sve zahteva napor. Uvek se nešto trpi. Sportisti trpe odricanja, bilo koja umetnost zahteva velike napore i disciplinu. Danas je tendencija da se dve olakša deci a to ih ne sprema za život. JESSY and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Što reče Javor, može se sve normalno rešavati, prvo razgovorom. Mi bismo danas da sve institucionalizujemo, a to nije dobro. Nedostaje taj živi odnos, pa ako to ne štima onda postoje druge metode. Sanja Т. and JESSY је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Danas je tendencija da se dve olakša deci a to ih ne sprema za život. upravo to....mislim da vise problema proistice iz toga, a ne zbog toga sto ce nesto trpeti.... Драшко and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 14, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Zašto nas od dece uče da TREBA i MORA da se trpi ponekad i nesto neminovno da....jer ovaj zivot nije bajka..... jer i njih neko takodje trpi .... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 Ponekad i ponešto, ali ne sve zato što ,eto, iz nekog razloga to tako treba generacijama unazad. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 14, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2015 upravo to....mislim da vise problema proistice iz toga, a ne zbog toga sto ce nesto trpeti.... Da, trpljenje nije samo sebi cilj, ali je nemoguće da u životu neće biti bar jedan predpostavljeni, nastavnik, kolega ili profesor, koga ćemo morati istrpeti. Često su "teški" nastavnici oni koji nas najviše nauče. Malo čeličenja nije na odmet JESSY and javor је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука