Artois de Namur Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Здравейте, братя и сестри в Христа! Казвам се Сабина и съм българка от морската столица на България - Варна. Една тема ме мъчи много тези дни и би ми било осбено интересно да споделите вие какво мислите по въпроса.Става дума за етнофилетизма или за национализма на верска основа. Мислите ли, че това, че сме различна народност е основателна причина да се мразим или няма значение какви сме по национален идентитет, важното е, че сме Христови чеда и трябва да се обичаме заради Христос, който е над националностите и държавите? Ще се радвам да изкажете мнението си! Благодаря ви предварително за участието в тази дискусия! Поздрави най-сърдечни, Сабина Kaludjerovic Sreten, Suncokret54, александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/34271-%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8/ https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346440445/%D0%BF%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8/%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-r2917 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Сабина добро дошла. Kaludjerovic Sreten, Artois de Namur, Suncokret54 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Етнофилетизам је осуђен од цркве и то је нама довољно. Две су крајности данашњих Хришћана. Једно је етнофилетизам, а друго је неосетљивост за свој народ. Ни једно ни друго није хришћанство. Светислав Павловић, александар живаљев, "Tamo daleko" and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Artois de Namur Написано Новембар 18, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Хвала, Jessy! Ясно, тази тема вече е обсъждана. Ще прочета какво мислят останалите съфорумци! Хвала, Жељко! Добре заварил! Баба, Suncokret54, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 On 18. 11. 2015. at 22:23, Suncokret54 рече ... можеш укратко дефиницију, и шта је у њој Црква нашла за неподобно... мислим, можда нисам тај, а огласили ме, свакако не бих да сам ван Цркве... Цитат pravilo Velikog pomesnog sabora "...U Hriscanskoj Crkvi, Zajednici koja je duhovna i pozvana svojom Glavom i Osnivacem da ukljuci sve narode u jedno hriscansko bratstvo, filetizam je tudj i sasvim nezamisliv. I, zaista, filetizam, tj. FORMIRANJE POSEBNIH NACIONALNIH CRKAVA NA ISTOM MESTU, koje primaju sve one od svoje rase (plemena), ali iskljucuju one drugih rasa i kojima upravljaju samo oni od sopstvene rase, necuveno je i bez presedana, premda je to ono cemu teze pristalice filetizma" [prevod sa engleskog]. Светислав Павловић, Deja Vu, александар живаљев and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Није сваки поп Христов Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 14:48, Жељко рече Није сваки поп Христов Expand Лепо реко Августин да Бог има многе које Црква нема и црква има многе које Бог нема. Ја бих рецимо волео да видим једног Циганина у нашој цркви за епископа. Не знам да ли и колико их има међ поповима. Ово зато што су бројни код нас и има их доста међу верницима. Икар Губелкијан and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 14:57, Ђоле Пролеће рече Лепо реко Августин да Бог има многе које Црква нема и црква има многе које Бог нема. Ја бих рецимо волео да видим једног Циганина у нашој цркви за епископа. Не знам да ли и колико их има међ поповима. Ово зато што су бројни код нас и има их доста међу верницима. Expand Артемити су своједобно тврдили да је владика Атанасије Циганин. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 14:48, Жељко рече Није сваки поп Христов Expand U cemu je onda razlika izmedju njega i popa sa srpskom, ruskom, bugarskom zastavom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 15:04, Милан Ракић рече Артемити су своједобно тврдили да је владика Атанасије Циганин. Expand У ком контексту? Јел као реакција и пљувачина што их је +Таса пеналио? Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 15:11, Ђоле Пролеће рече У ком контексту? Јел као реакција и пљувачина што их је +Таса пеналио? Expand Па не знам. Нисам "испитивао" Тасу Мислим ништа не мења напротив. Премда мислим да су разлог за то његове црте лица, препланулост и чињеница да је његово родно село отприлике 1/3 "попуњено" Ромима. Па онда кад` ихе је "пеналио", а они отуд немоћни-јер гдеш се с` Тасом надгорњавати, а они онда да подиђу неком већинском ставу нашег друштва о Циганима, мантраше да је епископ Циганин.... Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 15:19, Милан Ракић рече подиђу неком већинском ставу нашег друштва о Циганима Expand Ово је другосрбијанско смеће и АПСОЛУТНО ЈЕ НЕТАЧНО. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 15:21, Ђоле Пролеће рече Ово је другосрбијанско смеће и АПСОЛУТНО ЈЕ НЕТАЧНО. Expand Нетачно у твом и мом крају. Бога ми у Београду је ТАЧНО. Из искуства знам јер су оба моја детета имала по једно Циганче у основној школи, која иначе важи за "елитну" и "резервисана" је за "сељаке". Мука ми је и сад кад се сетим неких ствари... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 On 16. 6. 2016. at 15:08, Deja Vu рече U cemu je onda razlika izmedju njega i popa sa srpskom, ruskom, bugarskom zastavom? Expand Razlika je u tome što je ovaj otvoreno podržao veliku Albaniju i čestitao šiptarima nezavisno Kosovo Ako je jednom vladiki dobro to što neko poruši na stotine manastira i pobije na hiljade pravoslavca onda ok Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука