Grizzly Adams Написано Новембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2015 Ево још нешто у вези претходне дискусије: http://www.zerohedge.com/news/2015-11-23/new-video-grateful-al-qaeda-thanks-us-supplying-anti-tank-missiles Плутон, feeble, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
agnam Написано Новембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2015 http://syria.trendolizer.com/2015/11/obama-signs-ndaa-approving-800-million-aid-to-moderate-syrians-kiev.html Obama signs NDAA, approving $800 million aid to ‘moderate’ Syrians, Kiev Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Обрачун, Ердоган против Путина https://www.youtube.com/watch?v=9I-7f8o6RZ4 Juanito је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Bice svasta Report: Turkish military deployed 55.000 soldiers on #Syria border, #Kilis and #Gaziantep. https://twitter.com/taylieli/status/670351268104269824 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Bice svasta Вероватно се мало пувају, звецкају и показују зубе. Све друго би било жешће умоболно и самоубилачки, чак и овој екипи на власти у Турској је толко ваљда јасно... ИгорМ, Пг, obi-wan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Да, то је једна нешто умеренија теза чија је вероватноћа да је тачна већа. А имаш ону нешто радикалнију да Амери не само да нису били у дилу са њима, него да се ови против њих никад нису ни окренули, него да још итекако сарађују, да их ови финансирају и руковде њима ради неких својих интереса, да су ИДовци амерчки плаћеници и томе слично, а не керови који су се отели контроли. Одавно нисам био овде па сам вероватно неку поруку у вези овога пропустио. Зато опрости ако понављам нешто што сте разјаснили а ја не знам. Наиме, САД су јасно и јавно рекле да наоружавају сиријску милитантну опозицију против Асада. Постоји и снимак конвоја тојотиних џипова где се на крају снимка види апач у пратњи (а извор који је накачио снимак припада ИД). Такође, Русија је јасно ставила до знања да сво наоружање послато тој "модерној" опозицији завршава у рукама ИСИС-а. Амери то никад нису демантовали већ само понављају мантру "наоружавамо Асадове противнике". Колико математике је овде потребно? МилошБГ, ИгорМ, agnam and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Одавно нисам био овде па сам вероватно неку поруку у вези овога пропустио. Зато опрости ако понављам нешто што сте разјаснили а ја не знам. Наиме, САД су јасно и јавно рекле да наоружавају сиријску милитантну опозицију против Асада. Постоји и снимак конвоја тојотиних џипова где се на крају снимка види апач у пратњи (а извор који је накачио снимак припада ИД). Такође, Русија је јасно ставила до знања да сво наоружање послато тој "модерној" опозицији завршава у рукама ИСИС-а. Амери то никад нису демантовали већ само понављају мантру "наоружавамо Асадове противнике". Колико математике је овде потребно? Bez uvrede,ali sad deluje kao da smo u prvom razredu pa objasnjavamo sta su brojevi. Amerika naoruzava i finansira ID. I pritom nemojmo da se koncentrisemo samo na Siriju,posto pobunjenici u Libiji u ratu na cijoj strani je Amerika bila takodje predstavljaju danas deo ID i na toj teritoriji ID itekako operise i itekako pravi zlocine i dosta njih odande ide u Siriju.Dakle Amerika je napravila dve "slucajne" greske,aha. Na isti nacin kao sto je finansirala i Al kaidu i kao sto je Bin Laden bio covek koji je sluzbovao u Ciji. E sad Amerika je retardirana,umobolna,naivna pa je na isti nacin pogresila koliko 5,10 puta kao prvo pomaze pa im ti okrenu ledja,jadna Amerika? Dajte bre. Sad ta prica da se ublazi,pa kao,znate mi smo naoruzavali,finansirali "opoziciju" a ne ID,to je mislim tolika besmislica da ja ne mogu da verujem sta ce smisliti,ali ok idemo ka istini,za pocetak su i ti kojima je sve teorija zavere priznali da Amerika finansira i naoruzava ID,docicemo i do pune istine. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Bez uvrede,ali sad deluje kao da smo u prvom razredu pa objasnjavamo sta su brojevi. Amerika naoruzava i finansira ID. I pritom nemojmo da se koncentrisemo samo na Siriju,posto pobunjenici u Libiji u ratu na cijoj strani je Amerika bila takodje predstavljaju danas deo ID i na toj teritoriji ID itekako operise i itekako pravi zlocine i dosta njih odande ide u Siriju.Dakle Amerika je napravila dve "slucajne" greske,aha. Na isti nacin kao sto je finansirala i Al kaidu i kao sto je Bin Laden bio covek koji je sluzbovao u Ciji. E sad Amerika je retardirana,umobolna,naivna pa je na isti nacin pogresila koliko 5,10 puta kao prvo pomaze pa im ti okrenu ledja,jadna Amerika? Dajte bre. Sad ta prica da se ublazi,pa kao,znate mi smo naoruzavali,finansirali "opoziciju" a ne ID,to je mislim tolika besmislica da ja ne mogu da verujem sta ce smisliti,ali ok idemo ka istini,za pocetak su i ti kojima je sve teorija zavere priznali da Amerika finansira i naoruzava ID,docicemo i do pune istine. Ако мислиш на мене (јер си мене цитирао) немам шта да се вређам. Написао дам исто што и ти у блажој форми - да се они који су до сада овде на форуму били про-амерички орјентисани не нађу увређени. Разумем да је тешко окренути се од заблуда, али ових дана читам тако наивна објашњења о америчкој политици у свету као да су трећеразредна држава од јуче. Није ни чудо да амерички народ спава тако дубоким сном ако су овакви ови наши љубитељи америчког сна... МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Ако мислиш на мене (јер си мене цитирао) немам шта да се вређам. Написао дам исто што и ти у блажој форми - да се они који су до сада овде на форуму били про-амерички орјентисани не нађу увређени. Разумем да је тешко окренути се од заблуда, али ових дана читам тако наивна објашњења о америчкој политици у свету као да су трећеразредна држава од јуче. Није ни чудо да амерички народ спава тако дубоким сном ако су овакви ови наши љубитељи америчког сна... Ne brate,sa tvojom porukom se u potpunosti slazem,nego sam drugima odgovorio citirajuci i tebe koji imaju teze da je sve slucajnost i da Ameri nista nisu znali. A tvoje objasnjenje u prethodnoj poruci je bukvalno crtanje...medjutim neki i dalje misle da je prava istina da je Amerika naivna i zabludela koja je poverovala prvo Al kaidi,pa sad ID-i i da su ih pomagali sve dok se oni nisu okrenuli protiv njih,sto je naravno neistina. Amerika itekako zna ko su ti ljudi i itekako zna sta je njihov posao,zato sto su upravo nalogodavci i trazioci tog posla. A teorija zavere (da se posluzim) da su Ameri toliko glupi da ih islamisti varaju i zezaju samo tako pa prvo oni izmole Ameriku da im da novac i oruzje pa im kao okrenu ledja,pa onda al kaida,pa onda u Libiji,pa u Siriji i da su oni samo zabludeli,to je stvarno teorija zavere. Itekako oni znaju sve. I mogli bi zagovornici Amerike i amerikanofili da organizuju neki protest u Americi protiv toga sto Americki satelit S.Arabija vrsi masakre nad svojim gradjanstvom citam juce bio petak 13,ako su se vec brinuli da li su Gadafi ili Asad dovoljno po njima demokraticni. Evo Americkog satelita i demokratije,juce je pogubljeno 60 ljudi,a dole slika je od nekog oktobarskog pogubljenja,uvidecete da medju vesanim ima i dece. Ta drzava po Americi je demokraticna i postuje ljudska prava,a tamo gde su im saveznici ID te drzave su nedemokraticne i ne postuju. https://twitter.com/facingeast52/status/657422887553372160/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw Јанко је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 А колико сте сви ви што тврдите да Амери финансирају и руководе ИД сигурни у то што пишете? Политика није физика па оно можеш бити сигуран да ћеш ако скочиш из авиона нужно да се разбијеш ко звечка (мада чак и тад постоји веома веома веома веома мала вероватноћа да се ипак не разбијеш и да се деси неко ''чудо''). Тако да ме баш интересује како сте толико сигурно у то што пишете Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 па пустиња је идеална за нападача. рељеф који се само пожелети може, јер све се види као на длану. Да, али је мало вруће мало фали воде мало хране. Уосталом, нису све пустиње равне до даске, оне по Авганистану су нпр. брдско-планинске где се талибани веома лако могу сакрити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 А колико сте сви ви што тврдите да Амери финансирају и руководе ИД сигурни у то што пишете? Политика није физика па оно можеш бити сигуран да ћеш ако скочиш из авиона нужно да се разбијеш ко звечка (мада чак и тад постоји веома веома веома веома мала вероватноћа да се ипак не разбијеш и да се деси неко ''чудо''). Тако да ме баш интересује како сте толико сигурно у то што пишете Ja nisam siguran, cak mislim i da ne snabdevaju ID oruzjem. Ali naoruzavaju FSA koja isto ima ulogu da srusi Asada i napravi haos u drzavi te samim tim mi FSA nije nesto mnogo bolja od ID. Bas zbog te namere da se srusi Asad oruzanim putem, do sada je poginulo 380.000 ljudi, kako navodi Erdogan ovih dana. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Јанко, Grizzly Adams and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Turska kupuje od ISIS-a naftu i tako se ISIS finansira. Rusija, USA i ostali prodaju oruzije S. Arabiji. S. Arabija da oruzje ISIS-u i onda se svi igraju rata. Ljudi ginu a novci se zgrcu. http://fakti.org/oruzje/saudijska-arabija-kupuje-od-rusije-oruzje-za-10-milijardi-dolara Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2015 Дајте људи. Зар неко заиста мисли да је та Исламска држава стварно настала спонтано, малтене преко ноћи? И за тако кратко време спонтано, случајно ојачала и проширила се по Африци и свету? И да је заиста толико јака да је ни Америка не може уништити сво ово време колико се "бори" против ње? Не могу да схватим да озбиљан човек може веровати у тако нешто. Из авиона се види, а уз само мало истраживања, да иза те ИД стоје САД, С. Арабија, па и Турска. Американци живе од војне индустрије у доброј мери, а ратови им помажу и у јачању стратешких положаја и на разне друге начине осим пуке зараде. Њима су неопходни непријатељи и ратови. Ако их нема, морају се створити. Што дуже постоје то боље(за њих). Вехабије по интернету разбесним када им поставим једноставно питање на које не могу да одговоре. Питам их лепо због чега ИСИС и остале вехабистичке организације не позову озбиљно барем једном на џихад против Израела? А? Питао сам их за време оног последњег рата Израела и Палестине. Ухватили се борбе против Гадафија, Мубарака, Асада... позивају на џихад у Египту, Сирији... а за то време Израел тепа ли тепа Палестину, а позива за џихад и слање џихадиста тамо нема ни за лек. Исто је и са љуљкањем С. Арабије где влада већа диктатура и кршење људких права него овамо где ратују. Али њих Амери нити нико не помиње због тога, нити се тамо дешавају напади, побуњеници и преврати. Тада почну да ме вређају, или кажу да пређем на Ислам ако желим да их схватим. Немају правог одговора, јер и слепац види да су они инструмент Амера+С. Арабија. И то јесте завера, али у пракси, не само у теорији. zuti car and Јанко је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука