посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Поздрав, Занима ме шта други мисле о раду Недељом, јел веома битно поштовати Недељу у Православљу и посветити тај дан Богу (и ако то не одржимо и огрешимо се, јел то велики грех?), данашњи модеран начин живота (болесно убрзани) не дозвољава нам често да само тако 'посветимо' тај дан Богу, и да баш ништа не радимо осим молитве, читања Светог Писма, милостиње, одласка на Литургију... (ако послодавац инсистира, студенти се спремају за испит итд.) па ме ето занима, шта други мисле о томе, колико сме, какокадазаштогде јел се баве Свети Оци тим питањем негде можда..? (искрено, веома ми је нејасна цела ситуација око Недеље, некако сматрам да не треба да форсирамо нерад а овамо да грицкамо нокте да ли ћемо стићи да урадимо нешто што нам је обавезно за сл. недељу а онда чујем друге да треба да не радимо да не би пала клетва и да ми тиме љутимо Бога итд.) п.с. пошто сам ја тек уписао прву годину на ПБФ-у да ли се мени рачуна у грех када спремам Недељом грчки или увод у Нови и Стари Завет хахахах Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Јао, немој сад тражити изговоре да не учиш недељом... Сме да се учи, то се бар не доводи у питање. Радила сам једно време посао у приватној фирми, који је често подразумевао и радну недељу, па нисам могла ићи на Литургију тада и мало сам се лоше осећала. Али сам давно дала отказ на том месту. Не проводим наравно целу недељу у нераду, припремам се за посао најнормалније... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Јао, немој сад тражити изговоре да не учиш недељом... Сме да се учи, то се бар не доводи у питање. Радила сам једно време посао у приватној фирми, који је често подразумевао и радну недељу, па нисам могла ићи на Литургију тада и мало сам се лоше осећала. Али сам давно дала отказ на том месту. Не проводим наравно целу недељу у нераду, припремам се за посао најнормалније... Па не знам ја, ако је Бог рек'о... ^^ а то што си радила Hедељом, ццц... и још ти је данас петак 13. не би ја излазио из куће да сам на твом месту И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 зна се шта је најважни је урадити у недељу - ОТИЋИ НА ЛИТУРГИЈУ. а после радиш уобичајене ствари.....наравно да нећеш да шијеш. кречиш, зидаш.....али остале свакодневне активности, да....наравно.... Данче*, Драгана Милошевић and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 @@посна плазма, ццц....ти нас, канда, мало зекиш..... Suncokret54 and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/30109-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D1%88-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%99%D0%BE%D0%BC/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Па не знам ја, ако је Бог рек'о... ^^ а то што си радила Hедељом, ццц... и још ти је данас петак 13. не би ја излазио из куће да сам на твом месту Што ми не рече раније да не излазим из куће, могла сам сломити ногу. Какво је то сујеверје на ПБФ-у? Ццц, ови млади нараштаји... "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 зна се шта је најважни је урадити у недељу - ОТИЋИ НА ЛИТУРГИЈУ. а после радиш уобичајене ствари.....наравно да нећеш да шијеш. кречиш, зидаш.....али остале свакодневне активности, да....наравно... Па пази, све је то ок, ал' дефиниши рад, кречити, зидати и учити, распремати кућу, и тако неке 'свекодневније' ствари зар то не пада у исти шешир (рад) мислим, јел' се рад дели на 'тежи' и 'лакши' као бокс па Бог рек'о може лакше ал' не и теже Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 У сваком случају сме да се једе посна плазма! Ко ће први да крене? Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Otac moj do sada dela i ja delam. Nema odmora. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Што ми не рече раније да не излазим из куће, могла сам сломити ногу. Какво је то сујеверје на ПБФ-у? Ццц, ови млади нараштаји... Ма ја, ми то 'нако ххаха, и још окултисти лове црне маце на петак 13. иди учини добро дело и сакри' коју ако баш наваљујеш да изађеш И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
посна плазма Написано Новембар 13, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 У сваком случају сме да се једе посна плазма! Ко ће први да крене? Управо ми једна нестаје испред носа, у року од 3 минута је нема али и мени је username посна плазма, хмммм... :.mislise. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 И све овога света, част и слава дође ми као ништа, и сва красота овога живота и диван изглед, показа ми се као дим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 ови млади нараштаји... ма тешко нама с њима, сестро слатка.... Anika and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Па пази, све је то ок, ал' дефиниши рад, кречити, зидати и учити, распремати кућу, и тако неке 'свекодневније' ствари зар то не пада у исти шешир (рад) мислим, јел' се рад дели на 'тежи' и 'лакши' као бокс па Бог рек'о може лакше ал' не и теже знаш шта....немој ти мени ту да се правиш јуродив....кад још ниси..... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Nema odmora. док траје обнова.... idi4qejsizd Suncokret54 and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука