ВИЛМА Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Ушли су родитељи. Не знам колико само им успела објаснити о девојчици за преосталих 5 -10 минута. Али сам зато очи те деојчице запамтила за цео живот. https://poznajsebe.wordpress.com/2015/11/23/devojcica-koja-nije-gledala-u-oci/ Evo, jadni,glupi,nerazumni roditelji... Da li su shvatili poruku jednog stručnjaka ? Jer,ona je shvatila devojčicu iz prve, posle jednog razgovora... A ovo sa pamćenjem očiju - čista patetika ! Trend je već duže vreme da se patetiše na razne teme, prosto se ljudi utrkuju ko će patetičniji tekst da napiše. Плутон, nana and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 @Pufna- priznajem patetiku! No za ostalo,ima i ovako i onako... pogledaj koliko kriminala i svega raznoraznog. Odakle? Dete se tek tako , iz sopstvenih pobuda opredelilo tako...a mama i tata ga pazili....Ne verujem u to. Moj izbor. I da...nekim roditeljima treba crtati. Лапис Лазули, Снежана, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Da dodam . Ne samo da im se nacrta...vec da se izvede dete, a roditeljima pomoci. Лапис Лазули and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 ne znam...u poslednje vreme sve cesce se cuje rec patetika, tako da je ona dobila veoma sirok smisao.....predlazem se da otvori tema pa da tamo pisete sta je za vas patetika.... a sto se mene licno tice, bolje i patetika nego bezosecajnost, lisenost bilo kakvih emocija..... Лапис Лазули and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Upravo to Jess. Zato sto,ako dete u nevolji, često nailazi na zid kod odraslih,ubrzo se veoma zatvara u sebe.Gubi poverenje u svet odraslih... i dugo je potrebno da se povrati...ako ikad... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 neki drugi ljudi bolje razumeju decu od njihovih rođenih roditelja na zalost, znam mnogo takvih situacija.....bas licno..... Ненад Р., Лапис Лазули and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 ...ako dete u nevolji, često nailazi na zid kod odraslih,ubrzo se veoma zatvara u sebe.Gubi poverenje u svet odraslih... i dugo je potrebno da se povrati...ako ikad... Ценим да је један од разлога и тај што одрасли спремно чекају и прете својим калупима, обрасцима понашања, најчешће изопаченим. Прете да одузму слободу детета пре него што је и добије. Пренаглашена очекивања... Много пута сам био критикован што не гледам саговорнике у очи. Али то ме тако деконцентрише јер у њима видим много тога сувишног. Ненад Р., Лапис Лазули, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 na zalost, znam mnogo takvih situacija.....bas licno..... Isto.Ne mnogo nego premnogo.Gledas i dodje ti da bijes te roditelje bukvalno,koliko su i sami nevaspitani. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 25, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 један од разлога и тај што одрасли спремно чекају и прете својим калупима, обрасцима понашања, најчешће изопаченим. Прете да одузму слободу детета пре него што је и добије. Пренаглашена очекивања. slazem se..... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Sve više je tekstova gde neki drugi ljudi bolje razumeju decu od njihovih rođenih roditelja ... Mislim,povračaču ... Родитељи неретко сматрају да они што раде да је једино исправно и од своје деце очекују да се исто тако понашају. Свако дете је личност за себе и свака тежња да му се наметну норме које родитељ има је велика грешка. Sanja Т., Иван Ивковић and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Nesto bih dodala u vezi vaspitanja sto je djakon o.Branko u crkvi na Petlovom Brdu jednom prilikom.divno objasnio.Sama rec VASPITANJE se sastoji od dve reci VAS i PITATI.Sto u prevodu znaci SVE NAHRANITI.Kako divno znacenje.Dete i covek koji je vaspitan ili koji vaspitava je dakle neko cije su sve potrebe njegovoga bica pravilno nahranjene i on sam brizljivo hrani i poji sve delove bica svoga dete ne samo telesnu prirodu tako da ono pravilno izraste u coveka. Sanja Т., JESSY, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Свако дете је личност за себе и свака тежња да му се наметну норме које родитељ има је велика грешка. Друга крајност је занемаривање... Лапис Лазули, JESSY and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Нажалост реалност је таква, да услед недостатка времена трке и јурњаве, не зато што то тако родитељи хоће него живот намеће , деци се не посвећује пажње колико би требало. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2015 Родитељи неретко сматрају да они што раде да је једино исправно и од своје деце очекују да се исто тако понашају. Свако дете је личност за себе и свака тежња да му се наметну норме које родитељ има је велика грешка. Niko to ne spori, svako dete je individua za sebe i decu ne treba porediti. Svaki roditelj bi trebao da ima to na umu. Svaki roditelj bi trebao i da preispituje svoje stavove i ponašanje prema deci, sigurno da nije bezgrešan. Važno je uvideti gde se greši i menjati to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2015 Sjebani roditelji, sjebana deca, tj. mi. Jedini nacin da se izadje iz zacaranog kruga je istinsko hriscanstvo, odricanje od egoizma, samo tako ljubav moze da cveta, i rane da se zacele javor, JESSY, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука