Milan Nikolic Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Po tebi bi onda trebalo svete Oce ostaviti u prošlost istorije i postati musliman. Da li uoopšte znaš koliko su napora uložili Oci da bi mi danas mogli da ubiramo plodove koji su nepobedivo oružje istinite vere? I ko je tebe uopšte postavio ovde da misionariš? Ne razumijem ti ovo zadnje pitanje. Pojasni. A,možeš me malo i edukovati o svetim Ocima. Odgovor nije postavljen tebi, već onome ispod koga je odgovor postavljen. Mislim da oko tih stvari ne bi trebalo da imamo problema. Forum i njegova preglednost sasvim su praktični. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Po tebi bi onda trebalo svete Oce ostaviti u prošlost istorije i postati musliman. Da li uoopšte znaš koliko su napora uložili Oci da bi mi danas mogli da ubiramo plodove koji su nepobedivo oružje istinite vere? I ko je tebe uopšte postavio ovde da misionariš? Ako želiš da misionariš, moraš da ostaviš isključivost i tako da postaviš dobru platformu za dijalog.Ap.Pavle na Areopagu govori o Bogu nepoznatom koga su jelini u kipu proslavljali kao nepoznatog.Bog nije sakriven od onih koji su izvan granica hrišćanstva.Na stvorenjima se vidi njegova slava.To su bogotražitelji svih vremena i rasa uvideli i Boga slavili.To slavljenje Boga nije bilo apstraktno filozofiranje i prazni ritual već u sebi je nosilo izvesno iskustvo kroz koje se Bog otkrivao,budući da je utisnuo svoj lik u svakog čoveka.Svete oce hoćeš da razumeš u okviru svoje kulture i epohe zato i grešiš.Nisu sveti oci tako kruto fiksirani kako ih ti doživljavaš,oni nose u sebi duboko životno iskustvo.Programiran i uslovljen matematički um savremenog čoveka se brzo raspada na paramparčad pred nekim očiglednim istinama koje su krasile neuslovljen um svetih otaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Da se razumemo. Niko ovde ne govori da treba slepo biti vođen svetim Ocima. To bi bilo istovetno kao da sledimo muslimane po njihovom Kuranu. Dakle, nije po sredi slepa poslušnost i mehanički pristup ,,citatima'' i ,,stihovima'', već upravo naglašavam potrebu onog živog pristupa kakvog su imali sveti Oci. Tu čekam bilo koga vernika (bilo koje religije) da pokaže svoje učestvovanje u pravome vernome životu, pravom odnosu prema Bogu. Ono što kažeš za Areopag nisi u pravu kada je reč o našem kontekstu dijaloga sa muslimanima. Muslimani kada čuju reč o vaskrsenju Hristovom ili očovečenju Hristovom (Logosa), ne reaguju kao Atinjani sa zainteresovanjem i molbama da o tome nešto više čuju, nego kao da im se pomrače oči i gledaju kako da napakoste našoj veri, kako da nas pomute svojom pomućenošću. Stvarno mi nije jasno o kakvome verovanju treba ti da govoriš ovde. Razumem da treba da imamo lični odnos prema Bogu. Zaboga, tako sam i sa tom namerom započeo temu. Zato tražim i napominjem bez prestanka da otvoreno govorimo o tom našem odnosu. Naš hrišćanski odnos je odnos sa Trojicom. Ono što pokušavam da pokrenem u dijalogu sa muslimanima je pitanje, kakav odnos može da ima čovek sa Bogom Samcem, odnosno sa Bogom koji u Svome večnome postojanju postoji kao Samac. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Oslonac, nisi mi odgovorio, zašto Bog mora da bude Samac? Moram nešto da ti kažem sasvim otvoreno. Hrišćani smatraju đavola za samca, istinitoga samca - samodovljnoga i samoživoga samca. Takva slika o Bogu za nas je nezamisliva. Bog za nas nije egoista i samoljubac. Kako uopšte može postojati ljubav u onom pravom smislu reči, ako ne postoji neko ,,drugi'' pored tebe? Što se tiče Boga, njegova ljubav je u tome što ne samo da ima večno Druga lica pored Sebe, već ta Lica postoje - u bukvalnom smislu reči - u samome Bogu Ocu, a takođe i te Druge ličnosti imaju Boga Oca u Sebi. Eto, vjerovali Vi meni ili ne, do sada u životu nikada nisam pomislio da hrišćani vjeruju u đavola ili nekog njegovog druga u vidu bilo čega ili koga ( nego nas Bog uči da ste samo zalutali,i sada se nemojte Vi ljutiti),a vi smatrate da smo mi neke budale koje se klanjaju đavolu. Valjda se može nešto takvo pojmiti kroz satanističke crkve i druge grupacije koje štuju sotonu,a laž se jasno razlikuje od Istine. Lošu predodžbu imate o islamu i u tome je samo problem. Nije problem što neko ne prihvata ovu vjeru,nego što je mrzi i prikazuje sotonističkom. Vašu vjeru ni u kom slučaju ne smatram takvom,a svoj stav sam iznio kroz Božije riječi,gdje se kaže da ste zalutali... Ako me pitaš o poimanju Boga kao Jedinom,veoma dobro znaš da isto mišljenje ima i vaša crkva,ali kroz ono što si objasnio i što poimate kao Jednog u tri. (tu je taj dio o kome se govori da ste zalutali). U islamu svako pripisivanje druga Bogu je veliki grijeh, izvodi čovjeka iz vjere i to Bog ne prašta. Bog je samom sebi dovoljan. A, da ih ima više sigurno da bi došlo do meteža i nametanja u vlasti nad kosmosom i samim time do kolapsa cijelog sistema. Naš Bog ni u kome slučaju nije niti egoista niti samoljubac,a postoji priča u kojoj se kaže da ako bi ptica prelijetala okean a u svome kljunu nosila zrno ili sjemenku;a da to zrno poistovjetimo sa grijesima cijelog čovječanstva od početka svijeta po do njegovog kraja;a da okean smatramo kao Božiju milost. Kada bi ptica ispustila to zrno (grijehe) iz svog kljuna u okean (Božiju milost)...pitamo se šta bi se desilo sa grijesima? Dalje,pojedini ljudi koji se bave liječenjem osoba uz Božije Riječi ( Kur`an) Allahovom milošću i određenjem, liječe ljude koje je spopao sotona i čak isti bude spaljen ukoliko se uzoholi i ne napusti čovjeka. Naš Bog je Blagi,Milostivi i mi nismo ovdje da bismo mi iskušavali Njega nego da On iskušava nas... "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 25, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Vidim da počinješ možda namerno pogrešno da me razumeš, kako bi stvorio utisak da te vređam ili da hulim na Islam. Dakle, nisam rekao ništa slično tome da je Islam nekakav satanizam. Nego sam ti opisao kakvo je hrišćansko poimanje načina postojanja đavola. Ponoviću: đavo je istinski samac. Zato nemoj da mi stavljaš u usta ono što nisam rekao o Islamu. A ti pokušaj da razmišljaš o onome što pročitaš od mene i razmišljaj malo kakvo je to ''biće'' ko je u suštini ,,samo''. Hajdemo da se osvrnemo zajedno na tvoje gornje reči o Bogu Samcu. Kažeš da, ukoliko bi Bog imao druga kosmos bi kolabirao. Ali o kakvome kosmosu govoriš kada je reč o Bogu koji je postojao i pre postojanja kosmosa? Ili da nije možda tvoja reč o Bogu jedno uvođenje kosmosa, - tog prostora, a ujedno i vremena, jer sva materija u prostoru postoji kretanjem koje se bazira na vremenu - dakle, da nije možda reč o uvođenju svega toga u postojanje prevečnoga Boga? Dalje, ne postoji pripisivanje nekoga drugoga Boga jednome Bogu. Bog za hrišćane nije individua koja mora pod obavezno da se ,posvađa'', kako si rekao, da dođe do ,,meteža i nametanja'' ukoliko postoji zajednica ličnosti. Jer, u Bogu, za hrišćane, nema postojanja vremena ni prostora niti mogućnosti za individualizam. Ono što omogućava postojanje različitih ličnosti (tri ličnosti) je njihova međusobna percepcija koja nije u prostoru i vremenu, već je Bog bukvalno neograničen i neobuhvatljiv. A što se tiče tvojeg komentara, tvog pogrešnog razumevanja trijadologije koja, po tebi ,,izvodi čovjeka iz vjere i to Bog ne prašta'', na to šta čovek reći. Po tebi svi su otpisani. A ovamo Admiral pokušava da mi nametne nekakvo raspoloženje kao da nam neko svira violinu. :cheesy2: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Vidim da počinješ možda namerno pogrešno da me razumeš, kako bi stvorio utisak da te vređam ili da hulim na Islam. Dakle, nisam rekao ništa slično tome da je Islam nekakav satanizam. Nego sam ti opisao kakvo je hrišćansko poimanje načina postojanja đavola. Ponoviću: đavo je istinski samac. Zato nemoj da mi stavljaš u usta ono što nisam rekao o Islamu. A ti pokušaj da razmišljaš o onome što pročitaš od mene i razmišljaj malo kakvo je to ''biće'' ko je u suštini ,,samo''. Hajdemo da se osvrnemo zajedno na tvoje gornje reči o Bogu Samcu. Kažeš da, ukoliko bi Bog imao druga kosmos bi kolabirao. Ali o kakvome kosmosu govoriš kada je reč o Bogu koji je postojao i pre postojanja kosmosa? Ili da nije možda tvoja reč o Bogu jedno uvođenje kosmosa, - tog prostora, a ujedno i vremena, jer sva materija u prostoru postoji kretanjem koje se bazira na vremenu - dakle, da nije možda reč o uvođenju svega toga u postojanje prevečnoga Boga? Dalje, ne postoji pripisivanje nekoga drugoga Boga jednome Bogu. Bog za hrišćane nije individua koja mora pod obavezno da se ,posvađa'', kako si rekao, da dođe do ,,meteža i nametanja'' ukoliko postoji zajednica ličnosti. Jer, u Bogu, za hrišćane, nema postojanja vremena ni prostora niti mogućnosti za individualizam. Ono što omogućava postojanje različitih ličnosti (tri ličnosti) je njihova međusobna percepcija koja nije u prostoru i vremenu, već je Bog bukvalno neograničen i neobuhvatljiv. A što se tiče tvojeg komentara, tvog pogrešnog razumevanja trijadologije koja, po tebi ,,izvodi čovjeka iz vjere i to Bog ne prašta'', na to šta čovek reći. Po tebi svi su otpisani. A ovamo Admiral pokušava da mi nametne nekakvo raspoloženje kao da nam neko svira violinu. :cheesy2: Eh,sada me pitaš nešto što su me pitali i ateisti. Govorim o trenutnom stanju i suverenom Gospodaru kosmosa,a ne zalazim u to što interesuje ateiste. A doista će Bog smotati i nebesa i Zemlju pa će zapitati: -A ko vam je sada istinski Gospodar? Vrijeme koje mi pojmimo je onakvo kako ga vidimo,a vidimo ga kroz naše odrastanje, starenje i smrt... Bog je oduvijek i zauvijek,a vrijeme je samo naša percepcija. Visoko je Bog iznad toga. Što se tiče tvog mišljenja slobodno ga izrazi,jer sam se već oglasio povodom toga. Ti doista nisi rekao na islam da je satanizam,ali si insinuirao da je đavo samac i povukao time jednu paralelu pitavši me o Bogu samcu. Slušao sam već,i čitao o tome,a samo sam izrazio svoj stav i objasnio. Ništa lično... A ovo zadnje o trijadologiji,pa to je Milane pitanje vjere. U tome i jeste bit,a razumijem te svakako. Ko je i kako otpisan, to nije moje da presuđujem. O tome Bog donosi sud. "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Allah swt je iznad svega, On je Svemoguci, Uzviseni...On sam sebi daje Osobine koje On hoce,Milostivi Samilosni,Blagi,Kralj kraljeva,Sveti,Cist od mana,Onaj koji daje opskrbu,JEDINI... Ovo su samo par imena (od 99) koje Allah posjeduje, tj. ovo su ono sot je On.i On je JEDINI sto znaci da mu niko nije slican.On nije covjek da ga mozemo smatrati kao "samca".To je ljudska osobina biti sam.Nedokucivo je za nas da razmisljamo o Allahu swt osim kroz Njegova imena i Njegova stvorenja.Njega jos niko nije vidio to stoji i u Bibliji.Mi ne mozemo Allaha swt pojmiti u potpunosti. Allah swt daje dosta opisa o sebi u Kuranu na nasme nivou, ali to je jos uvijek ljudski nivo kojim tesko moze da se nesto tako Uzviseno kao Allah swt pojmi.Pa samo odredjene snove,osjecaje i boje u snovima koji smo svi dozivjeli ne mozes opisati rijecima jel tako? Pa kako onda dokuciti Slavnog i Onog koji je iznad svega! Nas razum nije u stanju da shvati teoriju relativiteta i crne rupe a koju je Allah swt stvorio, a kako da shvatimo naseg Stvoritelja.Nasa srca su ispunjena ljubavlju prema Njemu,mi se trudimo da zaradimo raj kroz djela koja nas cine vjernicima,a Kuran i Hadisi nam daju do znanja koja su to djela.Mi ne slusamo slijepo jer u Kuranu na mnogo mjesta stoji "za one razumom obdarene" . Pa i u Bibliji vam stoji kako se morate ponasati i ako ne vjerujete u Isusa da ste u paklu.Znaci i vi morate slijediti Isusa.Da li je to slijepo vjerovanje?Ne nego vi u Isusu i Bibliji a mi u KUranu i Muhamedu s.a.w.s vidimo nase zvijezde vodilje.Jer naslijepo je bilo kada sam ja prije tri godine sebe zvao muslimanom a za to nista nisam uradio.Bio sam imenom musliman,pio rakiju,izlazio...sta me je cinilo vjernikom?jer i kod vas i kod nas postoje odredjena djela kojeg covjeka cine vjernikom.A ta djela zu zabiljezena u Bibliji i Kuranu.Ali mi muslimani imamo obavezu da svaku radnju preispitamo da li je ona halal.Svaki hadis koji neko pomene mimoramo ispitati jeli on ispravan,za sve mi muslimani trazimo dokaze.Jer to nam nalaze Kuran.Vjerovati u Allaha swt ali i dokaze traziti. Evo par Ajeta gdje Allah swt sebe opisuje Kuran 2 255 # Allah je - nema boga osim Njega - Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna - drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvaća i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni! Kuran 112 U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 1. Reci: "On je Allah - Jedan! 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, 4. i niko Mu ravan nije!" Kuran 86 8 i On je, zaista, kadar da ga ponovo stvori 9 onoga Dana kada budu ispitivane savjesti, 10 kada čovjek ni snage ni branioca neće imati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Šta čovek da vam odgovori a da ne ispadamo iz koloseka? Ja pomenem i pitam kako može u Bogu prevečnome Koji je postojao pre svake tvorevine, da postoji nekakav kosmos kao tvorevina? I zbog toga ispadam ateista u vašim očima. Šta da vam kažem osim da je taj vaš komentar sasvim nerazuman. Postavio sam nekoliko pitanja bratu Osloncu i nisam dobio odgovore. Potsetiću, radi se o poimanju Carstva Božijeg. Hrišćani čekaju Dolazak Hristov. A šta čekaju muslimani, da li nešto slično i sa Alahom? Ili je Carstvo Božije podobno našemu svetu, itd? Da li je Islam pozvan da porobi svet? Što se tiče teorije relativiteta i crnih rupa, nije tačno da ih naš razum ne može pojmiti. To su sve prirodne kategorije koje su već ispitane i razumljive. Ono što nije razumljivo je kvantna teorija (uglavnom gravitacije) pri kojoj se mnogi sapliću i koja stvara ogromne probleme u svim ostalim segmentima fizike. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Šta čovek da vam odgovori a da ne ispadamo iz koloseka? Ja pomenem i pitam kako može u Bogu prevečnome Koji je postojao pre svake tvorevine, da postoji nekakav kosmos kao tvorevina? I zbog toga ispadam ateista u vašim očima. Šta da vam kažem osim da je taj vaš komentar sasvim nerazuman. Postavio sam nekoliko pitanja bratu Osloncu i nisam dobio odgovore. Potsetiću, radi se o poimanju Carstva Božijeg. Hrišćani čekaju Dolazak Hristov. A šta čekaju muslimani, da li nešto slično i sa Alahom? Ili je Carstvo Božije podobno našemu svetu, itd? Da li je Islam pozvan da porobi svet? Što se tiče teorije relativiteta i crnih rupa, nije tačno da ih naš razum ne može pojmiti. To su sve prirodne kategorije koje su već ispitane i razumljive. Ono što nije razumljivo je kvantna teorija (uglavnom gravitacije) pri kojoj se mnogi sapliću i koja stvara ogromne probleme u svim ostalim segmentima fizike. MOze li jedan covjek da pojmi da je najkraci put ne ravna linija nego da se prostor savije i da polazna i zavrsna tacka budu u jednom?to je crna rupa.tesko je pojmiti da se prostor moze savijati. a da ne govorimo o Allahu swt. Muslimani cekaju silazak Isaa a.s.(Isusa) koji ce se vratiti na zemlju kad dodje Dedzal(antikrist) i ubice ga,zivjece jos bneko vrijeme i umrijece. A islam uci da ljudi kada umru (tjelesno) su u kaburovima gdje njihova dusa vec dozivljava jednu predkaznu i li prednagradu.Duse ce na Sudnjem Danu ponovo biti prozivljene onako kako su umrle (svi ljudi koji su zivjeli) gdje ce biti veliki obracun sa svakim od nas.Onda se dijeli u raj i pakao.Smrt ce simbolicki da bude ubijena-da se pokaze za sve da je vjecnost nastupila i za one koji uidu u raj i za one koji idu u pakao.to je samo ukratko sta islam uci Ali ovo sje sve mnogo opsirnije preneseno.ovdje samo kratko prenosim par stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 A sto se tice segmenta Fizike jedan naucnik dobi Nobelovu nagradu jer je pokatzao da je u svijetu sve u paru,cak i kvarkovi dolaze u paru A Kuran kaze "sve u Paru stvoreno" prije 1400 godina.Haman muslimani bili dobro upuceni u fiziku Da ne govorim o ostalim podrucjima nauke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Pa i u Bibliji vam stoji kako se morate ponasati i ako ne vjerujete u Isusa da ste u paklu. Znaci i vi morate slijediti Isusa. Pročitajte pažljivo ovu poruku: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4852.msg132092.html#msg132092 Zamolio bih, pre svega muslimane, a takođe i hrišćane, da u ovoj temi pokušamo da postavljamo, samo, ili uglavnom, naša mišljenja - i o našem poimanju Boga. Dakle: kako mi doživljavamo odnos prema Bogu u koga verujemo, kao u Boga koji zaista postoji? Ponavljam. Zamolio bih sve učesnike u ovoj temi da se uzdrže od citiranja i referiranja, pošto ovo neće doneti razultate prema nama koji držimo do svoga ,,učenja''. Zamolio bih i urednike foruma da prate temu i da se pozovu na moju molbu ukoliko se tema pretvori u već dosta puta viđene situacije u međureligijskim dijalozima. Neka ova tema bude naše sopstveno viđenje vere i učestovanje u vernome životu. Kakav je naš odnos prema Bogu, šta mislimo o Njemu, šta On predstavlja za nas i koja je naša uloga kao Njegovih stvorenja? Neka ovo bude naša lična komunikacija, kao nekakva deca koja su iskrena i koja neće da mnogo pametuju i govore nešto napamet. Neka, makar, ova tema bude nešto kao eksperiment kako bismo plodno komunicirali, kao pravi ljudi koji imaju šta da kažu, šta da posvedoče, šta da pokažu od onoga što je naše, od onoga što lično posedujemo i nosimo, od onoga što smo usvojili, razumeli, osetili i što predstavlja naš smisao i način života. Svako dobro svima! Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2010 MOze li jedan covjek da pojmi da je najkraci put ne ravna linija nego da se prostor savije i da polazna i zavrsna tacka budu u jednom?to je crna rupa.tesko je pojmiti da se prostor moze savijati. a da ne govorimo o Allahu swt. Muslimani cekaju silazak Isaa a.s.(Isusa) koji ce se vratiti na zemlju kad dodje Dedzal(antikrist) i ubice ga,zivjece jos bneko vrijeme i umrijece. A islam uci da ljudi kada umru (tjelesno) su u kaburovima gdje njihova dusa vec dozivljava jednu predkaznu i li prednagradu.Duse ce na Sudnjem Danu ponovo biti prozivljene onako kako su umrle (svi ljudi koji su zivjeli) gdje ce biti veliki obracun sa svakim od nas.Onda se dijeli u raj i pakao.Smrt ce simbolicki da bude ubijena-da se pokaze za sve da je vjecnost nastupila i za one koji uidu u raj i za one koji idu u pakao.to je samo ukratko sta islam uci Ali ovo sje sve mnogo opsirnije preneseno.ovdje samo kratko prenosim par stvari. Veoma si lepo ovo napisao. Hvala ti za tako jezgrovito objašnjenje. Moram reći da mi se sviđa takvo učenje, koje je delimično slično - ponegde različito itd. - sa hrišćanskim učenjem - o vaskrsenju i Strašnome Sudu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2010 ... Brate (kako god se zoveš) oslonac, moram ti nešto pojasniti. Ova tema je započeta sa namerom da govorimo o našem ličnom doživljavanju Boga, a ne da kritikujemo druga mišljenja. Zato se izvinjavam ako sam nekoga uvredio od vas muslimana. Ali treba da znaš, da sam bio isprovociran bratom (kako god da se zove) selkobom, koji je na prvoj stranici ove teme posle moje poruke i mojega ispovedanja o odnosu prema Bogu, izneo kritike o nekakvom ,,trojstvu''. Mi hrišćani ipak ne verujemo u trojstvo već u Trojicu. (Trojstvo nisu ličnosti). Kada se takva kritika i takvo, da kažem, spopadanje sa vaše strane nastavilo, ja sam tek na petoj stranici ove teme postavio pitanje, kao kontra pitanje, kakav je vaš odnos sa Bogom Samcem. Nisam imao nameru da vas isprovociram; već da se posvetim sopstvenim iskrenim argumentima. Vi ste imali priliku, imate i dalje, da iznesete vaše argumente o vašim sopstvenim iskustvima prema Bogu, ali se ipak pojavila kritika jednih prema drugima. Opet se izvinjavam što sam vam postavio onakva pitanja, ali treba da znate da je to prirodni sled okolnosti kada vi sami započnete dijalog kojim kritikujete teologiju hrišćanstva. Treba nekada i sami da se suočite sa direktnim pitanjima. Nas hrišćane nije sramota da govorimo o Trojici ili zajednici, kao o večnome i prevečnome i pre svake vidljive i nevidljive tvorevine Bogu, ali tako bi trebalo i vi da odgovorno stojite iza vaših stavova o prevečnome Alahu Samcu. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 26, 2010 Пријави Подели Написано Март 26, 2010 Милане,речи им да читају Зикија pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2010 0104_cheesy Svako čita svoje. Zato i hoću da razgovaramo na način kako je ko usvojio. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука