Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ti da voliš i da si svemoguća da li bi dopustila da bića koja voliš umiru u mukama i teškim bolestima? Bila je jedna sjajna tema na par stotina strana, probaću da je nađem, baš o ovome. Ali, ukratko, hrišćanstvo nema, kao ni druge religije, savršen odgovor na patnju i smrt - ali ima Boga Raspetoga. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ne znamo mi još ni izdaleka šta znači voleti. Kao deca smo koja viču "Ti mene ne voliš" i "Ne volim te više" kada im roditelj ne da dve čokolade pre večere ili ih spreči da skoče kroz prozor. JESSY and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Bila je jedna sjajna tema na par stotina strana, probaću da je nađem, baš o ovome. Ali, ukratko, hrišćanstvo nema, kao ni druge religije, savršen odgovor na patnju i smrt - ali ima Boga Raspetoga. Bio bi sjajan tvoj odgovor. Znam sve to što si rekla. Raspeti Bog je saosećajni Bog,sastradalni sa svojim stvorenjima ali nije svemoćan ili svoju svemoć samoograničava iz nekih viših razloga. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ne znamo mi još ni izdaleka šta znači voleti. Kao deca smo koja viču "Ti mene ne voliš" i "Ne volim te više" kada im roditelj ne da dve čokolade pre večere ili ih spreči da skoče kroz prozor. Znamo valjda šta znači za nas....a i to je nešto. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ne znamo mi još ni izdaleka šta znači voleti. tacno...ovde smo da to naucimo.... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Bio bi sjajan tvoj odgovor. Znam sve to što si rekla. Raspeti Bog je saosećajni Bog,sastradalni sa svojim stvorenjima ali nije svemoćan ili svoju svemoć samoograničava iz nekih viših razloga. Ja, naravno, nemam odgovor, imam samo Hrista. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ja, naravno, nemam odgovor, imam samo Hrista. Imaš ali ti se možda nešto u tom odgovoru ne sviđa pa ga odbacuješ kao da ga nema. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/22090-kao-sebe-samog/ https://www.pouke.org/forum/topic/224-samospoznaja/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2015 Ne znamo mi još ni izdaleka šta znači voleti. волети = во лети Плутон, зеленизуб, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Imaš ali ti se možda nešto u tom odgovoru ne sviđa pa ga odbacuješ kao da ga nema. OK. Iz perspektive hrišćanske teologije jedini logički odgovor bi bio da Bog svoju svemoć ograničava iz nekih viših, nama nedokučivih razloga. Ali kompletan "odgovor", odnosno misterija, jeste Hristos. Onaj koji plače nad umrlim Lazarom trenutak pre no što će ga vaskrsnuti. Ja ne mogu niti želim onima koji pate i umiru da ponudim "Bog svoju svemoć ograničava iz nekih viših, nama nedokučivih razloga" - to je uvredljivo. Ali mogu i želim Hrista. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 ''Само она љубав која је јача од смрти, права је и истинска љубав. А управо таква је Христова љубав. Јача је од смрти, шира и бескрајнија од васионе и свих знаних и незнаних светова. То је љубав која никога и ништа не заборавља. Све што је постојало од искони до данашњег дана и све шта ће постојати до краја света и века, њоме постоји и њоме се греје, њоме се испуњујеи одржава на равни живота. Љубав која воли садашњост а прошлост људи и бића предаје ништавилу – лажна је и демонска љубав. Таква љубав вара садашњост, одричући се и будућности. Љубав која није у стању да васкрсне мртваца и мртве свих времена и свих светова, сама је мртвац. Љубав која не може да победи демонско зло, грех и смрт и сама се претвара у обману и привид. Презре ли било кога или било шта од творевине Божије, љубав престаје бити љубав. Љубав која није спремна да сиђе у најмрачнија подземља људске огреховљености и невиђбожне богоотуђености, никада се не може претворити у живот и светлост људима. Једино је Христос обасјао свет таквом љубављу, зато је и могао назвати себе „светлост света“. Као такавон мири и отвара гробове мртвих, обасјава срца живих обједињујући и васкрсавајући мртве и живе и испуњујући их неуништивом надом на живот вечни, и стварношћу тог живота''. Митрополит Амфилохије Плутон, Лапис Лазули, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 da ali ko ikada daje sve od sebe? даје онај коме је стало...али и ако не дајеш све од себе, и то је сасвим у реду, али онда немаш никакво право да се са жалиш или још горе да будеш љубоморан на друге. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 @, не причамо о истим стварима...ти причаш о односима међу људима, а ја причам о односу према себи и ономе шта радиш у животу. Што се тиче тог кантара, имамо га сви, само је питање да ли га користиш да мериш себи или другима... и тако то Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 @, мислим да смо по природи набаждарени да имамо меру у свему, па и удавању, негде нам је тај осећај затрпан, зато и немамо више свест о било каквој мери. Е сад можемо да будемо лицемери па да кажемо како никада не меримо колико дајемо, али то просто није тачно, јер имамо своје лимите. Који је мој лимит, па управо моменат када почнем да мерим колико сам дала, када немам више ни жељу ни вољу да пружим било шта, чак иако имам. П.С. Можда је мало конфузно..три сата је ...праштај JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maki32 Написано Новембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2015 Postoje ljudi koji misle da si sjajan bas takav kakv si...posebno kad se malo odaljimo...kad nam prvo cuvas a onda isporucis biciklu...i jos par nekih stvari...tako da sve je to odlicno...a to sto ponekad cujemo u svojim glavama da nismo dovoljno dobri ako nismo najbolji ima veze sa nekim pogresnim obrazcima vaspitanja siroko primenjivanim u nasem drustvu u bivsoj nam jugi I uglavnom taj glas gresi...a to se najbolje ucutkuje jednom dobrom domacom rakijom Kaludjerovic Sreten and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука