Jump to content

Друштвена (не)брига о деци (О малим херојима)

Препоручена порука

• 5 months later...
  • Одговори 194
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Мали херој: Дечак и у смрти спасао мајци живот

Један дечак из Кине је био смртно болестан, али је успео да спаси живот својој мајци, преноси ЦЦТВ.

Дечак Чен Сиаотијан је живео само седам година, јер је боловао од тумора на мозгу.

Преминуо је у среду, а истог дана су његови органи донирани.

Његова мајка Жоу Лу (34) је патила од уремије и једини спас за њу је представљала трансплантација бубрега.

Када је Чен имао пет година дијагностификован му је рак, а његовој мајци уремија.

Жоу Лу је ишла на дијализе, а Чен је био под сталном лекарском бригом.

Када су му саопштили да неће дуго живети, дечак је замолио да његов бубрег дају његовој мајци.

Када је дечак преминуо, лекари су му одали почаст минутом тишине и испунили његову последњу жељу: да спасу његову мајку.

"Пристала сам да узмем бубрег свог сина тек након што ме је породица убедила", рекла је Жоу Лу.

Истог дана када је остала без сина, Жоу Лу је подвргнута операцији.

Леви бубрег њеног преминулог сина је пресађен у њу.

Чен је донирао и десни бубрег једној 21. годишњој девојци и јетру једном 27-годишњем мушкарцу.

Све операције су биле успешне и тако су спасена три живота.

• Волим 1

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...

zemlja srbija i ne treba da birne o svojim cedima jer to nisu nje posao drzave vec njenih roditelja.....

sto se tice ovih roditelja.. dug 100 000 dinara? na sta su bre oni potrosili toliku struju?

Sto naslov nije, kako neodgovorni roditelji brinu o svom domacinstvu!?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

zemlja srbija i ne treba da birne o svojim cedima jer to nisu nje posao drzave vec njenih roditelja.....

Kako da brinu?

Након што је Милина мајка Маша остала без посла још у трећем месецу трудноће, и отац Никола добио је отказ јер је технолошки вишак.

- Половином јуна сам и ја добио отказ. Једноставно, јединица у којој сам радио је престала да постоји. Неке су преместили на ново радно место, мене су, ето, отпустили. Нису узели у обзир да је Маша већ добила отказ и да смо радили у истој фирми. Од тада радим повремено, али све је то од данас до сутра, а стигла је зима, па посла нема уопште – прича Никола за “Ало”.

Петоро Владисављевића живи од 17.000 материнског додатка. Предали су захтев за социјалну помоћ, али је одбијена због неколико хектара земље које поседују.

Подели на овим сајтовима

Kako da brinu?

pa i treba da je odbiju ako ima nekoliko hektara zemlje..... sto nisu napisali tacno koliko ima hektara zemlje?

Ne volim ovu drzavu jer je bangava.. ali pocinjem polako da provaljujem ove sto kukaju po novinama....

brale 100 000 dinara dug za struju.. a ona nema posao pola godine.... oni struju nisu placali preko godinu i po dana ako imaju 100 000 dug...racunam da je prosecni racun 5 000 dinara.... 20 meseci neplacena struja...

ti ljudi nemaju trunku odgovornosti, i republika srbija treba da im oduzme decu.... sto se mene tice..

upoznao sam nekoliko takvih prevaranta sto zive na racun dece... sto nisu dali pomoc mom priketu koji nema ni hektar zemlje, ima dve cerke, ide radi redom ne pita, cisti stale, jame sve za pare.. i nema dug za struju 100 hiljada dinara?

Gde su oni koji su stvarno ugrozeni u novinama? Njega neces da vidis on ne zna nikog iz alo da napise srceparajucu pricu....

meni to lici na zloupotrebu dece..... i to tesku... kao ajd imam bebe, pa ne moram da placam nista... neka me drzava izdrzava!

p.s. od par hektara zemlje moze da se zaradi za osnovne potrebstine! (medju kojima i struja)

Bez obzira na otkaze.....

Подели на овим сајтовима

Znaci znam ljude koji izdrzavaju decu, i zive sa po 1-2 hektara zemlje + sezonski poslovi kome sta treba da se pomaze po selu.. ovi ljudi su 90 % sam siguran neke lenstine.... cim oni struju preko 20 meseci nisu placali....

verovatno hoce i socijalnu pomoc, i ono sto zarade od zemlje.. i da ne placaju struju.

Подели на овим сајтовима

dakle kome sad nije jasno... oni struju nisu placali 20 + meseci, a bez posla su sest meseci.... (a verovatno vise sumnjam da su trosili 5 000 na struju prosecno)

Sada bi, da sacuvaju te njive sto imaju (jer su dosli do bankrota nedogovornim eoknomskim ponasanjem, a ne zbog samog otkaza) ali i da uzmu nase pare (od drzave) jer su sada u problemu - u koji su sami uleteli...... sami su sebe gurnuli.. dakle nije drzava kriva sto oni duguju za struju 100 000

Neka prodaju njive, pa neka plate struju, sami su sebe doveli do bankrota.

Dobice sociojalnu pomoc - i sve ce biti u redu. NEmoj da kukaju po novinama.

Gadi mi se kada vidim takve "Roditelje" ......

Подели на овим сајтовима

Млађони, не браним људе, негде си ти у начелу у праву, али остаје и тих 10% што ниси сигуран да је онако како си рекао, те због себе, немој грешити душе...

Подели на овим сајтовима

Млађони, не браним људе, негде си ти у начелу у праву, али остаје и тих 10% што ниси сигуран да је онако како си рекао, те због себе, немој грешити душе...

U pravu si! Malo sam iziritaran ovakvim tekstovima jer znam ljude kod kojih je sigurno tako! Kukaju za socijalne pomoci, a nista ne rade, skitaju po kafanama, apsolutna neodgovornost samo ocekuju od drugog da im hrani decu!

Ja apsolutno proklinjem ovu drzavu sto je neefikasna, skupa, sto nam uproapscuje privredu...

Ali mi je ovaj racun za struju od 100 000 abnormalno veliki...... i tesko mi je da poverujem da je tu za taj racun odgovorno bilo sta drugo osim neodgovornosti pored dva sposobna i radna coveka koji su bili zaposleni i par hektara zemlje.

Provereno znam da sa 3 hektara zemlje moze da se zaradi u godini toliko da imas 100-150 evra mesecno +  njenih 17 000 imaju oko 300 evra prihoda, socijlana pomoc im nije potrebna.

Подели на овим сајтовима

Јесте тужна прича . У тексту се не наводи да ли ту земљу обрађују које имају.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

@@Млађони,

Брате, колко си понекад  откопчан од реалности...

Pa hajd reci mi sta nisam u pravu?

oboje su radili do pre 6 meseci?

Imali su plate bar 20 000 .. to je 40 000

OD par hektara zemlje moze da se napravi minimum 100 -150 evra mesecno...

Prima pomoc za decu 17 000

a ima dug za struju od 100 000...

Ne brate nisam ja uopste otkocpan od realnosti, moji roditelji su bili 2 godine bez posla, pa nismo kukali po novinama, primali socijalne pomoci.. i nismo imali dug za struju od 100 000.....

Vi nasedate na srceparajuce tekstove, i ne ignorisete cinjenicu da su neki ljudi jednostavno neodgovorni.

oni su domacinstvo koje bez poslova samo od zemlje i pomoci moze da ima prihod od 300 evra...

Nemoj da si naivan. I nemoj da ti empatija koju treba da izazove ovakav srceparajuci tekst skrene oci sa cinjenica.... kada donosis sud o ljudima o kojima se pise...

Подели на овим сајтовима

Јесте тужна прича . У тексту се не наводи да ли ту земљу обрађују које имају.

i isto se ne navodi sto nisu placali struju 20 + meseci.....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...