JESSY Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 То историја се десила давно, пре 15 година, тада сам била терапеут почетник и поступала сам онако како сада не би поступала. На пример, сада на мојој првој консултацији деце присутство чланова породице је обавезно од почетка до краја. А тада… Дошли код мене родитељи и буквално «оставили» на консултацију девојчицу од седам година. Првачић у наочарима. – Она не гледа људима у очи, – рекли су они, – и страшно мучи нашу мачку. – А како учи? – питала сам. – Учи сасвим нормално, не лошије о других, – одговорили су родитељи. – А има ли другарице? – било је моје следеће питање. Рдоитељи су одговорили нешто неразумљиво и изашли, тврдо изјавивши да с девојчицом нешто треба чинити. Остали смо насамо. Почела сам разговарати, задавати питања, што се зове, истраживати животну ситуацију. Показало се да је девојчица сасвим умна, питања разуме, одговара адекватно, подржава разговор. А у очи заиста не гледа. То јест, уопште! Рапсоди, Иван ♪♫, Jovana Jancic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 Реч по реч, ја сам помало почела да схватам ту девојчицу. Љубави је њој у том животу страшно фалило. – Ти веома волиш своју мачку, зато је тако стишћеш? – осенило ме је одједном. – Да, – говори девојчица и одједном ми гледа право у очи. – Ти је тако силно волиш, да би је просто појела? – Да, – одговара девојчица и продужава да ми гледа право у очи. – Људе ти такође веома волиш и недостају ти? И љутиш се на њих тако да би их све побила, зато што они тебе не воле? Не обраћају на тебе пажњу? – Да, – и као пре гледа на мене. – А у очи ти не гледаш зато што се бојиш да ће људи прочитати све то у твојим очима? И мржњу, и љубав?! – Да, – снова понавља девојчица, а очи не склања. Ушли су родитељи. Не знам колико само им успела објаснити о девојчици за преосталих 5 -10 минута. Али сам зато очи те деојчице запамтила за цео живот. А још сам запамтила, како је важно човеку, свеједно да ли је то одрастао човек или дете, да га неко тачно схвата. Да га разуме макар у чему. Та потреба – бити схваћен – код људи је веома снажна. Кад на консултацији успемо неког тачно схватити, макар на миг – то делује целитељно и терапеутски. У те моменте човек осећа да га истински виде, виде га таквим какав јесте. У свакодневном општењу људи не виде једно друго него виде адску смесу из сопствених пројекција, фантазија, идеализација и демонизација, етикетирања и социјалних стереотипа. Када је на вас неко последњи пут не просто гледао, него Вас видео? Када сте последњи пут Ви гледали на неког и видели човека таквим какав је, приближно његову сиштину? https://poznajsebe.wordpress.com/2015/11/23/devojcica-koja-nije-gledala-u-oci/ Рапсоди, Дијана., Kaludjerovic Sreten and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 ...нашла сам ,пре извесног времена, некога ко је " подигао мој поглед"...само једног...Богу хвала! Kaludjerovic Sreten, Рапсоди and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 Oću i ja na tu konsultaciju gde se gleda ono u čoveku.=-O Ali, mene je strah. Šta je to strah, pitam ozbiljno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 mene je strah. vera izgoni strah.... Sanja Т. and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 како је важно човеку, свеједно да ли је то одрастао човек или дете, да га неко тачно схвата. Да га разуме макар у чему. Та потреба – бити схваћен – код људи је веома снажна. Sanja Т., Рапсоди, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 У свакодневном општењу људи не виде једно друго него виде адску смесу из сопствених пројекција, фантазија, идеализација и демонизација, етикетирања и социјалних стереотипа. Иван ♪♫, Рапсоди, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 vera izgoni strah.... E, a kako to postići? Kako se pobeđuje strah od toga da drugi upoznaju tvoje unutrašnje biće, a da ne budeš izložen nepoznatoj opasnosti od drugog? Je li to "senka" ? Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 Када је на вас неко последњи пут не просто гледао, него Вас видео? Када сте последњи пут Ви гледали на неког и видели човека таквим какав је, приближно његову сиштину? Рапсоди, Sanja Т. and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 a kako to postići? ради пуно на себи....јачај веру, што је могуће више... Kako se pobeđuje strah od toga da drugi upoznaju tvoje unutrašnje biće, тако што ћеш понављати себи - Господ је мој помоћник и нећу се бојати; шта ми може учинити човек? Рапсоди, Sanja Т., Иван Ивковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 Када је на вас неко последњи пут не просто гледао, него Вас видео? Када сте последњи пут Ви гледали на неког и видели човека таквим какав је, приближно његову сиштину? :skidamkapu: и за пост испод и горе изнад и све написано на овом посту. JESSY and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 Јаворе, Господ је пастир који веома брине о свом стаду.Ако си призвао бога уза себе, немаш разлога за икакав страх. Ја увек гледам човека у очи. Човек је веома ретко изузетно добар, или изузетно зао, и увек сам покушао прво да нађем оно што је по мом мишљењу добро код других људи. javor, Дијана., Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2015 Oću i ja na tu konsultaciju gde se gleda ono u čoveku.=-O Ali, mene je strah. Šta je to strah, pitam ozbiljno. Strah moze biti urodjeni i steceni...Tvoj strah je strah od razocaranja ... Veruj ekspertu . A sto se tice konsultacija , ko zna , mozda jednog dana pokucate na vrata koja ja otvaram ... :-) javor and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Strah moze biti urodjeni i steceni...Tvoj strah je strah od razocaranja ... Veruj ekspertu . A sto se tice konsultacija , ko zna , mozda jednog dana pokucate na vrata koja ja otvaram ... :-) Опа, АрсоЕксперту, ( ово ме подсети на : паспарту ), а зашто се други не плаше разочаерња као ја, а ? Значи ли то да сам многонаиванпаглуп и да због тога лоше процењујем ситуације с људима и често промашим, па се разочарам и да ме управо то боли што сам тол'ко глуп, а мислио сам да нисам ? Значи, гордост на екс ? Иначе, тешко кријем своје расположење па се све одмах види, к'о у излогу месаре, огољено и беспомоћно. Рапсоди and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2015 Ne,ne,ne...Vi niste glupi . Svaki covek je jedinstven i neponovljiv ... Imali ste neka losa zivotna iskustva ...Sada se treba suociti sa tim , a ne gurati problem pod tepih . Nije to gordost , iako na nju neodoljivo podseca . Ako trazite doktora on je jos jutros otisao na jutrenje u obliznji hram , tako nerazumno se ponasa od kad pre nekoliko godina , majka mu se mnogo brine , mozete da sacekate da ga pozovem ili ste radije za jednu kafu ... ? :-) Рапсоди, Иван ♪♫ and javor је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука