Ненад Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 Жељко, природа није могла да настане природно јер пре ње није било природе. Није билo ни природних закона, ни простора ни времена. Бог је то све створио натприродно, онако како пише у Светом Писму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 nejasno mi je da se Bogu postavljaju uslovi i da se Bog ukalupljuje.....zašto vezivati Boga za godine....vaskrsenje je kosmi?ki dogadjaj i ono se dogodilo...to je najbitnije...starost zemlje nikako ne može da uti?e na njega ???? ?.?.??????? ?? ?? ??????? ?? ???????????? ????? ?????? ? ?????????? ?? ? ????? ???????? ????? ? ???????. ? ?? ?? ????? ?? ?? ? ???? ??? ????? ???? ??????????? ?????? (??????? ????). ? ???? ?? ????? ?? ?????? ? ????? ?????? ????? ????? ? ?? ???????? ? ?? ?????????? ????????. ????? ?????? ?? ???????? ?? ??? ???? - ?? ?? ??? "??????" ??? "??????" ??? ??? 3 ???????? ????. ??? ?? ?????? ???? 13 ????????? ?????? ???? ?? ???? ??????? ?????, ????? ????? ?? ??????? ? ??????? ???? ????????.govorio sam o ovome Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 ?????, ??????? ???? ????? ?? ??????? ???????? ??? ??? ?? ???? ???? ???????. ???? ???o ?? ????????? ??????, ?? ???????? ?? ???????. ??? ?? ?? ??? ??????? ???????????, ????? ???? ???? ? ?????? ?????. ????? ?????? ?? ?? ???? ??? ?????, ??? ??? ???? ??? ?????? , ? ??? ?? ?????? ? ??? ??????????? ?????? ? ??????? ???? ?? ???? ???? ???? ?? ??? ?? ??????? ????????, ??? ?????? ?? ?? ??? ? ??????????? ???????? ??? ???? ??????????? ? ?????? ?????? ??? ?????, ? ????? ?? ?? ?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 ??????, ?? ?? ? ????? ???????? ?????????? ??? C-14 ???? ???? ??????? ? ???? ?????, ??? ? ??? crvenilo ? ????? ? ?? ???? ?? ?? ??????? ?? 50000 ??????... ? ?? ?? ???? ?? ????????????? ???? ???? ?? ???????? ? ??? ?? ????????? ? ???? ?? ????? ????? ???? ?? ???? ?????. ??? ?? ???? ???????? ?????, ? ????? ?? ???? ????? ?? ?? ?? ??????? ???????? ?????????, ??? ????????? ???? ????????????? ???? ??????? ?? ?? ???? ????????? ?? ??????????. ? ?? ??? ????? ?? ????? ?? ??????? ? ?????, ??? ?? ??? ????? ????? ???? ??? ????? ?????? ??????, ? ???? ?? ??????? ????? ?? ?? ?? ????? ??????? ??? ?????? ???? ??? ??? ???????????? ?????????????, ???? ????? ??????? ?????. ?? ??????? ??? ?? ???? ?? ????? ?????? ?? ?????????????? ??? ??? ?? ??????????? ???????? C14? ????????????? C14 ? ????????? ?? ??????????. (???????? ??????: http://www.asa3.org/ASA/resources/wiens2002_images/wiensFig9.jpg ) ????? ???? ????? ?? ????? ?????? ?????? ?? ????? ???????? ??????? ??? ?????? ??????? ??? ????????? ?? ?? ?? ?? ? ??? ???????? ?????? ????????? ???? ?????? ?????? ????? ???????? ???? ????? ? ??????????? ?? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 ? ??... ??????... ???? ????????. ??? ?? ?????? ???? 13 ????????? ?????? ???? ?? ???? ??????? ?????, ????? ????? ?? ??????? ? ??????? ???? ????????. ??? ?? ?????? ???? ???? ?????? ??????, ???? ?? ??????? ?????, ????? ????? ?? ?????, ? ??????? ?? ????????. ???? ????????! ?? ?? ?????? ?? ????. ??????? ? ??????????? ???????? ???? ???? ?? ?? ???? ????? 7000 ?????? ?? ??????? ?????. ??????? ? ???????? ?????? (???? ????? ???? ?????????? ??????) ?? ???? ???? ?????? ? ?? ????? ????????, ??? ?????? ?? 6 ???? ?????? ????, ? ????? ??????. ??? ??? ???????? ???????? ?????????, ????? ???? ????? ?? ???????? ? ?????????? ???????? ??? ?? ?????? ?? ? ????? ? ?????. ????? ???????????? ???????? ?????, ??? ?? ??????? ? ??????? ? ????????? ??????, ??? ?? ???????? ???????????? ? ?? ?? ??? ??????? ???? ?? ????, ????????? ??????????, ? ???? ???? ????? ?? ??? ? ???? ????????? ?????. ???? ?? ???? ?? ??????? ????? ?? 4 ????, ??? ?? 4 ????????? ?????? ????, ?? ??? ???????. ??? ?????, ?? ?? ?? ???? ???? ? ???? ?? ??? ??????? ????. ???? ??????? ?????????????? ?? ?? ????? ??????? ?????????, ????? ? ????? ???????? ?????????????? ? ?? ?? ?? ??????? ??????? ????????? ? ??????????? ??????. ???, ???? ?? ?????????? ? ?? ?? ???? ?????????. ???????? ?? ?? ???? ??? ?? ????? ???? ?? ???? ?? ????? ?? ???? ????? ????????? ?? ?? ?? ???????? ????? ??????? ??? ???? ?? ???? ??????????? ?????????, ? ????? ?? ??????? ?? ?? ??????????? ??????? ??? ???? ?????????. ????, ??? ????????? "?????????????" 0104_cheesy ??? ??? ?? ?????????? ??? ???????? ??????? - ?? ????. ??? ??? ???? ??????? ?????? ????? ?? ????, ? ?? ?????????. ? ??? ??????????? ?????????, ??????? ?? ?? ????? ???? ? ??????? ??? ???????, ? ??? ????, ?????? ?? ?? ?? ??????? ???????, ?? ????? ??????? ????????? ? ?????????. ???????, ????????? ?????? ????????... crvenilo ??? ??? ?? ?? ?????????? ????????????? ??????, ? ????? ???????, ??? "???" ???????? ?????????? ????????? ??????, ? ?? ???????? ??? ???????? ???. ????????? ???? ??? ????? ????????? ????????? ?????? ??????? ???????? ???? ??? ??????? ?? "???" ? ????? ???????????? ??? ????? ?????????? ??? ??????, ???????? ???... ????? ?? ???? ???????.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 nejasno mi je da se Bogu postavljaju uslovi i da se Bog ukalupljuje.....zašto vezivati Boga za godine....vaskrsenje je kosmi?ki dogadjaj i ono se dogodilo...to je najbitnije...starost zemlje nikako ne može da uti?e na njega ? ?? ?? ????? ?? ?? ? ???? ??? ????? ???? ??????????? ?????? (??????? ????). ? ???? ?? ????? ?? ?????? ? ????? ?????? ????? ????? ? ?? ???????? ? ?? ?????????? ????????. ????? ?????? ?? ???????? ?? ??? ???? - ?? ?? ??? "??????" ??? "??????" ??? ??? 3 ???????? ????. ???????! ??????? ???? ???? ??? ???? ?? "??????" ? ?????? ??????, ??? ??? ???? ?? ?????? ?????? ?? ?????, ? "?????????" ???????, ? ????? ?????? ??????, ???? ? ?????. ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 10, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 Мени изгледа највероватније да је тачна теорија еволуције, макар у неким основним претпоставкама и да су ти процеси трајали милионима и милијардама година. И мени је тако деловало док сам био средњошколац, а и деловало би ми вероватно да сам живео у 19.веку. Сада видим да је та теорија препуна слабости и мањкавости, од абиогенезе па надаље-остављам наивнима да верују да женка једне врсте може да излегне младунче друге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2009 ???? ????? ?? ?? ?? ??????? ??????? ???????? ? ??????????, ?? ?????????? ?? ??????-???????? ???????? ?? ?????? ?? ????? ????? ????? ???? ?? ??????? ???????? ?????. ??, ? ?????? ?????? ???? ?????? ??? ?? ? ?????? ????? ????? ?????? ???? ????? ??? ?????? ???????? ????????? ?????????? ??? ????? ?????? ??????? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 50 година истраживања http://www.geckzilla.com/apod/NG_map.jpg клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 Не разумем шта си хтео да кажеш везано за еволуционисте? Код ког су диносауруса пронашли C14? Код свих, само то назову "шум". Концентрација C14 у атмосфери је променљива. (Погледај график: http://www.asa3.org/ASA/resources/wiens2002_images/wiensFig9.jpg ) Супер, значи ја сам у праву. Још није ни близу равнотеже. Баш ме занима да ли ће овако да расте још 100 милиона година Ја овај раст видим као доказ да није прошло ни 10 хиљада а не милиони година. Па молим те, пробај да екстраполираш концентрацију уназад. Онда пробај унапред Онима који однос са Богом уопште немају не треба тумачити Библију као научни уџбеник већ указивати на то да је у њој записано Божије откривење које једино можемо лично искусити кроз Цркву и учествовање на Литургији. Ево имам испред себе Шестоднев Светог Василија Великог. Он Свето Писмо тумачи још много прецизније него ми овде. Свака се реч испитује баш као да је у питању неки веома прецизни научни извештај. И ништа се апсолутно не релативизује ни код њега ни код осталих светитеља које сам читао. Свети Јефрем Сирин толико иде у детање да би га ти вероватно одмах дисквалификовао овде. Мени је то иначе сасвим разумњиво јер се ради о Божијој Речи - о највреднијим речима које ће људски род икада имати. Данас на жалост многи више поштују шта каже неки тамо "др" који ће сутра да се предомисли, а Свето Писмо је некаква алегорија која им више није потребна за спасење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 ?????, ??????? ???? ????? ?? ??????? ???????? ??? ??? ?? ???? ???? ???????. ???? ???o ?? ????????? ??????, ?? ???????? ?? ???????. ??? ?? ?? ??? ??????? ???????????, ????? ???? ???? ? ?????? ?????. ????? ?????? ?? ?? ???? ??? ?????, ??? ??? ???? ??? ?????? , ? ??? ?? ?????? ? ??? ??????????? ?????? ? ??????? ???? ?? ???? ???? ???? ?? ??? ?? ??????? ????????, ??? ?????? ?? ?? ??? ? ??????????? ???????? ??? ???? ??????????? ? ?????? ?????? ??? ?????, ? ????? ?? ?? ?????? ????? ???????? ????? ?? ?? ????, ???????????, ??? ???? ????? ?????? ?????. ????????????? ? ?? ??????????? ???????? ???????? ?? ?????????. ????? ????? ???? ??????? ???????? ?????????, ??? ???????? ????????? ?????????. ????? ?? ??? ?? ??????? ???????????. ???? ?? ? ????? ????? ?? ???? ?? ?????? ? ???? ??? ????? ???????? ????? ?????????? ???? ??? ?????? ?? ??????? ??? ? ????????? ?? ???? ?? ???? ???????? ??? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 Жељко, ево једног малог пасуса из Шестоднева Светог Василија Великог у коме он помиње стварање света и успостављање природних закона. Обрати пажњу на времена која он користи: "Схвати, дакле, да глас Божији одређује природно својство ствари, а заповест, која је тада творевини упућена, дала је стварима која су саздавана, природне законе којима ће оне касније бити устројаване. Дан и ноћ су створени једанпут, и од тада па до сада, не престају да наслеђују једно друго, делећи време на подједнаке части." Подебљани део текста јасно даје до знања да Стварање није било природно већ да се тада тек устројавала природа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 klapklap Мислим да нема користи расправљати се да ли је овако или онако. Можемо тако у недоглед. Кренимо зато - са друге стране. Од онога са чим се слажемо. klapklap Слажемо се да је Бог створио свет. Слажемо се да је "Стари Завет сенка, Нови Завет икона, а Истина је будуће Царство Божије" (св. Максим Исповедник). Слажемо се да у будућем Царству Божијем неће бити смрти, већ радост, мир и љубав, људи и Бога. Слажемо се да предукус Царства Божијег можемо осетити и овде на земљи. Слажемо се да је у том предукусу и вера да нико од оних које волимо НЕЋЕ УМРЕТИ. Слажемо се да ако волимо људе и животиње (папагаја који нам је угинуо прошле среде и рибе отроване у Тиси и диносаурусе који су угинули) и сва остала бића и творевину, да они НИСУ МРТВИ, јер тамо где је љубав, ту је Бог, а Он је БОГ ЖИВИХ. Ако се слажемо у томе, онда нам је све јасно. И то ће бити мој коначан закључак и одговор: Овај свет може имати и безброј смрти, али за Бога смрт нема никакво значење. Еволуција траје, а постаће невидљива онога часа када Бог открије другим Христовим доласком Ново Небо и нову Земљу..., творевину у свој пуноћи постојања, без завесе смрти. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 извини, јел ти верујеш у ванземаљце? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2009 jedan sveštenik jednom-znači ne dva put-reče....što više slika to je veća slava umetnika...tako da ako i postoje vanzemaljci to samo može proslaviti našeg Gospoda još više....ja lično bi baš voleo da ih ima...pa kad se sretnemo...a oni skroz cool...wow...to bi bio susret klapklap klapklap klapklap Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука